Karanfil Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Zayıflatır Mı?

Karanfil Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Zayıflatır Mı?

Metabolizma Hızlandıran Çok Etkili Karanfil Çayı

Baharat olarak dünya mutfağında sıklıkla kullanılan karanfilin, çayı da lezzeti ve faydalı yönleriyle dikkat çekmektedir. Kokusunu aşina olduğunuz bu enfes baharatın çayını da mutlaka denemelisiniz. Tarçın gibi farklı baharatlara da uyum içinde tüketilebilen karanfil çayı, stresi azaltmaktan ağız sağlığını korumaya kadar birçok yarar sağlamaktadır. Karanfil ağacının çiçeklerindeki tomurcukların kurutulması ile elde edilen karanfiller diş halinde ya da toz halinde kullanılabilir. Bu enfes tadı; isterseniz tek başına bir bitki çayı olarak, isterseniz de siyah çaya katarak keyifle içebilirsiniz.

karanfil çayı nasıl hazırlanır

Karanfil Çayı Nasıl Hazırlanır?

Karanfil çayı hazırlamanın farklı metotları bulunmaktadır. Aktarlardan ya da marketlerden alabileceğiniz diş halindeki karanfili, bu şekilde kullanacaksınız su ile birlikte kaynatmanız önerilmektedir. Yaklaşık 6 diş karanfili 2 bardak su ile kaynatabilirsiniz. Kaynatma işlemini kapalı bir demlikte 20 dakika boyunca yapmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde hazırlayacağınız çayı, sindirim sisteminizi rahatlatmak için yemeklerden hemen sonra bir çorba kaşığı olacak şekilde tüketebilirsiniz.

Bir diğer karanfil çayı demleme yöntemi de toz haline getirerek gerçekleştirilir. Karanfili toz haline getirmek için havanda dövebilir ya da çeşitli mutfak gereçlerini kullanarak öğütebilirsiniz. 6 ya da 7 diş kurutulmuş karanfili toz haline getirdikten sonra, kaynatmış olduğunuz suya atıp 10 dakika demlenmesini beklemelisiniz. Demlenmiş çayınızın tatlanması için bal da ekleyebilirsiniz. Demlenme süresini 20 dakikaya kadar uzatarak daha yoğun bir tat elde edebilirsiniz.

Karanfil çayı hazırlarken birçok başka bitki ve meyve ilave ederek lezzetini zenginleştirebilirsiniz. Farklı bitkilerle desteklenen çayın sağlığa olan faydaları da artacaktır. Karanfil çayına en iyi eşlik eden bitkilerden birisi de tarçındır. Tarçın karanfil çayı faydaları ile olduğu kadar uyumlu tadıyla da beğenilerek tüketilmektedir. Severek içilen siyah çaya da karanfil eklenebilir. Siyah çaya farklı bir aroma katacak olan karanfil, bünyenize iyi gelecek özellikleriyle rahatlamanıza da yardımcı olacaktır.

Karanfil çayı İbrahim Saraçoğlu gibi uzmanların da yararlı özelliklerinden sıklıkla bahsettiği, popüler bir bitki çayıdır.

karanfil çayı

Karanfil Çayı Faydaları Nelerdir?

  • Karanfil çayı faydaları arasında, diş ve ağız sağlığına olan olumlu etkileri ilk sıralarda yer alır. Diş etlerinin rahatlamasını sağlayacak karanfil çayı, antibakteriyel yapısı sayesinde ağız içi enfeksiyonların azalmasına da katkı sunacaktır.
  • Sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasına da yardım eden karanfil çayı, yemek sonrası oluşabilecek şişkinliği azaltır. Karanfil çayının tükürük üretimini arttırdığı ve böylece besinlerin daha rahat sindirilmesini sağladığı da düşünülmektedir.
  • Karanfil çayı cilt sağlığına da oldukça faydalıdır. Özellikle kuru ciltlerin nem bakımından daha dengeli bir hale gelmesine yardımcı olur. Cildin yumuşaklığını korumasını sağlar ve cildi besleyerek kendini yenilemesini kolaylaştırır.
  • Karanfil çayı, mide bulantısı gibi durumlara karşı da etkili olabilmektedir. Keskin kokusu ile ferah hissetmenizi de sağlar.
  • Kışın diğer bitkilerle birlikte yapılan karanfil çayı, soğuk algınlığından korunabilmek için tüketilebilir. Öksürüğe karşı iyi gelen karanfil çayı, solunum yollarını da rahatlatır.
  • Antioksidan özelliği ile bilinen karanfil çayı vücuttaki toksinlerin atılması sürecinde de etkili olur. Karanfil çayında yer alan antioksidan bileşenler, vücudun kendini yenilemesine yardım edecektir.
  • Karanfil çayı, içindeki bazı etken maddeler sayesinde idrar söktürücü olarak da tercih edilebilmektedir.
  • Vitamin ve mineral açısından zengin olan karanfil çayı, bağışıklık sistemini güçlendirir. Hassas bünyeye sahip kişilerin hastalıklara karşı daha dirençli olmasına yardım eder.
  • Karanfil çayı, saç ve tırnak için de faydalıdır. Soğutulmuş karanfil çayı saça uygulanabilmektedir. Saç köklerini ve saç derisini besleyen soğutulmuş karanfil çayı, canlı ve dolgun saçlara sahip olabilmenizi sağlar.
  • Karanfil çayının, sinir sistemi üzerinde de rahatlatıcı bir etkisi bulunur. Karanfil çayı stresten arınmanıza yardım eder ve kendinizi daha iyi hissetmenize olanak tanır.
  • Ağzı kokusu için sıklıkla kullanılan diş şeklindeki karanfilin yanı sıra karanfil çayı da ağız içi hijyenin korunmasını kolaylaştırır. Ağız içinde oluşabilen birçok enfeksiyona karşı etkili bir savunma aracı olan karanfil çayı, ağız sağlığına özen gösterenler için önerilmektedir.

Alerjik reaksiyonlardan ve çeşitli olumsuz etkilerden korunmak için karanfil çayı içmeden önce doktorunuza danışınız.

karanfil çayı

Karanfil Çayı Cinsellik İçin Etkileri

Cinsellik ile ilgili sorun yaşayanların, destekleyici besin kaynağı olarak tükettiği birçok bitkisel çay arasında karanfil çayı da bulunur. Karanfil çayı ve cinsellik konusundaki bazı etkileri, eski tarihlerden beri bilinmektedir. Afrodizyak olduğu düşünülen karanfil çayı, özellikle Uzak Doğu’da sıklıkla kullanılır. Doğal afrodizyaklar arasında ismi geçen karanfil çayını, kararında ve doktor kontrolünde tüketmelisiniz.

karanfil çayı zayıflatır mı

Karanfil Çayı Zayıflatır Mı?

Karanfil çayı ile zayıflama süreci daha kolay bir hale gelebilir. Bunun nedenlerinden birisi, karanfil çayının içindeki bazı bileşenlerin metabolizmayı hızlandırabilmesidir. Tarçın karanfil çayı zayıflatır mı şeklindeki sorularla da internette yer alan çeşitli sitelerde sık sık karşılaşabilirsiniz. Karanfil çayına katılacak tarçın ile metabolizma arttırıcı etki daha yoğun bir şekilde ortaya çıkabilir. Tarçınla birlikte hazırlanan karanfil çayı tokluk hissi de verebilmektedir.

Doğal bitki çaylarının birçoğunda olduğu gibi, karanfil çayı da sadece destekleyici olarak görülmelidir. Zayıflamak isteyenler, programlarını mutlaka uzman doktor ve diyetisyenler eşliğinde yapmalıdır.

karanfil çayı

Karanfil Çayı Zararları ve Yan Etkileri

Karanfil çayının birçok yararının yanı sıra bazı zararları ve yan etkileri de bulunmaktadır. Özellikle hassas bünyelere sahip olanlar, karanfil çayı gibi doğal ürünleri bilinçli bir şekilde kullanmalıdır. Diğer doğal bitki çayları gibi karanfil çayı da kararında içilmelidir.

Karanfil çayını sürekli içmek yerine ara vererek tüketmek gerekir. Karanfilin kan inceltici etkileri olduğu düşünülmektedir. Ameliyat olacaklar karanfil kullanımını ameliyatın bir süre öncesinden kesmelidir.

“Hamileler karanfil çayı içebilir mi?” Sorusu da sıklıkla sorulabilmektedir. Hamilelik süresince karanfil çayı kesinlikle tüketilmemelidir. Emziren annelerin de karanfil çayı tüketmemesi gerekir. Alerjik reaksiyonlardan kaçınmak ve zararlı etkilerden korunmak için karanfil çayı içmeden önce doktorunuza danışmalısınız.

Mucize Etkileriyle 3 Farklı Karanfil Çayı Tarifi

1) 1 Haftada 3 Kilo Garantili Karanfil Çayı

Genellikle zencefil ve tarçın gibi bitkilerle bir arada tercih edilen karanfil çayı, sağlığa oldukça faydalı bir bitki çayıdır. Kokusu ve tadıyla da dikkat çeken bu enfes tarif, metabolizmanızı hızlandırmaya da katkı sunacaktır. Doktorunuza danışarak oluşturacağınız zayıflama programlarınıza katkı sunabilecek karanfil çayı, lezzetiyle de kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır. 1 Haftada 3 Kilo Garantili Karanfilli Çay

Tarif: 1 Haftada 3 Kilo Garantili Karanfilli Çay

2) Çay Tiryakilerinin Seveceği Tarif: Karanfilli Siyah Çay

Birçok insan gibi siz de çay içmeyi çok seviyorsanız, bu tarifle çay tutkunuz bir kat daha artacaktır. Çayın orijinal tadını bozmadan farklı bir aroma katan karanfil, kokusuyla da beklentileriniz karşılayacaktır. Konuklarınıza da ikram edebileceğiniz, farklı ve lezzetli bir çay deneyimi yaşamak istiyorsanız, karanfilli siyah çayı tercih edebilirsiniz. Karanfilli Siyah Çay

Tarif: Karanfilli Siyah Çay

3) Kokusuyla Öne Çıkan Nefis Karanfilli Çay

Çay alışkanlığınıza farklı bir tat katmak için, demlediğiniz çaya karanfil ekleyebilirsiniz. Karanfil sayesinde çayınız, tadı bozulmadan hoş bir kokuya ve lezzete sahip olacaktır. Karanfilin ve çayın uyumlu tadı özellikle şeker kullanmayanların hoşuna gidebilir. Kurabiye ya da kek ikramlarına eşlik edecek özgün bir tat için misafirlerinize karanfilli çay hazırlayabilirsiniz. Mixek Çayı (Karanfilli Çay)

Tarif: Mixek Çayı (Karanfilli Çay)

Karanfilin Faydaları Nelerdir?

Karanfilli Suyun Faydaları Nelerdir? Karanfilli Su İçmek Zayıflatır Mı?

Karanfil Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri