Orta Kulak İltihabı Belirtileri, Neden Oluşur? Bitkisel Tedavisi

Orta Kulak İltihabı Belirtileri, Neden Oluşur? Bitkisel Tedavisi Tarifi

Tüm Merak Edilen Yönleriyle

Orta Kulak İltihabı

Vücudun herhangi bir noktasında enfeksiyon oluştuğunda, iltihaplanma meydana gelir. İltihaplanmalar eğer tedavi edilmezse geçici ve kalıcı şekilde bedeninize zarar verebilir. Bu yazımızda her toplumda sıkça görülen ve şikayet edilen orta kulak iltihaplanmasına yer verdik. Yazımızı okumayı bitirdikten sonra orta kulak iltihabı belirtileri, orta kulak iltihabı tedavisi ve orta kulak iltihabı ameliyat bilgileri hakkında birçok şey öğrenmiş olacaksınız.

Sağlık ihmale gelmez diyerek orta kulak iltihabı hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri şimdi sizlere sunuyoruz.

orta kulak iltihabı belirtileri

Orta Kulak İltihabı Nedir?

Kulağın iç yapısı çeşitli bölümlerden oluşmaktadır. Orta kulak bölümünü koruyan bir örtü, bu iç yapıda bulunur. Bu örtünün adı, mukozadır. Mukoza hem burunla hem de geniz bölümü ile bir iletişim halindedir. Mukozanın herhangi bir nedenden dolayı enfeksiyon kapması ile iltihaplanma meydana gelir. İltihaplandığında ise orta kulak iltihabı adı verilen rahatsızlık oluşur. Tıbbi adı “akut otitis media” olarak bilinmektedir. Genellikle bakterilerin neden olduğu bir rahatsızlıktır.

Orta kulak iltihabı her yaştan kişide görülebilir. Östaki borusunun yapısından dolayı genellikle okul çağındaki çocuklarda görülme riski daha yüksektir. Çocuklarda ve yetişkinlerde orta kulak iltihabı geçici işitme kaybı yaşatabilir. Tedavide geç kalınırsa işitme kaybı kalıcı bir hal alabilir. Bu nedenle en ufak belirti hissedildiğinde, vakit kaybetmeden doktora gitmeniz en sağlıklı karar olacaktır.

Orta kulak iltihabı çoğu zaman ihmal edilse de, önemsenmediği durumlarda tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Kalıcı işitme kaybı, yüz felci ve menenjit gibi ciddi hastalıklara neden olabilir. Bu nedenle ihmal edilmemesi ve doktora danışılması tavsiye edilmektedir.

Orta kulak iltihabı ile doktora gittiğinizde, doktor iç kulağınızın şişmiş ve kızarmış olduğunu görecektir. Hastalığın boyutuna göre de ilaç tedavisi önerecektir. Eğer çok ciddi bir boyut almışsa orta kulak iltihabı ameliyat seçeneğini size sunabilir. Ameliyatlar ise; işitme kaybının yaşandığı durumlarda yapılmaktadır. İlaç tedavisinin yanıt alamadığı hastalar, ameliyat ile sağlığına kavuşabilir. Ameliyatta orta kulak zarı çizilir ve içinde biriken iltihap boşaltılır. Ameliyatın tek amacı iltihabı temizleyip hastanın sağlığına kavuşmasıdır. Ameliyat olan kişilerin doktor kontrollerine ve ilaç tedavilerine önem göstermesi gereklidir. Aksi halde hastalık yeniden meydana gelebilir.

orta kulak iltihabı belirtileri

Orta Kulak İltihabı Belirtileri, Nasıl Anlaşılır?

Orta kulak iltihabının belirtileri şu şekilde kendini belli eder:

  • Uzun süreli kulak ağrıları
  • Rahatsız edici derecede yaşanan kulak akıntıları
  • Uykuları kaçıran ve sosyal yaşamı etkileyen baş ağrıları
  • Dönem dönem ateşlenme
  • Yenidoğan bebeklerde görülen keyifsizlik
  • Ağrıdan ve ateşten dolayı yaşanan iştahsızlık
  • İşitmede güçlük çekme
  • Bulantı ve kusma hissi.
  • Ayrıca orta kulak iltihabı kulak çınlaması hissi de yaşatır.

Ortak Kulak İltihabı Neden Oluşur?

Orta kulak iltihabı geniz ve burun kanalları içinde oluşan bir enfeksiyondan dolayı yaşanır. Burun ve genizde oluşan iltihaplanma, östaki borusunu kullanarak orta kulak kısmına kadar yayılır. Burada oluşan iltihaplanma yutkunma sırasında östakiyi açarak, orta kulak kısmına kadar ilerler. Genellikle grip, sinüzit ve nezle gibi hastalıklarla beraber orta kulak iltihabının yaşanması daha yaygındır. Zaman zaman orta kulak iltihabı kulak zarı delinmesi gibi sonuçlara da neden olur. Sigara dumanı ve kalabalık ortamlarda bulunan kişilerin, bu rahatsızlığı yaşama oranı daha yüksektir.

Ayrıca:

  • Kirli ortamda uzun süre kalmak.
  • Hava kirliliği oluşan yerde yaşamak.
  • Havuz ve denizde uzun süre durmak.
  • Kulak bakımını ihmal etmek.
  • Çocuklara yatay durumda süt içirilmesi de orta kulak iltihabına neden olan faktörlerdendir.

orta kulak iltihabı tedavisi

Orta Kulak İltihabı Bitkisel Tedavisi

Orta kulak iltihabı için şifalı bitkiler arıyorsanız, çok doğru bir yerdesiniz. Şimdi sizlere tavsiye edeceğimiz mucize bitkiler ile orta kulak iltihabını kısa sürede iyileştirebilirsiniz. Orta kulak iltihabı bitkisel tedavisi İbrahim Saraçoğlu tarafından da ifade edilmiştir. Antibiyotik etkili bitkiler ile bu hastalıktan kurtulabilirsiniz. İşte orta kulak iltihabı doğal tedavi için gerekli olan bitkiler:

  • Sarımsak: Sarımsak en doğal ve en güçlü antibiyotiktir. Bir diş sarımsağı ezin ve bir kulak çubuğu yardımı ile kulağınıza sürün. 5 dakika bekleyin ve kulağınızı temizleyin. Gün içinde 2 defa tekrarlayabilirsiniz. Dilerseniz aktardan sarımsak yağı alarak da kullanabilirsiniz. Orta kulak iltihabı ağrısı yaşayan kişiler için etkili bir çözüm olacaktır.
  • Soğan: Sarımsak kadar etkili olan soğan, kulak iltihabını geçirmek için iyi bir tercih olacaktır. Çiğ soğanın suyunu kulağınıza damlatın ve kulak pamuğu ile kulağınızı temizleyin. Birkaç defa tekrar etmeniz sonucunda iltihabın geçtiğini göreceksiniz.
  • Elma Sirkesi: Eğer iltihabınız östaki borusuna kadar yayılmış halde ise, elma sirkesi ile gün içinde gargara yapmalısınız. Orta kulak iltihabını geçirmek için de kulak çubuğunu elma sirkesine batırın ve kulağınızı temizleyin. İşlemi birkaç defa tekrarlamalısınız.
  • Fesleğen: Mis kokulu fesleğen ile orta kulak iltihabınızı kısa zamanda yok edebilirsiniz. Yapmanız gerekenler ise birkaç yaprak fesleğeni ezerek kulağınızın görünen kısmına sürmek. Günde 2 defa tekrarlarsanız kulağınızda oluşan enfeksiyonu temizleyebilirsiniz.
  • Çay Ağacı Yağı: Çay ağacı yağını ısıtın ve sıcaklığının geçmesini bekleyin. Cildinize temas edecek ısıya geldiğinde kulak çubuğu ile kulağınızı temizleyin. Çay ağacı yağının antioksidan etkisinden faydalanıp iltihabı yok edebilirsiniz.
  • Sıcak Pirinç: Mikrodalgada bir miktar pirinç ısıtıp kalın bir bez içine alın. Kulağın dış bölümüne masaj yaparak uygulayın. Bu sayede kulakta oluşan ödemleri yok edebilirsiniz. Ödem kulağınızda ağrı olarak hissedilir. Sıcak pirinç uygulaması ile ağrı ve ödemden kurtulmak çok kolay.

Bitkisel tedavi yöntemleri ile beraber orta kulak iltihabı antibiyotik tedavisi ile de geçebilir. Bu amaçla doktor onayı ile alabileceğiniz bazı ilaç isimleri şu şekilde olacaktır: Macrol MR, Ofkozin, Ultracef, Dksef, Amoklovin, Augmentin, Cipro, Prefix. Ayrıca burun açıcı sprey ve ağrı kesiciler ile orta kulak iltihabının etkileri en aza indirilebilir.

orta kulak iltihabı neden oluşur

Orta Kulak İltihabı Sık Sorulan Sorular

Orta kulak iltihabı hakkında sıkça sorulan sorulara burada yanıt bulabilirsiniz.

1) Orta kulak iltihabı baş döndürür mü?

Orta kulak iltihabında kulağa yapılan bir basınç söz konusudur. Bu basınç etkisi ile hem kulak ağrısı hem baş ağrısı hem de baş dönmesi yaşanır. Bu nedenle hastalık günlerinde dinlenmeniz büyük önem taşır.

2) Orta kulak iltihabı bulaşıcı mı?

Orta kulak iltihabı bulaşıcı değildir. Fakat üst solunum yollarından kaynaklı bir iltihap meydana geliyorsa, bu durum bulaşıcı bir hal alır. Grip, nezle ve soğuk algınlığından kaynaklanan kulak iltihaplanmaları, sağlık önlemlerine dikkat edilmezse bir başkasına bulaşabilir.

3) Orta kulak iltihabı ne kadar sürede geçer?

Tedavide geç kalınmadığı ve ilaçların düzenli kullanıldığı durumlarda, orta kulak iltihabı ortalama 10 günde geçmektedir. Doktorlar antibiyotik tedavisinin 10 gün boyunca devam etmesi durumunda, hastalığın ortadan kalktığını ifade eder.

Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer? Evde Çözüm

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (11)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kulak Çorbası Tarifi

Kulak Çorbası

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Patlıcan Orta Tarifi

Patlıcan Orta

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Ordu Çorbası Tarifi

Ordu Çorbası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kulağı Kıvrık Mantı Tarifi

Kulağı Kıvrık Mantı

6-8 kişilik, 1 saat 30dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Bitkisel Şurup Tarifi

Bitkisel Şurup

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Trakya Pomak Kulağı Tarifi

Trakya Pomak Kulağı

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Kuzu Kulağı Salatası Tarifi

Kuzu Kulağı Salatası

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kuzu Kulağı Yatağında Levrek Tarifi

Kuzu Kulağı Yatağında Levrek

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Bitkisel Antibiyotik (Videolu) Tarifi

Bitkisel Antibiyotik (Videolu)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri