İltihaba Ne İyi Gelir? Evde 13 Bitkisel Çözüm

İltihaba Ne İyi Gelir? Evde 13 Bitkisel Çözüm Tarifi

İltihabı En Hızlı Kurutan Doğal Yöntemler

Vücudun savunma sistemlerinden biri olan iltihaplanma, kişinin sağlığını önemli derecede etkiler. Boğaz yolunda ve bademciklerde oluşan iltihaplanma ses kısıklığına neden olurken; idrar yolunda yaşanan iltihaplar ise şiddetli ağrıları meydana getirir.

İltihaba Ne İyi Gelir?

  • Elma Sirkesi
  • Zerdeçal
  • Zencefil
  • Biberiye
  • Karanfil
  • Tarçın
  • Sarımsak
  • Nar Suyu
  • Limon
  • Isırgan Otu
  • Beyaz Dut Kurusu
  • Soğan
  • Maydanoz
iltihaba ne iyi gelir

Bu iltihapları yok edip iyileştirmenin en etkili yolu doktora görünmek ve gereken ilaçları doktor tavsiyesi ile kullanmaktadır. İlaçlara destek olarak iltihap kurutucu bitkiler ve yağlar da kullanılabilir. Sizlere bu konuda faydalı olmak için buradayız. Vücuttan iltihap nasıl atılır Saraçoğlu bu konuda ne demiş acaba diyorsanız, uzman görüşlerini de yazımızda bulabilirsiniz.

İltihaba iyi gelen bitkiler ve bitkisel yağlar doktor kontrolüne ek alternatif bir tedavi yöntemidir hem de evde bulunan malzemeler ile çözüm üretebilir. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren bitki çayları da bu konuda devreye girebilir. Zaman kaybetmeden iltihaba ne iyi gelir sorunuza en etkili yanıtları verelim.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

İltihaba Ne İyi Gelir? Evde 13 Bitkisel Çözüm

Uygulama ve kullanım öncesi doktor onayı alınız.

1) Elma Sirkesi

Ağrı ve sancı gibi etkisi bulunan iltihap, elma sirkesi yapısında bulunan mineraller ile hafifletilebilir. Elmanın kabuğunda ve kendisinde bulunan pektin, vücuda giren iltihaplar ile savaşır. Elma sirkesi ile iltihapları temizlemek adına; her sabah 1 su bardağı suyun içine 1 kaşık elma sirkesi ekleyerek tüketebilirsiniz. Ayrıca elma sirkesi ile salata da hazırlayıp vücudun iltihaplara karşı daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz. Parmaktaki iltihaba ne iyi gelir diyorsanız elma sirkeli suyla iltihaplı bölgeyi temizleyerek iltihabın atılmasına yardımcı olabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

elma sirkesi

2) Zerdeçal

Söz konusu iltihap çözücü bitkiler ise zerdeçal bitkisinin de adı geçmeli! Vücutta iltihaba ne iyi gelir diye soruyorsanız zerdeçal ile siz de şifalı sonuçlar alabilirsiniz. Kurkumin içermesi nedeniyle zerdeçal, iltihap sökücü görevini taşır.

Zerdeçal güçlü bir antibiyotik etkiye sahiptir. Bu özelliği ile iltihapları temizler. Zerdeçal ile iltihaplardan kurtulmanın yollarından biri; bu baharatı sıvı şekilde tüketmektir. 1 bardak su ya da sütün içine 1 çay kaşığı zerdeçal ekleyerek, vücudunuzu koruma altına alabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Zerdeçalın Az Bilinen 11 Faydalı Özelliği

3) Zencefil

Zerdeçal ile aynı ortamda bulunmayı çok seven zencefil, sağlığa olan faydaları ile dikkat çeker. Zencefil de iltihaplardan kurtulmanıza yardım edecek şifalı bir baharattır. Vücudu temizlemek, iltihapları atmak için zencefili su ya da süt içine ekleyerek tüketebilirsiniz.

Gün içinde yoğurt yiyecekseniz; iltihapların kısa sürede temizlenmesi için zencefili yoğurt tüketmeniz de etkili olacaktır. İltihaba ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu tarafından da yanıtlar verilen bir sorudur ve Saraçoğlu de zencefili önermektedir.

İlginizi çekebilir: Zencefil Faydaları, Çayından Macununa Mucize Etkileri

zencefil

4) Biberiye

Biberiye, antibakteriyel ve antioksidan bir bitkidir. Bu iki güçlü yönü ile sizi iltihap durumundan uzaklaştıracaktır. Biberiyenin yapısında mantara ve iltihaba düşman olan yağlar bulunur. Biberiye çayı içerek bedeninizdeki iltihaptan en kısa sürede kurtulmuş olursunuz. İltihap ağrısına ne iyi gelir sorusunun da cevabı olan biberiyeyi hem arındırıcı hem de ağrı kesici olarak kullanabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Biberiye Nedir? Faydaları Nelerdir?

biberiye

5) Karanfil

Karanfil yapısında, ojenol adlı bir madde yer alır. Bu madde ise kalp hastalıklarından dolayı yaşanan damar iltihaplarını en iyi şekilde temizler.

Karanfilin iltihabı kolayca temizlemesi için gün içinde bir adet karanfil ağız içinde bekletilebilir. Karanfilli su tüketerek de vücudunuzu koruma altına alabilirsiniz. Ağızdaki iltihaba ne iyi gelir diyenler karanfil yağını sulandırıp gargara yapabilirler.

İlginizi çekebilir: Karanfilin Faydaları Nelerdir? Antidiyabetik, Gaz Giderici, Ağrı Kesici

karanfil

6) Tarçın

Tarçın pek çok özelliği ile adeta bir sağlık dostudur. Antioksidan maddeler içeren tarçın, damarların temizlenmesi konusunda güçlü bir etkiye sahiptir. İdrar yolunda oluşan iltihaplar ve eklem iltihapları, tarçın ile yok edilir. Tarçını yoğurt ya da süt içine ekleyerek en leziz şekilde tüketebilirsiniz. Ayrıca çubuk tarçının içinde yer aldığı detoks suyu ile de vücudunuzu iltihaplardan arındırmış olursunuz.

Vücuttaki iltihaba ne iyi gelir bitkisel şifa nerede olabilir diye düşünüyor ve bunun için hem ağzınızı tatlandırarak sizi rahatlatacak hem vücudunuzu temizleyecek bir çözüm arıyorsanız tarçını deneyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Tarçının Faydaları Nelerdir?

tarçın

7) Sarımsak

İltihap doğal yolla nasıl geçer diye düşünüyorsanız ve çabuk sonuca ulaşmak istiyorsanız sarımsaktan faydalanabilirsiniz. İltihap giderici besinler arasında yer alan sarımsak, güçlü bir antibiyotik besin olarak bilinir. Sarımsak iltihaba iyi gelen yiyecekler arasında neredeyse en hızlı sonuç veren besindir.

Solunum ya da bağırsak hastalıklarında yaşanan iltihaplanma için; sarımsağın çiğ şekilde tüketilmesi tavsiye edilir. Dilerseniz sarımsak yağını da ağrı kesmesi ve eklemlerdeki iltihabı azaltması için tercih edebilirsiniz.

Dişteki iltihaba ne iyi gelir diye araştırma yapanlar da sarımsağı kullanabilirler. Ezdiğiniz sarımsağı ağrı olan yere sürüp birkaç dakika bekleyip ağzınızı çalkalayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Sarımsağın Faydaları Nelerdir? Sarımsak Yutmanın Faydaları

Sarımsak

8) Nar Suyu

Vücudunuzu yoran ve size zarar veren iltihapları atmanız için güçlü antioksidan besinler almanız gerekir. Nar suyu antioksidan maddeler açısından zengin ve güçlü olan bir içecektir. İltihaplanmanın ilerlemesini durdurmak ve vücuda daha fazla zarar vermesini önlemek için nar suyu tüketmeniz doğru bir adım olur. Vücuttaki iltihap ve enfeksiyon nasıl atılır diye düşünüyorsanız ve nar mevsimindeyseniz nar suyunu tüketmeniz size yardımcı olacaktır.

İlginizi çekebilir: Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Sıkılır? Zararı Var Mı?

nar suyu

9) Limon

C vitamini kaynağınız limon, şimdi de vücudunuzu mikroplara karşı korumak için görev başına geçiyor. Limon bağırsakları ve kanı temizleyen bir besindir. Bu nedenle iltihaplanma durumunda da tercih edilecektir. Limonlu su, limonlu kürler ya da çiğ limon tüketimi ile iltihabın etkisini hafifletebilirsiniz.

Özellikle boğazdaki iltihaba ne iyi gelir diyenler için limonlu zencefilli bal en çok başvurulan karışımlardan biridir. Bu karışım öksürüyorsanız ve akciğerdeki iltihaba ne iyi gelir diyorsanız sizin de deneyebileceğiniz bir şifa kaynağıdır. Vücuttaki enfeksiyona ne iyi gelir vücut direncimi nasıl artırabilirim diyorsanız limon dostunuz olacaktır.

İlginizi çekebilir: Limonun Faydaları Nelerdir? Kabuğundan Çekirdeğine Tüm Faydaları

limon

10) Isırgan Otu

İltihapları söken bitkiler arasında ısırgan otu da vardır. Isırgan otu çayı içerek iltihapları vücudunuzdan atılmasını sağlayabilirsiniz. Vücudunuzu tehlike altına sokan toksinlerin böbreklerden atılmasını kolaylaştıran ısırgan otu, iltihabı söker ve oluşan ağrıyı da dindirir.

Isırgan otunun faydalarından yararlanmak için bitki çayını hazırlayabilir, iltihap oluştuğu dönemlerde tüketebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Isırgan Otu Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı?

ısırgan otu

11) Beyaz Dut Kurusu

Kandaki iltihaba ne iyi gelir merak ediyorsanız beyaz dut kurusundan faydalanabilirsiniz. 1,5 bardak suya 1,5 yemek kaşığı beyaz dut kurusu koyarak 6-7 dakika kaynatın ve ılımaya bırakın. Sabah ve akşam aç karnına hazırladığınız dut kurusu suyunu içebilirsiniz. Şeker hastaları için bu kür uygun değildir.

İlginizi çekebilir: Dut Kurusu Faydaları – Daha Çok Tüketmeniz İçin 12 Süper Neden

beyaz dut kurusu

12) Soğan

Vajinal iltihaba ne iyi gelir diyenler soğandan faydalanabilirler. Eğer mide rahatsızlığınız yoksa İbrahim Saraçoğlu soğan kürünü 15 gün uygulayabilirsiniz. Saraçoğlu, soğan küründen sonra karabaş ve limon melisa otundan birer tutam karıştırıp 5 dakika kaynatıp suyunu 1 hafta sabah akşam 2 kez içilmesini sonraki 3 hafta akşam 1 kez içilmesini önermektedir.

İlginizi çekebilir: İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Tarifi, Ne Zaman Başlanmalı?

soğan

13) Maydanoz

Maydanoz ödem atıcı özelliğiyle bilinir ve iltihap sökülmesine de destek olmaktadır. Ayaktaki iltihaba ne iyi gelir, ödem ve şişlik var diyorsanız maydanoz suyu içmeyi deneyebilirsiniz. Maydanoz suyu sistit yaşayanların rahatlaması için de alternatif bir yöntemdir. Doktor Feridun Kunak maydanoz suyuna kiraz sapı ve mısır püskülü eklenmesini de önermektedir.

İlginizi çekebilir: Maydanoz Limon Kürü Yapılışı ve 11 Faydası

maydanoz

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir? Evde İlaçsız 10 Bitkisel Çözüm

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Ev Yapımı 10 Bitkisel İlaç

Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir? Evde Tedavisi, Şifalı Doğal Şuruplar

Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir? Evde Anında Etkili 6 Doğal Çözüm

Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir? Evde Bitkisel Çözümler, Doğal Kür Tarifleri

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bitkisel Öksürük Şurubu Tarifi

Bitkisel Öksürük Şurubu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
İshal Çözüm Tarifi

İshal Çözüm

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
+13 Bebeğimin Yoğurdu Tarifi

+13 Bebeğimin Yoğurdu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Bitkisel Antibiyotik (Videolu) Tarifi

Bitkisel Antibiyotik (Videolu)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Tarifler Geri
Videolar Geri