Kulağa Su Kaçması Halinde Ne Yapılmalı? Nasıl Geçer? Önlenir?

Kulağa Su Kaçması Halinde Ne Yapılmalı? Nasıl Geçer? Önlenir? Tarifi

Kulağıma Su Kaçtığını Nasıl Anlarım?

Ne Yapmalıyım?

Kulağa su kaçması, özellikle yazın havuzda ve denizde, bazen de banyoda duş alırken oldukça sık yaşanabilen tatsız bir durumdur. Üstelik gerekli önlemler alınmazsa ve kulağa su kaçma durumu olağandan daha uzun bir süreye yayılırsa, yaşanan rahatsızlığın şiddeti de artabilir. Bu tür bir durumda kişi kendini istemeden doktorda bulabilir ve ilaç kullanmak zorunda kalabilir.

Havuzda kulağa su kaçması, havuz suyunun hiçbir zaman tamamen steril olmamasından kaynaklı daha fazla sıkıntıya neden olabilir, ağrılı ve iltihaplı bir durumun oluşmasının önünü açabilir.

Denizde kulağa su kaçması ise her ne kadar deniz suyu havuza nazaran çok daha temiz olsa da yine de dikkat edilmediği takdirde benzer sorunların oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle kulağa su kaçması durumu hafife alınmamalı, gerekli önlemler alınmalı ve mutlaka bazı önemli durumlarda doktora gidilmelidir.

kulağa su kaçması halinde ne yapılmalı

Kulağa Su Kaçması Halinde Ne Yapılmalı? 3 Pratik Yöntem

Kulağa su kaçması halinde yapılabilecek herkesin bildiği bazı basit müdahale yöntemleri vardır.

  1. Tek ayağın üzerinde zıplayarak kulağın içine kaçan suyun dışarı çıkmasını sağlamak gelir. Bu yöntemde, eğer su sağ kulağa kaçtıysa baş sağa doğru eğilir ve sağ ayak üzerinde tek ayakla zıplanır. Bunu başı çok sarsmadan yapmak önemlidir.
  2. Bir diğer yöntem ise vakum yöntemidir. Bu yöntemde de su kaçan kulak zemine paralel gelecek şekilde yatılır ve elle bir süre kulak kapatılır. Bu şekilde oluşacak basınç, kulaktaki suyun dışarı çıkmasını sağlayabilir.
  3. Çiğneme ve esneme de kulaktaki suyun dışarı çıkmasına yardımcı olabilen eylemlerdir. Bu nedenle kulağa su kaçması durumunda sakız çiğnemek ya da sık sık esnemek işe yarayacaktır.

kulağa su kaçması nasıl geçer

Kulağa Su Kaçması Nasıl Geçer? Nasıl Çıkarılır?

Kulağa su kaçması durumunda suyu çıkarmak için pek çok farklı bilinen yöntem mevcuttur. Zıplamak, başı sarsmak, çiğneme ve esneme yoluna gitmek, kulağa vakum uygulamak gibi belirtilen yaygın yöntemlerin yanı sıra uzmanlar tarafından önerilen farklı uygulamalar da mevcuttur.

  • Valsava manevrası dikkatle yapıldığı takdirde işe yarayan bir yöntemdir. Yöntemde öncelikle ağız kapatılır ve parmaklarla burun sıkılarak derin bir nefes alınır. Bu hava hafifçe burundan dışarı doğru verilir. Doğru yapıldığı takdirde kulağın açılmasını sağlayan yöntemde kulak zarına zarar vermemek için burnu zorlamamak kritiktir.
  • Saç kurutma makinesi de suyun buharlaşmasını sağlayabileceğinden denenebilecek bir başka yöntemdir. Kulağınızdan yaklaşık 15-20 cm uzakta tutacağınız saç kurutma makinesini en fazla bir ya da iki dakika kulağınıza düşük basınçla tutmak suyun buharlaşmasını sağlayacaktır.

kulağa su kaçması ağrı nasıl geçer

Kulağa Su Kaçması Sonucu Oluşan Ağrı Nasıl Geçer?

Kulağa su kaçması sonucunda kulakta ağrı oluşabilir. Kulağa su kaçması ağrı ile beraber seyrettiğinde mutlaka önlem almak ve gerekirse doktora giderek duruma müdahale etmek gerekir. Aksi halde kulakta iltihap ve hatta kalıcı hasara neden olabilecek sorunlar oluşabilir.

Kulağa su kaçması en sık olarak kendini dış kulak iltihabı şeklinde gösterir. Bu tür bir kulağa su kaçması ve iltihaplanması durumunda kulakta ağrı oluşabilir. Bu ağrı bazen çok şiddetli bazen de az şiddetli ama rahatsız edici boyutta seyreder. Kulağa su kaçması sonucunda oluşan ağrı ve enfeksiyonu gidermek için mutlaka doktor desteği alınmalı, doktor tarafından önerilen antibiyotik ve kortizonlu damlaların kullanımı yoluna gidilmelidir. Bazı durumlarda doktorun hastaya kulak bakımı yapması gerekebilir.

Kulak ağrısı kulak kirinden de kaynaklanabilir. Bu durumda kulak kirini kulak çubuğuyla temizlemeye çalışmak sorunun büyümesine neden olacağından, kulak temizliğini doktora bırakmak oldukça önemlidir.

kulağa su kaçması belirtileri

Kulağa Su Kaçması Belirtileri Nelerdir?

Kulağa su kaçması belirtileri kolaylıkla anlaşılan belirtilerdir. Havuzda, denizde ya da duş alırken kolaylıkla başımıza gelebilecek kulağa su kaçması durumunda kulağa giren sıvı içeri doğru ilerler ve sanki katıymış gibi içeride hapsolur. Eğer su birkaç dakika içinde dışarı çıkmazsa içeride kulak kiri var demektir ve kulak kiri suyla şişerek suyun çıkış yolunu tıkamış anlamına gelir. Ayrıca kulağa su kaçması ve çınlama da bunun diğer göstergelerinden biri olabilir.

Ayrıca:

  • Ağrı
  • Uğultu
  • Çınlama
  • Kulakta doluluk hissi
  • Tıkanıklık
  • İlerleyen durumlarda kulakta duyma sorunu
  • İlerleyen durumlarda iltihaplanma ve ateş gibi belirtilerle de kendini gösterebilen kulağa su kaçması durumunda bu belirtiler mutlaka gözlenmeli ve gerekli müdahale geciktirmeden yapılmalıdır.

kulağa su kaçması ilaç

Kulağa Su Kaçmasına Hangi İlaç İyi Gelir?

Kulağa su kaçması ve tıkanması durumunda rahatsızlık hissi bazen büyüyebilir ve farklı sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Bu durumda kulağa su kaçması tedavisi uygulanması önemlidir. Bunun için uzman doktorların önerilerine kulak vermek ve ev yapımı, etkisi bilinmeyen bitkisel karışımları kulağa uygulamamak çok önemlidir.

Kulağa su kaçması için damla sık kullanılan bir ilaçtır. Doktor tarafından önerilen kulak damlaları kulağa su kaçması durumunda uygulanabilir. Bir diğer yöntem de gliserindir. Eczanelerde satılan gliserin yine doktor tavsiyesi durumunda kulağa günde bir kaç defa uygulanabilir. Gliserin, kulak kiriyle birleşen suyun jelleşerek dış kulak yoluna doğru ilerlemesini sağlar. Oksijenli su, yani hidrojen peroksit de kulakta sıkışan sıvıyı çıkarabilir. Doktora danışarak damlalık eşliğinde oksijenli su tedavisi de tercih edilebilir.

kulağa su kaçmasını önleyen bone

Kulağa Su Kaçması Nasıl Önlenir?

Kulağa su kaçmasını önlemek için suda bazı önlemler almak önemlidir.

  • Eğer kulağınıza kolaylıkla su kaçıyorsa suda ani hareketler yapmamanız, bir kulak tıkacı kullanmanız ve kulağınıza su kaçacak pozisyonlardan kaçınmanız gerekir.
  • Kulak kiri problemi yaşıyorsanız kulağınıza kaçan su daha çok sorun yaşamanıza neden olabilir. Bu nedenle doktora giderek kulak bakımı yaptırmak da kulağınıza su kaçması durumunu daha rahat geçirmenizi sağlar.
  • Bir başka yöntem olarak vazelin sürülen pamuğu kulağa koyarak suya girme tercih edilebilir.
  • Yine bone kullanımı kulağa su kaçmasını önemli ölçüde önleyecektir.
  • Kulak zarı delik olan kişilerin ise mutlaka doktora danışarak daha ciddi önlemler alması gerekir.

kulağa su kaçması

Kulağa Su Kaçması Zararlı Mıdır?

Kulağa su kaçması çoğu kez ciddi sorunlara yol açmayan ve herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Dikkat edilmeyen bazı özel durumlarda ise daha kalıcı ve ciddi sorunlara neden olabilir.

  • Kulağa su kaçması, enfeksiyon ve iltihaplanma oluşması durumunda dış kulak veya orta kulak iltihabına yol açarak ağrı ve ateş yapabilir. Bu durumlarda uzman doktor önderliğinde tedavisinin yapılması şarttır.
  • Kulak zarı delik olan ya da kulağıyla ilgili ciddi bir sorunu olan kişiler için de kulağa su kaçması ciddi bir durumdur ve bu kişilerin kulağa su kaçması sorununa karşı daha iyi önlem alması gerekir.
  • Kulak kiri sorunu olanlar için de kulağa kaçan su, kirin şişmesine ve suyun dışarı çıkmasının zorlaşmasına neden olduğundan önemli bir sorun haline gelebilir.
  • Kulak çöpü kullanan kişiler kulağın koruyucu tabakasına zarar verdiklerinden, kulağa su kaçması durumunda daha ağrılı ve sıkıntılı bir süreç geçirebilirler.
  • Bir diğer sorun da havuzda kulağa su kaçması durumunda gerçekleşebilir. Havuz ne kadar iyi temizlense de mikrobun sık rastlandığı bir alan olduğundan, kulağa kaçan havuz suyu kulakta mantar sorununa neden olabilir.
  • Kulağa kaçan suyun bir başka zararı ise su çok soğuk olduğunda kendini gösterir. Kulağa kaçan suyun soğuk olması baş dönmesine neden olacağından sıkıntı yaratabilir.

Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer? Evde Çözüm

Orta Kulak İltihabı Belirtileri Nelerdir? Nasıl Oluşur? Bitkisel Tedavisi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
Kulak Çorbası Tarifi

Kulak Çorbası

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kulağı Kıvrık Mantı Tarifi

Kulağı Kıvrık Mantı

6-8 kişilik, 1 saat 30dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Trakya Pomak Kulağı Tarifi

Trakya Pomak Kulağı

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Kuzu Kulağı Salatası Tarifi

Kuzu Kulağı Salatası

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Vişne Suyu Nasıl Yapılır?

Vişne Suyu Nasıl Yapılır?

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kayısı Suyu Nasıl Yapılır?

Kayısı Suyu Nasıl Yapılır?

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Kuzu Kulağı Yatağında Levrek Tarifi

Kuzu Kulağı Yatağında Levrek

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Yoğurtlu Patetes Salatası Püre Halinde Tarifi

Yoğurtlu Patetes Salatası Püre Halinde

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri