Evdeki Karıncalardan Kurtaran 10 Kesin Çözüm

Evdeki Karıncalardan Kurtaran 10 Kesin Çözüm Tarifi

Evdeki Karıncalardan Kurtulmak Mümkün!

Karıncalar, çocuk masalları ve hikayelerinden de aşina olduğumuz üzere çalışkan canlılar. Yaz boyu yuvalarında yiyecek biriktirirler. Çok küçük olmalarına karşın bir araya geldiklerinde ev ve yaşam alanlarında rahatsız edici bir görüntüye sebebiyet verebiliyorlar. Yiyecek, içecek, kıyafet ya da diğer eşyalar içerisinde bulunduklarında hijyen dışı manzaralara da davetiye çıkabiliyor.

Peki, evdeki karıncalardan nasıl kurtulurum? Karıncaları uzakta tutmak için neler yapabilirim? İlaç ya da kimyasal kullanmadan karıncaları uzak tutma yolları arıyorsanız işte yanıtlar!

  • Kabartma Tozu
  • Yosun Kumu
  • Elma Sirkesi
  • Nane Yağı
  • Kahve
  • Tebeşir
  • Portakal Kabuğu
  • Karabiber
  • Limon & Limon Suyu
  • Tarçın & Karanfil
karıncalardan nasıl kurtulunur

Evdeki Karıncalardan Kurtaran 10 Kesin Çözüm

1) Kabartma Tozu

Karıncalardan nasıl kurtulunur kabartma tozu buna çözüm mü? Evet, kabartma tozu karınca kovucu bir sonuç çıkarabilmektedir. Karınca yuvalarına karbonat dökün. Bu maddeye karşı hassas olan karıncalar, kabartma tozunun kokusunu aldıktan sonra bir daha evinize gelmeyecektir.

İlginizi çekebilir: Güve Nedir? Önleme ve Temizleme İpuçları

kabartma tozu

2) Yosun Kumu

Topraktan ve çeşitli deniz canlılarından elde edilen yosun kumu, karıncaları yok eden bir yapıya sahiptir. Yosun kumunu kapı kenarlarına ve gördüğünüz karınca yuvalarına döküp bir süre bekleyin. Karıncalardan ses seda çıkmayana kadar yosun kumunu temizlemeyin.

3) Elma Sirkesi

Evde karıncalardan nasıl kurtulurum diyenlerin çoğunun denediği yöntemlerden biri de sirkedir. Elma sirkesi ile su karıştırıp karıncaları evinizden uzaklaştırabilirsiniz. Elde ettiğiniz suyu karınca yuvalarına ya da en sık gezindikleri yerlere dökün. Karıncalar sirke kokusundan anında kaçacaktır.

İlginizi çekebilir: Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

elma sirkesi

4) Nane Yağı

Karınca yuva girişlerine nane yağı dökerseniz, nanenin keskin kokusundan dolayı karıncalar bir daha o bölgeye gelmeyecektir. Böylece karıncalar evinizden çok uzağa gidebilir. Karıncalardan nasıl kurtulunur ilaçsız doğal yöntemlerle bu mümkün diye merak edenler için nane yağı iyi bir öneridir.

İlginizi çekebilir: Nane Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

nane yağı

5) Kahve

Evi basan karıncalardan nasıl kurtulunur sorusunun cevabının Türk kahvesi keyfinizde saklı olması sizi şaşırtmış olabilir. Karıncalar için kahve iyi bir önlem. Gün içinde kendinize ısmarladığınız Türk kahvesinin telvesini dökmeyin. Karıncaların yuvası için ayırın. Her bir karınca yuvası için bir kaşık kahve telvesi yeterli olacaktır.

kahve

6) Tebeşir

Karıncalardan kurtulma yollarından biri de tebeşir! Karıncaların izlediği yolları tebeşirle çizip 1-2 gün bekleyin. Aynı işlemi karınca yuvasının çevresi için de deneyin. Tebeşirde bulunan maddeler, karıncaların sevmediği ve kaçtığı maddelerdir. Tebeşir ile karıncalara uzaktan el sallayabilirsiniz!

tebeşir

7) Portakal Kabuğu

Evde çıkan karıncalardan nasıl kurtulurum diyenlere mis gibi kokusuyla ferahlamayı da sağlayan portakal kabuğu çözüm oluyor! Portakal kabuğunu ince ince doğrayıp karınca yuvalarının girişine yerleştirdiğinizde, portakaldan çıkan toksik maddeler karıncaları uzak tutacaktır. Evinizde karınca sürüsü kendine mekan bulmuşsa hemen bir portakal ile bu durumu ortadan kaldırabilirsiniz.

portakal kabuğu

8) Karabiber

Karıncalardan nasıl kurtulabilirim diyenleri alternatif bir çözüm için baharat bölümüne alalım. Tane karabiberi bir miktar su ile karıştırın. Özellikle de bahçeye açılan kapılara ve balkon kapılarına bu suyu dökün. Karıncalar karabiberin kokusundan rahatsız olup kendi doğalarına doğru gidecektir.

karabiber

9) Limon veya Limon Suyu

Karıncalardan doğal yöntemlerle nasıl kurtulunur sorusuna bir cevap da limondan geliyor. Karınca yuvalarına bir dilim limon bıraktığınızda, içindeki asitlerden dolayı karıncaları kısa sürede yok edecektir. Aynı işlemi limon suyu ile de yapabilirsiniz. Bir iki kaşık limon suyunu karınca yuvalarının girişine dökebilirsiniz.

limon

10) Tarçın & Karanfil

Tarçın ve karanfil baharatları kokusu ve içeriğindeki bileşenler sayesinde karıncaları uzak tutmaya yarar. Çubuk tarçın ve karanfillerden oluşan kesecikler hazırlayıp karıncaların en çok gezindiği noktalara koyabilirsiniz.

tarçın karanfil

Karınca Nasıl Önlenir?

Karıncalardan nasıl kurtulabilirim diye kara kara düşünmek durumunda kalmamak için önceden önlemler almanız en doğru şeydir. Karıncalar en çok mutfaklarda kendilerine yer bulmak isterler. Mutfak tezgahlarınızı özellikle de sıcak günlerde kuru ve temiz tutmaya özen gösterin.

Şekerli Gıdaları Kapalı Tutun

Şekeri seven karıncalar tatlı besinler etrafında gezecektir. Bu nedenle reçel, şeker kutuları ve şekerli yiyecekleri kapalı mekanlarda hatta poşetli şekilde muhafaza edin.

Çöpleri Düzenli Temizleyin

Mutfakta çöpü uzun süre tutmayın. Karıncaların sıkça gezdiği yerlerden birisidir çöp poşetleri. Bu yüzden çöpü işiniz bittiğinde hemen atmaya çalışın. Karıncaların yuva yaptığı boşlukları silikon veya tutkal ile de kapatabilirsiniz.

Yiyecekleri Saklayın

Karıncalar yiyecek aradıklarında en çok mutfakta aktif olurlar. Yiyecekleri hava geçirmez kaplarda veya buzdolabında saklayarak karıncaların ulaşmasını engelleyebilirsiniz.

Düzenli Temizlik Yapın

Ev içerisinde düzenli ve temiz bir ortam sağlamak, yiyecek artıklarını ve karınca çekici maddeleri azaltabilir. Yiyecek parçacıklarını, yere düşen kırıntıları ya da damlayan gıda sularını (meyve, içecek vs.) hızlı bir şekilde temizleyin ve düzenli olarak süpürün.

karınca nasıl önlenir

Karıncalar İçin Kesin Çözüm Nedir?

Karıncalara zarar vermeden onları evinizden uzak tutmanız mümkün. Bir sprey şişesinin içine su, sirke ve limon suyu ekleyip güzelce çalkalayarak bir karışım elde edin. Bu karışımı kapı eşikleri, mutfak zemini gibi karıncaların en sık gelebileceği yerlere düzenli aralıklarla sıkın ve bu bölümleri silmeyin. Bu karışımdaki koku karıncaları önleyecektir.

Karınca Gelmemesi İçin Ne Yapmalı?

Karıncaları temizlemek yerine onların eve gelmesini baştan önleyebilirsiniz. Bunun için 10 damla nane yağı ve suyu bir sprey şişesinde iyice çalkalayarak karıştırın. Karıncaların gelmesi muhtemel yerlere bolca sıkın. Hem eviniz mis gibi nane kokacak hem de karıncalar bu kokuyu sevmedikleri için sizden uzak duracaklardır.

karınca nasıl önlenir

Mutfak Dolapları Temizliği: 7 Kolay Püf Noktası

Fayans Aralarını Temizlemenin En Kolay 5 Yolu

Pratik Ev Temizliği – Size Zaman Kazandıracak 5 Süper Püf Noktası

Mutfak Lavabosu Temizliği – En Pratik 4 Doğal Yöntem, Kesin Sonuç

Oje Lekesi Nasıl Çıkar? Evdeki Malzemelerle Asetonsuz 4 Basit Yöntem

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (11)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    Benimde şuan evde tahta aralarindan uçan karıncalar çıkıyor hergün sabah sirke ve tarçın döküyorum ogün yok. Ertesi sabah tekrar çıkıyorlar. Kafayı yiycem. Memlekete gidicem döndüğümde evi istila etmelerinden korkuyorum. Napsam bilemedim kesin çözüm bilen varmı

    • Profil fotoğrafı

      belirttiğim kagıt peçete üzerine sürülmüş balı,karıncaların geçtiği yol üzerine koyup,20 dk sonra bala gelen karıncaları ,uzak bir pencereden silkeleyin,getirin tekrar aynı yere koyun,bu işlemi karıncalar azalana kadar devam edin,karıncalar gittikleri yol güzergahı haricinde başka yere götürüldüklerinde geri dönemezler ,başka karıncalarla başka yuvaya giderler,sizde evinizdeki karınca yuvasından bu şekilde kurtulmuş olursunuz,karıncalarıda öldürmemiş olursunuz.

  • Profil fotoğrafı

    asprexsi denedim isallah faydası olur ya karıncalar kaybolur sinir oluyorum onu gorunce

  • Profil fotoğrafı

    Size çok basit bir uygulama tavsiye edeceğim komşularada söyledim ben 3 yıldır onlarda 2 yıldır kurtuldu benim gibj yapınca hem öldürmüyor hemde görmüyorsunuz, marketten 1 tane sarı asperox alın evin mutfak banyo kombi aralari vs tüm köşelere deliklere sıkın hatta geldikleri yol üzerine silmeyin kendi kurusun deneyin şaşıracaksınız bir iki güne rahat edersiniz.

  • Profil fotoğrafı

    Benim evimde şuan karınca dolu her yerde her odada var ama ne yaptik ettik bi türlü yuvalarını bulamadık çünkü her oda da var yuvalarını nasıl bulabilirim bi fikriniz var mı yuvalarını bulamadığım için hiç birsey yapamıyorum yardımcı olurmusunuz yuvalarını nasıl bulabilirim?

  • Profil fotoğrafı

    Merhaba kendim denedim ve sonuç bulduğum için paylaşmak istedim,birçok doğal yollar denedim çamaşır suyuna kadar amma,net bir sonuç alamadım,eczaneden karınca granülü alıp,hepsini öldürmekte istemedim ,bende bir kağıt havlu parçası üzerine azıcık bal döküp yaydırdım,yuva girişine doğru koydum ,yarım saat sonra bala gelen karınca sayısı,100-200 civarı olacaktır,bunu alıp evin uzak kısmına ( bahçeye ) dökün getirin gene koyun,bu işlemi karıncalar bitene kadar deneyebilirsiniz,4-5 gun sonunda karıncaların artık kalmadığını fark edeceksiniz,belki uzun azda meşakkatli,ancak karıncaları öldürmeden evden uzaklaştırmış olacaksınız.

    • Selvi

      Ne kadar güzel bir yöntemmiş. Her elektrikli süpürge açtığımda içim sızlıyordu :( Bunu deneyeceğim mutlaka

    • Profil fotoğrafı

      Benim evimde de şuan çok karınca var hemde her yerde her oda da var ama bi türlü yuvalarını bulamadim nasıl bulabilirim bi fikriniz var mı eşimle birlikte ne yapıp ediyoruz bi türlü yuvalarını bulamıyoruz çünkü her yerde var her oda nasıl bulabiliriz yuvalarini

      • Profil fotoğrafı

        Ben karıncaları takip ederek buluyorum. Karıncalardan birini gözünüze kestirip takip edin. Özellikle yiyecek taşıyan birini görüseniz, o kesin yuvaya gidiyordur

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
İshal Çözüm Tarifi

İshal Çözüm

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kete Tarifi

Kete

6-8 kişilik,
Kete Tarifi

Kete

4-6 kişilik, 40dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Kete Tarifi

Kete

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kete Tarifi

Kete

10-12 kişilik, 25dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kete Tarifi

Kete

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri