Film Önerileri: Dalında En İyi 20 Hit Film

Film Önerileri: Dalında En İyi 20 Hit Film Tarifi

Unutulmazna Hazır Mısınız?

Tüm zamanların en iyi filmlerinden oluşan, sıradan listelerden oldukça uzak, farklı bir ev sinema dünyasına adım atmaya ne dersiniz? Filmler hakkında aklınızda küçük fikirlerin de canlanacağı, izlediğinizde asla sıkılmayacağınızın garantisini veren puanlara sahip olan, unutulmaz filmler kuşağını sizin için derledik. Şimdiye kadar izlemediyseniz bu içeriğimiz sizin için güzel bir başlangıç olabilir.

İşte, izleyebileceğiniz efsane filmler listesi!

Film Önerileri: Dalında En İyi 20 Hit Film

1) Eşkıya IMDB 8.3

1996 yapımı başyapıtlardan biri olan unutulmaz film, Türkiye’nin en iyi yönetmenlerinden biri olan Yavuz Turgul’un kadrajından beyaz perdeye aktarılmıştır. Yavuz Turgul filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz duayen oyuncu Şener Şen ve Uğur Yücel’in başrollerini paylaştığı filmin senoryasu da Yavuz Turgul’a ait. Aşk, dostluk, ihanet gibi olgulara başarıyla değinen dramatik filmde yıllar sonra karşılaştığı gerçeklerle yüzleşen Baran, Türk sinemasının iç burkan duygu geçişlerini izleyiciye aktarır.

2) Kış Uykusu IMDB 8.2

Cannes’da Altın Palmiye alan ikinci Türk filmi ve usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın. Altın Palmiye alan ilk Türk filmi olan Yol, ödülü Costa Gavras’ın bir filmiyle kazanırken, Kış Uykusu tek başına kazandı. Türk sinemasının en başarılı aktörlerinden biri kabul edilen Haluk Bilginer’in başrolünde yer aldığı unutulmaz film, Demet Akbağ’ın usta oyunculuğunu konuşturduğu özel bir film. En iyi film önerileri Türk drama türü listesinde ilk sırada yer alan film, emekli tiyatro oyuncusu Aydın’ın başından geçenleri mükemmel görüntü sahneleri eşliğinde kadraja yansıtır.

3) Bugün Aslında Dündü (Groundhog Day) IMDB 8.1

İçinizi ısıtacak bir fantastik komedi filmi olan Bugün Aslında Dündü, yıldız oyuncu Bill Murray’ın başrolde yer aldığı ve kahkahalarla izleyeceğiniz mükemmel bir film. Uyandığınız her gün, aynı şeyleri sırayla yaşayacağınızı bilmek nasıl olurdu? Merak ediyorsanız hemen ekran başına geçebilirsiniz. BAFTA En İyi Özgün Senaryo Ödülü alan filmin çok sayıda ödülü de var.

4) Bazıları Sıcak Sever (Some Like it Hot) IMDB 8.2

1959 yapımı dünya sinemasının başyapıtlarından olan filmde, Marilyn Monroe, Jack Lemmon, Tony Curtis gibi unutulmaz isimler yer almış. Kadın kılığına giren iki arkadaşın başından geçen bir takım komik olaylar silsilesini konu alan filmi kesinlikle es geçmemeniz tavsiye edilir. 6 adet ödül alan film; Altın Küre Ödülü’ne layık görülen nadir eserlerden.

5) Anlat Bakalım (Analyze This) IMDB 6.7

1999 yapımı olan ve film önerileri komedi dalında en iyi örneklerden biri olmayı başaran Anlat Bakalım, bir mafya babasının psikolojik sorunlar yaşamaya başlamasıyla aniden çok fazla duygusallaşmasını ve kimseyi incitemez hale gelmesini konu alır. IMDB puanının düşük olması sizi kesinlikle yanıltmasın. Başrolünde Robert De Niro’nun harikalar yarattığı özel filmde kahkalarınızı tutamayacaksınız.

6) Zor Ölüm (Die Hard) IMDB 7.1

Film önerileri aksiyon listelerinde yer alan en önemli yapıtlardan biri olan Zor Ölüm, Noel gecesi yaşanan korku ve gerilim dolu bir rehin operasyonundan McClaen karakterinin sıyrılışını anlatır. Filmin büyük yankı uyandırmasıyla 3 adet devam filmi de çekilmiştir. Başrolünde yer alan Bruce Willis’in dünya çapında tanınan bir oyuncu olmasını sağlayan film, Akademi ödüllerinde 4 dalda Oscar’a layık görülmüştür.

7) Mad Max: Fury Road IMDB 8.1

2015 yapımı aksiyon filminde Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult gibi ünlü oyuncular yer almıştır. Modern sinema teknolojisinin en iyi denemelerinden biri olan filmin, gerilim ve aksiyonun sınırlarını zorladığını göreceksiniz. İlk sahnesinden son sahnesine kadar tansiyonun bir an olsun düşmediği filmde, yaratıcı araba ve kostüm tasarımları da dikkat çekmiştir. Elementler arası kovalamacaları seven biriyseniz kesinlikle kaçırmamanız tavsiye edilir. En az 40 ödülü olan film, 6 dalda Oscar Ödülü alan ender filmlerden.

8) Matrix Serisi IMDB 8.7

1999 yapımı unutulmaz filmlerinden olan The Matrix ve devam filmleri, Keanu Reeves, Laurence Fishburne gibi usta isimlerin yer aldığı mutlaka izlenmesi gereken film serilerinden. Gerçekliğin ötesinde bir gerçekliğin keşfedildiği filmde yaratılan dünyanın kusursuzluğu tüm dünyada büyük bir yankı uyandırmıştır. Matrix 5 dalda Oscar almıştır.

9) Star Wars Serisi

Aslında başlı başına ayrı bir listeye tabii olması gereken Star Wars serisi, tüm dünyada merakla takip edilmiş, dünya sinema tarihinde unutulmaz filmler kuşağının başyapıtlarından sayılmıştır. Film önerileri bilim kurgu listelerinde ilk sıralarda görmeye alışkın olduğumuz film serisini şimdiye kadar izlemediyseniz 2019 yılında bu açığı telafi edebilirsiniz. İyilik ve kötülük savaşının oldukça derin ve fantastik bir şekilde işlendiği Star Wars filmlerini kesinlikle izlemelisiniz.

10) Predestination IMDB 7.1

2014 yapımı fantastik gerilim filmi Avustralya yapımı bir bilim kurgu filmi olarak sinema perdelerine aktarılmıştır. Spierig kardeşlerin senaryosunu yazdığı unutulmaz film, derin hikâyesiyle adeta kafa karıştırmıştır. Bir kadın, bir adam ve bir bebeğin inanılmaz bir şekilde hikayesinin birleştiği film, sonunda izleyenleri hayrete düşürmektedir. İzledikten sonra gerçekten tartışmalara yol açan filmi, mutlaka değerlendirmelisiniz.

11) Geleceğe Dönüş Serisi IMDB 8.5

Mükemmel bir heyecan uyandıran, izlerken güldürmeyi de ihmal etmeyen, eğlencelik filmlerden olan Geleceğe Dönüş filmleri 3 dizilik bir seri. Zaman makinesini icat eden bir profesör ve genç Marty arasında gelişen bir hikayesi olan filmde, Marty ve profesörün birlikte zamanda yolculuk yapmaya başlamalarıyla olaylar gelişir.

12) Notting Hill IMDB 7.1

Julia Roberts’ın başrol oynadığı 1999 yapımı filme, film önerileri romantik listelerinde yer verilmiştir. Dünyaca ünlü bir film yıldızının eşinden boşanmış olan kitapçı William’a aşık olmasıyla gelişen olayların anlatıldığı film, güçlü duygu akışıyla içinizi ısıtabilir. Tatlı bir romantik komedi filmi olan yapıt, BAFTA ödülü ve British Comedy Ödülü de almıştır.

13) The Notebook IMDB 7.9

Sararmış bir aşk defterinin dış sesten aktarılmasıyla başlayan duygusal film, 1940’lı yıllarda geçen bir dönem filmi. Ekonomik ve kültürel sınıfların aşk üzerindeki etkisini başarıyla izleyiciye aktaran film en iyi romantik filmlerden biri.

14) Benden Bu Kadar (As Good As It Gets) IMDB 7.7

Son derece agresif olan ve farkında olmadan insanları çok fazla inciten obsesif bir kahramanın maceralarını konu alan film, kahramanın aşkı bulmasıyla nasıl bir değişime uğradığını komik bir şekilde aktarmıştır. Usta oyuncu Jack Nicholson’ın başrolünü oynadığı film, unutulmaz filmler kuşağında yer alan tatlı romantik komedilerden.

15) Psycho IMDB 8.6

1960 yılında kadraja alınmasına rağmen, mükemmel film önerileri korku listelerinde yer almayı başaran Psycho, Marion karakterinin bir otel odasında başından geçen korkunç olayları aktarır.

16) Poltergeist IMDB 7.4

1984 yapımı film efsanevi korku filmleri listesine girmeyi başarmıştır. Sakin ve huzurlu bir ailenin paranormal olaylarla sarsılan yaşantısını konu alan ürkütücü film, sevdiklerinizle sarılıp izleyeceğiniz cinsten.

17) Mirrors IMDB 6.2

2008 yapımı filmde yanmış bir dükkânda yalnızca iki parça aynanın kaldığını gören eski bir polisi ve onunla iletişim kuran aynaları konu alır. İlginç bir korku hikâyesi olan film, aynanın içindeki kötü ruhlarla savaşmak zorunda kalan eski polisin çaresizliğini tüm detaylarıyla aktarır.

18) Pianist IMDB 8.5

2002 yapımı filmde İkinci Dünya Savaşı’nda yaşanan yoksulluk dramatik bir şekilde aktarılır. Mükemmel görüntü kareleriyle büyüleyen filmi izlerken gözyaşlarınızı tutamayacaksınız. Tarihi olayların kronolojik sıralamasının dışına çıkmayan film, Altın Palmiye ve Oscar’da almıştır.

19) Er Ryan’ı Kurtarmak IMDB 8.8

Film önerileri dram listelerinde yer alan filmde, başarılı oyuncu Tom Hanks yer almıştır. Filmde II. Dünya savaşında 3 oğlunun ölümüne şahit olan bir ailenin son oğullarını kaybetmemek için gösterdiği çaba konu alınır. 5 dalda Oscar alan ve Altın Küre ödülüne layık görülen filme zaman ayırmanız önerilir.

20) Cahil Periler IMDB 7.1

Ferzan Özpetek’in senaryosunu kaleme aldığı ve yönettiği unutulmaz film, eşini bir araba kazasında kaybeden Antonia’nın şüpheye kapılmasını ve onu aldatıp aldatmadığını merak etmesiyle araştırmalara başlamasını konu alır. Gerçeklerle yüzleşen Antonia’nın bir aşk üçgeninin içinde kaybolmasıyla olaylar gelişir.

Aşçı Filmleri, İzlerken Acıktıran Yemek Konulu 10 Film

Yılbaşı Ağacı Nasıl Süslenir? 5 Adımda Mükemmel Dekor

Yılbaşı Çiçeği: Kokina Bakımı ve Özelliklerine Dair Her Şey

Yılbaşı Filmleri: Keyifli Vakit Geçirebileceğiniz 10 Film Önerisi

Kış Filmleri Sıcacık Evinizde En İyi Aktivite! 7 Kaliteli Film Önerisi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tuzlu Dala Kurabiye Tarifi

Tuzlu Dala Kurabiye

10-12 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Sütlaç ( En Az 20 Kişilik) Tarifi

Sütlaç ( En Az 20 Kişilik)

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Tarifler Geri
Videolar Geri