İstanbul Piknik Alanları: Doğada 12 Mesire Yeri

İstanbul Piknik Alanları: Doğada 12 Mesire Yeri Tarifi

İstanbul’da Doğayla İç İçe Piknik Yerleri

Zaman zaman İstanbul’dan uzaklaşmak, özellikle hafta içi yoğun bir şekilde çalışanlar için tatil gibi olur. Açık havanın tadını doyasıya çıkarmak için bir ormanda ya da bir göl kenarında piknik yapmak doğru bir tercih haline gelir.

İstanbul Piknik Alanları

  • Polonezköy Piknik Park & Country Club
  • Stella Polonezköy
  • Belgrad Ormanı
  • Lalezar Aile Piknik Yeri
  • Beyaz Bahçe
  • Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri
  • Büyükada Dilburnu Mesire Alanı
  • Taşdelen Mesire Alanı
  • Fenerbahçe Parkı
  • Şelale Piknik Yeri
  • Aydos Mesire Yeri
  • Göztepe Tabiat Parkı

Siz yaşıtlarınızla bir yandan yemek yeyip güneşin tadını çıkarırken, çocuklarınız da doğanın içerisinde oyun oynayarak fazla enerjilerini atabilirler. Gün sonunda ise bedeninizde hissettiğiniz rahatlamanın yeri hiçbir şeyle değiştirilemez.

Peki, İstanbul’un gürültü ve kalabalığı arasında nerede piknik yapabilirsiniz? Şehirden nasıl biraz olsun uzaklaşabilirsiniz? İstanbul piknik yerleri yeşilliğin ortasındaki geniş alanları ve bol oksijenleri ile size aradığınız ortamı sunar!

İstanbul piknik alanları malzemelerinizi alıp gidebileceğiniz, gün boyunca sere serpe uzanıp doğanın ve yemeklerin tadını çıkarabileceğiniz mesire yerlerini size ve sevdiklerinize sunar. Üstelik İstanbul piknik mangal yerleri arasından birkaç tanesi “kendin pişir kendin ye” hizmeti de sunar.

İstanbul Piknik Alanları: Doğada 12 Mesire Yeri

1) Polonezköy Piknik Park & Country Club

İstanbul piknik alanları mangal izni konusunda çok esnek olmadığı için et severler yer bulmakta bazen zorlanır. Polonezköy Piknik Park & Country Club, size piknik yapabileceğiniz, hatta isterseniz gün boyu mangal yaparak yemek yeme keyfini şölene çevirebileceğiniz bir mekan sunar. Üstelik size sundukları sadece bunlarla da sınırlı kalmaz. Bu güzel mekana gelmişken buranın havuzundan, yürüyüş parkurlarından, basketbol, tenis ve futbol gibi oyun sahalarından ve lunaparkından da yararlanabilirsiniz.

Doğanın ve bu kadar aktivitenin içerisinde acıkmamak bir opsiyon olmaktan çıkar. İster yanınızda getirebileceğiniz malzemelerle isterseniz de mekandan satın alabileceğiniz kuzu şiş, kuzu pirzola köfte, sucuk, tavuk kanat gibi et ürünleriyle sevdiklerinizle doyasıya mangal keyfi yapabilirsiniz. Üstelik sabah erken saatlerde gelmek isterseniz mekanın hafta sonu ve tatil günlerine özel açık büfe kahvaltısından da yararlanabilirsiniz.

Özellikle çocuklu aileler için adeta bir hayvanat bahçesi tadında olan bu mekanda, çocuklarınızla birlikte doğanın tadını çıkarırken keçi, tavşan, midilli gibi hayvanları doğal ortamlarında görme şansını da elde edebilirsiniz. Bu mekan sayesinde hem eğlenceli hem de eğitici bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

Adres: Polonez Köyü, 75. Yıl Sok. Polonezköy Country Club No:106, Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 432 30 51

2) Stella Polonezköy

İstanbul piknik alanları kahvaltı zamanında en çok ziyaret edilen yerlerdir diyebiliriz. Polonezköy’ün belki de en yeşil mekanlarından biri olan mekanın tam adı Stella Dohoda. Güne kahvaltı ile başlama imkanı sunan mekanda kendin pişir kendin ye konsepti dahilinde mangal yapabilirsiniz. Sunduğu aktiviteler bakımında da oldukça zengin bir mekan olan Stella, aynı zamanda bir restoran olarak çalışır.

Çok sayıda piknik masasına sahip olan mekanda, bol bol yeşillik ve çocuk oyun alanları da mevcut. Et – mangal – doğa denilince akla ilk gelebilecek yerler olan Stella’ya dışarıdan yiyecek içecek getirmek ne yazık ki yasak; fakat ihtiyacınızı karşılayacak bütün ürünleri Stella sizin için hazırlar ve size sadece keyfini çıkartmak kalır. Doğanın içerisinde kendinize ve sevdiklerinize kaliteli bir zaman yaratmak istiyorsanız Stella ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere sizi bekler.

Adres: Polonez Mahallesi, 75.Yıl Caddesi, No 31, Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 432 32 32

3) Belgrad Ormanı

İstanbul’da sonbahar ve ilkbahar denildiğinde akla ilk gelecek yerlerden biri Belgrad Ormanı olur. Ağaçların yapraklarının yeşilli kırmızılı sarılı renkleriyle adeta bir tabloyu andıran bu ormanda zihniniz ve bedeninizin ihtiyacı olan her şey bulunur. Bol oksijeni ve doğasıyla zihninizi dinlendirir.

İstanbul piknik alanları Avrupa Yakası başlığında araştırma yapıyorsanız Belgrad ormanı sizin için iyi bir alternatif olabilir. İstanbul piknik alanları açık alanlar sunuyor ama biraz rüzgarlı zamanlarda kapalı mekanlar da aranıyor diyorsanız Belgrad Ormanı içinde kapalı butik restoran ve kafeler de bulabilirsiniz.

Size bir an için İstanbul’u ve onun karmaşasını unutturan bu orman, piknik yerleriyle de karnınızı doyurmanızı sağlayarak bedeninize iyi gelir. Sevdiklerinizle doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz ormanda, bisiklet turları da organize edilir. Böylece çocuklarınız için de güzel bir hafta sonu kaçamağı yaratabilirsiniz.

Adres: Bahçeköy Merkez Mahallesi, 34453 Sarıyer, İstanbul

İletişim: 0212 226 13 14

4) Lalezar Aile Piknik Yeri

İstanbul’da nerelerde piknik yapılır, şöyle ailecek, çoluk çocuk gidebileceğimiz bir yer var mı acaba diyorsanız Lalezar tam size göre olabilir. İçerisinde bulunan oyun parkının, voleybol ve futbol gibi oyun sahalarının tadını ister ailenizle ister sevdiklerinizle çıkarabilirsiniz. Üstelik mekanın kendin pişir kendin ye imkanı sunması da piknik keyfini mangal keyfine çevirmek isteyenleri cezbeder.

Lalezar Aile Piknik Yeri kendin pişir kendin ye konseptini yaşamak isteyenlere her türlü imkanı sunar. İster evinizden kendi hazırladığınız malzemeleri getirip burada pişirebilir, isterseniz de mekanın size sunduğu pişmiş ürünlerden faydalanabilirsiniz. Mangal yapmak istemezseniz de enfes bir kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz. Kısacası sizi yaşadığınız şehirden kısa bir süreliğine uzaklaştırmayı hedef alan bu mekan İstanbul piknik yapılacak yerler arasında fark yaratmayı başarır.

Doyurucu bir etkinlikten öteye mekan size başka rahatlama yöntemleri de sunar. Riva Deresi’nin kıyasındaki muhteşem bir doğaya sahip bu mekanda balık tutabilir, sandalla gezebilir, deniz bisikletine ya da ata binebilirsiniz.

Adres: Paşamandıra Köyü, Değirmendere Mah, Beykoz, 34829, İstanbul

İletişim: 0532 730 52 13

5) Beyaz Bahçe

İstanbul piknik alanları kendin pişir kendin ye konsepti de sunduğunda tadından yenmez seçenekler arasına girerler! Anadolu yakası tarafına, Beykoz’a doğru biraz uzandığınızda doğa içerisindeki mesire alanı ve kendin pişir kendin ye gibi etkinliklerin can bulduğu mekan Beyaz Bahçe’yi bulursunuz. Özel etkinlikleriniz için de gelebileceğiniz bu mekanda hafta sonu kaçamağı yapmak hayal bile edemeyeceğiniz kadar şaşırtıcı ve eğlenceli olur. Doğanın içerisinde temiz havanın tadını çıkartırken, mekanın kendi bünyesinde bulunan Cumhuriyet kasabından aldığınız kuzu pirzola, köfte, dana biftek gibi et ürünleriyle mangalın keyfini sürebilirsiniz.

Üstelik mekan size sadece bunları da sunmakla da kalmaz, menüden seçebileceğiniz zeytinyağlılar ve mezelerle sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Doyurucu bir yemek sonrası ise hamakta kitap okuyabilir ya da sadece gözlerinizi kapatıp doğanın size sunduğu seslerin tadını çıkarabilirsiniz.

Adres: Cumhuriyet Köyü, Beykoz Caddesi, No 33, Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 434 51 31

6) Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri

Günübirlik piknik alanları nereler acaba, çok vaktimiz da yok diyorsanız şehrin çok dışına çıkmamanız daha iyi olacaktır. Ünlü şair Mehmet Akif Ersoy adıyla kurulmuş olan bu mesire yeri, İstanbul’dan çok uzaklaşmak istemeyen ama doğanın tadını çıkarmak isteyenlerin Sarıyer tarafına doğru rotalarını çevirmelerine neden olur. Toplu taşıma ile rahatlıkla gidip dönebileceğiniz bu tabiat parkı, piknik alanları bulundurmasının yanı sıra kaliteli bir restoran hizmeti de sunarak büyük gruplar ve kalabalık aileler için de ideal bir alan yaratır.

Soğuk ve sıcak servisi olan restoran sayesinde elinizi sıcak sudan soğuk suya sokmadan her şey önünüze hazır olarak gelir. Dileyenler doğanın içerisinde yürüyüş yapıp, aileleriyle sportif bir hafta sonu kaçamağı da yapabilir.

Adres: Maslak Mah. Büyükdere Cad. No: 265 Maslak Sarıyer, İstanbul

İletişim: 0212 262 57 56

7) Büyükada Dilburnu Mesire Alanı

Sevgiliyle pikniğe nereye gidilir dediğinizde çifte kumruların özellikle güzel havalarda uğrak yerlerinden biri olan Büyükada’ya rotanızı çevirebilirsiniz. Tabiat parkı olarak da bilinen bu eşsiz mesire alanı, vapur keyfi yaparak İstanbul’a bir de adalardan bakıp, doğanın tadını çıkartmak ve piknik yaparak gönlünce bir ziyafet çekmek isteyenlerin uğrak yeri haline gelir. Büyükada’da Dilburnu’nda bulunan piknik alanında hem sevdiklerinizle birlikte yeme içmenin tadını çıkartabilir hem de alanda bulunan koylardan denize girerek suyun rahatlatıcı etkisini tüm bedeninizde hissedebilirsiniz.

Adeta denizin göbeğine kurulmuş olan bu sıra dışı piknik alanı günübirlik kaçamak yapmak isteyen İstanbulluların uğrak mekanı haline gelir. Orman kurallarından dolayı mangal yapmanın yasak olduğu pek çok bölgeye göre Büyükada Dilburnu Mesire Alanı sizi bu zevkten mahrum bırakmaz.

Yiyeceklerinizi dışarıdan hazır olarak getirebileceğiniz gibi eş dost ailenizle şölenli bir mangal keyfi de yapabilirsiniz. Çocuklar için özel oyun alanları bulunan mesire alanı 7’den 70’e her yaş grubunu düşünür. Siz denize girerken çocuklarınız oyun alanında doğanın ve eğlencenin tadını çıkartır.

Adres: Büyükada-nizam Mahallesi, 34970 Adalar, İstanbul

İletişim: 0216 382 43 01

8) Taşdelen Mesire Alanı

İstanbul’un uzak bir köşesinde size cennetten sunulmuş bir tablo gibi gelebilecek Çekmeköy Taşdelen mevkiinde sevdiklerinizle birlikte tabiatın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bir mesire alanı bulunur. Taşdelen mesire alanında tahta masalarda kahvaltı ve piknik yapabileceğiniz gibi isterseniz malzemelerinizi getirerek gönlünüzce mangal da yapabilirsiniz.

Adını Taşdelen kaynak sularından alan ve pek çok bitki örtüsüyle kaplı olan bu mesire alanı, İstanbul piknik alanları 2019 listesinde öne çıkan doğal güzelliklerden bir tanesi haline gelir. Özellikle insanlardan uzaklaşmak ve kendine birazcık sessiz ve kaliteli zaman ayırmak isteyenler için doğru bir tercih haline gelir.

Adres: Taşdelen Mahallesi, Taşdelen Cd. 22/A, 34788 Çekmeköy, İstanbul

İletişim: 0216 312 17 18

9) Fenerbahçe Parkı

İstanbul’un göbeğinde, her mevsim renk renk çiçekleri ve tabiatıyla adeta bir manzara resmine bakar gibi izleyebileceğiniz bir park bulunur. Fenerbahçe parkı içerisinde bulundurduğu piknik masaları, doğal yeşilliği ve denize olan kıyısıyla sevdikleriyle şehrin ortasında ama şehrin gürültüsünden uzak kalmak isteyenler için tercih edilesi bir piknik alanı haline gelir. Deniz kenarı piknik alanları listesine ekleyebileceğiniz Fenerbahçe’de mavi ile yeşilin ortasında keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Hala Fenerbahçe kıyısından denize girmeyi devam ettiren yaşlı amcaları izlerken, erken saatlerde fırından aldığınız çıtır çıtır simitler eşliğinde doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Çocuklarınız için de oyun alanlarına sahip olan bu parkta hem siz hem de aileniz kaliteli bir hafta sonunun tadını çıkartır.

Adres: Fenerbahçe Mah, Tur Yolu Sk. 34726 Kadıköy, İstanbul

10) Şelale Piknik Yeri

Piknik alanları araştırması yaparken önceliğiniz huzurlu ve dingin vakit geçirmekse biraz şehir dışına doğru yönlenmek iyi bir fikir olacaktır. İstanbul’dan biraz uzaklaşmak isteyenler için Şelale Piknik Yeri ideal bir alan sunar. Ağva’da eşsiz bir doğanın içerisinde dilediğiniz gibi piknik yapabilir, mangalın tadını çıkarabilirsiniz. Kendi malzemelerinizi getirdiğiniz bu alanda, size bir mangal alanı gösterilir ve hünerlerinizi sergilemeye başlarsınız.

Güzel bir yemeğin ardından ise semaverle sunulan çay hizmetinin tadını çıkarabilirsiniz. Hem aileniz hem de sevdiklerinizle doğanın ve yemeğin keyfini sürmek için uygun bir mekan olan Şelale Piknik Yeri unutamayacağınız anılar biriktirmenizi sağlar.

Adres: Gökmaslı Mahallesi, No:23, 34980 Şile, İstanbul

İletişim: 0543 250 42 63

11) Aydos Mesire Yeri

İstanbul Anadolu Yakası piknik yerleri arasında popüler olan Aydos’un güzel havalarda özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olduğunu söyleyelim. Bu yüzden güzel bir yere yayılabilmek için erken saatlerde yola çıkmanızda fayda var.

Şehrin gürültüsünden uzak, sakin saatler geçirmek için Aydos’ta piknik masalarına kurulabilir ya da kendin pişir kendin ye konseptli işletmelerden birinde vakit geçirmeyi de tercih edebilirsiniz. Göl kenarında mavi ve yeşilin buluştuğu bir alanda, stresten uzak, dingin bir gün sizi bekliyor…

Adres: Yakacık Yeni, Poyraz Sk. No:8, 34882 Kartal

İletişim: 0216 377 46 47

12) Göztepe Tabiat Parkı

Piknik, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık, kuş gözlemciliği ve uygun zamanlara denk gelirseniz doğa temalı şenliklere katılmak Göztepe Tabiat Parkı’nda yapabileceğiniz aktiviteler arasında yer alıyor. Parka girmek ücretli ve dilerseniz kamp da yapabiliyorsunuz.

İşletmelerde, kafelerde vakit geçirmek değil de pikniği kendi hazırladığınız erzaklarla geleneksel usulde yapmak istiyorsanız Göztepe Tabiat Parkı’nı çok seveceksiniz.

Adres: Fatih Ormanı Kampüsü Maslak-Sarıyer-İstanbul

İletişim: 0212 262 57 56

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul’da Köy Kahvaltısı En İyi Nerede Yapılır? 10 Huzurlu Mekan

İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri – Tam Kafa Dinlemelik 10 Süper Tavsiye

Polonezköy Kahvaltı Mekanları – Doğanın İçinde En İyi 5 Kahvaltı Yeri

Ağva’da Mutluluk Garantili 5 Kahvaltı Mekanı – Gezilecek Yerler Listesi

İstanbul Kendin Pişir Kendin Ye Mekanları – Gidebileceğiniz En İyi 10 Yer

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Piknik Poğaçam Tarifi

Piknik Poğaçam

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Doğadan Ekşilik Yemeği Tarifi

Doğadan Ekşilik Yemeği

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 40dk Pişirme
İstanbul Keyfi Tarifi

İstanbul Keyfi

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Mesir Macunlu Cheesecake (Videolu) Tarifi

Mesir Macunlu Cheesecake (Videolu)

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
İstanbul Salatası Tarifi

İstanbul Salatası

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

10-12 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Simidi Tarifi

İstanbul Simidi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Tarifler Geri
Videolar Geri