Isparta’da Ne Yenir? Ağzınıza Layık 11 Meşhur Lezzet Durağı

Isparta’da Ne Yenir? Ağzınıza Layık 11 Meşhur Lezzet Durağı Tarifi

Gül ve Lavanta Diyarında Mekan Keşfindeyiz!

Türkiye’yi karış karış gezmek isteyenlere bu yazımızda güllerle donatılan Isparta’yı anlatmayı hedefledik. Akdeniz’in batı bölümünde yer alan Isparta, Göller Yöresi adı verilen coğrafi alanın adeta merkezidir. Pek çok beylik ve topluluk tarafından yaşam alanı olan bu şehir, asırlar içinde gelişmiş ve Cumhuriyet sonrasında il haline gelmiştir.

Şimdilerde adını lavanta bahçeleri ve gül bitkisi ile duyuran Isparta, bundan yıllar sonra daha da ünlü bir şehir olacağa benziyor. Yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilen bu şehrin en bilinen simgesi ise gül olmakta. Gül ile neredeyse her şey yapılabiliyor. Kozmetik, gıda, giyim ve daha pek çok alanda gül esintisi hissedilen Isparta’da sokak lambaları bile gül motifleri ile dizayn edilmiş. Son yıllarda ise Isparta gül festivali düzenlenmekte. 2019 senesi için ise mayıs ayı planlanıyor.

Bir zamanlar Büyük İskender’in egemenliği altında olan Isparta’yı şimdi adım adım gezerek daha yakından tanıma zamanı. Bakalım Isparta’da sizleri neler bekliyor?

Isparta

Isparta’da Ne Yenir? İşte, En İyi Isparta Restoranları!

Isparta’ya yeni taşınan ya da gezmek için gelen biriyseniz, şimdi sizlere önerdiğimiz mekanlarda karnınızı en leziz şekilde doyurabilirsiniz. Isparta yemekleri arasında yöresel dolmalar, şalgam aşı, irmik çorbası ve top tarhana özellikle dikkat çeker. Bu yemekleri ve daha pek çok lezzeti deneyeceğiniz mekanları inceleyelim:

1) Etopia Ocakbaşı Restoran

Isparta’da eti lokma lokma bitireceğiniz bir mekan önerisi ile başlıyoruz. Etopia Ocakbaşı Restoran, sizleri konforlu mekanında en iyi şekilde ağırlamak için bekliyor. Kuzu şiş ve kuzu gerdanın en çok sipariş edilen yemek olduğunu belirtmek isteriz. Birbirinden lezzetli ve doyurucu mezeleri ile süslenen masanıza hem alkollü hem de alkolsüz içecekler eşlik edebilir.

Adres: Fatih Mahallesi, Toptancılar Caddesi 201. Caddesi No: 3, Isparta Merkez

İletişim: 0246 228 52 28

etopia ocakbaşı ısparta

2) Özgür Pide (Hacıbekir)

Pide sevenler, Isparta’da Özgür Pide’de buluşuyor. Etli ekmekler, lahmacunlar, bol kaşarlı pideler ve şiş köfteler. Birbirinden iştah açan yemekleri tek bir mekanda yemek istediğinizde, ayaklarınız sizi Özgür Pide’ye götürecek.Uygun fiyatlar ve kaliteli hizmet için adresiniz Özgür Pide.

Adres: Pirimehmet Mahallesi, 1732. Sokak, Isparta Merkez

İletişim: 0246 218 87 51

özgür pide ısparda

3) Çorbada Şayan

Günün her anında midenizi lezzetlendirecek yemeklerin adresi Isparta’da Çorbada Şayan. Ev yemekleri, etli yemekler ve enfes tatlılar için Çorbada Şayan sizi bekliyor. Her bütçeye uygun şekilde porsiyonların ve yemeklerin servis edildiği bu mekanda, doymamak elde değil. Güveç yemeklerinin oldukça meşhur olduğu bilinmekte.

Adres: Kutlubey Mahallesi, Kafeler Caddesi, (Mimar Sinan) Isparta Merkez

İletişim: 0532 722 99 85

çorbada şayan ısparta

4) Ferah Kebap Salonu

Ferah Kebap Salonu, lezzetli yemekleri ve şık sunumları ile Isparta’da ilgi gören mekanlardan biri. Yolunuz düşerse bir gün Isparta’ya muhakkak bu restoranda kendinize yemek için bir saat ayırın. Bakır ürünlerle yemeklerin ve ayranın sunulduğu Ferah Kebap Salonu, size biraz nostalji yaşatmak için kapılarını açıyor. Lezzet, nostalji ve memnuniyet burada.

Adres: Kutlubey Mahallesi, Eski Üzüm Pazarı No: 1 Isparta

İletişim: 0246 218 12 70

ferah kebap ısparta

5) Burç Fırın

Isparta’da kahvaltı yapmak için doyurucu ve nezih bir mekan arıyorsanız, tabelalar size Burç Fırın’ı gösterecek. Burç Fırın’da krepli ve börekli leziz bir kahvaltı hazırlanıyor. Vaktiniz çok az ise, bu fırında hazırlanan enfes tatlı ve kurabiyeller ile kısa bir çay molası da verebilirsiniz.

Adres: Modern Evler Mahallesi, 131 Cadde No 127 Isparta

İletişim: 0246 500 28 72

burç fırın ısparta

6) Antre Gurme

Isparta’nın lezzet duraklarından biri daha sizlerle: Antre Gurme! Bu mekan önerimiz her damak zevkine hitap etmekte. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlısından tuzlusuna kadar her şey taze taze hazırlanıyor ve sunuluyor. Modern ve şık mekanında iyi bir gün geçirmek için denenmesi gereken bir adres.

Adres: Centrum Garden AVM (Çevreyolu) Isparta

İletişim: 0246 224 11 44

antre gurme ısparta

7) Tarihi Demiralay Konağı Ecelfe Restaurant

Isparta’da İtalyan, Çin ve Türk mutfağı lezzetlerini tatmak istediğinizde, Tarihi Demiralay Konağı’na davetlisiniz. Sessiz ve huzurlu bir tarihi yapıda, akşam yemeklerinizi lezzetlendirmenin yolu burada uzun uzun zaman geçirmek. Kahvaltı, ana yemek ve hatrı sonsuz kahveler için Tarihi Demiralay Konağı sizi bekliyor.

Adres: Damgacı Sokak, Çelebiler Mahallesi 1413 sokak No: 10, Isparta Türkiye

İletişim: 0246 223 62 23

tarihi demiralay konağı ecelfe restoran

8) Pişşkembe Restoran

Pişşkembe Restoran’da sizi et ve sakatat ürünleri doyuracak. Taze mevsim sebzeleri ile hazırlanan salatalar, çorbalar, işkembe ve daha pek çok türdeki geleneksel lezzetler bu restoranda. “Isparta’da ne yedik ama!” demek için adresiniz Pişşkembe Restoran.

Adres: Modernevler Mahallesi, Sokak No: 4/17 Sanayi Polis Karakolu Karşısı, Isparta, Türkiye

İletişim: 0246 232 74 74

pişşkembe restoran ısparta

9) Gözde Balık Evi

Balık sevenleri, Isparta’da nefis bir yere götüreceğiz. Gözde Balık Evi, mevsim balıklarını dilediğiniz şekilde hazırlıyor ve iştah açıcı şekilde tabağınızda sunuyor. Kalamar, hamsi tava, mezgit, palamut ve diğer balık türlerini denedikten sonra fırında helva tatlısı ile midenizi ödüllendirebilirsiniz.

Adres: Yedişehitler Mahallesi, Ertokuş Caddesi, Isparta Merkez

İletişim: 0246 250 22 22

gözde balık evi ısparta

10) Panorama Restoran

Yaz kış demeden Isparta’da kendinizi özel hissedeceğiniz bir mekan önerisi ile Isparta’yı gezmeye devam ediyoruz. Panorama Restoran’a geldiğinizde sizi sıcacık mekan ve samimi personeller karşılıyor. Kahvaltı programınızı yapmanız için gayet uygun olan Panorama’da aynı zamanda tadına doyum olmayan akşam yemekleri de yiyebilirsiniz. Isparta’yı şöyle bir panoramik açıdan seyredeyim diyenlerin uğrak mekanı Panorama Restoran.

Adres: Emre Mahallesi 3819. Sokak Isparta

İletişim: 0 246 242 62 02

panorama restoran ısparta

11) İkbal Lokantası

Isparta’da şöyle en lezzetlisinden döner, iskender veya sulu ev yemeği yemek istiyorsanız pişman olmayacağınız bir adres: İkbal Lokantası. Öğrenciden aileye farklı müşteri kitlesine sahip, yerel halkın beğenisini toplamış olan bu mekanın ekmek kadayıfları da epey popüler.

Adres: Kutlubey Mah. 1006 Sok. No:11/1 Isparta

İletişim: 0246 227 94 94

ikbal lokantası

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Isparta Gezilecek Yerler Listesi – Görmeden Dönmeyin!

1) Lavanta Köyü

Isparta gezilecek yerler üzerine planlar yapıldığında mutlaka görülmesi gereken bir yerdir Isparta lavanta köyü. Mis kokulu lavantalar Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde yer alan Kuyucak köyünde özel olarak yetiştirilmektedir. Bu köye yaklaşırken lavantaların kokusu ile mest olabilirsiniz. Yeşil ve morun muazzam uyumuna şahit olmak için mutlaka görmelisiniz.

lavanta köyü

2) Eğirdir Gölü

Göller Yöresi’nin merkezi olan Isparta Eğirdir Gölü yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı. Tektonik ve karstik oluşuma sahip bu gölün en güzel ve önemli özelliği, gün içinde güneşin geliş açısı ile beraber renginin değişmesidir. Vaktiniz çok az olsa bile en azından gün batımını Eğirdir Gölü civarında izlemenizi tavsiye ederiz.

eğirdir gölü

3) Davraz Dağı

Isparta Davraz Dağı’nda kayak ve birçok spor yapılmaktadır. Doğa yürüyüşleri, kartopu savaşları ve kayak yapmak istiyorsanız, Isparta size bu konuda çok iyi bir kış tatili fikri olabilir. Davraz Dağı’na günübirlik gelebileceğiniz gibi konaklama imkanı sunan çok iyi oteller de bulunmakta.

davraz dağı

4) Kutlubey Ulu Cami

Isparta tarihi yerler arasında bulunan Kutlubey Ulu Cami, Ayasofya’ya benzeyen özellikleri ile tarihe ilgisi olanların dikkatini çeker. 1400 yılından daha önce yapıldığı düşünülen Kutlubey Ulu Cami, Isparta merkezde bulunan en eski cami olarak kayıtlara geçmiştir.

5) Kovada Gölü

Eğirdir Gölü’nün bir uzantısı olan Kovada Gölü, doğaya merak salmış kişiler tarafından devamlı ziyaret edilen bir doğal oluşumdur. Kovada Gölü’ne geldiğinizde göl girişinde bulunan müzeyi de mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz. Gölde bulunan canlıların ve bitkilerin üzerine kurulan bu müzede çok şey öğrenebilirsiniz.

Kovada Gölü

6) Zindan Mağarası

Zindan Mağarası, Roma döneminden günümüze kadar kullanılan ve hasar görmeyen bir mağaradır. Bu mağaranın özelliği ise mağara sonuna doğru ortaya çıkan su kanalının, düdene karışmasıdır. Mistik ve doğal bir Isparta gezisi için Zindan Mağarası’nı görmelisiniz.

7) Aya Baniya Kilisesi

Aya Baniya Kilisesi, taştan oluşturulan bir dini yapıdır. 1993 senesinde tarihi yapılar üzerine oluşturulan restorasyon projesinde yıllar içinde oluşan yıpranmalar giderilmiştir. Aya Baniya Kilisesi, hem tarihçiler hem de turistler tarafından sıkça ziyaret edilen yapılar arasındadır. Gezi rotanıza ekleyebilirsiniz.

Aya Baniya Kilisesi

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Denizli’de Ne Yenir? En Meşhur 10 Yöresel Restoran

İzmir’de Ne Yenir? İzmir Gezi, Yemek ve Mekan Rehberi – 25 Tavsiye

Afyon’da Ne Yenir? Tadı Damağınızda Kalacak 10 Lezzet Durağı

Manisa’da Ne Yenir, Nesi Meşhur? En İyi 9 Restoran – Gezilecek Yerler

Aydın’da Ne Yenir, Neyi Meşhur? En İyi 7 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri