İstanbul’un En İyi 20 Balık Restoranı

İstanbul’un En İyi 20 Balık Restoranı Tarifi

İstanbul’da Lezzetli Balık Nerede Yenir?

Marmara Denizi’nin İstanbullu halka sunduğu nimetlerden biri de çok faydalı balıklardır. Balık tüketimi için bu kadar imkan varken; en lezzetli balığı da tam da yerinde yemek gerekir. Eminönü çevresinde yer alan balıkçılar, bu civarda iştah açan balık kokuları yayarken diğer semtlerde de balık restoranları en özenli balık yemeklerini hazırlamaktadır.

İstanbul Boğaz Manzaralı Akşam Yemeği – Şık ve Nezih 10 Restoran

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

İstanbul’un En İyi Balık Restoranları

  • Nokta Balık
  • Foça Balık
  • Balıkçı Sabahattin
  • Mavi Balık Restoran
  • Kuruçeşme Balık
  • Dragos Marina Balık
  • İstanbul Balık Restoran
  • Sur Balık
  • Palukçu
  • Suadiye Balık
  • İsmet Baba Restoran
  • Set Balık
  • Poyraz Balık
  • Kıyı Restoran
  • Misina Balık Restoran
  • Cihangir Balıkçısı
  • Akıntı Burnu Restoran
  • Deep Fish
  • Eftalya Balık
  • Tarihi Karaköy Balıkçısı

Deniz Ürünleri İsimleri Resimli Listesi

İstanbul balık restaurantları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Her semtte bulunan nefis İstanbul balık lokantaları sayesinde balık sevenler omega yağını tam da merkezinden alacak. Evde balık kokusunu sevmeyenler ve balığı afiyetle dışarıda yemek isteyenler için İstanbul balık restoran mekanlarını sizler için bu sayfada bir araya getirdik. İstanbul’da balık nerede yenir sorusunun iştah kabartan yanıtlarını duymaya hazır mısınız?

İstanbul balık yenecek yerler açısından çok zengin bir şehir olduğu için en iyilerini sizlere tanıtacağız. Kendinize en yakın hissettiğiniz ve denemek istediğiniz İstanbul balık yeme yerleri size balığın tadını unutulmaz şekilde sunacak. Her biri leziz ve özenli olan balık restoranları bu listede!

Tarif için: Fırında Hamsi (Videolu)

İstanbul’un En İyi 20 Balık Restoranı

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

1) Nokta Balık – Ataşehir

Ataşehir civarında nefes balık yemek isteyenlere tavsiyemiz Nokta Balık olacak. Taptaze mezeleri, tam ayarında kavrulmuş irmik helvası ve ızgarada pişen leziz balıklar İstanbul’da balık sevenleri bekliyor. Güveçte kalamar ve mevsim balıklarını Nokta Balık’ta en leziz şekilde bulabilirsiniz.

Adres: Kayışdağı Caddesi No: 20-22 Ataşehir Türkiye

İletişim: 0216 573 38 39

nokta balık

2) Foça Balık – Maltepe

Maltepe’de balık ziyafeti yapmak için adresiniz Foça Balık. Kalamarı tavada, levreği ızgarada sevenler Foça Balık’ta bir araya geliyor. Damak zevkinize göre çeşitlenen içecekler, iştahları kabartan mezeler Foça Balık’ın sofralarında yerini alacak. Balık yemek için İstanbul’da zaman kaybetmeden bu restoranı deneyebilirsiniz.

Adres: Turgut Özal Bulvarı No: 93 Küçükyalı Maltepe

İletişim: 0216 519 86 86

foça balık

3) Balıkçı Sabahattin – Fatih

Dilden dile yayılan lezzetli mezelerin adresi olan Balıkçı Sabahattin, midyeli pilavdan levrek marine kadar birçok deniz ürünlerini hazırlıyor. Fatih çevresinde kaliteli ve özenli bir balık restoranı aradığınızda; hiç düşünmeden Balıkçı Sabahattin’e gidebilirsiniz. Balık sofrasının tadını çıkarmak için deneyebilirsiniz.

Adres: Seyit Hasan Kuyu Sokak. No:1 Cankurtaran Fatih

İletişim: 0212 458 18 24

balıkçı sabahattin

4) Mavi Balık Restoran- Beşiktaş

Kuruçeşme’de Boğaz manzaralı bir mekanda balığın tadına doymak için Mavi Balık Restoran’ı tercih edebilirsiniz. Buraya geldiğinizde denizden esen hafif tatlı rüzgar ve tuzlu su kokusu stresinizi yok edecek. Masanızda yerini alan kalamar tava ve çeşitli balık yemekleri iştahınızı hiç olmadığı kadar açacak.

Adres: Kuruçeşme Mahallesi Muallim Naci Caddesi Beşiktaş

İletişim: 0212 265 54 80

mavi balık

5) Kuruçeşme Balık – Beşiktaş

Her zaman taze balıkları ve mezeleri konuklarına sunan Kuruçeşme Balık, İstanbul’da ünlenmiş bir balık restoranıdır. Hızlı ve kaliteli servis yapan bu restoranda damak zevkinize göre hazırlanan mevsim balıklarını bulabilirsiniz. Şık ve nezih bir mekanda, sevdiklerinizle balık sofrasında buluşmak için Kuruçeşme Balık sizi bekliyor.

Adres: Kuruçeşme, Kuruçeşme Caddesi No: 9, Beşiktaş / İstanbul

İletişim: 0212 263 44 72

kuruçeşme balık
Kaynak: kurucesmebalik.com

6) Dragos Marina Balık – Kartal

Kartal’da olanlar için kaliteli bir mekan daha öneriyoruz. Dragos Marina Balık, bu civarda işini iyi yapan restoranlardan biridir. Izgarada lezzetlenen mevsim balıklarını, nefis mezelerle buluşturan Dragos kalitesinden ödün vermeden hizmete devam ediyor.

Adres: Orhangazi Caddesi. Mutlu Sokak. No: 63 Dragos Kartal

İletişim: 0216 370 70 90

dragos balık marina

7) İstanbul Balık Restoran – Büyükçekmece

Loş ışıklarla dizayn edilen İstanbul Balık Restoran, Büyükçekmece’de balık yemek isteyenlere önerilir. Sakin ve huzurlu bir ortamda tadına doya doya balık yemek sizin için unutulmaz bir an olabilir. Dost muhabbetleri ve akşam yemekleri için tercih edebilirsiniz. Bir defa denediğinizde bu mekanın müptelası olabilirsiniz.

Adres: Deniz 4. Sokak Mimarsinan Büyükçekmece İstanbul

İletişim: 0533 464 91 17

istanbul balık restoran

8) Sur Balık – Arnavutköy

İstanbul’da balık restoranı denildiğinde akıllara gelen mekanlardan biri olan Sur Balık, Boğaz’a karşı balık keyfini yaşamak isteyenlerin sık sık uğradığı restoranlardandır. Balık konusunda senelerdir çizgisini bozmayan Sur Balık, sizleri de doyumsuz balık keyfi için davet ediyor.

Adres: Bebek Arnavutköy Caddesi No: 52 Arnavutköy

İletişim: 0212 257 27 43

sur balık arnavutköy

9) Palukçu – Şehremini

Karadeniz balık yemeklerini tam kıvamında hazırlayan Palukçu, hamsi tava konusunda çok ses getiriyor. İstanbul’da hamsiyi leziz şekilde yemek için tercih edebileceğiniz Palukçu; küçük ve salaş bir balıkçı teknesini andıran dizayna sahip. Güveçte balık ve ızgara balık seçenekleri için Palukçu’yu deneyebilirsiniz.

Adres: Saray Meydanı Caddesi No: 13 Şehremini – İstanbul

İletişim: 0212 529 08 72

palukçu şehremini

10) Suadiye Balık – Kadıköy

Nezih bir mekanda, makul fiyatlarla mevsim balıklarını doya doya yemek için İstanbul’daki nefis durağınız Suadiye Balık olacak. Buraya geldiğinizde sevdiklerinizle beraber leziz bir akşam geçirebilirsiniz. Tercihinize göre şekillenen meze ve içecekler, balık sofranızın lezzetini ikiye katlayacak!

Adres: Suadiye, Plaj Yolu Sokak 23/B, Kadıköy/İstanbul

İletişim: 0216 361 52 00

suadiye balık

11) İsmet Baba Restoran – Üsküdar

Üsküdar’da balık yemek için tercih edebileceğiniz İsmet Baba Restoran, hem gündüz hem de gece ayrı bir havaya sahiptir. Akşam yemekleri için geldiğinizde, Boğaz’ın ışıklandırmasıyla huzur bulacağınız; gündüz geldiğinizde denizin ışıltısında kaybolacağınız bir mekan. Balığın onlarca çeşit halini doya doya yemek için deneyebilirsiniz.

Adres: Çarşı Caddesi No:1/A Kuzguncuk – Üsküdar

İletişim: 0216 553 12 32

ismet baba restoran

12) Set Balık – Sarıyer

Sizleri bu defa Sarıyer’de bulunan Set Balık Restoran’a davet ediyoruz. Izgara balıktan balık mantısına kadar birçok türde tadabileceğiniz balık lezzetlerini Set Balık’ta bulabilirsiniz. Servis, ortam ve lezzetten yüksek puan alan Set Balık İstanbul’da balığın keyfini çıkarabileceğiniz yerlerden biri.

Adres: Haydar Aliyev Caddesi No: 18 Tarabya Sarıyer

İletişim: 0212 262 34 98

set balık sarıyer

13) Poyraz Balık – Maltepe

Maltepe’de Adalar manzarası eşliğinde balık ziyafeti yapmaya hazır mısınız? Damak zevkinize göre pişirilen balıkların tadını Poyraz Balık’ta doya doya alabilirsiniz. Dilediğiniz anda balık yemek ve sevdiklerinizle bir araya gelmek için Poyraz Balık’ın balık sofrasında yerinizi alabilirsiniz.

Adres: Sahil Yolu No: 130 İdealtepe Maltepe

İletişim: 0216 518 97 36

poyraz balık restoran

14) Kıyı Restoran – Sarıyer

Boğaz kenarında, levrek marinden midye dolmasına kadar pek çok deniz lezzetlerini tatmak için Kıyı Restoran’a uğrayabilirsiniz. Kaliteli ve hızlı servis sistemine sahip olan bu mekanda, makul fiyatlar ödeyerek balık sofrası hazırlatabilirsiniz. Izgarada pişen nefis balıklar, sıcak ve soğuk mezelerle bir araya geldiğinde tatlara hayran kalacaksınız.

Adres: Haydar Aliyev Caddesi No:186/A Tarabya Sarıyer

İletişim: 0212 262 00 02

kıyı restoran

15) Misina Balık Restoran – Kadıköy

Kadıköy ve çevresinde iştahları kabartan, neredeyse tüm caddeyi nefis balık kokusuyla donatan Misina Balık Restoran’a uğramalısınız. Bu restorana geldiğinizde, balık eşlikçisi leziz mezeler ve ahtapot, kalamar gibi yan ürünler de sofranızda yerini alabilir. Balığın İstanbul’daki adresi sizi bekliyor!

Adres: Caddebostan Mahallesi, Prof. Dr. Hulusi Behçet Cd. No:10 Kadıköy

İletişim: 0216 350 80 90

misina balık

16) Cihangir Balıkçısı – Beyoğlu

Bir balık restoranından beklediğiniz pek çok detayı Cihangir Balıkçısı’nda bulabilirsiniz. Doyumsuz manzara, bitmesini istemediğiniz leziz mezeler ve daha önce neden yemedim dediğiniz balıklar Cihangir Balıkçısı’nda sizi bekliyor olacak. İstanbul’a ilk defa gelenlerin ve burada olanların favori mekanı Cihangir Balıkçısı!

Adres: Kuloğlu, Sıraselviler Caddesi No: 84, Beyoğlu/İstanbul

İletişim: 0212 243 71 58

cihangir balıkçısı

17) Akıntı Burnu Restoran – Beşiktaş

Koca bir tepsi dolusu iştah açan mezeler, sınırsız kaliteli hizmet ve unutulmayacak balık tatları Akıntı Burnu Restoran’da sizi bekliyor olacak. Arnavutköy’de balık yemek için iyi bir mekan aradığınızda hemen yerinizi rezerve edebilirsiniz. Akıntı Burnu Restoran, balığın lezzetlendiği adreslerden!

Adres: Arnavutköy, No:115, Bebek Arnavutköy Caddesi, Beşiktaş

İletişim: 0212 263 48 29

akıntı burnu restoran

18) Deep Fish – Bahçelievler

Yenibosna’da bulunan Deep Fish Restoran, dostlarınızla ve ailenizle bir araya gelip lezzetli balıkları tüketebileceğiniz samimi bir mekandır. Makul fiyatları olan Deep Fish, sizlere en iyi hizmeti vermek için kapılarını açıyor. Balığı birçok farklı servisle yemek ve keyifli anlar geçirmek için tercih edebilirsiniz.

Adres: Bahçelievler Merkez, Yenibosna Merkez Mahallesi, İstWest Değirmenbahçe Cd. No:17/A 25-26, İstanbul

İletişim: 0212 777 55 31

deep fish

19) Eftalya Balık – Beşiktaş

Adına yakışır bir balık restoranı olan Eftalya Balık, balık yemeklerinin hakkını veriyor. Karides, kalamar ve çeşitli balıkların iştah açan hallerini burada tadabilirsiniz. Eftalya Balık’ın en özel tarifleri, masanızda yerini alması için bekliyor. İstanbul’da balık yemek için aklınızda olması gereken bir mekan!

Adres: Arnavutköy Mahallesi 1. Caddesi No: 32 Beşiktaş

İletişim: 0212 287 25 20

eftalya balık

20) Tarihi Karaköy Balıkçısı – Beyoğlu

Kağıtta levrek ile meşhur olan ve İstanbul’da kendini çok sevdiren bir mekandır Tarihi Karaköy Balıkçısı. İstanbul’un eşi bulunmaz tarihi ve manzarasını aynı anda hissetmek için tercih edebileceğiniz Tarihi Karaköy Balıkçısı, lezzet ve hazzı bir arada sunuyor. Keyifli ve doyurucu akşamların vazgeçilmezi olacak!

Adres: Tersane Caddesi, Kürekçiler Kapısı Sokak No: 45, 34420 Beyoğlu

İletişim: 0212 243 40 80

tarihi karaköy balıkçısı

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Meşhur İstanbul Köftecileri En İyi 13 Mekan

İstanbul’un En Kaliteli 13 Steakhouse Mekanı

İstanbul’un En İyi 12 Deniz Ürünleri Restoranı

İstanbul’da Ev Yemekleri Yapan En İyi 10 Mekan

İstanbul Çorbacıları: Müdavimi Olacağınız 10 Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstanbul Keyfi Tarifi

İstanbul Keyfi

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Balığın En Kolay En Lezzetli Hali Buğulama Tarifi

Balığın En Kolay En Lezzetli Hali Buğulama

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri