Diz Kapağı Ağrısı Nedenleri, Neye İşarettir? Ne İyi Gelir?

Diz Kapağı Ağrısı Nedenleri, Neye İşarettir? Ne İyi Gelir? Tarifi

Diz Kapağı Ağrıları: Belirtileri, Tedavi Yöntemleri

Güçlü ve sağlıklı bacaklar sizi istediğiniz her yere götürebilir! Romantik bir buluşmaya, çok önemli bir toplantıya, o çok sevdiğiniz kafeye, vapur serinliğine, en sevdiğiniz arkadaşınızın düğününe, biraz kilo kontrolü için yürüyüş yapmaya ve saymakla bitmeyecek daha pek çok yere… Ta ki amansız bir diz ağrısı kapınızı çalana kadar. Günlük hayat içinde en sık karşılaşılan ağrılardan biridir diz kapağı ağrısı.

Peki ya hayat kalitenizi doğrudan etkileyen, hareket kabiliyetinizi sınırlandıran diz kapağı ağrısı nedir?

diz kapağı ağrısı egzersizleri

Diz Kapağı Ağrısı Nedir?

Diz kapağı ağrısı dizin ön bölümünde oluşan yanma hissi, şişlik, yürürken zorlanma, kramp gibi belirtilerle kendini gösteren bir ağrı çeşididir. Yaşa, sağlık geçmişine, yaşam tarzına göre pek çok farklı nedenle oluşabilecek ön diz kapağı ağrısı diz eklemine bağlı oluşan sorunların bir işaretidir. Bu tarz sorunlar başta belli pozisyonlarda kendilerini gösterse de ciddiye alınmadıklarında kıkırdak aşınmalarına kadar neden olup daha büyük rahatsızlıklara yol açabilirler.

Bu nedenle siz siz olun dizinizde anormal ağrılar, günlük aktivitelerinizi yaparken zorlanmalar, yanma hissi ve şişlik gibi belirtilerle karşılaşırsanız geç kalmadan alanında uzman bir doktora başvurun.

diz kapağı ağrısı nedenleri

Diz Kapağı Ağrısı Nedenleri Nelerdir? Neye İşarettir?

Diz kapağı ağrısının da diğer birçok rahatsızlık gibi onlarca nedeni olabilir ve bu nedenler arasından doğru teşhisi koymak elbette doktorunuzun işi ama bir gün ön diz kapağı ağrısı kapınızı çalmasın diye nedenlerini bilmekte ve tedbirli davranmakta fayda var. Diz eklemlerinizde oluşabilecek kireçlenme diz kapağınızda ağrı yaparak hayatı çekilmez hale getirebilir.

Bunun yanında menisküs, tendon iltihapları, kemik erimesi gibi rahatsızlıklar dizlerdeki ağrıyı tetikleyebilir ve önemsemediğiniz, ara sıra rahatsızlık veren, hayatınızı çok da zorlaştırmayan ama kendini ısrarla hissettiren diz kapağı ağrılara neden olabilir. Diz kapağı ağrısı kireçlenmenin de habercisi olabilir ve bu nedenle tedaviye geç kalmamak için hiç vakit kaybetmeden bir doktora görünmeniz gerekir.

Diz kapaklarınızdaki ağrı her zaman bir hastalığın habercisi olmayabilir, vücudunuz size yaşam şeklinizle ilgili uyarılar da veriyor olabilir. Örneğin aşırı kilolu hatta obez biriyseniz, diz kapaklarınız ağrıyorsa, size artık bu yükü taşımakta zorlandıklarını ve biraz kilo vermenin zamanı geldiğini hatırlatıyorlardır, onlara kızmayın. Ya da spora çok düşkünseniz ve sınırlarınızı zorlamaktan hoşlanıyorsanız ama diz kapaklarınız biraz oturup dinlenmek istiyorsa onlara lütfen kulak verin, emin olun sağlıklı ve güçlü bir vücut onların da hayali ama aşırı spor yapma da zaman zaman ağrılara neden olabilir.

Hamilelik yine kilo alımına bağlı olarak diz kapağı ağrılarının görülebileceği dönemlerden biri, siz de bebeğinizin heyecanı ile gün sayarken ön diz kapağı ağrısı çekiyorsanız, bunun geçici bir süreç olduğunu unutmayın ve vücudunuzu dinlendirmeyi ihmal etmeyin. Artık yetişkin bir kadın ya da erkek olmaya bir adım daha yakınsanız yani ergenlik dönemindeyseniz benzer ağrılar çoktan kapınızı çalmış olabilir. Vücudunuzdaki hızlı gelişim diz kapaklarınızı rahatsız etmişe benzese de bu ağrılar normal ve geçidir ve de büyüdüğünüze işarettir.

diz kapağı ağrısına ne iyi gelir

Diz Kapağı Ağrısına Ne İyi Gelir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Diğer pek çok rahatsızlıkta olduğu gibi ilk etapta diz kapağı ağrısı bitkisel tedavi yöntemlerini araştırmakta haklısınız, doğal yollarla gelecek bir şifa herkesin önceliği. Peki bu ağrının doğal ilacı nedir, yani diz kapağı ağrısına ne iyi gelir?

Diz Kapağı Ağrısı Egzersizleri

Doktorunuzun önerisi ve yönlendirmeleri ile uygulayacağınız diz kapağı ağrısı egzersizleri kısa zamanda bölgede bir rahatlama sağlayarak, eklemlerinizin normal fonksiyonlarını geri kazanmasına yardımcı olur. Egzersizleri bir tanıdığınızın veya spor hocanızın tavsiyesi ile değil doktorunuzun yönlendirmeleri ile uygulamaya, diz kapağınızın zorlandığını hissettiğiniz anda egzersize devam etmemeye özen gösterin, vücudunuzun size yaptığı uyarılara kulak verin.

Kara Turp

Evde uygulayabileceğiniz doğal şifa yöntemlerinden biri de rendelenmiş kara turpu biz bez yardımı ile ağrılı bölgeye sarmaktır. Yatmadan önce diz kapağınıza saracağınız kara turp sabah kalktığınızda bölgedeki ağrıyı hafifletmiş ya da tümüyle almış olur.

Lahana

Eklem ağrılarında başvurabileceğiniz bir diğer doğal çözüm de lahana! İçerdiği antioksidan ve mineraller sayesinde diz kapağı ağrısı bitkisel tedavisinde oldukça etkili olan lahanayı gece yatmadan ağrılı bölgeye sarmanız yeterli.

Zerdeçal

Antioksidan ve antienflamatuar etkilere sahip zerdeçal ile ön diz kapağı ağrısı ve şişliğine şifa bulabilirsiniz. Bir çay kaşığı kadar zerdeçal tozunu bal ile karıştırarak tüketebilir, dilerseniz zerdeçalı yemeklerinizin içine katık edebilirsiniz.

Zencefil

Diz, kas ve eklem ağrılarında oldukça etkili doğal şifa kaynaklarından biri de zencefildir. Dilerseniz toz zencefili bal ile karıştırarak tüketebilir, dilerseniz de taze zencefili küçük parçalara ayırıp kaynatabilirsiniz. Suyunu süzüp bal ekleyerek tükettiğinizde ağrınız üzerindeki yatıştırıcı etkisini deneyimleyebilirsiniz.

Bunun dışında diz kapağı ağrısı bitkisel tedavisinde kullanılan hindistan cevizi yağı, hardal yağı ve sarımsak, biberiye, keten tohumu gibi pek çok doğal şifa kaynağı vardır. Bu yöntemleri ağrınızın hafiflemesi için elbette kullanabilirsiniz ancak bunlar sizi sorununuzla ilgili doktora başvurmaktan alıkoymasın.

diz kapağı ağrısı tedavisi

Diz Kapağı Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir? Nasıl Tedavi Edilir?

Evde bulduğunuz bitkisel çözümlerle ağrınız biraz hafifledi ama sizi yoklamaya ve kendini hissettirmeye devam ediyor, siz de bunun ciddi bir soruna işaret edebileceğinin ve erken teşhisin öneminin farkındasınız, o zaman hastaneden randevu alma vakti! Ama diz kapağı ağrısı için hangi bölüme gidilir bilmiyorsunuz, paniğe kapılmayın ve Ortopedi kliniğinin kapısını çalın. Siz tedavi için bir ortopediste başvurabilirsiniz, doktorunuz tedavi sürecine gerek duyarsa bir fizyoterapisti de dahil ederek sağlığınıza kavuşmanız için elinden geleni yapacaktır.

Doktorunuz tedavi için sadece diz kapağı ağrısı kremi önerebileceği gibi, fizyoterapist ile belirlediği bir egzersiz programı da önerebilir. Tüm bu tedavi yöntemlerinden önce doktorunuz tanı koymak için fiziksel muayenenizi yapacak, sözlü beyanınızı dinleyecek gerekirse MR, röntgen gibi tekniklerden faydalanarak ağrının nedenini teşhis etmeye çalışacaktır.

diz kapağı ağrısı neye işarettir

Diz Kapağı Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

Dizinizle ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsanız sinyalleri takip edin ve olağan dışı her belirtiyi gözlemleyip doktorunuzla paylaşın.

  • Örneğin diz kapağı ağrısı ve şişlik genellikle birlikte anılan şikayetlerdir. Hissettiğiniz ağrı ile birlikte bölgede şişlik de oluşmuşsa bu yorgunluktan daha fazlasına işaret edebilir ve mutlaka bir doktora danışılması gerekir.
  • Normalde kolaylıkla yaptığınız hareketler sizi zorluyorsa, örneğin diz kapağınızı bükünce ağrı hissediyorsanız bir sorun var demektir, bu çağrıya kulak verin.
  • Aynı şekilde herhangi bir fiziksel aktivite yapmadan otururken diz kapağı ağrısı çekmeniz olağan bir durum değildir ve titizlikle bir uzman tarafından incelenmelidir.
  • Eklemlerle ilgili sorunlar bazen kendilerini farklı şekillerde de belli ederler, diz kapağı ağrısı ve ses de normal olmayan bir duruma işarettir. Eğer ağrılar dışında hareket halindeyken diz kapağınızdan gelen bir ses işitiyorsanız geç kalmadan ortopedistinize başvurmalı ve kemik iliğiniz sürtünme kaynaklı aşınmadan tedaviye başlamalısınız.

Diz kapağınızla ilgili tüm ağrıları büyük hastalıkların habercisi olarak değerlendirmeyin, bazen yorulan vücudunuz size dostane bir uyarıda bulunuyor olabilir. Yalnızca bu uyarılara kulak vermeyi, dinlenmenin yeterli gelmediği durumlarda uzman hekime başvurmayı ihmal etmeyin ve sağlıkla kalın!

Diz Ağrısı Neden Olur? Dizinizdeki Ağrılar Neyin Habercisi?

Diz Ağrısına Ne İyi Gelir? Ağrılarınıza Son Verecek 7 Bitkisel Çözüm

Romatizma Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Bacak Ağrısına Ne İyi Gelir? Neden Olur? Nasıl Geçer?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ne Var Ne Yoksa Çöreği Tarifi

Ne Var Ne Yoksa Çöreği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kurutulmuş Kapak Tarifi

Kurutulmuş Kapak

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Islak Sandviç Kurabiye (Ne Pasta Ne Kurabiye) Tarifi

Islak Sandviç Kurabiye (Ne Pasta Ne Kurabiye)

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ne Bulduysam Keki Tarifi

Ne Bulduysam Keki

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024 Tarifi
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Pek çok kişinin merakla beklediği anneler günü, çok yakın…

Tarifler Geri
Videolar Geri