Küçüksu Kasrı Enfes Boğaziçi Manzarası Sizi Bekliyor!

Küçüksu Kasrı Enfes Boğaziçi Manzarası Sizi Bekliyor! Tarifi

Bağçe-i Göksu – Gümüş Selvi

Zarif Osmanlı Mirası Küçüksu Kasrı

Nefis Yemek Tarifleri gezgin gurme ekibi olarak sizlere bugün Küçüksu Kasrı’nı tanıtıyoruz! İstanbul’da yer alan saray ve koru alanlarını gezip gördükten sonra, sıradaki gezi rotanız Küçüksu Kasrı olsun ister misiniz? Üstelik burada kahvaltı ve doyumsuz manzara keyfi de var!

Osmanlı Dönemi mimari yapılarından günümüze tarihi hediye olarak bırakılan Küçüksu Kasrı’nı en iyi şekilde tanımak için, sayfanın tamamına göz atmanız gerekecek. Çünkü şimdi sizlere Küçüksu Kasrı hakkında bilmeniz gerekenleri açıklayacağız. İstanbul’da mutlaka görmeniz gereken yerlerden bir tanesi daha sizlerle: Küçüksu Kasrı!

küçüksu kasrı

Küçüksu Kasrı Nerede? Nasıl Gidilir?

Küçüksu Kasrı’na ulaşmak ve bu tarihi yapıya daha yakından bakmak için öncelikle İstanbul’un Beykoz semtine gelmeniz gerekiyor. En rahat şekilde ulaşım sağlamak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Küçüksu Kasrı’na toplu taşıma araçları ile gitmeniz mümkündür. Bunun için Kadıköy’den hareket eden 15F numaraları otobüsü kullanabilirsiniz.
  • Üsküdar civarından Küçüksu Kasrı’na ulaşmak istediğinizde ise Üsküdar’dan kalkan 15, 15H, 15KÇ, 15M, 15N, 15P, 15T, 15Y ve 15ŞN kodlu otobüslere binmeniz gerekecek. Küçüksu durağına geldiğinizde inip birkaç dakika yürüme mesafesi kadar yakın olacaksınız.
  • Küçüksu Kasrı’na kendi arabanız ile gitmek istediğinizde ise; Anadolu Yakası’ndan sahil yolunu takip edin.
  • Göksu Mahallesi’ne girdiğinizde Küçüksu Kasrı sizi ihtişamlı yapısı ile karşılayacaktır.
  • Yola Avrupa Yakası tarafından başlayacaksanız, bu defa Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü geçmelisiniz.
  • Anadolu Hisarı sapağından sağa doğru devam ederseniz, Küçüksu Kasrı’na kolayca varabilirsiniz.
küçüksu kasrı kahvaltı menüsü

Küçüksu Kasrı Tarihi ve Mimari Özellikleri

Küçüksu Kasrı, mimari özellikleri ile tarih boyunca ilgi gören bir yapı olmuştur. Görenleri kendine hayran bırakan ve dakikalarca izlettiren bir görünüme sahiptir. Bu özelliğine bir de tarihi eklendiğinde, neden Küçüksu Kasrı’nı ziyaret edeceğinizi çok iyi anlayabilirsiniz. O halde bu soru işaretini giderelim.

Küçüksu Kasrı’nı kim yaptırdı? Küçüksu Kasrı’nın önemi nedir? gibi tüm sorulara yanıt bulalım!

  • 17. yüzyılda ‘Bağçe-i Göksu’ olarak adlandırılan bu kasr, mimari yapısı yönüyle batılı mimari eserlerin özelliklerini taşır. Bu yapıyı oluşturan mimar Nikogos Balyan’dır. Bazı kaynaklarda ise mimarın adının gizli olduğu bilgisi yer alıyor.
  • Toplamda 3 katlı bir yapıya sahiptir ve her bir katında ayrı bir işçilik göze çarpar. Osmanlı zamanında av köşkü olarak da işlev görmüştür. Kasr içinde mutfak ve çeşitli odalar bulunur. Bu yönüyle tam bir Türk tipi evidir.
  • Küçüksu Kasrı’nın 4 farklı yönde 4 ayrı kapısı bulunur. Zaman içinde çeşitli tadilatlar yapılmış ve son halini alana kadar pek çok şekilde süslenmiştir. Duvarda yer alan kaplamalar, kabartmalar, bahçe içi düzenlemesi ve odaların zarifliği bu onarım sürecinde oluşmuştur.
  • Odalar klasik bir oda olarak hazırlanmamıştır. Tüm odalarda kıymetli sanat eserlerine yer verilmiştir. Bu ise odaların daha özel ve özenli olmasını sağlamıştır.
  • IV. Murat Küçüksu Kasrı’nı çok sevdiği için bu yapıya, ‘Gümüş Selvi’ adını vermiştir. Küçüksu Kasrı’nın yapılması aslında Sultan I. Mahmut döneminde başladı. Divittar Mehmet Paşa’nın temellerini attırıp ahşap şekilde yapıyı tamamlaması, daha sonra yapılacak yeniliklere zemin hazırlamıştır. III. Selim ve II. Mahmut dönemlerinde çeşitli onarımlardan geçerek, pek çok şekilde kullanılmıştır.
  • Küçüksu Kasrı inşa edilirken her detayında özenli davranılmıştır. Şöminenin mermerleri bile İtalyan mermerinden seçilmiştir. Denize bakan odalarda ikişer adet şömine bulunması ise gezenlerin dikkatini çekiyor.
  • Şöminelerin estetik açıdan zenginlik katması için yapıldığını belirtenler de vardır. Çünkü Osmanlı aileleri şömine yerine mangal ile ısınmaktaydı.
  • Küçüksu Kasrı, Cumhuriyet Dönemi’nde misafir evi olarak kullanılmıştır. Şimdilerde ise halka açılan bir tarihi mekan olmuştur. Hem müze hem de saray olarak, halkın tarihi açıdan daha da beslenmesi hedeflenmiştir. Eski zamanları yansıtan her detay gelen ziyaretçilere görsel kaynak olmaktadır.
küçüksu kasrı tarihçesi

Küçüksu Kasrı Kahvaltısı

Küçüksu Kasrı, şimdilerde halka açık ve sosyal bir alan olarak ilgi görüyor. Küçüksu Kasrı’nda bulunan kafe sayesinde pek çok kişi İstanbul manzarasına karşı kahvesini ya da çayını yudumlayabiliyor. Ayrıca kahvaltı imkanı da bulunuyor. Küçüksu Kasrı’na kahvaltı yapmak için gitmek istediğinizde size şu imkanlar sunulacak:

  • Küçüksu Kasrı içinde Küçüksu Kasrı Restoran Kafe adıyla bir sosyal tesis bulunuyor. Bu kafede ise gözleme, çorba, kahvaltı tabağı, tost, tatlı ve içecek çeşitleri sizler için hazırlanıyor.
  • Bu mekanda bir çay içimlik oturup dinlenebilirsiniz. Müzeyi gezdikten sonra gün batımını Küçüksu Kasrı Cafe bahçesinde izlemek keyifli olacak!
  • Küçüksu Kasrı kahvaltı menüsünde neler mi var? Sıcak ve soğuk şekilde hazırlanan tüm kahvaltılıklar masanızda yer almakta. İstanbul’da kahvaltı duraklarınızdan biri de Küçüksu Kasrı Restaurant neden olmasın?

Kahvaltı menüsü için işletme ile iletişime geçiniz.

küçüksu kasrı kahvaltı

Küçüksu Kasrı Düğün ve Fotoğraf Çekimi

En özel gününüzü Küçüksu Kasrı’nda organize etmek ister misiniz? Küçüksu Kasrı bahçesinde Küçüksu Kasrı düğün organizesi ile ailenize ve davetlilerinize çok özel bir gece yaşatabilirsiniz. Düğün ve fotoğraf çekimi hakkında bilgi almak istediğinizde, bakalım sizleri neler bekliyor olacak?

  • Küçüksu Kasrı iç mekan kapasitesi yaklaşık 500 kişidir. 500 kişiye kadar olan davetlerinizi burada güvenle düzenleyebilirsiniz.
  • Bahar ve yaz günlerinde ise dış mekanda neredeyse 1000 kişiyi ağırlayabiliyorlar.
  • Düğünde yemek hazırlanmasını isterseniz, yemekli organizasyon imkanı da var.
  • Küçüksu Kasrı çalışanları, sizi hiçbir şekilde yormadan tüm hayalinizi gerçekleştirmek için iş başına geçiyor.
  • Masa süslemesinden yemeklerin servisine kadar her şey dilediğiniz gibi olsun isterseniz, Küçüksu Kasrı idaresi ile iletişime geçmeniz gerekecek.
  • Dış çekim mekanı arıyorsanız, Küçüksu Kasrı size bu konuda da destek oluyor. Bahçe ve bina önünü fon olarak kullanarak düğün ve özel gün fotoğraflarınızı ölümsüz kılabilirsiniz. Bunun için ise TBMM Genel Sekreterliği’ne bu konu ile ilgili bir dilekçe yazmanız gerekecek. Eğer anlaştığınız bir fotoğraf firması varsa, bu konuda size aracı olabilir. Yazılı işlemleri sizin adınıza gerçekleştirebilir. En geç 1 hafta içinde dilekçenize dönüş yapılacaktır. Dış çekim onayını aldıktan sonra bir de ücret ödemeniz gerekiyor. Bu ücretin ise dönem dönem değiştiği bilinmektedir.

Düğün ve fotoğraf çekim ücretleri için işletme ile iletişime geçiniz.

küçüksu kasrı düğün fiyatları

Küçüksu Kasrı Ziyaret Saatleri & İletişim & Rezervasyon Bilgileri

Küçüksu Kasrı’nı ziyaret etmek istediğinizde, gitmeden önce bilmeniz gereken bazı kurallar var. Bu kuralları daha rahat bir şekilde gezin diye listeliyoruz:

  • Küçüksu Kasrı pazartesi ve perşembe günü ziyarete kapalı oluyor. Ziyarete 09.00’da kapılarını açıp 17.00 olduğunda kapatıyor.
  • Ne yazık ki Müzekart ile Küçüksu Kasrı’na giriş yapamıyorsunuz.
  • Küçüksu Kasrı’nın iç mekanında fotoğraf çekimi de yapamayacaksınız. Çünkü ziyaret kurallarından biri de bu madde. Fakat dış mekanda ve merdivenlerde bolca fotoğraf çekebilirsiniz.
  • Ayrıca bireysel olarak içeride gezme imkanınız da yok. Görevli rehber eşliğinde yaklaşık 15 dakika boyunca yapı içinde gezebilirsiniz.

Kafe yahut organizasyon hakkında daha detaylı bilgi almak için sizlere verilen iletişim numarasını kullanabilirsiniz. Samimi ve güler yüzlü personelleri sizlere en iyi şekilde yardımcı olacaktır:

İletişim: 0216 332 33 03

küçüksu kasrı cafe

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Çamlıca Tepesi – Huzur Bulabileceğiniz En İyi 6 Kahvaltı Mekanı

Yıldız Parkı’nda Doğayla İç İçe Enfes Kahvaltı Menüsü 2019

Hidiv Kasrı’nda Sultanlara Layık Osmanlı Kahvaltısına Ne Dersiniz?

Beykoz Korusu – Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Açık Büfe Kahvaltı 2019

Cemile Sultan Korusu Enfes Manzaralı Kahvaltı Menüsü Sizi Bekliyor!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çilek Soslu Cheesecake Tarifim Sizlerle.

Çilek Soslu Cheesecake Tarifim Sizlerle.

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Yumuşacık Kek Tarifi Verecem Size

Yumuşacık Kek Tarifi Verecem Size

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Enfes Ikramlıklarım Tarifi

Enfes Ikramlıklarım

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Enfes Kahvaltılık Tarifi

Enfes Kahvaltılık

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Enfes Yumurta Tarifi

Enfes Yumurta

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri