Doğal Taşlar Nasıl Arındırılır, Temizlenir? 6 Yöntem

Doğal Taşlar Nasıl Arındırılır, Temizlenir? 6 Yöntem Tarifi

Doğal Taşlar Enerji Yükünden Nasıl Temizlenir?

Doğal taşlar, milyonlarca yıllık süreç sonucu meydana gelmektedir. Antik çağlardan beri şifalanma ve aydınlanma süreçlerinde kullanılır. Oluşumlarından dolayı birçok doğal enerji akımını üzerlerinde bulunduran doğal taşlar, sabit titreşim üretebilirler. Dolayısıyla doğal taş ile temas ettiğinizde sizin enerjiniz de etkilenir.

Doğal Taşlar Nasıl Arındırılır?

  • Deniz Suyu veya Tuzlu Su ile Yıkama
  • Tütsüleme
  • Toprağa Gömme
  • Ay Işığında Bekletme
  • Görselleştirme ile Temizleme
  • Ses ile Temizleme

Doğal taşta istenmeyen enerji depolanırsa, doğal taşın salınımı veya titreşimi bozulur. Yani doğal taşların da belirli aralıklarla temizlenmesi gerekir. Bu temizlenme sayesinde kötü enerjiyi nötrleyebilir. Doğal taş nasıl temizlenir ve kötü enerjiden doğal taşlar nasıl arındırılır diyorsanız, bu adımları takip etmeniz yeterli olur. İşte, doğal taş temizlemek için yapmanız gereken detaylar.

Doğal Taşlar Nasıl Arındırılır, Temizlenir?

Doğal taşlar bulundukları ortamdan etkilenir. Bununla beraber doğal taşlara dokunan kişiler enerjilerini kötü etkileyebilir. Sertlik dereceleri birbirinden farklıdır. Kırılganlık noktaları düşük olsa da temizlerken bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Örneğin selenit taşı suyla etkileşime girerse eriyebilmektedir. Bunun yanında cilaları çıkabilir ve çizilebilir.

Yeni aldığınız taşı mutlaka temizlemelisiniz. Daha önce doğal taşa dokunan kişi onu enerjisiyle kötü etkilemiş olabilir. Birden fazla temizleme yöntemleri bulunmaktadır. En etkilileri ise şunlardır:

1) Deniz Suyu veya Tuzlu Su ile Temizleme

Kolay parçalanabilir taşlar ile onların dışında kalan hızla erimeyen taşlar, suyla temizleme için uygundur. Doğal taşı akan suyun altına tutarak temizleyebilirsiniz. Bununla beraber tuzlu su veya deniz suyuna batırarak da temizleme şansınız vardır. Hatta su içerisinde bekletirseniz, daha etkili bir şekilde temizlemiş olursunuz. 12 ila 24 saat bekletmeniz yeterli olacaktır. Selenit, Kalsit, Opal, Florit, Labrodonit ve Modavit doğal taşları nasıl temizlenir diyorsanız, bunlar için bu yöntem önerilmemektedir. Çünkü eriyebilirler.

doğal taşlar nasıl temizlenir

2) Tütsü ile Temizleme

Doğal taşınızı 5 dakika kadar akan suyun altına tutmalısınız. Daha sonra adaçayı veya sandal ağacı parçasını yakarak taşı 5 dakika bu koku ve dumana tutmalısınız. Tütsünün taşın her yerine gelmiş olmasına özen göstermelisiniz. Ancak bazı taşlar hiç temizlik gerektirmez. Azatulit, Sitrin ve Kiyanit kendi kendini temizleme özelliği gösteren taşlardan bazılarıdır.

doğal taşlar nasıl temizlenir

3) Toprağa Gömme Yolu ile Temizleme

Taşınızı toprağa gömdükten sonra en az 24 saat toprak içerisinde bekletmelisiniz. Açık hava toprağı olması daha iyi temizlenmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda saksı toprağı da uygun olacaktır. Saksı toprağında 8-10 saat sonra toprağını değiştirmelisiniz. Bununla beraber canlı çiçeklerin olduğu toprağa doğal taş gömmemelisiniz. Çiçeklerde negatif enerji olabilir. Bu da doğal taşa zarar verir.

doğal taşlar nasıl temizlenir

4) Ay Işığı ile Doğal Taş Temizleme

Doğal taşlarınızı pencerenin önüne koymalısınız. Ancak ay ışığının yansımasını görecek şekilde yerleştirmelisiniz. Bu yöntemi tüm doğal taşlarınız için kullanabilirsiniz. Oldukça güvenli bir yöntemdir. Dolunay dönemlerinde ay ışığından faydalanmanız daha etkili sonuçları beraberinde getirir. Ay ışığının gökyüzünde göründüğü süre boyunca doğal taşlar pencerenin önünde bekletilmelidir.

doğal taşlar nasıl temizlenir

5) Görselleştirme ile Doğal Taş Temizleme

Görselleştirme taşları temizlemenin güvenli bir yoludur. Enerjinizi toparlamak için birkaç dakikanızı ayırmanız gerekir. Ardından taşı avucunuza almalısınız. Ellerinizin parlak veya beyaz ışıkla dolduğunu hissetmelisiniz. Bu ışığın taşı çevrelediğini ve daha da parlaklaştırdığını hayal etmelisiniz. Taştan çıkan kirleri gözünüzde canlandırdıktan sonra taşın yenilenmiş olduğunu düşünün. Taşın enerjisinde değişim olana kadar bu işleme devam etmelisiniz. Yaklaşık 1-2 dakika sürecektir.

doğal taşlar nasıl temizlenir

6) Ses ile Doğal Taş Temizleme

Seslerin de doğal taşlar gibi titreşimleri bulunur. Ses ile yayılan titreşimleri doğal taşların temizliğinde kullanabilirsiniz. Kolayca hareket etmeyen ve büyük hacme sahip doğal taşlar için bu yöntemi deneyebilirsiniz. Ancak ses ile yayılan titreşimlerin doğal taşı sarması için yeterince yüksek bir alana konulmalıdır. Tekrar eden tonda ilahi, meditasyon çanı ve meditasyon kasesi kullanılabilir. Taş başına 5-10 dakika yeterli olacaktır.

doğal taşlar nasıl temizlenir

Doğal Taşlar Hangi Sıklıkta Temizlenmelidir?

Doğal taşınızı satın alır almaz ilk önce temizlemeniz önerilir. Taşın kullanım sıklığına göre temizlemeniz tavsiye edilir. Yoga, çakra ve meditasyon işlemlerinden sonra mutlaka doğal taşınızı temizlemeniz gerekir. Ayrıca kalabalık ortamlarda doğal taşınızla bulunursanız, mutlaka temizlemelisiniz. Bazı kaynaklar 2 ila 3 haftada bir doğal taş temizliğini önerir. Taşın enerjisinden faydalanamadığınızı hissettiğinizde temizlemeniz gerekir.

Doğal Taş Programlama Nedir?

Doğal taşlar, işin bilginleri tarafından çeşitli amaçlara yönelik programlanabilir. Bolluk ve bereket, korunma, sağlık gibi pozitif enerjiler için bazı taşlar kodlanabilir.

Doğal Taş Aldım Ne Yapmalıyım?

Taşı ilk aldığınızda iyice temizlemelisiniz. Olası negatif enerjiden bu sayede arındırmış olursunuz. Bunun için tuzlu suda yıkama ve ay ışığında bekletme seçenekleri uygun olacaktır.

Doğal Taşlar Temizlenmezse Ne Olur?

Doğal taşta yoğun kullanım sonucu fazla enerji depolandığında doğal taşın titreşimi ve salınımı bozulur. Bu sebeple belirli aralıklarla temizlenmesi gerekir. Tıpkı zihnimiz ve bedenimiz gibi. Bu temizleme ile taş üzerindeki negatif enerji temizlenerek nötrlenir.

Doğal Taşlar Ne Zaman Arındırılır?

Doğal taşları ay ışığında temizleme yönteminde taşınız yumuşak ay ışığı dışında herhangi bir şeyle temas etmediği için sert bir taşı temizlemenin güvenli bir yoludur. Dolunay gibi ay döngüleri sırasında, 9 günlük süre vardır.

doğal taşlar nasıl temizlenir

Çakra Açan, Aura Dengeleyen Yiyecekler

Çaydanlık Kireci Nasıl Temizlenir? 5 Kesin Çözüm

Ocak Nasıl Temizlenir? 8 Kolay Adımda Pırıl Pırıl!

Televizyon, Laptop, Monitör Ekranı Nasıl Temizlenir?

Fırın Nasıl Temizlenir? Yağ ve Kirden Arındıracak 5 Kolay Yöntem

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
İşkembe Nasıl Temizlenir Tarifi

İşkembe Nasıl Temizlenir

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Doğal Taş Gibi Ev Yoğurdu (Koyun Sütü) Tarifi

Doğal Taş Gibi Ev Yoğurdu (Koyun Sütü)

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Şeftali Suyu (Doğal Doğal) Tarifi

Şeftali Suyu (Doğal Doğal)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yeşillik Saklama Yöntemi Tarifi

Yeşillik Saklama Yöntemi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Çikolata Eritme Yöntemi Tarifi

Çikolata Eritme Yöntemi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Tarifler Geri
Videolar Geri