İltihabı En Hızlı Kurutan Doğal Yöntemler
Vücudun savunma sistemlerinden biri olan iltihaplanma, kişinin sağlığını önemli derecede etkiler. Boğaz yolunda ve bademciklerde oluşan iltihaplanma ses kısıklığına neden olurken; idrar yolunda yaşanan iltihaplar ise şiddetli ağrıları meydana getirir.
İltihaba Ne İyi Gelir?
- Elma Sirkesi
- Zerdeçal
- Zencefil
- Biberiye
- Karanfil
- Tarçın
- Sarımsak
- Nar Suyu
- Limon
- Isırgan Otu
- Beyaz Dut Kurusu
- Soğan
- Maydanoz

Bu iltihapları yok edip iyileştirmenin en etkili yolu doktora görünmek ve gereken ilaçları doktor tavsiyesi ile kullanmaktadır. İlaçlara destek olarak iltihap kurutucu bitkiler ve yağlar da kullanılabilir. Sizlere bu konuda faydalı olmak için buradayız. Vücuttan iltihap nasıl atılır Saraçoğlu bu konuda ne demiş acaba diyorsanız, uzman görüşlerini de yazımızda bulabilirsiniz.
İltihaba iyi gelen bitkiler ve bitkisel yağlar doktor kontrolüne ek alternatif bir tedavi yöntemidir hem de evde bulunan malzemeler ile çözüm üretebilir. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren bitki çayları da bu konuda devreye girebilir. Zaman kaybetmeden iltihaba ne iyi gelir sorunuza en etkili yanıtları verelim.
Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

İltihaba Ne İyi Gelir? Evde 13 Bitkisel Çözüm
Uygulama ve kullanım öncesi doktor onayı alınız.
1) Elma Sirkesi
Ağrı ve sancı gibi etkisi bulunan iltihap, elma sirkesi yapısında bulunan mineraller ile hafifletilebilir. Elmanın kabuğunda ve kendisinde bulunan pektin, vücuda giren iltihaplar ile savaşır. Elma sirkesi ile iltihapları temizlemek adına; her sabah 1 su bardağı suyun içine 1 kaşık elma sirkesi ekleyerek tüketebilirsiniz. Ayrıca elma sirkesi ile salata da hazırlayıp vücudun iltihaplara karşı daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz. Parmaktaki iltihaba ne iyi gelir diyorsanız elma sirkeli suyla iltihaplı bölgeyi temizleyerek iltihabın atılmasına yardımcı olabilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

2) Zerdeçal
Söz konusu iltihap çözücü bitkiler ise zerdeçal bitkisinin de adı geçmeli! Vücutta iltihaba ne iyi gelir diye soruyorsanız zerdeçal ile siz de şifalı sonuçlar alabilirsiniz. Kurkumin içermesi nedeniyle zerdeçal, iltihap sökücü görevini taşır.
Zerdeçal güçlü bir antibiyotik etkiye sahiptir. Bu özelliği ile iltihapları temizler. Zerdeçal ile iltihaplardan kurtulmanın yollarından biri; bu baharatı sıvı şekilde tüketmektir. 1 bardak su ya da sütün içine 1 çay kaşığı zerdeçal ekleyerek, vücudunuzu koruma altına alabilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Zerdeçalın Az Bilinen 11 Faydalı Özelliği

3) Zencefil
Zerdeçal ile aynı ortamda bulunmayı çok seven zencefil, sağlığa olan faydaları ile dikkat çeker. Zencefil de iltihaplardan kurtulmanıza yardım edecek şifalı bir baharattır. Vücudu temizlemek, iltihapları atmak için zencefili su ya da süt içine ekleyerek tüketebilirsiniz.
Gün içinde yoğurt yiyecekseniz; iltihapların kısa sürede temizlenmesi için zencefili yoğurt tüketmeniz de etkili olacaktır. İltihaba ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu tarafından da yanıtlar verilen bir sorudur ve Saraçoğlu de zencefili önermektedir.
İlginizi çekebilir: Zencefil Faydaları, Çayından Macununa Mucize Etkileri

4) Biberiye
Biberiye, antibakteriyel ve antioksidan bir bitkidir. Bu iki güçlü yönü ile sizi iltihap durumundan uzaklaştıracaktır. Biberiyenin yapısında mantara ve iltihaba düşman olan yağlar bulunur. Biberiye çayı içerek bedeninizdeki iltihaptan en kısa sürede kurtulmuş olursunuz. İltihap ağrısına ne iyi gelir sorusunun da cevabı olan biberiyeyi hem arındırıcı hem de ağrı kesici olarak kullanabilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Biberiye Nedir? Faydaları Nelerdir?

5) Karanfil
Karanfil yapısında, ojenol adlı bir madde yer alır. Bu madde ise kalp hastalıklarından dolayı yaşanan damar iltihaplarını en iyi şekilde temizler.
Karanfilin iltihabı kolayca temizlemesi için gün içinde bir adet karanfil ağız içinde bekletilebilir. Karanfilli su tüketerek de vücudunuzu koruma altına alabilirsiniz. Ağızdaki iltihaba ne iyi gelir diyenler karanfil yağını sulandırıp gargara yapabilirler.
İlginizi çekebilir: Karanfilin Faydaları Nelerdir? Antidiyabetik, Gaz Giderici, Ağrı Kesici

6) Tarçın
Tarçın pek çok özelliği ile adeta bir sağlık dostudur. Antioksidan maddeler içeren tarçın, damarların temizlenmesi konusunda güçlü bir etkiye sahiptir. İdrar yolunda oluşan iltihaplar ve eklem iltihapları, tarçın ile yok edilir. Tarçını yoğurt ya da süt içine ekleyerek en leziz şekilde tüketebilirsiniz. Ayrıca çubuk tarçının içinde yer aldığı detoks suyu ile de vücudunuzu iltihaplardan arındırmış olursunuz.
Vücuttaki iltihaba ne iyi gelir bitkisel şifa nerede olabilir diye düşünüyor ve bunun için hem ağzınızı tatlandırarak sizi rahatlatacak hem vücudunuzu temizleyecek bir çözüm arıyorsanız tarçını deneyebilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Tarçının Faydaları Nelerdir?

7) Sarımsak
İltihap doğal yolla nasıl geçer diye düşünüyorsanız ve çabuk sonuca ulaşmak istiyorsanız sarımsaktan faydalanabilirsiniz. İltihap giderici besinler arasında yer alan sarımsak, güçlü bir antibiyotik besin olarak bilinir. Sarımsak iltihaba iyi gelen yiyecekler arasında neredeyse en hızlı sonuç veren besindir.
Solunum ya da bağırsak hastalıklarında yaşanan iltihaplanma için; sarımsağın çiğ şekilde tüketilmesi tavsiye edilir. Dilerseniz sarımsak yağını da ağrı kesmesi ve eklemlerdeki iltihabı azaltması için tercih edebilirsiniz.
Dişteki iltihaba ne iyi gelir diye araştırma yapanlar da sarımsağı kullanabilirler. Ezdiğiniz sarımsağı ağrı olan yere sürüp birkaç dakika bekleyip ağzınızı çalkalayabilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Sarımsağın Faydaları Nelerdir? Sarımsak Yutmanın Faydaları

8) Nar Suyu
Vücudunuzu yoran ve size zarar veren iltihapları atmanız için güçlü antioksidan besinler almanız gerekir. Nar suyu antioksidan maddeler açısından zengin ve güçlü olan bir içecektir. İltihaplanmanın ilerlemesini durdurmak ve vücuda daha fazla zarar vermesini önlemek için nar suyu tüketmeniz doğru bir adım olur. Vücuttaki iltihap ve enfeksiyon nasıl atılır diye düşünüyorsanız ve nar mevsimindeyseniz nar suyunu tüketmeniz size yardımcı olacaktır.
İlginizi çekebilir: Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Sıkılır? Zararı Var Mı?

9) Limon
C vitamini kaynağınız limon, şimdi de vücudunuzu mikroplara karşı korumak için görev başına geçiyor. Limon bağırsakları ve kanı temizleyen bir besindir. Bu nedenle iltihaplanma durumunda da tercih edilecektir. Limonlu su, limonlu kürler ya da çiğ limon tüketimi ile iltihabın etkisini hafifletebilirsiniz.
Özellikle boğazdaki iltihaba ne iyi gelir diyenler için limonlu zencefilli bal en çok başvurulan karışımlardan biridir. Bu karışım öksürüyorsanız ve akciğerdeki iltihaba ne iyi gelir diyorsanız sizin de deneyebileceğiniz bir şifa kaynağıdır. Vücuttaki enfeksiyona ne iyi gelir vücut direncimi nasıl artırabilirim diyorsanız limon dostunuz olacaktır.
İlginizi çekebilir: Limonun Faydaları Nelerdir? Kabuğundan Çekirdeğine Tüm Faydaları

10) Isırgan Otu
İltihapları söken bitkiler arasında ısırgan otu da vardır. Isırgan otu çayı içerek iltihapları vücudunuzdan atılmasını sağlayabilirsiniz. Vücudunuzu tehlike altına sokan toksinlerin böbreklerden atılmasını kolaylaştıran ısırgan otu, iltihabı söker ve oluşan ağrıyı da dindirir.
Isırgan otunun faydalarından yararlanmak için bitki çayını hazırlayabilir, iltihap oluştuğu dönemlerde tüketebilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Isırgan Otu Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı?

11) Beyaz Dut Kurusu
Kandaki iltihaba ne iyi gelir merak ediyorsanız beyaz dut kurusundan faydalanabilirsiniz. 1,5 bardak suya 1,5 yemek kaşığı beyaz dut kurusu koyarak 6-7 dakika kaynatın ve ılımaya bırakın. Sabah ve akşam aç karnına hazırladığınız dut kurusu suyunu içebilirsiniz. Şeker hastaları için bu kür uygun değildir.
İlginizi çekebilir: Dut Kurusu Faydaları – Daha Çok Tüketmeniz İçin 12 Süper Neden

12) Soğan
Vajinal iltihaba ne iyi gelir diyenler soğandan faydalanabilirler. Eğer mide rahatsızlığınız yoksa İbrahim Saraçoğlu soğan kürünü 15 gün uygulayabilirsiniz. Saraçoğlu, soğan küründen sonra karabaş ve limon melisa otundan birer tutam karıştırıp 5 dakika kaynatıp suyunu 1 hafta sabah akşam 2 kez içilmesini sonraki 3 hafta akşam 1 kez içilmesini önermektedir.
İlginizi çekebilir: İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Tarifi, Ne Zaman Başlanmalı?

13) Maydanoz
Maydanoz ödem atıcı özelliğiyle bilinir ve iltihap sökülmesine de destek olmaktadır. Ayaktaki iltihaba ne iyi gelir, ödem ve şişlik var diyorsanız maydanoz suyu içmeyi deneyebilirsiniz. Maydanoz suyu sistit yaşayanların rahatlaması için de alternatif bir yöntemdir. Doktor Feridun Kunak maydanoz suyuna kiraz sapı ve mısır püskülü eklenmesini de önermektedir.
İlginizi çekebilir: Maydanoz Limon Kürü Yapılışı ve 11 Faydası

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…
Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir? Evde İlaçsız 10 Bitkisel Çözüm
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Ev Yapımı 10 Bitkisel İlaç
Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir? Evde Tedavisi, Şifalı Doğal Şuruplar
Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir? Evde Anında Etkili 6 Doğal Çözüm
Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir? Evde Bitkisel Çözümler, Doğal Kür Tarifleri
--
5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.
Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.
Zerdeçal kürünü kaç gün kullanmak lazım ? İltihap için ?