Şalgam Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

Şalgam Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

Şifa Kaynağı Şalgam Suyu Hakkında Her Şey

Şalgam suyu denildiği zaman akıllara marketlerde şişe halinde satılan ya da büfelerdeki yiyeceklere eşlik eden hafif acı tatlı içecek gelir. İçildiği zaman acı bir tat bıraksa da iştah açan ve zamanla bağımlılık yaratan şalgam suyu bir efsane haline gelmiştir demek doğru olur.

Ülkemizin güney bölgeleriyle özdeş duruma gelmiş olan şalgam suyu lezzetli tadıyla olduğu kadar faydalarıyla da önemlidir. Özellikle kebap yemeklerinin yanında içilmesi bir gelenek sayılır. Ürünün diğer yönlerinin incelenmesi sonucunda bir hazine ile karşılaşmak mümkün olur.

Siyah Havucun Faydaları Nelerdir? Besin Değerleri, Nasıl Tüketilmeli?

Şalgam Suyu Nedir? İçindekiler Nelerdir?

  • Şalgam turpgiller familyasına ait olan bir tür bitkidir. En önemli özelliği ise şalgam suyunun bu bitkiden üretilmesidir.
  • Şalgam suyunu daha yakından tanımak isteyenler “şalgam suyu neden yapılır?” diye düşünüyor olabilir.
  • Bir çeşit pancar olarak da görülebilen şalgam bitkisinin su ile ve siyah havuç ile bir araya gelmesi sonucunda birçok kişinin vazgeçilmezi olan şalgam suyu meydana gelir.
  • “Şalgam suyu içindekiler nelerdir? “ sorusu ise bir başka önemli unsurdur. İsmini aldığı şalgam bitkisi tabi ki en önemli malzemedir. Şalgam suyu içilirken bir yandan tadılan kırmızı havuç ise diğer önde gelen parçasıdır.
  • Bulgur unu, maya ve tuz malzemeleri ise şalgam suyunun tamamlanmasına katkıda bulunan diğer malzemelerdir. Şalgam suyu yapımı esnasında bu ürünler mutlaka kullanılmalıdır.
  • Şalgam suyu tiroid bezindeki olumsuz tepkimeleri arttırabilir. Bu nedenle tiroid ile ilgili olarak sıkıntı yaşayanların dikkatli olması gerekir.
  • Şalgam suyu konusuyla ayrıntılı olarak ilgilenerek “Şalgam suyu helal mi?” sorusunu soranlar ise mayalanmış olduğu sürece endişe etmeden içeceğin tadını çıkarabilirler.
  • “Şalgam suyu tansiyonu yükseltir mi?” sorusunun cevabı ise tuz oranıyla ilgili bir durumdur. Fazla tuz tüketmekten kaçınması gereken kişilerin tansiyon yükselmesi problemi yaşamaları söz konusu olabilir.

Şalgam Suyu Faydaları

  • Şalgam suyu içeriğinde bulunan maddeler stres, endişe ve kaygı gibi olumsuz hislerin azalmasını sağlar.
  • “Şalgam suyu neye yarar?” sorusunun bir diğer önemli cevabı ise afrodizyak etkisi yapmasıdır. Şalgam suyu cinsellik açısından içenlere yardımcı olur ve daha iyi bir cinsel hayata adım atmalarını destekler.
  • Şalgam suyunun içindeki maddeler kemik sağlığını ve diş yapısını güçlendirir. Böylelikle daha iyi bir ağız sağlığı söz konusu olur. Ayrıca vücut daha güçlü ve dirençli duruma gelir.
  • Vücutta zamanla birikmiş olan toksinlerin atılması şalgam suyu sayesinde mümkün hale gelir.
  • Şalgam suyunda bulunan yüksek laktik asit yardımıyla sindirim sistemi daha iyi çalışmaya başlar.
  • “Şalgam suyu kan yapar mı?” sorusunun cevabı da olumludur. Şalgam suyunun kan dolaşımını hızlandırması sonucunda vücuttaki kan oranının arttığı görülür.
  • “Şalgam suyu şekeri düşürür mü?” sorusunun yanıtı olumludur. Diyabet hastalığı bulunan kişilerin şalgam suyu tüketmeleri zararlı değildir aksine şeker oranı fazla olmadığı için yararlıdır.

Şalgam Suyu Nasıl Yapılır?

Ev ortamında hazırlandığı zaman şalgam suyu probiyotik özellik göstermektedir. Fabrikasyon üretim sonucunda yapılıp satılan şalgamlarda katkı maddeleri bulunduğu için bu özellik tam anlamıyla görülmemektedir.

  • Öncelikle şalgam, kırmızı havuç ve kırmızı pancar bitkileri temin edilmelidir.
  • 2 tane toz kefir mayası, içme suyu ve kaya tuzu malzemeleri de satın alınmalıdır.
  • Daha sonrasında ise tüm malzemeler karıştırılır.
  • Karışımın serin bir ortamda 2 ay civarında bir süre bekletilmesi sonucunda şalgam suyu elde edilir.

Şalgam Suyu Nasıl Yapılır?

Şalgam Suyu

Şalgam Suyu Kalori ve Besin Değeri Nedir?

  • Diyet yapmak isteyenler ya da formunu koruma amacında olanlar “1 bardak şalgam suyu kaç kalori?” sorusunun yanıtını merak ediyor olabilir.
  • Bir bardak şalgam suyunda diğer bir deyişle 100 gr oranındaki içecekte yaklaşık 5 oranında kalori vardır. Kalori değerinin az olması şalgam suyunun gönül rahatlığıyla içilmesini destekleyen bir özelliktir.
  • Şalgam suyu besin değerlerine bakıldığı zaman karbonhidrat oranının yüksek olduğu görülür. Protein oranı ve lif oranı açısından ideal olması da şalgam suyunu diyet listesine eklemek için ideal duruma getirir.
  • Şalgam suyunda belirli bir düzeyde yağ bulunur ancak olumsuz etkisi yoktur. Sonuç olarak “şalgam suyu kilo aldırır mı?” kaygısı yaşanmadan rahatlıkla tüketilebilir.
  • “Şalgam suyu ne kadar içilmeli?” sorusunun belirli bir sınırı yoktur. Ancak her gün bir bardak kadar içilmesinin yararlı olduğu söylenebilir. Gereğinden fazla tüketilmesi sonucunda yan etkiler meydana gelebilir.
  • “Şalgam suyu bebeğe gaz yapar mı?” sorusunun yanıtı içirilecek olan bebeğin bünyesine göre değişir. İçeceğin bebeklere sekizinci aydan sonra verilmesi idealdir.
  • Sindirim sistemi sorunu olan bebeklere şalgam suyu verilmemesi daha iyi bir seçenektir.

Şalgam Suyu Zararları

  • Her besini tüketirken olduğu gibi şalgam suyunu tüketirken de aşırıya kaçmamaya özen gösterilmelidir. Tuz içeriğinden kaynaklı tansiyon hastalarının şalgam içmesi pek önerilmez veya bu hastalar ev yapımı az tuzlu şalgam içmeyi tercih edebilir.
  • Şalgam, asidik yapısı ile mide yanması yaşayan kişilerin dikkatli tüketmesi gereken bir içecektir.

Şalgam Suyu Zayıflatır Mı?

  • Her gün düzenli olarak bir bardak şalgam suyu tüketilmesi sonucunda zayıflama konusunda yarar görülebilir. “Şalgam suyu metabolizmayı hızlandırır mı?” diye merak edenler sonuçların olumlu olduğunu görüp kendilerini mutlu hissedebilir.
  • İçecekteki maddelerin vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olması da şalgam suyunun zayıflatıcı özelliğini arttırır.
  • “Şalgam suyu diyeti bozar mı?” diye düşünenler tam tersinin söz konusu olduğunu zaman içinde deneyim edebilir. Şalgam suyu ile zayıflayanlarda şalgam suyunun bu etkisini onaylamaktadır.

Şalgam Suyu Nereden Alınır?

  • Şalgam yemeklere eşlik eden ya da tek başına tüketilen popüler bir içecek olduğu için birçok yerde rahatlıkla bulunur.
  • Marketlerden alınabilecek olan şalgam suyunu online internet sitelerinden organik şekilde satın almak da mümkündür.
  • Fermantasyon özelliğine sahip şalgam suyu içmek isteyenler ise ev ortamında gerekli malzemeleri satın alarak şalgam suyu yapabilir.
  • Acil olarak tüketilmek isteniyorsa market, bir süre bekleme imkanı varsa evde yapmak tercih edilebilir.

Şalgam Suyu Fiyatı Ne Kadardır?

  • Şalgam suyu birçok kişinin rahatlıkla temin edebileceği bir üründür. Ekonomik fiyatlar karşılığında şalgam suyu alarak sofraya eklemek mümkündür.
  • Cam şişedeki litrelik şalgamı 5 TL civarında hatta daha az fiyat karşılığında bulma şansı vardır. Fazla miktarda şalgam suyu tüketmek isteniyorsa koli olarak satın almak da tercih edilebilir.
  • “Şalgam suyu bozulur mu?” sorusunun cevabı saklama yöntemlerine göre değişir. Bozulma durumunun mevsimlerle de ilgisi vardır.
  • Kış aylarında uzun süre bozulmadan saklama imkanı bulunur.
  • Yaz aylarında ise sıcak hava durumu nedeniyle tadında bozulmalar görülebilir. Bu nedenle koli halinde şalgam suyu alındığı zaman dikkatli olmakta fayda vardır.
Şalgam Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

Ev Yapımı Nefis Şalgam Sulu Tarifler

Gerçek anlamda organik bir şalgam suyu yapmak isteyenlerin gerekli malzemeleri almaları durumunda evde bu içeceği yapma imkanları vardır. Malzemelerin doğru oranda karışmış olmalarına özen göstermek bu noktada önemli olan husustur.

1) Evinizde Şalgam Suyu Yapıp Bol Bol Tüketin

Linkte yer alan pratik tarifi uygulayarak kısa sürede bol miktarda şalgam suyu yapma şansı yakalayabilirsiniz. Böylelikle istediğiniz zaman yemeklerinize eşlik edecek iyi bir alternatif bulabilirsiniz. Büyük bir bardağa koyduğunuz soğuk şalgam suyuna kırmızı havuç eklemeyi de mutlaka denemeniz iyi bir tercih olur.

Şalgam Suyu

Ev Yapımı Şalgam Suyu

2) Şalgam Suyu İçeren Alternatif Bir Tarif: Kuskus Salatası

Şalgam suyunu şimdiye kadar sadece tek başına tüketilen bir içecek şeklinde benimsemiş olabilirsiniz. Aşağıdaki sıra dışı tarifi uygulayarak şalgam suyu tadını hissedeceğiniz kuskus salatası yaratabilirsiniz. Diyet yapıyorsanız salatayı bir öğün olarak tüketebilirsiniz. Salatayı yemeklerinizin yanındaki bir aperitif olarak da değerlendirebilirsiniz.

Şalgamlı Kuskus Salatası

Şalgamlı Kuskus Salatası

Şalgam Nedir? Faydaları Nelerdir?

Antioksidan Nedir? Faydaları Nelerdir?

Probiyotik Kaynağı Turşunun 6 Şaşırtıcı Faydası

Turşu Suyu Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Şalgam Suyu Tarifi

Şalgam Suyu

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
Acılı Şalgam Suyu Tarifi

Acılı Şalgam Suyu

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
Şalgam Tarifi

Şalgam

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Şalgam Salatası Tarifi

Şalgam Salatası

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Şalgam Dolması Tarifi

Şalgam Dolması

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Şalgam Çırtması Tarifi

Şalgam Çırtması

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Şalgam Turşusu Tarifi

Şalgam Turşusu

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
Mor Şalgam Salatası Tarifi

Mor Şalgam Salatası

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri