Marshmallow Nedir? Nasıl Yapılır? Eğlenceli 12 Marshmallow Tarifi

Marshmallow Nedir? Nasıl Yapılır? Eğlenceli 12 Marshmallow Tarifi

Yumuşacık Ağızda Eriyen Atıştırmalık: Marshmallow

Rengarenk haliyle sadece çocukları değil, her yaştan insanı cezbeden yumuşacık şekerleme olan marshmallow hayatımıza nasıl girdi hiç düşündünüz mü? Eski zamanların fındıklı ve fıstıklı lokumlarının yerini tutmasa da her kesim tarafından oldukça sevildi marshmallow çeşitleri. Markete giren çocukların koşa koşa aldığı ve kasaya kadar elinden bırakmadığı bu lezzeti herkes çok benimsedi.

Süngerimsi kıvamıyla, hafif şekerli lezzetiyle, desen desen marketlerde yerini alan marshmallow çeşitleri, çok önceden adını aldığı çiçekten elde edilmekteydi. Her gıdanın bir hikayesi olduğu gibi marshmallowun da hikayesi var tabi. Mısır ve Romalılar tarafından bulunan bu tatlı, herkesin bildiği boş arsalarda bile yetişen hatmi çiçeğinin köklerinden yapılmaktaydı. Günümüzde ise seri üretim ile beraber şeker ve yumurta akına tatlandırıcılar eklenerek yapılmaktadır.

Bazen kahvenin yanında ikramlık, bazen de kahvenin ya da sıcak çikolataların içinde eriyen bir lezzet olarak karşımıza çıkar yumuşak şekerlemeler. Kimi zaman da pastaların en tatlı dekoru olur. Bir anda gönlümüzü fetheden marshmallow çeşitleri hakkında biraz daha detaya girmek iyi olacak. Yediğiniz süngerimsi şekerleme “marshmallow nasıl yapılıyor” ve “marshmallow içinde ne var” bilmekte fayda var. Haydi o halde başlıyoruz.

renkli marshmallow

Marshmallow Nedir? Özellikleri ve Çeşitleri Nelerdir?

Paketli gıdalar arasında renkleriyle dikkat çeken bir şekerlemedir. Markete girdiğiniz anda ne güzel bir şey dedikten sonra sünger gibi dokusunu hissedince, hemen alışveriş sepetine attığınız bir atıştırmalık olarak da kabul edebilirsiniz. Amerika’da hafif kızarmış şekilde tüketilen marshmallow, ülkemizde genelde içecek yanında ikramlık olarak da tercih edilir. Özellikle de çocukların dikkatini ve ilgisini çekmektedir. Böylesine yumuşak bir tatlı olan “marshmallow neyden yapılır” diye de düşündürmektedir insanı.

marshmallow

Günden güne sevildiği ve ilgi gördüğü için tek çeşitle de sınırlı kalmamıştır üretici firmalar. Kalp görünümlü, çizgi film karakterlerini yansıtan modelleri ve klasik küp şeklinde olan marshmallow çeşitleri uzun bir süre popülerliğini koruyacak gibi.

Jelatin kullanılan ürünler, ülkemizde bir konuya dikkat çekmektedir. Sığır etinden üretilen jelatinlerin helal olduğunu, din görevlileri ifade etmiştir. Eğer domuz etinden elde edilen jelatin ile yapılan gıdalar varsa bunlar İslam’a göre helal değildir. Jelatinle yapılan “marshmallow helal mi” diye düşünecek olursanız, içeriğindeki jelatinin özelliğine bakmanızı tavsiye ederiz. Helal gıda sertifikalı ürünlerde, sığır etinden üretilen jelatinler kullanıldığı için marshmallowlar helal gıdalar arasında yer almaktadır.

marshmallow tatlısı

Marshmallow Nasıl Yapılır?

Çok önceden marshmallow yapımı için hatmi çiçeğinin köklerinden faydalanılırdı. Üretici firmaların çoğalmasıyla beraber şeker, mısır şurubu, çırpılmış yumurta akı, tatlandırıcı ve renklendiriciler, jelatin ile rengarenk ve her şekilde marshmallow çeşitleri karışım haline gelip ufak bir ısı işleminden geçerek piyasada yerini almıştır. Marketlerden alabildiğiniz her ürünü artık evinizde yapmak da mümkün. Sadece püf noktalarını bilmek ve malzemeleri hazırlamak yeterli. Firmaların piyasaya sunduğu marshmallow çeşitleri içerisinde jelatin bulunmaktadır. Eğer seçici iseniz evinizde jelatin olmadan da bu lezzeti yapabilirsiniz.

marshmallow pişirmek

Marshmallow Nasıl Kullanılır?

Marshmallowu dilediğiniz her tatlıda süsleme amacıyla kullanabilirsiniz. Doğum günü pastaları başta olmak üzere marshmallow süsleme alanında kendine iyi bir yer edinmiştir. Çocukların çok sevdiği çizgi film karakterlerini yansıtan marshmallow sunumları özel davetlerin en sevimli ikramı olmaktadır. Amerika çay kültüründe marshmallow çikolata ile buluşup bazen kahve içinde eritilerek bazen de sıcak çikolata içinde tüketilir.

Yine Amerika kültüründen bize kadar ulaşan marshmallow çubukları kızarmış şekilde de tüketilmektedir. Bir çubuğa dizilen marshmallowlar  kamp ateşi üzerinde bir iki dakika bekler. Bu esnada dış kabuğu hafif kızarır ve kabuk altında karamelli bir tat bırakır. Bu nefis tadı siz de denemelisiniz. Piknik günlerinizde bir iki paket marshmallow almanızı tavsiye ederiz.

marshmallow süslemesi

Marshmallow Süslemeleri İçin Fikirler

Misafirlerine ve ailenize hazırladığınız tatlı saatleri için sunuma önem verirsiniz değil mi? Tatlı hatıralar bırakan sunumlarla, ikramlarınızın güzel ve lezzetli hatırlanmasını istersiniz. Tatlı keyiflerinize bir şıklık katmak isterseniz marshmallow sunumları size yardımcı olacaktır. Marshmallowları benmari usulü erimiş çikolataya batırıp lezzetli marshmallow çikolata topları da yapabilirsiniz. Çikolatalı marshmallow çubuklarınızın dışında isterseniz Hindistan cevizi veya boncuk şekerler kullanarak, daha şık bir izlenim verebilirsiniz.

Sadece davetlerde değil misafir olarak gittiğiniz yerlere de ufak bir hediye olarak süslenmiş halde marshmallow çubukları götürebilirsiniz. Dekoratif bir saksı, zevkinize göre bir kurdele, uzun renkli çubuklar veya kürdanlar, bir iki paket marshmallow çeşitleri ve biraz yaratıcı zihin gücünüzle beraber marshmallow kullanarak hem dekoratif hem de mideye hitap eden şekerlemeli bir hediye elde edebilirsiniz. Hediyenizin üzerine ufak bir not da ekleyerek manevi değerini de ifade edebilirsiniz.

marshmallow

Marshmallow Fiyatları Nasıldır? Nerede Satılır?

Çok sevilen marshmallow çeşitleri artık her yerde bulunabilir. Talep yoğun olduğu için ve çocukların gözde şekerlemeleri arasında yer aldığı için mahalle bakkallarında bile bulunmaktadır. Zincir marketlerde, yerel marketlerde, büfelerde, bakkallarda bazen giyim mağazalarında kasa yanında bile dikkatinizi çekebilir. Çikolata ve pastalara göre de marshmallow fiyatları oldukça uygundur.

Ufak paketlerle satıldığı gibi büyük boy paketlerle de satışa sunulmaktadır. 125 gramlık bir paket için ortalama 4 TL ödeyebilirsiniz. Alışveriş esnasında sizi düşündürecek bir konu olabilirse eğer marshmallow kalori bilgisini de belirtmek isteriz. Bildiğiniz gibi paketli ve şekerli bir ürün olan marshmallowun 1 tanesi 23 kaloriye sahiptir.

marshmallow tatlısı

Marshmallow ile Hazırlayabileceğiniz Renkli Tarifler

1) Çok Lezzetli Marshmallowlu Kurabiye

Çok sevilen yumuşacık şekerleme marshmallow kurabiye ile buluşup çay keyiflerinize yepyeni bir lezzet olarak karşınıza çıkıyor. Kurabiye içindeki marshmallow çikolata sosu ile buluştuğunda tadına doyum olmuyor. Marshmallowlu Kurabiye

Tarif: Marshmallowlu Kurabiye

2) Çikolata Lezzetiyle Süslü Marshmallowlar

Çay ve davet masalarınızı süsleyen marshmallow çubukları her yaşa hitap edecek lezzetle bu tarifle sizlerle. Lezzeti olay, yapması kolay bir marshmallow tarifi sizleri bekliyor. Çikolatalı Süslü Marshmallowlar

Tarif: Çikolatalı Süslü Marshmallowlar

3) Marshmallowlu Süslü Şekerlemeler

Çok renkli ve neşeli süslü çubukların sırrı ortaya çıktı. Pastanelerin vitrinlerini süsleyen o leziz şekerlemeler marshmallow süsleme ile yapılmaktadır. Sizler de bu marshmallow tarifi ile atıştırmalık şekerlemeler yapabilirsiniz. Süslü Şekerlemeler (Marshmallow Pops)

Tarif: Süslü Şekerlemeler (Marshmallow Pops)

4) Şeker Hamuru ile Pasta Yapımı (Marshmallowlu)

En özel günlerinizde şeker hamuru ile pasta yapmak isterseniz, bu tarifimizi defterinize not alın. Çünkü marshmallow şeker hamuru yapımı için size büyük kolaylık sağlayacak. Bu marshmallow tarifi ile pastalarınız çok dikkat çekecek ve sevilecek. Şeker Hamuru ile Pasta Yapımı (Marshmallowlu)

Tarif: Şeker Hamuru ile Pasta Yapımı (Marshmallowlu)

5) Pratik Marshmallow S’mores Dip

Marshmallow ile yapabileceğiniz en kolay ve pratik bir tarifi sizlere sunmaktan mutluluk duyarız. Tatlı krizlerinize kesin çözüm olan marshmallow s’more dip ile herkesin çok sevdiği marshmallow tatlısı işte bu tarifte sizlerle. Marshmallowlu Tatlı (S’mores Dip)

Tarif: Marshmallowlu Tatlı (S’mores Dip)

6) Bol Çikolatalı Marshmallow Kurabiye

Çikolatayı çok sevenler bu tarife toplansın lütfen. Nefis bir marshmallow çikolata buluşmasına şahit olacaksınız. Bir kere denedikten sonra tarif defterinize ekleyip sürekli yapacağınız marshmallow tarifi işte sizlerle. Marshmallow Kurabiye

Tarif: Marshmallow Kurabiye

7) Çilekli Marshmallow Mousse Lezzeti

Yaz sıcaklarında tercih edilecek nefis bir çilek ve marshmallow buluşması sizler için hazırlandı. Kolay yapımı ve enfes lezzeti ile bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Çilekli Marshmallow Mousse

Tarif: Çilekli Marshmallow Mousse

8) Güveçte Kızarmış Marshmallow

Güveçte hep sütlaç olacak değil ya. En az malzemeler ile yapacağınız nefis bir tarifimiz sizi bekliyor. Çikolata, marshmallow ve bisküvinin lezzetine bayılacaksınız. Kızarmış Marshmallow

Tarif: Kızarmış Marshmallow

9) Muz ve Marshmallow Çikolata Lezzeti

En sevilenler bu tarifte bir arada. Çok kısa sürede hazırlanan marshmallow s’more dip ile hem çocuklarınıza hem de kendinize nefis bir tatlı yapabilirsiniz. Çikolatalı Muzlu Marshmallow Tatlısı

Tarif: Çikolatalı Muzlu Marshmallow Tatlısı

10) Efsane Lezzet Kit Kat ile Marshmallow Tatlısı

Zamandan tasarruf sağlayan tarifi ile marshmallow tatlısı daha kolay ve daha kısa zamanda hazırlanıyor. Çikolata lezzetini ise kit kat çikolatadan alıp tatlı krizlerinizi anında dindiriyor. Kitkatlı Marshmallow Tatlısı

Tarif: Kitkatlı Marshmallow Tatlısı

11) Nutellalı Marshmallowlu Milfoy Lezzeti

Milföyü hep böreklerde kullanmaktan sıkılanlara, harika bir tarif önereceğiz. Çikolatalı lezzetine marshmallow da eklendiğinde birden fazla yiyeceğiniz bu milföylü tarifi mutlaka akşama çayın yanında denemelisiniz. Bu lezzete daha fazla geç kalmamalısınız. Nutellalı Marshmallowlu Milföy

Tarif: Nutellalı Marshmallowlu Milföy

12) Marshmallow Tatlısı S’mores Dip ile Tatlı Krizlerinize Son

Kendinizi çok yorgun hissediyorsunuz fakat tatlı bir şeyler de yemek istiyorsunuz değil mi? 10 dakikada hazır olan bu nefis tatlıyı denemek için haydi mutfağa. Marshmallowlar çikolata ile buluşsun! Marshmallow Tatlısı S’mores Dip

Tarif: Marshmallow Tatlısı S’mores Dip

Marshmallow ile yapılan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Şeker Hamuru Nasıl Açılır? Malzemeleri Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Marshmallow Süsleme Tarifi

Marshmallow Süsleme

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Ev Yapımı Marshmallow Tarifi

Ev Yapımı Marshmallow

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Doğum Gününe Özel Marshmallow Tarifi

Doğum Gününe Özel Marshmallow

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Eğlenceli Cupcake Tarifi

Eğlenceli Cupcake

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Eğlenceli Cupcakelerim Tarifi

Eğlenceli Cupcakelerim

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Eğlenceli kurabiyeler Tarifi

Eğlenceli kurabiyeler

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Eğlenceli Meyveler Tarifi

Eğlenceli Meyveler

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Eğlenceli Pankekler Tarifi

Eğlenceli Pankekler

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri