Horlama Tedavisi, Nedenleri ve Çözümleri, Ne İyi Gelir?

Horlama Tedavisi, Nedenleri ve Çözümleri, Ne İyi Gelir? Tarifi

Uykular Kabusa Dönüşmesin: Horlama Tedavisi Hakkında Her Şey

Horlama, nefes alma sırasında, havanın dar bir alandan geçerken, çevresindeki yumuşak dokuların titreşmesinden çıkan sestir. Üst solunum yollarındaki yumuşak dokular yani damak, bademcik ve küçük dil uyku sırasında gevşer. Gevşemeye bağlı olarak hava geçidi bir miktar daralır ve böylece horlama denilen ses ortaya çıkar. Havanın geçtiği bu alan bazı nedenlere bağlı olarak daraldıkça çıkan ses de artar. Nitekim bazen horlamanın şiddeti makul oranlarda olup aile fertlerince sorun teşkil etmezken, bazı durumlarda tüm hane halkını rahatsız eden bir duruma dönüşebilir. İşte böyle durumlarda horlama tedavisi kaçınılmaz bir hale gelir.

Basit horlama da denilen, sadece beraber uyuduğunuz kişiye rahatsızlık veren horlama türü haricinde çevreye verdiği rahatsızlıktan daha büyük bir sorun oluşturan, kişinin sağlığını tehdit eden ciddi hastalıkların habercisi olan bir horlama türü de mevcuttur. İleri boyutlarda görülen horlama, kişinin yetersiz oksijen almasına neden olabilir. Az oksijen alımında ise kişide gün boyu süren uyuklama hali, yorgunluk, halsizlik ve konsantrasyon bozuklukları görülebilir. Horlama zararları arasında kana yeterli oksijen taşınamamasından kaynaklanan diyabet hastalığı da görülmektedir.

Uzun yıllar süren ve tedavi edilmeyen bu tür horlamalar ileriki yaşlarda tansiyon yüksekliği, kalp hastalığı ve felç gibi hayati tehlikesi yüksek birtakım hastalıklara yol açabilir. Horlayan 3 kişiden birinde bu tür tehlikeli sayılan horlama türü görülmekte ve bunun teşhisi de ancak uyku laboratuvarlarında yapılan gerekli incelemeler sonucunda konulabilmektedir.

horlama tedavisi

Horlama Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır?

Horlama solunum bozukluklarına ve yetersiz oksijen alımına yol açmıyorsa, basit horlama denilen türdeyse yine basit önlemlerle hafifletilebilir hatta ortadan kaldırılabilir. Basit horlamalar genellikle partnerlerin çok rahatsız olduğu bir durumdur. Basit horlama tedavisi evde kolay yöntemlerle yapılabilir. Kilo vermek, uyku öncesi alkollü içki tüketmemek, hafif bir akşam yemeği tercih etmek, horlama yastığı adı verilen yüksek bir yastık tercih etmek, yeni nesil horlama bantları kullanmak horlamanın önüne geçmek için uygulanabilecek basit yöntemlerdir.

Oldukça komik görünen hatta komedi dizilerine de konu olan; ancak kesinlikle işe yarayan bir başka yöntem de pijamanın sırtına tenis topu dikmektir. Evet, yanlış duymadınız. Pijamaya dikilen bu top kişinin sırtüstü uyumasını engeller ki sırt üstü yatmak horlamaya sebep olan en temel nedenlerden biridir. Bunlar haricinde ileri derecedeki horlama hastalığı için geliştirilen ve kesin çözüm vaat eden bazı teknik aletlerin kullanıldığı horlama tedavileri de vardır.

horlama tedavisi fiyatları

Horlama Tedavisi Fiyatları Ne Kadar?

Teknolojinin geldiği son noktada, horlama kesin çözüm yöntemleri üzerine önemli çalışmalar yapılmaktadır. Horlama tedavileri ve horlama ameliyatları farklı yöntem ve tedavi şekilleri ile yapılmaktadır. Horlama tedavisi fiyatları, kullanılan yöntem ve aletlere göre değişiklik göstermektedir. Her geçen gün teknoloji gelişmekte, yeni aletler ve yöntemler ortaya çıkmaktadır. Yenilenen teknoloji sayesinde ise tedavi süreci kısalmakta lakin ücretleri artmaktadır.

Thermal Welding gibi cihazların kullanıldığı tedaviler daha kısa sürerken fiyatları da bu oranda artış göstermektedir. Yöntem ve tedavi şekilleri sürekli güncellendiği için horlama tedavisi fiyatları hakkında kesin bir şey söylemek mümkün değildir. En ucuz horlama tedavisi evde yapılan bitkisel yöntemlerin uygulandığı tedavi şekilleridir. Basit horlama tedavisinde kullanılan bantlar, maskeler, protezler, spreyler ve ilaçlar ise kolayca ulaşılabilen uygun fiyatlı tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır.

 horlama tedavisi

Horlama Çözümleri, Horlamaya Ne İyi Gelir? Evde Bitkisel Yöntemler

Düzenli egzersiz yapmak horlamaya iyi geldiği gibi bedeninizi de zinde tutar. Buruna mandal takmaktan daha kolay ve geri dönüşü olan bir çözümdür. Bu yöntemi kullananların (mandal) olduğu bir şehir efsanesi olarak bilinmektedir. Horlama tedavisi için bitkisel yöntemlerden bazıları şunlardır:

  • Dr. Ferudun Kunak’ın horlama bitkisel tedavi yöntemi olarak hazırladığı tarif birçok kişi tarafından uygulanmakta ve iyi sonuçlar alınmaktadır. Tarif şu şekildedir: 1 su bardağı suyun içine bir tutam adaçayı atılır. 1 dakika kaynatılır ve 1 dakika demlenmesi sağlanır. İçine bir çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı kaya tuzu ilave edilip karıştırılır. Bu karışım bir damlalığa konulur. Arzu edilirse sabah akşam, arzu edilirse yatmadan hemen önce burun deliklerine birer damla damlatılır. Damlatıldıktan sonra baş arkaya doğru yatırılır ve böylece burun kanalları iyice açılır. Bu da nefes almayı kolaylaştırarak horlamayı engeller.
  • Ahmet Maranki’nin horlama bitkisel tedavi yöntemi ise şöyledir: 1 bardak içilebilir elma sirkesi, bir tutam mazı yaprağı, bir tutam kekik, bir tutam mersin yaprağı, bir tutam sinirli ot kaynar suya atılarak 5 dakika kaynatılır. Bu kür yatmadan önce gargara yapılarak uygulanır. Böylece nefes yolları açılarak horlamanın önüne geçilmiş olur.
  • İbrahim Saraçoğlu’nun horlama tedavisi ise şöyledir: 3-4 yaprak beyaz lahana ve 4 su bardağından biraz az su ile kaynatılır ve süzülür. Bu su günde 2 defa aç karnına içilir.

horlama ameliyatı

Horlama İçin Hangi Doktora Gidilir?

Horlama tedavisi için horlayan kişiden daha çok horlamadan rahatsız olan aile üyeleri doktor arayışına girmektedir. Bu noktada horlayan kişi tedaviye çok da hevesli olmadığından işleri olabildiğince kolaylaştırmak gerekir. Doğru doktoru seçmek teşhisi hızlandıracağı gibi aynı zamanda süreci de kısaltacaktır.

Horlama burun ve solunum yollarıyla alakalı bir hastalık olduğu için Kulak Burun Boğaz (KBB) bölümüne başvurulması gerekmektedir. Hastanelerin Kulak Burun Boğaz poliklinikleri en yoğun bölümler olduğu için en kısa zamanda randevu almanız lehinize olacaktır. Doktora gidildikten sonra yine doktorun tavsiyesi alınarak bitkisel tedavi yöntemleri ile tedavi sürecini desteklemek gerekir.

Ayrıca horlama tedavisine yönelik teknolojik yöntemlerden de faydalanmakta yarar vardır. Horlama çözümü olan bir hastalıktır ve sosyal ilişkileri etkilemektedir. Bu sebeple vakit kaybetmeden bir uzmana görünmekte büyük fayda vardır.

horlama nedenleri

Horlama Nedenleri Nelerdir?

  • Horlama nedenleri arasında birçok hastalık yatmaktadır. Kilo sorunu horlamanın başlıca nedenleri arasında gösterilmektedir.
  • Şişmanlık haricinde solunum yolu rahatsızlıkları da horlamaya neden olabilmektedir.
  • Yaş ilerledikçe horlamanın görülme sıklığı da artmaktadır.
  • Yine alerjik hastalıklar, alkol alımı, soğuk algınlığı ve astım gibi etmenler de horlamaya sebep olabilir.
  • Yüksek tansiyon ise horlamanın hem nedeni hem de sonucu olarak görülmektedir.
  • Erkeklerde kadınlara oranla daha sık karşılaşılmaktadır.
  • Ayrıca kişinin genetik burun ve geniz yapısı da horlamanın sebepleri arasında yer almaktadır. Zira bazı kişilerde ağız ve burun arkasındaki hava kanalları ortalamadan daha dar olabilir. Hava bu dar yoldan geçerken yumuşak dokudaki titreşimler daha şiddetli olacağı için horlama oluşur.
  • Horlamanın nedeni bir uzman tarafından tespit edildikten sonra nedeni bertaraf etmeye yönelik tedaviye başlanır.

horlama aparatları

Horlama Aparatları İşe Yarar mı? Horlamayı Engeller mi?

Günümüzde horlama tedavisi için kullanılan en yaygın aparatlardan biri horlama protezidir. Horlama protezi uyumadan hemen önce takılır ve gece boyu çıkarılmaz. Bu protez dişler üzerine adeta bir boksör dişliği gibi takılarak alt çeneyi öne doğru konumlandırır, dilin ve damağın sarkmasıyla tıkanmış olan nefes kanallarını açarak horlamayı engeller.

Uyku apnesi sıkıntısı çekenler için ise horlama maskesi önerilmektedir. Bu maskeler uyku esnasında yeterli oksijen alamayan hastanın hava yolunu sürekli açık tutarak oksijen sağlar. Piyasada bitkisel birçok horlama ilacı satılmaktadır lakin doktora danışmadan bu tür ilaçlar kesinlikle kullanılmamalıdır. Yine nefes yolunu açan horlama spreyi horlama sıkıntısı çeken hastalar için önerilen ve başarı sağlayan ürünler arasında yer almaktadır.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri