İstanbul’un En İyi 14 Açık Hava Mekanı

İstanbul’un En İyi 14 Açık Hava Mekanı Tarifi

İstanbul Açık Hava Mekan Rehberi

Açık havada olmanın tadı bir başka! Özellikle yemyeşil ağaçların gölgesi altındaysanız ya da karşınızda masmavi deniz, eşsiz boğaz manzarası varsa…

Bu yazımızda sizler için dillere destan İstanbul’u daha da güzel yapan, mis gibi İstanbul havasını doyasıya içinize çekebileceğiniz mekanları araştırdık. İşte karşınızda açık hava mekanları İstanbul listesi… Her biri lezzet garantili, nefes aldıran bu mekanlara mutlaka uğramalısınız!

İstanbul’da Sizi İyi Hissettirecek 14 Açık Hava Mekanı

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

1) Sur Balık Restaurant Arnavutköy

Arnavutköy’de konumlanan Sur Balık Restaurant, 12.00 ile 01.00 saatleri arasında hizmet veriyor. İstanbul’un çeşitli yerlerinde şubeleri bulunan Sur Balık, lezzetini Ankara ve Nevşehir’e de taşımış. Mekanın bu illerde de şubeleri bulunuyor.

Misafirlerine harika bir İstanbul manzarası sunan mekanın terasında balık keyfi yapmanın tadı bir başka. Balık yemeyi seviyorsanız mutlaka Sur Balık Restaurant’a uğramanızı öneririz.

Adres: Bebek Arnavutköy Cad. No: 52 Bebek, İstanbul

İletişim: 0212 257 27 43

sur balık arnavutköy

2) Limonlu Bahçe

Yedi tepeli şehir İstanbul’un en güzel mekanlarından biri olarak karşımıza çıkan Limonlu Bahçe, adını bahçesindeki limon ağaçlarında alıyor. Mekanın bahçesinde limon ağaçlarının yanı sıra yasemin, manolya, çam, erik, ıhlamur ve gül ağaçları da bulunuyor.

Haftanın 7 günü 09.00 ile 00.30 saatleri arasında hizmet veren Limonlu Bahçe, özellikle şehrin keşmekeşinden kaçmak isteyenler için ideal bir adres.

Mevsimlerden ilkbahar ya da yaz ise; ne kadar stresli olursanız olun bu bahçede huzur bulmanız garanti.
Taksim’e gittiğinizde Limonlu Bahçe’ye mutlaka uğramalısınız.

Adres: Tomtom Mah., Yeni Çarşı Cad., No: 74, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 252 10 94

limonlu bahçe

3) Ali Ocakbaşı

Açık hava yemek mekanları İstanbul listemizde özellikle her kategoriden, alanının en iyisi olan mekanlara yer vermeye gayret ediyoruz.

Listemizin 3’üncü sırasında, en leziz kebap ve pide çeşitlerini bulabileceğiniz bir ocakbaşı restoran yer alıyor. Karaköy’de konumlanan Ali Ocakbaşı haftanın 7 günü 11.30 – 23.30 saatleri arasında hizmet veriyor.
Bu mekanın terasına oturduğunuzda günün hangi saati olursa olsun güzel bir İstanbul manzarası sizi bekliyor olacak.

Genellikle yoğun ve kalabalık olan bu mekana gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. Ali Ocakbaşı’nın menüsünde yer alan her yemek lezzet garantili, hangisini seçerseniz seçin pişman olmazsınız. Yine de bir tavsiye isterseniz, lahmacun ya da tavuk şişin tadına bakmanızı öneririz.

Adres: Arap Cami Mahallesi, Tersane Caddesi, Kardeşim Sokak, Grifin Han, No 45, Kat 4, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 293 10 11

ali ocakbaşı istanbul
Kaynak: aliocakbasi.com

4) Divan Brasserie Beyoğlu

Haftanın 7 günü saat 12.00 ile 00.00 arasında açık olan Divan Brasserie Beyoğlu şehrin en hareketli noktalarından biri olan İstiklal Caddesi üzerinde, St. Antuan kilisesinin hemen yanında yer alıyor.

Menüsünde Türk ve Akdeniz mutfaklarının birbirinden lezzetli yemeklerine yer veren mekan farklı etkinlikler düzenleyerek misafirlerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Örneğin; jazz seven biriyseniz cuma akşamları Divan Brasserie Beyoğlu’na giderek hem yemek yiyebilir hem de jazz dinleyebilirsiniz.

Mekanda, çarşamba ile cumartesi günleri arasında ise Dj performansı oluyor. Hem açık hem de kapalı mekanında keyifli zaman geçirebileceğiniz bu Divan Brasserie Beyoğlu yemekleriyle de tüm misafirlerinden tam puan alıyor.

Adres: Tomtom Mahallesi, İstiklal Caddesi, No 181, Kat 5/6, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 243 24 81

divan brasserie beyoğlu

5) Backyard

Muhteşem konumuyla fark yaratan Backyard; Bebek’te, Arnavutköy ve Etiler’in ortasında yer alan Fransız Yetimhanesi’nin bahçesinde hizmet veriyor. Mekan; House Of Fuzuli, Backyard ve Backbar olmak üzere, 3 farklı konseptte ve 3 farklı isimde hizmet veriyor.

House Of Fuzuli Salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri saat 17.00 – 02.00 aralığında açık. Bu bölüm pazartesi ve pazar günleri kapalı. Backyard, Pazar günleri saat 08.30 ile 22.00 aralığında hizmet veriyor. Backbar ise Pazar günleri saat 17.00 – 01.00; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri ise 17.00 – 02.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Backyard özellikle kahvaltı sevenlere önerdiğimiz bir mekan. Açık havada kahvaltı mekanları arıyorsanız Backyard’a mutlaka uğramalısınız.

Adres: Arnavutköy Mahallesi, Otlukbeli Caddesi, Bebeköy Sokak, No 4, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0532 131 74 04

backyard

6) 360 İstanbul

Sırada birçok uluslararası ödüle sahip bir mekan var. Eşsiz İstanbul manzarasıyla sevilen 360 İstanbul; Taksim’de, tarihi Mısır Apartmanı’nın en üst katında yer alıyor. Mekanın zengin menüsünde seçkin şaraplar, onlarca çeşitten oluşan bar menüsü, Türk ve dünya mutfağının eşsiz yemekleri bulunuyor.

Lezzeti ve eğlenceyi bir arada sunan 360 İstanbul; yurt dışından gelen ünlü sanatçılar, canlı şovlar ve DJ performanslarıyla misafirlerine keyifli anlar vadediyor.

Pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve pazar günleri 14.00 – 02.00 saatleri arasında hizmet veren mekan Cuma ve Cumartesi günleri 14.00 – 04.00 saatleri arasında açık.

Adres: Tomtom Mahallesi, İstiklal Caddesi, No 163, Kat 8, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0533 691 03 60

7) İncirli Şaraphane

Kuruçeşme’de yer alan İncirli Şaraphane; haftanın 7 günü 12.00 ile 02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Mekan Pazar günleri kapalı. Şarap tutkunlarının uğrak yerlerinden biri olan İncirli Şaraphane, menüsünde çeşitli çorba, atıştırmalıklar, et yemekleri ve yöresel tatlara yer veriyor.

Mekan, 2012 yılında eski bir şaraphanenin restore edilmesinin ardından faaliyete geçmiş. Dolayısıyla benzersiz bir ambiyansının olduğunu en baştan söylememiz gerekiyor. Kuruçeşme taraflarına gittiğinizde bu muhteşeme mekana uğramanızı tavsiye ederiz.

Adres: Kuruçeşme, Muallim Naci Cd. No:107, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 257 11 29

incirli şaraphane
Kaynak: www.mehmetyasin.com.tr

8) Peninsula Teras Restaurant – Golden City Hotel

Karaköy’de konumlanan Peninsula Teras Restaurant, haftanın her günü 13.00 – 23.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor. Restoranda 08.00 – 12.00 arasında kahvaltı, 12.00 -17.00 arasında öğle yemeği, 17.00 – 01.00 arasında ise akşam yemeği servisi yapılıyor.

Geleneksel Türk ve dünya mutfağının en iyi lezzetlerinin sunulduğu mekanın terasından boğazın tüm güzelliklerini doyasıya izleyebilirsiniz.

Adres: Azapkapı, Tersane Cd. No:111, 34420 Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0549 254 70 32

peninsula teras
Kaynak: peninsulateras.com

9) Hidden House

Bebek’in gizli bahçesi Hidden House, haftanın her günü 08.00 – 23.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Kendinizi evinizde gibi hissedebileceğiniz nadir mekanlardan biri olan Hidden House; yeşillikler arasında, sıcak ve samimi bir ortam sunuyor.

Mayıs 2017’de faaliyete geçen ve o günden bu güne birçok müdavim edinen mekan hem semt sakinlerinin hem de tüm İstanbulluların beğenisini topluyor.

Hidden House kahve tutkunlarına özel hazırladığı kahveler, bitki çayları, zengin menüsü ve lezzetli yemekleriyle her damak zevkine hitap ediyor.

Adres: Bebek, Küçükbebek Caddesi, Yeniyol Çk. 2A, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 257 00 75

hidden house
Kaynak: www.kadinvekadin.net

10) Izaka İstanbul – CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul

Boğaz manzarası eşliğinde lezzetli yemekler yiyebileceğiniz mekanlardan biri de İzaka İstanbul. CVK Park Bosphorus Hotel’in terasında konumlanan bu restoran, misafirlerine tarihi Haliç yarımadasından başlayıp köprüye kadar uzanan büyüleyici bir manzara sunuyor.

Lezzetle manzarayı bir arada sunan mekan Türk ve dünya mutfağının en lezzetli yemeklerini menüsüne dahil etmiş.
Yolunuz Taksim Gümüşsuyu’na düştüğünde Izaka İstanbul’da öğle ya da akşam yemeği yemenizi tavsiye ederiz.

Restoran haftanın her günü 12.00 ile 02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Izaka İstanbul’da Pazartesi günleri hariç, haftanın her günü 15.00 ile 23.00 saatleri arasında sushi servisi bulunuyor. Pazar günleri ise 17.00 – 20.00 saatleri arasında canlı fasıl eşliğinde pazar rakısı servisi yapılıyor.

Adres: Gümüşsuyu Mah. İnönü Cad. No:8 CVK Park Bosphorus Otel Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 945 07 39

izaka istanbul
Kaynak: www.izakaistanbul.com

11) Say Hello Brasserie

İstanbul Anadolu Yakası’nın en nezih ve güzel semtlerinden biri olan Moda’da konumlanan Say Hello Brasserie, şehrin yorucu tarafından kaçmak isteyenler için ideal bir adres.

Asya ve Akdeniz mutfağının en güzel yemeklerini menüsünde yer veren mekan, hafta içi 09.00 – 23.00, hafta sonu ise 09.00 – 01.00 saatleri arasında açık. Kadıköy tarafına gittiğinizde hem ambiyansı hem de yemekleriyle sevilen bu mekana mutlaka uğramalısınız.

Adres: Caferağa, Dr. Esat Işık Cd. No:98-A, 34710 Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0533 306 57 62

say hello brasserie
Kaynak: www.kadinvekadin.net

12) Saltator

Anadolu Yakası’ndaysanız ve balık ürünleri tutkunuysanız Saltator’a mutlaka uğramalısınız. Suadiye’de yer alan Saltator hem yemekleri hem de manzarasıyla müdavimlerinden her seferinde tam not alıyor. Haftanın her günü sabah 11’de açılan mekanın kapanış saati ise gece yarısı.

Mekanın menüsündeki her bir yiyecek çok özel. Ancak özellikle mezeleri ve balık köftesi, lakerda salatası çok beğeniliyor. Adalar manzarası karşısında keyifle yemek yemek istiyorsanız adresiniz Saltator olabilir.

Adres: Caddebostan Mahallesi, Plajyolu Sokak, No: 18, Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0506 918 07 69

saltator kadıköy
Kaynak: www.reztoran.com

13) Cafe Zanzibar

Suadiye’deki bir başka nefes aldıran mekan Cafe Zanzibar. Bir şey atıştırmak ve içmek için Cafe Zanzibar’ın yemyeşil bahçesini tercih edebilirsiniz.

İsmini Afrika’daki bir ada ülkesinden alan Zanzibar Cafe, Caddebostan’da tarihi bir köşkte hizmet veriyor. Mekan haftanın her günü 10.00 – 23.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Caddebostan Mah. Aşıklar Yolu Sk. No: 2 / A Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 385 64 30

cafe zanzibar
Kaynak: cafezanzibar.com.tr

14) The Allis İstanbul

The Allis İstanbul; Taksim Asmalımescit’te, Soho House İstanbul çatısı altındaki The Glass Building’in içinde yer alıyor. 07.00 – 00.00 saatleri arasında açık olan mekanda öğle, akşam yemeğinin yanı sıra saat 15.00 – 18.00 arasında çay saati servisi sunuluyor.

Lounge alanı, barı ve Palazzo Corpi’yi gören bahçedeki oturma alanıyla harika bir ambiyansa sahip.
The Allis İstanbul’da 07.00 – 11.00 saatleri arasında kahvaltı, 11.30 – 15.00 saatleri aralığında öğle yemeği, 18.00 – 23.00 aralığında ise akşam yemeği servisi mevcut. Hem şık hem de uygun fiyatlı bir mekan arayışı içindeyseniz The Allis İstanbul’u öneririz.

Adres: Soho House İstanbul, Evliya Çelebi Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi, No 56, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 377 71 00

the allis istanbul
Kaynak: www.theallisistanbul.com

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul’un En Leziz 15 Vegan Mekanı

İstanbul Boğaz Manzaralı Akşam Yemeği – Şık ve Nezih 10 Restoran

İstanbul’da Köy Kahvaltısı En İyi Nerede Yapılır? 10 Huzurlu Mekan

İstanbul Açık Büfe Kahvaltı Mekanları – Tıka Basa Doyacağınız 10 Yer

Polonezköy Kahvaltı Mekanları – Doğanın İçinde En İyi 5 Kahvaltı Yeri

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Hav Havlı Poğaça Tarifi

Hav Havlı Poğaça

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstanbul Salatası Tarifi

İstanbul Salatası

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Tarifler Geri
Videolar Geri