Peeling Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır?

Peeling Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır?

Peeling: Ölü Deriden Arındıran Cilt Bakım Formülü!

Gün içinde oradan oraya koşturup nice insan arasına karışırız. Biz, insan ve eşyalar arasına karışırken cildimize de toz ve mikroplar karışır, hissetmesek de. Makyaj ürünleri ve açık havanın verdiği etkiyle, cilt gözeneklerimiz biraz huzursuz olur aslında. Peki cildimizin daha iyi hissetmesi için bize düşen görev nedir düşündünüz mü? Ona iyi bakmak. Evet, cildinize iyi bakmak. Onu her şeyden korumak. Ufacık gözenekleri bazen önemsemeyiz fakat vücudumuzun en çok toza ve mikroba açık olan bölgesi cildimizdir. Peki neler yapabiliriz? Bir düşünmek gerek.

Daha iyi görünmek hepimizin estetik kaygısıdır. Daha canlı ve temiz cilde sahip olmanın verdiği mutluluğu kim istemez ki? Tabii her şey sadece bir dilekle olmuyor. Sihirli değnekler çok eskiden anlatılan masallarda kaldı. Günümüz sihirli değnekleri, sizin parmaklarınızın ucunda gizli. Birkaç dokunuş ile daha parlak ve güzel cilde sahip olabilirsiniz. Temizlenen cildin verdiği rahatlık ile de kendinizi oldukça dinç hissedersiniz.

Aynaya baktığınızda gördüğünüz güzelliğe peeling etkisi ile daha da güzellik katmak için; kağıt kalem hazırlayın. Çünkü peeling cilde faydaları ile saymakla bitmiyor. Bu içeriğimizde peeling hakkında merak ettiğiniz bilgileri derledik!

peeling nedir

Peeling Nedir?

Peeling nedir ne işe yarar sorusunu soruyorsanız cildiniz için bakım vakti gelmiş demektir! Peeling, cilt yüzeyindeki ölü deriyi arındıran bir cilt bakımı yöntemidir. Peeling işlemi cilt yüzeyinde soyulma etkisi yaratabileceğinden bu maskeyi uygularken dikkatli olmalısınız; hassas ve alerjik ciltlerin mutlaka doktor onayı alması lazımdır. Peeling maskeleri kuru, karma ya da yağlı ciltler için farklılık gösterir. Her peeling maskesi tek bir cilde uygulanamaz. Peelingin amacı sağlıklı deriyi ortaya çıkarmaktır. Ölü deriler, sağlıklı deriyi gizler ve cildin daha soluk, hastalıklı, yorgun görünmesine neden olur.

Peeling Ne İşe Yarar?

Peeling ciltte uzun süredir kuruluk yapan ölü deriyi atıp altta kalan sağlıklı deriyi ortaya çıkarma işlemidir. Cildi rahatlatıp canlılık kazandırır. Daha sonra oluşabilecek sivilce, siyah nokta ve lekeleri önlemeye peeling doğal malzemelerle ve yöntemlerle yardım eder. Ölü hücreleri yok ettiği gibi cilde canlılık ve yenilik kazandırır. Renk eşitsizliklerinin giderilmesine yardımcı olur.

peeling nedir

Peeling Nasıl Yapılır?

Uygulama sonucunda sağlıklı bir cilde sahip olmak için öncelikle peeling seviyesinin belirlenmesi gerekmektedir. Her insanın cildi aynı derinlikte değildir. Biyolojik faktörlerin etkili olduğu cilt derinliği belirlendikten sonra, peeling malzemeleri seçilir. Peelingin etkili olmasını içerisindeki malzemeler belirler. Antioksidan içerikli malzemeler, her zaman daha etkili sonuçlar verir. Peeling maske için kendi cilt tipinize uygun doğal içerikler seçebilirsiniz.

Peeling uygulamadan önce cildinizi gül suyu ile temizlerseniz, cildinizi nemli hale getirirsiniz. Gül suyu ile temizleme işleminden sonra, gözeneklerinizi açmanız için en az 5 dakika buhar uygulamanız gerekmektedir. Buharla gözenekleriniz açıldı. Sıradaki işleminiz; göz ve dudak çevresine ulaşmayacak şekilde, maskeyi uygulamaktır. Maskenizi uyguladıktan sonra biraz beklemeniz gerekecektir. Bu esnada kendinize leziz bir Türk kahvesi ikram edebilirsiniz. Yüzümde maske varken ben kahve içemem derseniz kitap okumayı da tavsiye edebiliriz. Cildiniz rahatlarken zihninizi de rahatlatmış olacaksınız.

Maskeniz cildinizde bekledi. Sıra geldi maskeyi soyma işlemine. Bu işlemi ise bölüm bölüm olacak şekilde ve tüylerin çıkış yönünün tersine uygulamanız gerekir. Ufak tefek parçalar kalabilir. Bu parçaları ise ılık su ile yıkayıp giderebilirsiniz. Temizleme işlemi sırasında peeling süngeri kullanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Peeling süngeri nasıl kullanılır derseniz ılık suyla ıslatıp, dairesel hareketlerle kullanılmasının iyi olacağını söyleyebiliriz. Peeling kesesi kullanmak da bir alternatiftir ama kesenin sert olması hassas ciltler için zorlayıcı olabilir. Bu yüzden tercihin dikkatli yapılması gerekir.

Son işleminiz yüzünüzü soğuk su ile yıkayıp son temizliğini yapmak olacaktır. Cildiniz ölü derilerden arınmış, oldukça parlak ve canlı hale gelmiştir. Peeling işleminden sonra cildinize nemlendirici uygularsanız, cildiniz nemlilik oranını korur ve daha iyi hissedebilirsiniz. Sıkılaştırıcı tonik kullanmak da peeling sonrası uygundur.

Şimdi, özet niteliğinde peeling nasıl uygulanır sorusunu maddeler halinde açıklayalım:

  • Duş ya da buhar banyosu ile cildinizdeki gözeneklerin açılmasını sağlayın.
  • Maskeyi nemli parmaklarınıza alın, göz ve dudak çevreniz dışında tüm bölgeye masaj yaparak uygulayın.
  • Maske kuruyana kadar veya vaktiniz yoksa minimum 5 dakika maskeyi cildinizde bekletin.
  • Cildinizi nazikçe yıkayın ve maskeden arındırın.
  • Cilt tipinize uygun nemlendirici sürün.
  • Birkaç saat güneş ışığına çıkmayın.
peeling nasıl yapılır

Peeling Çeşitleri Nelerdir?

Cilt tipine göre peeling yöntemleri çeşitlenir. 3 çeşit peeling yöntemi yaygındır. Yüzeysel, orta, derin peeling olmak üzere; cildinizin derinliğine göre uygulanmaktadır. Sağlıklı sonuçlar almak isterseniz, mutlaka orta ve derin peeling bir uzman tarafından uygulanmalıdır. Aksi takdirde peeling yan etkileri ile cildinizde oluşacak peeling sonrası kızarıklık sizi korkutabilir. Peeling cilde zarar verir mi diye endişeleniyorsanız kontrollü yapıldığında ve cilde uygun içerikler seçildiğinde iyi sonuçlar alabileceğinizi belirtelim.

Peeling çeşitleri içeriğine ve uygulama bölgesine göre de kategorize edilebilir. Tanecikli içeriklerle uygulananlara fiziksel peeling, özel serumlarla yapılanlara kimyasal peeling, karbon ile yapılanlara ise karbon peeling denir. Uygulama alanına göre dudak peelingi, el peelingi, vücut peelingi gibi isimlendirmeler de yapılır.

peeling çeşitleri

Peeling Nasıl Kullanılır?

Yüzünüzde haftanın yorgunluğunu hissettiğiniz anda peeling yapmak istediniz. Şöyle bir cildim rahatlasın da kendime geleyim diyorsunuz. Evet çok doğru bir karar vermişsiniz; fakat peeling kullanımı için öncelikle cildinizi hazırlamanız gerekir.

Temiz bir cilde uygulanan maskeler, her zaman daha iyi sonuçlar verir aklınızda bulunsun. Bu yüzden; cildinizi temizledikten sonra maske uygulamanızı öneriyoruz. Eğer tek kullanımlık maskeler aldıysanız kullanma talimatına uymanız daha sağlıklı olacaktır.

Zira peeling ne kadar bekletilmeli konusu her maskeye göre farklılık gösterir. Maskeyi dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayabilirsiniz. Daha sonra cildinizi ılık su ile güzelce temizlemelisiniz.

peeling ne demek

Peeling Ne Zaman Yapılır?

Peeling için en uygun zaman duş sonrasıdır. Duştan çıktığınızda, sıcak suyun etkisiyle cildinizdeki gözenekler açılmıştır ve ölü derinin gitmesi amacıyla peeling evde uygulama için kendine ortam hazırlamıştır. Ayrıca; işlem sonrası güneşe çıkmanız biraz tehlikeli olabilir. Bu yüzden bahar dönemlerinde uygulama, daha sağlıklı sonuçlar verir. Duş için vaktiniz yoksa buhar banyosu sonrası da peeling uygulayabilirsiniz; bu işlem gözenekleri açacaktır. 

İlk defa peeling uygulanan ciltte tahriş meydana geldiyse, doktora danışmanızda fayda var. Maske içindeki bir maddeye alerjiniz olabilir; bundan sonrası için önlem almış olursunuz. Peeling kaç günde bir yapılır diye merak ediyorsanız haftada 1 kez yapmak yeterlidir. Peeling cildi derinde temizleyen bir yöntem olduğu için çok sık yapılırsa olumsuz sonuçlar da doğurabilir bu yüzden cilt hassasiyetine göre yapma sıklığı ayarlanmalıdır.

peeling ne işe yarar

Peeling Faydaları Nelerdir?

  • Peeling cildinize uygulanan kese işlemini görür ve ölü deriyi atmada size yardımcı olur. Ayrıca peeling sivilce izleri için de uygulanan bir yöntemdir.
  • Sürekli makyaj uygulanan cildin yıpranmışlığını ortadan kaldırır ve canlılık kazandırır.
  • Düzenli kullanım sonucunda hücrelerin canlı kalacağından, yaşlılık ihtimaliniz birkaç yıl daha ertelenecektir.
  • Cilt bakım kliniklerinde uygulanan maskelerdeki herhangi bir maddeye alerjiniz varsa, evinizde kendi zevkinize göre malzemelerle maske hazırlayarak hem ekonomik açıdan faydasını görürsünüz hem de dilediğiniz içerikte maskenizi hazırlayıp sağlıklı cilde sahip olursunuz.
peeling nasıl yapılır

Evde Kolay Peeling Tarifleri

Güzellik merkezlerine para vermek yerine evinizde, kendi ellerinizle cildinize sihirli dokunuşlarla peeling tedavisi yapabilirsiniz. Hem de dilediğiniz anda dilediğiniz malzemeler ile. Klinikler rakam konusunda farklılık gösterse de peeling fiyatları çok da cazip değildir hani. Doğada sağlığımız için bulunan her şey, biz onları kullandığımızda faydalı hale gelir.

Peki evde yapabileceğiniz kolay ve etkili peeling tarifleri nelerdir diye merak ediyorsanız başlıyoruz:

Detaylı bilgi için: Peeling Maskesi: En İyi 5 Doğal Tarif

1) Zeytinyağlı Şekerli Peeling Maskesi

Evde peeling nasıl yapılır diyenlere işte çok pratik bir tarif!

  • 1 kaşık şeker ile 1 kaşık zeytinyağını harmanlayın ve cildinize nazik dokunuşlarla masaj yapın.
  • Yaklaşık 10 dakika boyunca bekleyin ve daha sonra durulama işlemine geçin.
  • Etkili sonuçlar için düzenli kullanım şart!

Zeytinyağlı Saç Maskesi: Hacim Veren 6 Doğal Kür

zeytinyağı

2) Ballı Şekerli Peeling Maskesi

Vücut ya da yüz için peeling yaparken beyaz şeker gibi esmer şekerden de faydalanabilirsiniz:

  • 1 kaşık balla 1 kaşık esmer şekeri karıştırıp krem haline getirdiğinizde cildinize uygulayabilirsiniz.
  • 10 dakika beklemeden sonra durulayın ve cildinizdeki parlaklığa şahit olun.

Kusursuz Cildin Sırrı En İyi 9 Bal Maskesi

bal şeker

3) Ballı Bademli Peeling Maskesi

Peeling önerileri içinde bademli bir tarifin de olması çok doğal çünkü badem cilt için faydalı olan önemli vitaminleri içerir. Peeling önerileri içinde bademli bir tarifin de olması çok doğal çünkü badem cilt için faydalı olan önemli vitaminleri içerir. Bademden gelen bir peeling tavsiyesi için hazır olun:

  • 1 avuç bademi toz haline getirin ve 1 kaşık balla karıştırın.
  • Elde ettiğiniz karışımı maske olarak uygulayın.
  • Bademin cildi aydınlatıcı etkisinden faydalanın!
bal badem

4) Yumurta Beyazıyla Peeling Maskesi

Evde peeling yapmak isteyenleri malzemeye ulaşmak için hemen buzdolabının önüne alalım. Yumurta beyazı; siyah noktaları ve küçük lekeleri önleyici özelliğe sahiptir.

  • Bir kasede yumurta beyazını çırpın ve yüzünüze krem gibi sürün.
  • Daha sonra peçete ile yüzünüzü kapatın.
  • Bir kat daha yumurta akını sürün ve bir kat daha peçete ekleyin.
  • Bir müddet bekledikten sonra maskeniz kuru hale gelecektir.
  • Maskenizi tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çıkarın ve bol su ile durulayın.

Yumurta Akı Maskesi ile Cilt ve Saç Bakımı Önerileri

yumurta akı

5) Portakallı Peeling Maskesi

Cildiniz mis gibi portakal kokacak! Vücut için peeling yaparken bu karışımı kullanabilir ve ferahlatıcı etkiyle kendinizi daha zinde hissedebilirsiniz. Portakal kokulu bir güzellik için:

  • 4 yemek kaşığı portakal suyunu bir kaseye koyun.
  • Kaseniz ısıya dayanıklı olmalıdır.
  • Daha sonra 2 yemek kaşığı şekersiz jelatin tozu ekleyin ve çikolata eritir gibi karışımı eritin.
  • Elde ettiğiniz sıcak karışımın ılımasını bekleyin ve maske olarak cildinize uygulayın.
  • 15 dakika maskeyle bekledikten sonra cildinizi temizleyebilirsiniz.

Vitamin Deposu Portakalın 13 İnanılmaz Faydası

portakal

6) Ananaslı Peeling Maskesi

Doğal peeling yapmak istiyorsanız işte size tropikal bir tarif! Ananas antioksidan bir meyvedir. Ciltteki ölü hücreleri atarken de ananastan faydalanabilirsiniz. Bunun için:

  • 2 dilim ananası 1 kaşık balla blenderdan geçirin ve cildinize masaj yaparak peeling krem karışımını uygulayın.
  • Ananaslı peeling etkisi ile cildinizin canlılığına kavuşmasına şahit olun.

Vitamin Deposu Tropikal Ananasın 10 Faydası

ananas

Farklı İhtiyaçlara Özel 8 Cilt Maskesi Tarifi

Cilt Lekelerine Çözüm: En Etkili 9 Doğal Yöntem

Yağlı Ciltler İçin Uygun Evde En İyi 7 Doğal Maske Yapımı

Yüz Maskesi: Cildinizi Anında Besleyecek Doğal ve Etkili 10 Tarif

Uçuğa Ne İyi Gelir? Evde Uygulayabileceğiniz 7 Bitkisel Kesin Çözüm

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ne Var Ne Yoksa Çöreği Tarifi

Ne Var Ne Yoksa Çöreği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Islak Sandviç Kurabiye (Ne Pasta Ne Kurabiye) Tarifi

Islak Sandviç Kurabiye (Ne Pasta Ne Kurabiye)

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ne Bulduysam Keki Tarifi

Ne Bulduysam Keki

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Akıtma (Krepte Neymiş) Tarifi

Akıtma (Krepte Neymiş)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri