Köyceğiz’de Ne Yenir? En İyi 10 Restoran

Köyceğiz’de Ne Yenir? En İyi 10 Restoran Tarifi

Köyceğiz Yemek & Mekan & Gezi Rehberiniz!

Mavi ve yeşilin keyfine aynı anda varabileceğiniz, doğal güzellikler eşliğinde huzurlu bir tatil yeri arıyorsanız Köyceğiz’i tercih edebilirsiniz. Yazın en çok seyahat edilen tatil beldeleri arasında popülerliğini koruyan Köyceğiz’de ne yenir, nereler gezilir hepsini bu yazımızda bütün detayları ile bulabilirsiniz.

Ege ve Akdeniz’in birleştiği noktada Muğla’nın en güzel köşelerinden birinde yer alan Köyceğiz mekanları, meşhur lezzet durakları, aktivite tavsiyeleri ve gezilecek yerler listesi tek yazıda elinizin altında!

Tarihi ve doğal güzellikleri, dinlendirici göl manzarası. taptaze balıkları, her zevke hitap eden eğlence imkanlarıyla Köyceğiz gezi & yemek rehberine hazır mısınız?

köyceğiz'de ne yenir

Köyceğiz Nerede, Nasıl Gidilir?

  • Köyceğiz Muğla’nın ilçesidir. Köyceğiz Gölü’nün yanında bulunan ilçede çok sayıda tarihi kalıntı ve kaplıcalar yer almaktadır.
  • Köyceğiz Dalaman ilçesine de 30 km uzaklıktadır.
  • İstanbul’a 9 saat, Ankara’ya ise yaklaşık olarak 7,5 saatlik mesafededir.
  • Uçak ile Dalaman Havalimanı’na indiğinizde bu yolculuk 1 saate inecektir. Dalaman Havalimanı’ndan servisler ve kara yolu ulaşımı ile Köyceğiz ilçesine ulaşabilirsiniz.
köyceğiz nerede

Köyceğiz Geleneksel Yemekleri – Nesi Meşhur?

Köyceğiz’de ne yenir ve en iyi mekanlar hangileridir sizler için derledik. Ege ve Akdeniz mutfağının en güzel lezzetlerini sunan Köyceğiz’de şu yemekleri tatmadan dönmemenizi öneriyoruz:

  • Kiremitte kefal balığı
  • Kuzu göbeği mantarı
  • Ördek dolması
  • Tenekede tavuk
  • Pekmezli kar
köyceğiz'de ne yenir

Köyceğiz’de Ne Yenir? Gidebileceğiniz En İyi 10 Mekan

Köyceğiz tatilinde nerede ne yenir sizler için en iyi mekanları aşağıda sıraladık. Hangi mekanlarda ne tür Köyceğiz lezzeti yapılıyor birlikte inceleyelim!

1) Green Garden Restaurant

Köyceğiz’de muazzam bir manzarası bulunan mekanda sabah kahvaltınızı brunch olarak yapabilirsiniz. Omleti ve kahvaltılık diğer lezzetleri çok meşhur olan mekan, Köyceğiz’de sizi bekliyor olacak.

Adres: Merkez Mah. İnönü Cad 3A Green Garden, Turunç 48740

İletişim: 0252 476 80 05

köyceğiz green garden restaurant
www.greengardenturunc.com

2) Yuvarlakçay Çınar Butik Hotel & Restaurant

Kahvaltı için tercih edebileceğiniz gibi aynı zamanda akşam yemeğinde taze bir balık yemek için de çayın hemen kenarında bulunan serin ve güzel mekana uğrayabilirsiniz. Yuvarlak Çay’ın kenarında bulunan restoranda Köyceğiz lezzetlerini bulabilirsiniz.

Adres: Topgözü Köyü, Çınar Butik Otel, Muğla, Köyceğiz

İletişim: 0252 267 00 53

yuvarlakçay çınar restaurant butik otel

3) Avangart Cafe & Restaurant

Göl manzarası eşliğinde kahvaltıdan ana yemeğe, karnınız acıktığında Köyceğiz’de tercih edebileceğiniz kaliteli bir mekan. Özellikle serpme kahvaltısı çok tercih ediliyor. Fiyatları biraz yüksek olsa da müşteriler yemeklerin lezzetinden ve sunumlarından memnun ayrılıyor.

Adres: Ulucami Mahallesi Atatürk Kordonu Yolu No:2 Köyceğiz

İletişim: 0252 262 12 02

avangart cafe restaurant köyceğiz

4) Yakamoz Restaurant

Göle karşı güzel manzarası bulunan yerde akşam sefası yapıp nefis balıklarını tadabilirsiniz. Çipura ve levrek Yakamoz’un en çok sipariş edilen yemekleri arasında. Seyahatiniz sırasında kendinize bir iyilik yapmak adına bu mekanı tercih edebilirsiniz.

Adres: Gülpınar Mahallesi, Atatürk Kordonu, No:7, Köyceğiz 48800, Türkiye

İletişim: 0252 262 22 66

yakamoz restaurant köyceğiz

5) Meşhur Tostçu Hakan

Bölgenin en iyi tostlarını yapan mekan olan Meşhur Tostçu Hakan Ayvalık tostu ve diğer tüm tost çeşitlerini de büyük ustalıkla hazırlıyor. İki ekmek arasında uzayıp giden kaşar peynirinin tadını uzun süre unutamazsınız. Köyceğiz’e gittiğinizde meşhur Tostçu Hakan’dan bir tost yemeden dönmeyin.

Adres: Gülpınar Mahallesi, Köyceğiz, Türkiye

İletişim: 0543 590 25 80

köyceğiz tostçu hakan

6) Paradise Pide Salonu

Öğlen ve akşam yemeğinde Köyceğiz’de ne yenir sorusunun cevabı olan bir mekandır burası. Hızlı servisi ve güler yüzlü hizmeti ile gidenlerin de gözdesi olmuş bir yer. Eğer balık dışında yiyecek güzel Köyceğiz lezzeti arıyorsanız burayı denemelisiniz.

Adres: Merkez Mahallesi Turunç Koyu, Turunç, Türkiye

İletişim: 0252 476 71 65

paradise pide salonu köyceğiz

7) Ayaklı Göl Restaurant

Akşam yemeğinizde biraz keyifli vakit geçirmek ve eğlenmek için rotanız belli! Canlı müziği, taze balık ve mezeleri, kahvaltı menüsü ile ses getiren bir mekan. Göl manzarası eşliğinde Köyceğiz’de olduğunuzu buram buram hissedeceksiniz.

Adres: Ulucami Mahallesi | Atatürk Kordonu, No:5, Köyceğiz 48800, Türkiye

İletişim: 0252 262 18 22

ayaklı göl restaurant köyceğiz

8) Tuana Restaurant

Köyceğiz tatili içerisinde gidilecek elit mekanlar arasında Tuana’da müşteriler hızlı ve kaliteli servisten memnun. Kahvaltı, ana yemek çeşitleri ve deniz mahsulleri ile lezzetinden ödün vermeyen bu mekan manzarasıyla da sizi cezbedecek.

Adres: Gülpınar mahallesi Atatürk Kordonu No:9, Köyceğiz, Türkiye

İletişim: 0252 262 20 05

tuana rstaurant köyceğiz

9) Topgözü Defne Restaurant

Köyceğiz’de kiremitte balık yiyebileceğiniz güzide mekanlardan sadece birisi. Çok lezzetli kahvaltı menüsü de bulunmaktadır. Manzarası ile ruhunuzu lezzetli menüsü ile de midenizi doyurabileceğiniz Topgözü, tandır, köfte, alabalık gibi et yemekleriyle de meşhur.

Adres: Yuvarlak Çay Mevkii, Köyceğiz 48800, Türkiye

İletişim: 0252 267 02 67

topgözü defne restaurant

10) Yuvarlakçay Su Sesi Restaurant

Köyceğiz Yuvarlakçay’da tercih edebileceğiniz bir diğer mekan önerimiz: Su Sesi! Kahvaltıda menemeni çok tercih ediliyor. Sac kavurma, alabalık, köfte, oğlak tandır ve yoğurtlama sipariş edebileceğiniz popüler ana yemekler arasında. Huzur veren manzarası da cabası!

Adres: Pınar Köy, Türkiye

İletişim: 0545 722 78 36

yuvarlakçay su sesi restaurant

Köyceğiz Gezilecek Yerler Listesi

Köyceğiz tarihi ve doğal rotaları ile gezilecek yerler listesini bir hayli uzun tutuyor. Buraya ulaşan yerli ve yabancı turistlerin gezecek birçok mekanları bulunuyor. Sizler de Köyceğiz gezilecek yerler listenize aşağıdaki önemli lokasyonları ekleyebilirsiniz.

  • Köyceğiz Gölü: Gittiğinizde bütün mekanların manzarasının buraya açıldığını göreceksiniz. Köyceğiz Gölü’nde yapabileceğiniz aktivite ise gölde güzel huzurlu bir gezinti olabilir. Ayrıca gölde kayıkla gezebilirsiniz.
  • Sultaniye Kaplıcaları: Ülkemizin en yüksek radyoaktivesi olan ideal kaplıcalarındandır. Birçok hastalığa karşı burada kaplıca suları ile şifa bulunduğu söylentiler arasında.
  • Kaunos Antik Kenti (Bknz: Görsel): Tarihi bir kalıntısı olan antik kentini gezmeden dönmeyin. Buraya gidebilmek için Dalyan tarafından tekneye binilmesi gerekmektedir. Daha sonra 10 dakika yürüyerek tarihi antik kente ulaşabilirsiniz.
  • Yuvarlakçay: Gizli bir cennet olarak bilinmektedir. Şelalesi ve vadisi turistleri kendisine çeken bir yerdir. Burada Yuvarlak Çay’ın içerisinde bulunan mekanların salıncaklarında kesinlikle çocukluğunuza dönmelisiniz.
köyceğiz gezilecek yerler

Köyceğiz Tatilini Unutulmaz Kılmak İçin:

  • Göl çevresinde doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.
  • Gölde motorsuz su sporları ve sörf yapabilirsiniz.
  • Gölde balık tutmak da Köyceğiz’de yapılacak aktiviteler atasında yer alıyor.
  • Gölde tekne gezisi de doğa gezisini seven kişiler için olmazsa olmaz bir aktivitedir.
  • Çevredeki yaylalara çıkmak da tercih edebileceğiniz aktiviteler arasında. 800 metre yüksekte bulunan Ağla yaylası görülmesi gereken bir yerdir.
  • Kazancı piknik alanında sakin ve huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.
köyceğiz gezilecek yerler

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Sapanca Kahvaltı Mekanları, En İyi 10 Restoran

Şile Saklıgöl Kahvaltı Fiyatları & Yemek Rehberi

Marmaris’te Ne Yenir? En İyi 10 Lezzet Durağı

Datça’da Ne Yenir? Mutlaka Gitmeniz Gereken 10 Meşhur Mekan

Fethiye’de Ne Yenir? Tatil Cennetinde 10 Süper Mekan – Gezilecek Yerler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Mantı (Hem De En Güzelinden) Tarifi

Mantı (Hem De En Güzelinden)

8-10 kişilik, 2 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri