Koşuyolu’nda Gidebileceğiniz En İyi 10 Mekan

Koşuyolu’nda Gidebileceğiniz En İyi 10 Mekan Tarifi

Koşuyolu’nda Hangi Mekanlara Gidilir?

Koşuyolu, 1950’den sonra canlanmaya başlayan ve günümüzün popüler bir konumu kabul edilen İstanbul semtlerinden biridir. İstanbul’u karış karış gezmek isteyenlere tavsiye edeceğimiz Koşuyolu, sizleri ferah ve kaliteli mekanları ile bekliyor olacak. Sessizliği arayanlar, sevdikleri ile tatlı sohbetler buluşmak isteyenler Koşuyolu’nda aradığını bulacak.

Koşuyolu’nun adının hikayesine değinelim, mekanlardan önce… Bu bölgede çok eski zamanlarda at yarışları yapılırmış. Hipodromun olduğu civar koşu yeri olarak adlandırılmış. Zaman içinde dilden dile koşuyolu şeklinde aktarılmış ve Kadıköy’ün bu sessiz çekici yeri Koşuyolu olarak kayıtlara geçmiş. Eski zamanlardaki sakinliğini koruyan Koşuyolu, şimdilerde gündüz işlek, akşamları sedasız bir konum olarak bilinmektedir. Kalabalıktan kaçanlar ve kafa dinlemek isteyenler Koşuyolu’na geliyor. Siz neredesiniz?

Koşuyolu’nda ilk defa bulunanlar için hoş vakit geçirebilecek Koşuyolu mekanlar listesi düzenledik. Bu listedeki Koşuyolu cafeler ile dinlenme molanızı güzel anılar ile süsleyebilirsiniz. Deniz ürünleri, doğal kahvaltılıklari aromalı kahveler, fast food yemekler ve ötesi! İstanbul’un sakin yüzü Koşuyolu, şimdi sizlere en iyi mekanları sunacak. Hazırlanıp biraz hava alma vakti çoktan gelmedi mi?

Kafeden Restorana Koşuyolu’nun En Meşhur 10 Mekanı

1) Kirpi

Koşuyolu Kirpi adlı mekan ile size merhaba diyor. Kirpi, Koşuyolu’nda bulunan kişilerin sakin ve huzurlu olmasından dolayı tercih ettiği bir adres. Kahvaltı ve diğer öğünlerde güvenle gelebileceğiniz Kirpi, tatlı ve yemek menüleri ile de kendini sevdiren bir mekan. Buraya geldiğinizde menüden somon ızgara ya da bademli suflenin oldukça popüler olduğunu tüm masalardan görebilirsiniz. Damak zevkinize göre hitap eden farklı lezzetler ve dahası için Kirpi’yi ziyaret edebilirsiniz. Hem kitap kafe hem dinlenme durağı olan Kirpi ekonomik menüleri ve sevimli bahçesi ile sizlerle!

Adres: Mehmet Akvan Sokak No: 31 Koşuyolu, İstanbul

İletişim: 0216 339 09 05

kirpi cafe
www.kirpicafe.com

2) Ceviz Ağacı

Koşuyolu Ceviz Ağacı denildiğinde birçoğunuzun serotonin hormonu tavan yapacak. Çünkü burada yüzlerce tatlı ve çikolata türü var. Birbirinden nefis ve leziz görünümlü tatlılar size bir miktar diyet bozduracak, hazırlıklı olun. Koşuyolu’nun tatlı durağı olarak bilinen Ceviz Ağacı’nda yok yok. Tatlı reyonunu bir film gibi seyretmek dahi insanin iştahını açıyor. Bu görsel şölene ne kadar dayanabilirsiniz bilmiyoruz ama diyeti bir günlük ihmal edeceğinizi tahmin ediyoruz :) Çikolatası ve tüm tatlıları Ceviz Ağacı şeflerinin ellerinden hazırlanıyor. Bu çikolata cennetine muhakkak uğramalısınız!

Adres: Muhittin Üstündağ Caddesi No: 85 Koşuyolu, Kadıköy

İletişim: 0216 339 18 26

ceviz ağacı koşuyolu

3) Müzeyyen

Müzeyyen, Koşuyolu’nun fasıl ve eğlence noktası. Arkadaşlarınız ile felekten bir gün için tercih edebileceğiniz Müzeyyen, deniz ürünleri ile donatılan masaların ustası. Alaçatı konsepti ile düzenlenen bu şirin mekanda, taze mevsim balıklarını leziz şekilde tüketebilirsiniz. Sadece gece hayatı için değil; aynı zamanda güzel bir güne uyandığınızda nefis bir kahvaltı yapmak için de tercih edebilirsiniz. Müzeyyen’de tüm öğünler unutulmaz olacak!

Adres: Kalfa Çeşme Sokak No: 4 Koşuyolu, Kadıköy

İletişim: 0216 545 57 73

müzeyyen koşuyolu

4) Kipos Balık “Ayvalık Cunda Mutfağı”

Ayvalık mutfağı, Koşuyolu Cunda Balık farkı ile artık İstanbul’da. İstanbul’da görebileceğiniz en samimi ve hızlı servis Cunda Balık’ta sizinle. Burada neler mi yapabilirsiniz? Taze ve lezzetli sağlıklı menüler, buz gibi alkollü içecekler, birbirinden nefis mezeler ve bolca sohbet! Koşuyolu’nda kendinize bir gün armağan etmek için Kipos Cunda Balık’ı ziyaret edebilirsiniz. Geldiğinizde ne kadar leziz ve mantıklı karar aldığınızı fark edeceksiniz. Zaman kaybetmeden masanızda yerinizi alın!

Adres: Cenap Şahabettin Sokak No: 128 (Koşuyolu Caddesi) İstanbul

İletişim: 0216 340 84 54

kipos balık ayvalık cunda mutfağı

5) Sakar Zeybek

Lezzetli mezeler, hızlı servis, ferah ortam ve özel menüler sizin için Koşuyolu’nda Sakar Zeybek’te toplandı. Farklı ve meşhur bir yemek tatmak istediğinizde; yeşil elmalı tavuğu sipariş listenize eklemeyi unutmayın. Sakar Zeybek rakı ve balığın uyum yakaladığı, her gelen misafirin memnun ayrıldığı eğlenceli ve kaliteli mekanlardan biri oluyor. Koşuyolu’ndaki bir durağınız da Sakar Zeybek!

Adres: Koşuyolu Mahallesi Kalfaçeşme Sokak No: 20 Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 340 10 08

sakar zeybek koşuyolu
www.timeout.com

6) Kukis Acıbadem

Çilek, muz ve çikolata ile olan samimiyetinizi biraz daha artırmaya geldik. Kukis Acıbadem, tüm meyvelerin tatlılar ile daha da çekici olduğu bir yer. Hem pastane hem de kafe hizmeti veren Kukis Acıbadem, tatlı krizlerinizi sonlandıracak bir adres. Çaydan garsonların hizmetine kadar tam puan vereceğiniz kaliteli bir yer arıyorsanız; Koşuyolu’nda sizleri Kukis Acıbadem’e davet ediyoruz.

Adres: Acıbadem Caddesi No: 154 Acıbadem, İstanbul

İletişim: 0216 326 54 88

kukis acıbadem

7) Ezineli Gurme

Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olduğuna inananlar, saatlerce kahvaltı sofrasında kalanlar, çayı bitmeden yeni bir çay isteyenler tüm güzelliği ile kahvaltıyı bu defa Ezineli Gurme’de yapacak. Ezineli Gurme, kahvaltının şık sunumlar ile servis edildiği ve bol çeşit ile lezzetlendiği bir durak. Doğal kahvaltılık ürünlerle donatılan kahvaltı masanızı uzun bir süre unutmayacaksınız.

Adres: Koşuyolu, Alidede Sokak Demirli Sitesi 9/B, Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 402 11 44

ezineli gurme

8) Radika Restoran

Koşuyolu civarındaysanız ve karnınız zil çalmaya başladıysa; ayaklarınız sizi lezzetli bir mekana götürecek. Radika Restoran, sempatik iç mekanı ile size güzel bir zaman geçirmenizde yardım ediyor. Kahvaltıdan rakı – balık sofrasına kadar zengin bir menüye sahip olan Radika, çeşit çeşit mezeleri ile midenizi şenlendirmeyi başaracak. Kalabalık davetler, özel kutlamalar için Radika Restoran tüm şıklığıyla sizinle!

Adres: Kalfa Çeşme Sokak No: 30 Koşuyolu, Kadıköy

İletişim: 0216 339 13 15

radika restoran koşuyolu

9) Roka Balık Restoran

Roka ve balık iyi bir ikilidir değil mi? Bu uyumu Koşuyolu’nda adına yakışır bir yerde, Roka Balık Restoran’da yakalamaya ne dersiniz? Hardallı levrek, ızgara köfte, canlı müzik ve doyumsuz eğlencenin tadını doruklarına kadar almak için Roka Balık’ta masanızı ayırmanızı tavsiye ederiz. Makul fiyatlar ve lezzetli menüler ile Roka Balık artık sizin de favori mekanınız olacak!.

Adres: Muhiddin Üstündağ Caddesi No: 59 Koşuyolu Parkı, İstanbul

İletişim: 0216 339 71 72

roka balık koşuyolu
kosuyoluplus.com.tr

10) Rolla Restoran

Rolla Restoran sizlere anne eli değmiş lezzetleri, modern şekilde sunan bir lezzet durağı. Siz yemeğinizi beklerken ikram edilen falafele hayran kalabilirsiniz. Tandır dürüm, vegan yemekleri, günlük ev yemekleri ve çeşitli salatalar ile doyurucu bir öğün geçirebilirsiniz. Her bir yemeğin özenle hazırlandığı bu mekanda, kullanılan malzemelerin kalitesinden de şüpheniz olmasın. Rolla Restoran sizi ve damak zevkinizi önemsiyor!

Adres: Koşuyolu Caddesi No: 106 Koşuyolu, İstanbul

İletişim: 0216 339 99 39

rolla restaurant koşuyolu

Koşuyolu Nerede, Nasıl Gidilir?

  • Koşuyolu, Kadıköy’e bağlı bir büyük caddedir. Bu caddeye ulaşmak için diğer semtlerden Kadıköy’e varmanız gerekiyor.
  • Beşiktaş üzerinden 20E numaralı otobüsü,
  • Ataşehir’den 14A numaralı otobüsü,
  • Üsküdar’dan 11T numaralı otobüsü kullanabilirsiniz.
  • Ayrıca Valievleri – Üsküdar hattındaki metrobüs ve Türkiş Blokları – Harem hattı üzerindeki metrobüsü de kullanarak Koşuyolu’na kolayca ulaşmanız mümkün.

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Kadıköy’de Ne Yenir? Kadıköy’e Gitme Planı Yaptıracak 10 Süper Mekan

Karaköy Kafeleri – Orijinal ve Nezih! En İyi 10 Mekan Tavsiyesi

Çengelköy Gezilecek Yerler, Uğrak Noktası 10 Meşhur Adres

Yeldeğirmeni Mekanları – Sizi Mutlu Edecek En Gözde 10 Adres

İstanbul Kitap Kafe, Motivasyonunuzu Yükseltecek 10 Entelektüel Yer

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Katmer Gibi Kete Tarifi

En İyi Katmer Gibi Kete

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Yiyebileceğiniz En İyi Kavurmalı Pide Tarifi

Yiyebileceğiniz En İyi Kavurmalı Pide

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yiyebileceğiniz En İyi Köfte Tarifi

Yiyebileceğiniz En İyi Köfte Tarifi

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri