Şarküteri Nedir? Ürünler Listesi, Tabağı Nasıl Hazırlanır?

Şarküteri Nedir? Ürünler Listesi, Tabağı Nasıl Hazırlanır? Tarifi

Şarküteri Tabağı Hazırlama: Şık Tüyolar

Şarküteri yiyecek ve gıda alanında sıkça kullanılan kelimelerden biri. Markete gittiğinizde, özenli sofralar hazırlamak istediğinizde şarküteri ürünlerini kullanarak ortaya lezzetli bir tabak sunabilirsiniz. Doyurucu besinleri kapsayan şarküteri tabağı sayesinde hem göze hem de mideye hitap etmek mümkün.

Peki, şarküteri nedir ve şarküteri ürünleri nelerdir? Bu konuya değineceğimiz yazımız sayesinde siz de öğünlerinize lezzetli tabaklar çıkarabilirsiniz.

Şarküteri dekorasyon odaklı sunum yapılan mekanlarda olmazsa olmaz besinlerdendir. Bazen süsleme olarak bazen de görsel şölen amaçlı masalarda dikkat çeker. Misafirlerinizi iyi ağırlamak, onlara özenli bir sofra sunmak için şarküteri grubundaki besinlerden faydalanabilirsiniz.

Gün içinde dilediğiniz öğünde, atıştırmalık lezzetleri tüketmek istediğinizde, arkadaşlarınızla keyifli bir masada buluşmak istediğinizde marketlerdeki şarküteri reyonuna uğrayabilirsiniz. Böylece hem süt ürünlerinden hem de et ürünlerinden meydana gelen renkli ve lezzetli bir tabakla sofranızı tamamlamış olursunuz.

Yiyeceklerin iştahı açması için görsel açıdan da dikkat çekmesi önemli diyorsanız; zaman kaybetmeden bu yazımızı okuyabilirsiniz. Kahvaltıdan beş çayına kadar geniş bir zaman diliminde tüketme şansınız olan şarküteri tabağının içeriğine birlikte göz atalım.

şarküteri tabağı nasıl hazırlanır

Şarküteri Nedir?

Birçok kişinin merak ettiği şarküteri ne demek konusuna yoğunlaşalım ve bu soruya yanıt bulalım. Şarküteri; kelime anlamı olarak işlenmiş et ürünlerinin genel adıdır. Yaygın şekilde işlenmiş et ürünlerinin bulunduğu reyonlar için de kullanılır.

Reyon odaklı düşündüğünüzde süt ürünleri ve kahvaltılık besinlerin de yer aldığını ifade etmek mümkün. Ancak kelimenin tam anlamını anlatacak olursak Fransızca kökenli olduğunu belirtelim. Fransızca için sadece işlenmiş etlerin satıldığı dükkanlar için şarküteri kelimesi kullanılır.

Tarif için: Sosis Kaplama Orjinal Adı Corn Dog

Şarküteri Ürünler Listesi

Herhangi bir marketin şarküteri reyonuna girdiğinizde birçok ürünle karşılaşabilirsiniz. Bu ürünler size kahvaltıda ya da atıştırmalık saatlerinizde karnınızı doyurmak için yardımcı olabilir. Aynı zamanda keyifli bir sohbet ortamında masanızda doyurucu bir tabak olsun isterseniz; yine şarküteri ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Peki, hangi besinler şarküteri grubuna girmektedir? Şarküteri ürünler listesine göz atarak bu besinleri daha iyi tanıyabilirsiniz.

Sucuk

Hem çiğ hem de pişmiş şekilde tüketilen bir besindir. Şarküteri tabaklarında sevenler için kullanılır.

Pastırma

Genellikle çiğ tüketilir kahvaltı ve atıştırmalık öğünlerde tercih edilir.

Salam

Çiğ ve pişmiş tüketime uygun bir şarküteri ürünüdür.

Sosis

Genellikle pişmiş şekilde tüketilen bir şarküteri besinidir. Sadece şarküteri tabaklarında değil pizza ve sandviç gibi yiyecekler için de tercih edilir.

Füme Et

Yaygın şekilde çiğ tüketilmektedir. Füme et seçenekleri ısıl işlem gördüğü için şarküteri tabaklarında soğuk şekilde servis edilebilir.

Jambon

İnce dilimlenmiş bir şarküteri ürünü olduğundan hem süslenerek servis edilir hem de şarküteri tabağında zemin olarak kullanılabilir.

Kavurma

Şarküteri grubuna giren bir besindir ancak şarküteri ve peynir tabaklarında çok sık tercih edilmez. Sandviç ve kahvaltı öğünlerinde tüketilir.

Rozbif

Şarküteri alanında kullanılan lezzetli bir besindir.

şarküteri ürünleri

Şarküteri Sunum Tabağı Nasıl Hazırlanır?

Ön Hazırlık

  • Şarküteri sunum tabağı hazırlamak için önce atıştırmalık malzemeleri seçerek işe başlayın. Damak tadınızdan veya menünüze uyumlu aperitiflerden ilham alabilirsiniz.
  • Çeşitli peynirler, dilimlenmiş etler (jambon, salam, pastırma gibi), zeytinler, tuzlu krakerler, kuru meyveler, ceviz veya badem gibi kuru yemişler yer alabilir.
  • Geniş, düz bir sunum tabağı seçebilirsiniz. Bambu sunum tabakları şarküteri tabağı için sıkça tercih edilir.

Sunum

  • Peynirleri ve sucuk, sosis gibi et ürünlerini yuvarlak dilimleyin ya da küp küp doğrayın.
  • Peynirleri hamur şekil verme kalıplarında da kesebilirsiniz.
  • Kesilemeyecek peynir ya da et ürünlerini küçük parçalara bölebilirsiniz.
  • Top peynirler de tercih edebilirsiniz.
  • Peynir ve etleri köşe, dış ya da orta bölümüne dizin.
  • Üzüm, çilek, erik, yaban mersini, böğürtlen, portakal, mandalina ve elma dilimleri gibi küçük meyveleri bir bölüme küme halinde yerleştirebilirsiniz.
  • Zeytinler yağlı olabileceğinden küçük bir sos kasesinde tabağa ekleyebilirsiniz.
  • Tuzlu kraker ya da cipsleri su içeriği yüksek malzemelerden (meyve, peynir) daha uzak konumlandırın.
  • Aralarda kalan boşluklara kuru yemiş veya kuru meyve serpiştirin.
şarküteri tabağı sunumu

Şarküteri Sunum Tabağı Hazırlarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Özel ve özenli davetlerinizde şarküteri ürünlerini kullanarak enfes bir tabak hazırlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle kullanacağınız tabağı belirlemelisiniz. Düz ve geniş bir tabak içinde hem şarküteri hem de peynirleri bir araya getirerek iştahları açan görsel elde edebilirsiniz. Bambu, ahşap ya da porselen tabak kullanarak elinizdeki yiyecekleri uyum içinde yerleştirebilirsiniz.

Peki, şarküteri tabağı hazırlamak isterseniz neye dikkat etmelisiniz? Lezzetli ve ilgi çeken bir şarküteri tabağı sunmak için listedeki önerileri dikkate alabilirsiniz. Bu bilgiler işinize çok yarayacak!

  • Davetlerinizde şarküteri tabağı sunmak istiyorsanız hazırlığa çok önceden başlamayın.
  • Misafirleriniz geldikten sonra ya da onlar gelmeden 10 dakika önce tabağı hazırlamanız önerilir.
  • Genellikle işlenmiş etlerden oluşacak bir tabak masada yer alacağı için ürünlerin kokmasına önlem almalısınız.
  • Soğuk tüketime uygun şarküteri ürünlerinden oluşan bir sunum tabağı hazırlayabilirsiniz.
  • Dilimli, küp küp kesilen ya da rulo şeklinde sunabileceğiniz salam, sosis, pastırma ya da jambon kullanabilirsiniz.
  • Tabağınıza isterseniz dilim salamlardan zemin hazırlayabilirsiniz.
  • Geniş ve büyük jambonları katlayarak her biri birbirine paralel gelecek şekilde tabağa yerleştirebilirsiniz.
  • Sucuk kullanacaksanız sucukları dilimleyerek yanyana dizebilirsiniz. Bu dizimde her bir dilimi diğer dilimin üzerine koyabilirsiniz.
  • Mümkünse tabağınızda sadece şarküteri ürünleri kullanmaktan kaçının. Arada kalan boşlukları farklı ürünlerle doldurabilirsiniz.
  • Yeşil zeytin, ızgara zeytin, çizik ya da biberli zeytin kullanarak şarküteri ürünleri arasında bir geçiş elde edebilirsiniz.
  • Zeytinlerin kolayca tüketilmesi için kürdan batırabilirsiniz. Kürdanlar, şarküteri tabağınıza hareketlilik getirebilir.
  • Kırmızı etten üretilen şarküteri ürünleri kullanacaksanız tabağınızda tek bir renk hakim olacaktır. Bu renk içinde maydanoz ya da peynir kullanarak ilgi çeken bir görsel oluşturabilirsiniz.
  • Aklınızda bulunması gereken bir diğer bilgi de şarküteri tabağında sulu besinlerin yer almamasıdır. Sulu besinler diğer yiyeceklerin tadını ve şeklini bozabilir.
  • Sert, kolay dilimlenen, soğuk tüketime uygun olan her şarküteri ürününü tabağınızda kullanarak lezzetli bir servis yapabilirsiniz.
  • Eğer geniş bir tabak üzerinde çalışma yapıyorsanız; tabağın köşesinde 1 salkım üzüm ya da birkaç adet tuzlu gevrek kullanabilirsiniz.
şarküteri tabağı nasıl hazırlanır

Markette Şarküteri Ne Demektir?

Marketlerde şarküteri reyonunda sadece işlenmiş et satışı yapılmaz. Reyonun devamında peynir türleri, yağ çeşitleri, zeytin seçenekleri ve kahvaltılık ürünler de dikkat çeker. Özel olarak şarküteri dükkanına girdiğinizde ise sucuk, salam, sosis, pastırma, kavurma, füme et gibi besinlerin yoğun şekilde satıldığını görebilirsiniz.

şarküteri ürünleri nelerdir

Hangi Kahve Hangi Bardakta İçilir?

Balık En İyi Hangi Tavada, Nasıl Pişer?

Peynir Tabağı Sunumu Nasıl Hazırlanır?

En Sağlıklı Tencere Tava Hangisi? Nasıl Seçilir?

Blender Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar? Neler Yapılır?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

19. Gün İftar Menüsü

İftara ne yapsam diye düşünmek yok, Nefis Yemek Tarifleri her gün yanınızda! 19. günde harika sunumlarıyla enfes bir iftar menüsü hazırladık. Yayla çorbası ile nefis bir başlangıç yapıyoruz. Doyurucu ramazan yemekleri taleplerinizi karşılayabilecek harika önerimiz var: Patates mantısı ve iştah ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Şarküteri Pizza Tarifi

Şarküteri Pizza

2-4 kişilik, 1 saat Hazırlık, 10dk Pişirme
Şarküteri Pizza Tarifi

Şarküteri Pizza

2-4 kişilik, 1 saat 30dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Maydanozlu Krep Nasıl Hazırlanır Tarifi

Maydanozlu Krep Nasıl Hazırlanır

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Lohusa Şerbeti Nasıl Hazırlanır Tarifi

Lohusa Şerbeti Nasıl Hazırlanır

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Hindi İçin Sos Nasıl Hazırlanır Tarifi

Hindi İçin Sos Nasıl Hazırlanır

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 2 saat 30dk Pişirme
Panna Cotta Tarifi Nasıl Hazırlanır

Panna Cotta Tarifi Nasıl Hazırlanır

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Tarifler Geri
Videolar Geri