Gazimağusa’da Ne Yenir? En Ünlü 10 Lezzet Durağı – Gezilecek Yerler

Gazimağusa’da Ne Yenir? En Ünlü 10 Lezzet Durağı – Gezilecek Yerler Tarifi

Yavru Vatan Kıbrıs’ta Lezzet Keşfindeyiz!

Gazimağusa Gezi & Yemek Rehberi

Ülke sınırlarını aşıp biraz olsun bulunduğunuz yerden uzaklaşmak istediğinizde yavru vatan Kıbrıs, sizleri bekleyecek. Sıcak soğuk mevsim demeden her zaman gezme hissi ile yanıp tutuşanlar için bu yazımızda Gazimağusa’yı ele alıyoruz. Tatil planlarınızı ufaktan ufaktan yapıyorsanız, bu yazımız sizleri çok güzel yerlere götürecek.

Kıbrıs’ın en güneyinde yer alan Gazimağusa, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında askeri bir bölge iken şimdilerde tam bir öğrenci bölgesi olma özelliğini taşıyor. 1974 yılından sonra kullanıma kapatılan Gazimağusa, savaş ve mücadele bittikten yıllar sonra kendine gelebilmiş. Gazimağusa nerede diye soracak olduğunuzda, Kıbrıs merkeze 1 saat uzaklıkta kalan bir bölge olduğunu öğreneceksiniz.

Mersin’den Mağusa feribotunu tercih ederek, doğrudan bu bölgeye ulaşmanız mümkün. Eğer uçak ile Kıbrıs’a gitmek istiyorsanız, Ercan Havalimanı’na varış yaptığınızda Kiphas otobüsleri ile Gazimağusa’ya geçebilirsiniz. Mağusa’ya geldiğinizde sizi tarihi ve antik mekanlar ile enfes restoranlar karşılayacak.

Şimdi Gazimağusa restoranlar hakkında kısa bir inceleme yapalım!

Lala Mustafa Paşa Camii

Gazimağusa Restoranları – Tadı Damağınızda Kalacak 10 Mekan

1) Niazi’s Restoran

Kıbrıs’ta 6 farklı şubeye sahip Niazi’s, 1949 senesinden günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış bir işletme. Balık sevenler için en taze balıkların lezzetli şekilde hazırlandığı bu restoranda şefin önerisi şeftali kebabı ve humus oluyor. Eğer Mağusa’ya kadar geliyorsanız Niazi’s Restoran’da Kıbrıs lezzetlerini denemeden dönmeyin. Alkollü ve alkolsüz içeceklerin servis edildiği seçkin menüsünden damak zevkinize hitap eden lezzetler ile kendinize doyumsuz bir öğün ısmarlayabilirsiniz. Yemek öncesinde ikram edilen salatalar ise sınırsız!

Adres: Doktorlar sokak, Gazimağusa, Kıbrıs

İletişim: 0392 366 07 77

niazis restaurant gazimağusa

2) Petek Pastanesi

Gazimağusa’da tarihi noktaları gezdikten sonra bir kahve içmek yahut bir şeyler atıştırmak için Petek Pastanesi, asırlık tarihi ile sizleri ağırlayacaktır. Petek Pastanesi, Gazimağusa ile anılan işletmelerden biridir. Burada neler yok ki? Her türden tatlı ve kurabiye, acıkanlara ana yemek, lezzetli içecekler ve bol sohbet. Üst balkonda oturmayı seçerseniz, nefis bir manzara eşliğinde keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz. Zengin menüsü ile Petek Pastanesi, Gazimağusa’da sizlerle!

Adres: Yeşildeniz Sokak 1 Suriçi, Gazimağusa, Kıbrıs

İletişim: 0392 366 71 04

gazimağusa petek pastanesi

3) Castello Cyprus Bar

Mağusa Kale içinde yer alan Castello Bar, görenleri mimari yapısı ile mest ediyor. Her gelen misafirden tam puan alan bu mekan, sizleri de bekliyor. Castello’da neler mi yapabilirsiniz? Alkollü ya da alkolsüz içecekleri tercih edip soluklanabilir, lezzetli yemek seçeneklerinden tercihinizi yapıp karnınızı doyurabilirsiniz. Hızlı servis ve samimi personeller ile Castello Bar, Mağusa’da hizmetinizde!

Adres: 25 Liman Yolu Gazimağusa, Kıbrıs

İletişim: 0533 850 97 46

costello

4) Eziç Mağusa Restoran

Kıbrıs’ta doya doya yemek yemek istiyorsanız tüm oklar Eziç Restoran’ı gösterecek. Bu restoranın diğerlerinden farkı nedir diyecek olursanız, Eziç Restoran’ın uzmanlık alanı tavuk ve piliçtir. Birbirinden lezzetli tavuk etlerini yemek için Eziç’e gidebilirsiniz. Ortalama fiyatlara sahip olan Eziç Restoran, sizleri en iyi şekilde ağırlamak için Gazimağusa’da bekliyor. Yemek sonrasında nefis tatlılar ile öğünleri taçlandırabilirsiniz.

Adres: Eşref Bitlis Caddesi, Gazimağusa, Kıbrıs

İletişim: 0392 365 64 89

gazimağusa eziç restaurant

5) Othello Meze Restaurant

Akdeniz ve Türk mutfak lezzetlerinin bir arada sunulduğu Othello Meyhanesi, Mağusa’da keyifli bir akşam geçirmek isteyenlerin ortak adresi oluyor. Makul fiyatları ve hızlı servisi ile misafirlerin beğenisini toplayan Othello Meyhanesi, Suriçi’nde popüler mekanlardan biri. Yöresel mezeler ve kebap seçenekleri ile lezzetli bir öğüne hazır olun.

Adres: Eski Süper Kola Fabrikası, Gazimağusa Kıbrıs

İletişim: 0533 862 25 93

othello meze restaurant

6) Rouge 21 Restoran

Rouge 21’de hem et sevenler buluşuyor hem de vejetaryen beslenenler. Zengin menüsü ile misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan Rouge 21, tarihi dokusu ile misafirlerin dikkatini çeken bir mekan. Canlı müzik de düzenleyerek lezzetli yemekleri daha da unutulmaz hale getiriyor. Eski ve modern dokunuşlar ile dizayn edilen Rouge 21, Mağusa’daki konuklarını bekliyor.

Adres: 21 Liman Yolu Suriçi, Gazimağusa Kıbrıs

İletişim: 0533 833 21 21

rogue21
www.rouge21cyprus.com

7) The Palm House Restoran

Mağusa’da denize sıfır bir mekanda unutulmaz bir gün geçirmek ister misiniz? Yanıtınız evet ise sizleri The Palm House bekliyor olacak. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar lezzetli menüleri ile konuklarını ağırlayan The Palm House, organik reçelleri ile de dikkat çekmekte. Kıbrıs’a tatil için gelenlerin yahut o civarda yaşayanların uğrak mekanı The Palm House!

Adres: Deniz Yıldızı Apartmanları, E Blok, Laguna, Palm Beach, Gazimağusa

İletişim: 0392 366 98 89

the palm house restaurant gazimağusa

8) Minder Restoran

Kıbrıs’a kadar gelmişken yöresel lezzetleri tatmadan gitmek olmaz değil mi? Humus, kereviz turşusu, molahiya, Kıbrıs köftesi ve daha ötesi Minder’de! Bu mekana geldiğinizde günlük olarak değişen menülerden dilediğinizi yiyebilirsiniz. Kıbrıs ev yemeklerini en iyi şekilde bulabileceğiz bir adres de Minder oluyor. İç mekanın yansıttığı samimi atmosferde kaybolmak ve leziz yemekleri tatmak için siz de Mağusa’da Minder’e uğrayabilirsiniz.

Adres: Bayraktar yolu 48, Lemar Market civarı, Gazimağusa, Kıbrıs

İletişim: 0392 366 10 91

minder restaurant gazimağusa

9) Desdemona Meyhanesi

Taş duvarlar arasında farklılığını konuşturan Desdemona Restoran, ev yapımı yemekleri ve et yemekleri ile misafirlerinin midesini doyuracak lezzete sahip. Bu mekandan aç çıkmanız mümkün değil. Akdeniz mutfağının çok iyi şekilde işlendiği Desdemona mutfağında tüm yemekler sizler için en taze şekilde hazırlanıyor. Mağusa’da acıktım dediğiniz an Desdemona’ya gidip nefis bir öğün geçirebilirsiniz. Meyhane havasında olan Desdemona, en güzel zamanlarınız için sizi bekliyor. Fiyatları ise oldukça uygun!

Adres: Canbulat Yolu 3, Gazimağusa, Kıbrıs

İletişim: 0533 864 27 68

desdemona

10) Lokkum Restoran

Birbirinden leziz mezelerin eşlik ettiği ana yemekler ile midenizi şenlendirmek istiyorsanız, Mağusa’da restoran adreslerinizden biri de Lokkum Restoran olabilir. Bu mekanda kurulan masalar ile önce gözler doyacak sonra mide! Kebap, kuru dolma, pizza, tavuk yemekleri ve çeşitli Akdeniz yemekleri sizler için hazırlandı. Kıbrıs günlerinizin bir gününü Lokkum Restoran’da ziyafete tanık olmak için ayırabilirsiniz.

Adres: Kordonboyu Caddesi Numara 2 Bahçeler / İskele, Gazimağusa

İletişim: 0533 880 02 50

lokkum gazimağusa

Gazimağusa Gezilecek Yerler Listesi – Görmeden Dönmeyin!

Gazimağusa gece hayatı ve eğlence hayatı ile aktif olan aynı zamanda restoranları ile de birçok kişinin yeme ihtiyacını karşılayan bir yerdir. Burada aynı zamanda tarihi dokuya sahip pek çok alan bulunuyor. Gazimağusa gezilecek yerler hakkında bilgi almak isteyenler için birbirinden değerli ve gizemli yerlerin listesini hazırladık. Eğer Gazimağusa’da iyi bir gezi planlamak istiyorsanız, listemiz size zaman kazandırabilir.

İşte, Gazimağusa’da mutlaka görmeniz gereken duraklar!

  • Namık Kemal Zindanı ve Müzesi
  • Palm Beach
  • St. Nicholas Katedrali (Lala Paşa Camii)
  • Hayalet Şehir Kapalı Maraş
  • Othello Kalesi
  • Salamis Harabeleri
  • Venedik Kalesi
  • Kutup Osman Türbesi
  • İkiz Kiliseler
  • Mağusa Surları
St. Nicholas Katedrali

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Çeşme’de Nerede Ne Yenir? Unutulmaz Bir Tatil İçin 7 Süper Mekan

Şirince’de Ne Yenir? Çok Hoşunuza Gidecek 7 Mekan – Gezilecek Yerler

Assos’ta Ne Yenir? Antik Limanın En İyi 10 Mekanı – Gezilecek Yerler

Bozcaada’da Ne Yenir? Adanın En Meşhur 10 Nefis Lezzet Durağı

Datça’da Ne Yenir? Mutlaka Gitmeniz Gereken 10 Meşhur Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Lezzet Durağı Kurabiye Tarifi

Lezzet Durağı Kurabiye

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Kaşarlı Ramazan Pidesi (Lezzeti Yerinde) Tarifi

Kaşarlı Ramazan Pidesi (Lezzeti Yerinde)

1-2 kişilik, 1 saat 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tavuk Salamura (Ünlü Şeften) Tarifi

Tavuk Salamura (Ünlü Şeften)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
En Kolay Cocostar (10 Dakikada) Tarifi

En Kolay Cocostar (10 Dakikada)

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri