Kolloidal Gümüş Suyu Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Kolloidal Gümüş Suyu Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? Tarifi

İçilebilen Maden: Gümüş Suyu Faydaları ve Zararları

Kolloidal gümüş suyu tıbbi çalışmalar için kullanılabilen bir sudur. Gümüş çok eski tarihlerden beri hem değerli hem de şifalı bir maden olarak tanınır. Gümüşün antibiyotik etkileri her dönem için kabul edilmiştir. Bu nedenle eski çağlarda, gümüşten yapılan çatal ve bıçaklar kullanmak ya da gümüş kaplarda yemek yeyip gümüş kupalardan bir şeyler içmek önemli olmuştur.

Searle İlaç Şirketi kurucusu Alfred Searle, 1900’lü yılların başında yazdığı bir kitapta, koloidal gümüşün sağlık çalışmalarındaki önemini açıkça belirterek konu hakkında görüş bildirmiştir. Kolloidal gümüş suyu, harici ve dâhili olarak kullanılır.

Peki, ne gibi faydaları vardır, zararları nelerdir? Aklınızdaki tüm soruların yanıtlarını bu yazıda sizler için derledik.

gümüş suyu

Kolloidal Gümüş Suyu Nedir?

Kolloidler, bir maddenin en küçük biyolojik şeklidir ve homojen görünümlü heterojen karışımlar olarak tarif edilir. Çok küçük olan bu karışımlar hücre zarından kolayca geçebilirler. Kolloidal gümüş ise görünemeyecek kadar küçük gümüş parçacıklarıdır. Bu parçaların buhar damıtımlı su içinde bekletilmesiyle kolloidal gümüş suyu elde edilir.

Gümüş suyu, 1930’ların ortalarına kadar Amerika’da ilaç olarak kullanılmıştır. O yıllarda pahalı bir ilaç olsa da gümüşün antibiyotik etkisinden faydalanıldığı bilinir. Özellikle enfeksiyon tedavisinde kullanıldığı bilgisi mevcuttur. Penisilinin bulunmasıyla kolloidal gümüş suyu yerini bu yeni ilaca bırakmıştır.

Syracuse Tıp Fakültesinden Dr. Robert O. Becker, 1970’li yıllarda koloidal gümüş hakkında uzun araştırmalar yaparak onun sadece zararlı bakterileri değil aynı zamanda zararsız bakterileri de öldürdüğünü kanıtlar. Kolloidal gümüşün birkaç çeşidi olup farklı amaçlarla kullanılır. İlaç olarak kullanılan, saf su ve % 99.999 saflıkta medisinal gümüşten elde edilen kolloidal gümüş suyu, belirli standartlarda üretilmeli ve sertifikalı olmalıdır. Ayrıca ilaç olarak kullanılacaksa mutlaka uzman doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Kolloidal gümüş suyu faydaları, bilimsel olarak netlik kazanmış değildir. Üstelik doz aşımlarının ortaya çıkaracağı yan etkiler, oldukça ciddi boyutlara ulaşabilir. Bazı kurum ve kuruluşlar ise suyun faydalarının çok abartıldığını, aslında güvenilir olmadığını vurgular. Gümüş suyu tedavisi hakkında farklı görüşler vardır. Kronik hastalıkları olanların ve düzenli ilaç kullananların, doktora danışmadan kullanmaları çok sakıncalıdır.

kolloidal gümüş suyu

Gümüş Suyu Faydaları Nelerdir?

1900’lü yıllarda ilaç olarak kullanımı yaygınlaşan kolloidal gümüş suyunun faydaları hakkındaki görüşler farklı olmakla birlikte genel olarak şöyle sıralanabilir:

  • Kolloidal gümüş suyunun, bağışıklık sistemine destek olup güçlenmesine yardımcı olduğu konusunda görüşler vardır. Enfeksiyon giderici olması özelliği ile önemli hastalıkların tedavisinde kullanılacağına inanılır. Gümüş suyu kanser, HIV, aids ve zona gibi hastalıklar için şifalıdır diyenlerin sayısı epeyce çoktur.
  • Sinüzit, yara bakımı, siğiller, konjuktivit, kulak enfeksiyonları, soğuk algınlığı, zatürre gibi hastalıklarda da faydalı olduğu hakkında görüşler bulunur.
  • Gümüş suyu sivilce tedavisi ile egzama ve sedef hastalığı tedavisinde de kullanılabilir.
  • Gümüş suyunu savunan bazı araştırmacılara göre gümüş parçacıkları, sağlıklı hücrelere zarar vermeden mantar, bakteri ve virüslerin yayılmasını engeller. Ancak bu sonuçların, hangi dozlarda, hangi yoğunluktaki çözeltilerde alınabileceğine dair onaylanmış tıbbi ve bilimsel bir veri yoktur.
  • Gümüş suyu akciğer kanseri için faydalıdır görüşünü savunanlar olsa da karşıt görüşte olanlar da vardır. Memorial Sloan-Kettering Kanser Merkezi’ne göre gümüş esansiyel bir mineral olmadığı için fizyolojik olarak insan vücudunu etkileyemez. Ancak konuyla ilgili bilimsel kanıtlar ve klinik bulgular yoktur.
  • Dr. Brent A. Bauer – Mayo Clinic ise koloidal gümüş suyu hangi oranlarda kullanılırsa güvenlidir ya da hangi oranlar doz aşımını oluşturur konusunda net bir bilginin olmadığını söyler. Yan etkilerinin ne olduğunun bilinmemesine de dikkat çeker.
  • Kolloidal gümüş suyu kanser tedavisinde kullanılır görüşünü savunanlar, gümüşün kanserli hücreleri tedavi edip normal hücre haline dönüştürdüklerini ve kanserli dokuları iyileştirdiklerini iddia eder. (Kaynak; Doktor Robert O. Becker “Body Electric and Cross Currents” adlı kitabı ve İsveç’deki Karolinska Institute’sünden Dr. Bjorn Nordstrom’un araştırmaları.)
  • Kolloidal gümüş suyu bir anti-inflamatuar ilaçtır. Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH) araştırmacıları, kolloidal gümüş ile tedavi edilen iltihaplı bir cildin, 72 saatlik süreç içinde normal deri konumuna dönmeye başladığını tespit etmişlerdir.

kolloidal gümüş suyu

Gümüş Suyu Nasıl Kullanılır?

Koloidal gümüş suyunun doktor görüşü alınmadan kullanılması önerilmez. Devamlı olarak en fazla 14 gün kullanılabilir. Daha fazla kullanılması doğru değildir. Gümüş suyu rahatsızlıklara uygun olarak kullanılması gereken bir sıvıdır. Hastalıklara göre kullanım şekilleri şöyledir:

  • 2 – 5 damla olarak direk cilde uygulanabilir. Sedef ve egzama gibi hastalıklardaki kullanım biçimidir.
  • 1 damla olmak kaydıyla ağızdan alınabilir. Bu bağışıklık sistemini güçlendirmek için uygulanan kullanım şeklidir. Gümüş suyu içilir mi sorusunun da yanıtıdır.
  • Konjunktivit için 1-2 damla kullanılabilir. Konjunktivit göz bezi ve göz kapağı astarında oluşan iltihaplı mukoza hastalığıdır. Bakteriyel ya da viral enfeksiyondur. Virüs ve bakterilere karşı önlem almak için kullanılabilir.
  • Herhangi bir yarayı dezenfekte etmek için üzerine 1 damla gümüş suyu uygulanabilir.
  • Grip ve nezle sırasında, burun spreyine 5 damla eklenerek buruna doğrudan püskürtülme şeklinde kullanılabilir.

gümüş suyu zararları

Gümüş Suyu Zararları ve Yan Etkileri

  • Gümüş, ağır bir metal madeni olduğu için vücuttan atılması kolay değildir. Yüksek oranda ve bilinçsizce kullanılan gümüş suyu tehlikeli sonuçlara neden olabilir. Fazla kullanılması halinde zehirlenmeler meydana gelir.
  • Yapılan bazı araştırmalar, zararlı bakterilerin yanında yararlı bakterileri de öldürdüğünü kanıtladığı için tehlikeli olabilir. Çünkü kolloidal gümüşün bağırsaklarda yer alan faydalı bakterileri öldürdüğü bilimsel olarak tespit edilmiştir.
  • Uzun süre gümüş suyu kullanımı sonucunda, ten renginde mavileşme olabilir. ‘Arjiri’ isimli bu hastalıkta; deride, tırnaklarda ve diş etinde mavileşmeler oluşur.
  • Vücutta biriken gümüş parçacıklarının temizlenmesini sağlayacak bir yöntem henüz bulunmuş değildir. Bu durum ölünceye kadar devam edecek kalıcı bir sorundur.
  • Kolloidal gümüş suyu son dönemlerde pek çok hastalığa alternatif çare olarak gösterilse de hakkında yapılan bilimsel araştırmalar yeterli değildir. Çağın hastalığı olan kansere karşı kullanılabileceği konusundaki görüşler de kesinlik kazanmamıştır. Doktor önerisi alınmadan kullanılması zehirlenmeye kadar varan kötü sonuçlar doğuracağı için gelişigüzel kullanmamanız tavsiye edilir.

gümüş suyu fiyatları

Gümüş Suyu Fiyatları Ne Kadar? Nerede Bulunur?

Gümüş suyu ürünlerini her yerde bulabilirsiniz. İlaç olmayan sağlıklı ürün satışı yapan birçok internet sitesi, gümüş iyonlu su satışı yapar. Eczanelerde de bulabileceğiniz bir üründür. Kolloidal gümüş suyu ürünü alırken güvenilir bir marka olmasına özen göstermeniz çok önemlidir. Çünkü bu suyun en doğru şekilde elde edilesi için bazı koşulların sağlanması gerekir.

Kolloidal gümüş suyu su buharı distilasyonu işlemiyle yani su buharı ortamında bekletilmiş gümüş parçacıklarıyla oluşturulur. Sağlıklı koşullarda hazırlanmayan ürünler size yarar değil; zarar verir.

Gümüş suyu fiyat aralıkları marka özelliklerine göre değişim gösterebilir. Ortalama bir söylemle 1000 ml gümüş suyu, 100TL ile 130 TL arasında değişen fiyatlarla satılmaktadır.

Alkalinli Su Nedir? Faydaları Nelerdir? Alkali Su Diyeti

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (8)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri