Somon Balığı Nasıl Pişirilir, Temizlenir, Marine Edilir? 12 Tarif

Somon Balığı Nasıl Pişirilir, Temizlenir, Marine Edilir? 12 Tarif Tarifi

Somon Balığı Pişirmenin En İyi Lezzet Sırları

Sağlıklı yaşamak ve iyi beslenmek isteyen herkesin düzenli olarak balık tarifleri yapması ve tüketmesi gerekir. Somon balığı ise etli ve lezzetli olması başta olmak üzere birçok özelliği ile tercih edilebilecek bir türdür. Somon balığının füme versiyonu da kendine özgü aroması ve tadıyla akıllara kazınmış bir yiyecektir.

Somon Balığı Nasıl Pişirilir, Yapılır?

  • Fırında Somon
  • Patatesli Soslu Somon
  • Izgara Somon
  • Airfryer Somon
  • Kağıtta Somon
  • Sar Pişirde Somon
  • Hollandaise Soslu Somon Fileto
  • Somonlu Kremalı Makarna
  • Tavada Somon
  • Fırında Somon ve Arpa Şehriye Pilavı
  • Fırında Soslu Somon
  • Mangal Tadında Somon
somon balığı nasıl pişirilir

Pembeye yakın rengiyle dikkat çeken sevimli somon balığı ile sofralara renk katacak türde tarifler hazırlanabilir. Somon balığı yapımı pratik bir süreç olduğu kadar eğlenceli de sayılabilir. Masanıza çeşitlilik ve değer katacak somon balığını severek tüketebilirsiniz.

somon faydaları

Somon Balığı Nasıl Pişirilir? 12 Nefis Tarif

Somon balığının en avantajlı yönlerinden biri farklı pişirme yöntemlerine açık olmasıdır. Kızartmak, somon balığı çorbası yapmak, fırında tarif hazırlamak gibi seçenekler vardır. Dilimleme aşamasında ise balığın omur kemiğinden eşit kesimler yapılabilir.

Kılçıkları cımbız yardımıyla alarak bu sorunu da halledebilirsiniz. Pişirmeden önce somon balığı terbiyesi yaparsanız daha nefis sonuçlar alabilirsiniz. Alışkanlık yapan aromasıyla öne çıkan balık türlerinden somonlu tarifler ile sıra dışı yemeklere imza atabilirsiniz.

Somon balığı nasıl yapılır? Evde kendi mutfağınızda en az balık restoranlarındaki kadar lezzetli ve iştah açan somon balığı tarifleri listesini sizler için derledik!

1) Hafif ve Sağlıklı Bir Tarif: Fırında Somon

Somon pişirme yöntemleri içindeki en pratik türlerden biri olan fırında somonu kolaylıkla yapabilirsiniz. Linkteki adımları takip etmeniz sofranıza bu sade ve renkli tadı eklemeniz için yeterlidir. Fırında Somon

2) Fırında Patatesli ve Özel Soslu Somon Balığı

Fırında somon pişirmek istiyorum; doyurucu ve özel bir tarif olsun diyorsanız işte size enfes formül! Özel sosuyla harmanlanan lokum tadında somon balığı, yanında yumuşacık pişmiş patatesleriyle tam ağzınıza layık! Fırında Patatesli ve Özel Soslu Somon Balığı

Fırında Patatesli ve Özel Soslu Somon Balığı

3) Sos ile Lezzeti Arttırılmış Izgara Somon

Somonun en leziz hallerinden biri olan ızgara tarifini yapacağınız özel sos ile tatlandırabilirsiniz. Mükemmel bir aperitif olan soslu somon ızgarayı tek başına yemeyi de seçebilirsiniz. Soslu Somon Izgara

Soslu Somon Izgara

4) 12 Dakikada Servise Hazır: Airfryer Somon Tarifi

Son dönemin popüler sıcak hava fritözü airfryer ile çok sağlıklı ve jet hızında somon hazırlayabilirsiniz! Koskoca bir fırını çalıştırmadan sadece 12 dakika içinde sulu sulu, yumuşacık somon için hemen videolu tarife buyurun! Airfryer Somon Tarifi (Videolu)

Airfryer Somon Tarifi (Videolu)

5) Rengarenk Bir Balık Tabağı İçin: Kağıtta Somon

Kağıt üzerinde pişirilen somon, rengarenk bir balık tabağı için aradığınız yemektir. Yanına sevdiğiniz salataları veya sebze türlerini ekleyebilirsiniz. Kağıtta Somon

Kağıtta Somon

6) Sar Pişir Somon Tarifi (15 Dakikada Yumuşacık)

Somon balığının çeşitli malzemeler ile en pratik şekilde fırınlanması sonucunda elde edeceğiniz yumuşak kıvamlı tarifte koku yok, bulaşık yok! Sar Pişir Somon Tarifi (15 Dakikada Yumuşacık)

7) Hollandaise Soslu Somon Fileto

Değişik somon balığı tarifi denemek istiyorum diyenlere Hollandez soslu enfes bir tarifimiz var! Tavada şipşak kızartıp mevsim yeşillikleri ve küçük patateslerle servis edebileceğiniz somon filetolar için o özel sos tam kıvamında tarifiyle sizlerle! Hollandaise Soslu Somon Fileto

Hollandaise Soslu Somon Fileto

8) Farklı & Pratik Fikirler: Kremalı Somonlu Makarna Tarifi

Balık sevmeyen çocuklara somonu daha eğlenceli hale getirmenin nefis püf noktası: Makarna! Hem yetişkinler hem de gelişme çağındaki çocuklar için doyurucu ve besleyici somonlu makarna, dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz bir ana yemek! Kremalı Somonlu Makarna Tarifi

Kremalı Somonlu Makarna Tarifi

9) Somon Balığını Bu Sos ile Deneyin: Tavada Soslu Somon Balığı Videolu

Siz hala bu sosumuzu denemediniz mi? Somon balığını enfes bir sosla hazırlayabileceğiniz tarifimizde dereotu, limon, sarımsak ve zeytinyağı lezzet güçlerini pamuk kıvamında bir somonla birleştirdi! İşte, ihtiyacınız olan tüm püf noktaları ve videolu tarif! Tavada Soslu Somon Balığı (Videolu)

Tavada Soslu Somon Balığı (Videolu)

10) Fırınlanmış Somon, Arpa Şehriye Pilavı ile (Leziz Videolu)

Fırında; hardal, soya sosu, bal, dereotu, limon, zeytinyağı ile hazırlanan sosunda yumuşacık pişen aroma zengini bu tarifle, somon sevmeyenlerin dahi fikri değişecek! Yanında bezelyeli arpa şehriye pilavı ile servis edebileceğiniz somon balığını mutlaka deneyin! Fırınlanmış Somon, Arpa Şehriye Pilavı ile (Leziz Videolu)

Fırınlanmış Somon, Arpa Şehriye Pilavı ile (Leziz Videolu)

11) Fırında Soslu Somon Balığı Tarifi: Özel Davetlere Birebir!

Fırında somon balığı nasıl pişirilir merak edenlere pek çok kez deftere eklenen, deneyenlerden tam not alan lezzet garantili bir tarifimiz var! Özel sosuyla davetlerinizi taçlandıracak bir ana yemek arıyorsanız daha fazla vakit kaybetmeyin! Fırında Soslu Somon Balığı

Fırında Soslu Somon Balığı

12) Mangal Tadında Fırında Enfes Somon

Balığı mangalda sevenlere ev ortamında orijinal mangal lezzeti sunuyoruz! Tam aradığınız tada sahip, dışı nar gibi kızarmış içi sulu ve nemli somon tarifi birebir mangal tadında! Yanında yeşil salata ve tane tane pilav tariflerimizle harika gider! Mangal Tadında Fırında Enfes Somon

Mangal Tadında Fırında Enfes Somon

Somon Balığı Nasıl Temizlenir?

Somon balığı pişirmeden önceki temizleme sürecine özen göstermek gerekir:

  • Balıklar suda iyice yıkandıktan sonra üst yüzeylerinde yer alan pullu kısımlar bıçak yardımıyla temizlenir.
  • Solungaç ve yüzgeç bölümleri de kesildikten sonra iç organlarını temizlemeye sıra gelir.
  • İç kısmı da yıkandıktan ve hijyenik duruma geldikten sonra yağlı bölümleri alınarak bir kenara ayrılır.
  • Son olarak ise baş kısmının ayrılması gereklidir çünkü bu kısmı pişirilememektedir.
  • Pullarından ve kafa kısmından arınan somon balığını avuç içi büyüklüğünde dilimlemeniz önerilir.
  • Bütün halinde pişmesi zor olan somon balığı, en lezzetli şekilde dilim dilim pişecektir.
  • Yapısında bulunan kılçıkların kalınlığı fazla olduğu için elinizle ya da kılçık makasıyla kolayca temizleyebilirsiniz.
somon balığı nasıl pişirilir

Somon Balığı Nasıl Marine Edilir?

Lezzetli bir somon tüketmek istiyorsanız; marine ettikten sonra pişirebilirsiniz. Dilerseniz fırında dilerseniz tavada arkalı önlü pişirdikten sonra tabaklara servis yapabilirsiniz. Somon balığı sos olmadan da lezzetini veren ancak marine sosla daha da iştahları kabartan bir balık türüdür.

  • Limon, zeytinyağı, sarımsak, tuz ve defne yaprağı karışımında yarım saat dolapta bekletebilirsiniz.
  • Soya sosu, sarımsak, limon, dereotu, karabiber malzemelerini karıştırarak alternatif bir somon balığı sosu elde edebilirsiniz.
  • Hardal, elma sirkesi, zeytinyağı, dereotu, toz şeker ve tuz karışımı somon balıkları için bir başka iyi marine seçeneğidir.
  • Baharatlı marine için ise tereyağı, zeytinyağı, limon, tuz, karabiber, pul biber ve sarımsak karışımı kullanılabilir.

Tarif için: Marineli Somon Izgara

Marineli Somon Izgara

Somon Pişirirken Hangi Baharatlar Kullanılır?

Somon balığının etine ve lezzetine yakışan baharatlar vardır. Eğer bu baharatları tariflerinize eklerseniz balığın tadını uzun süre damağınızda hissedebilirsiniz. Bir daha olsa yine yesem diyeceğiniz bir somon hazırlamak için mutlaka listedeki baharatları kullanmanız önerilir:

  • Himalaya Tuzu
  • Sarımsak
  • Taze Kekik
  • Biberiye
  • Tane Karabiber
  • Defne Yaprağı

Somon Balığı En İyi Hangi Tavada Pişer?

  • Somonu yakmadan ve yapıştırmadan pişirmek için granit ya da döküm tavaları tercih edebilirsiniz.
  • Fırına uyum sağlayan döküm tavalar içinde de hazırladığınız sosla beraber pişirebilirsiniz.
  • Kızartmak istiyorum biraz somonda çıtırlık olsun diyenler için mutlaka yanmaz ve yapışmaz özelliği olan granit, döküm tavalar kullanılmalıdır.

Somon Balığı Sunumu Nasıl Olmalıdır?

  • Kapya biber, yeşil ve sarı biber türleriyle leziz ve iştah açan bir yardımcı yemek hazırlayabilirsiniz.
  • Servis tabağına eşlik etmesi için kuşkonmaz soteleyebilirsiniz.
  • Eğer fırında somon pişiyorsa; tepsi yanında patates dilimlerini de baharatlı şekilde pişirebilirsiniz.
  • Arpa şehriye, makarna, pirinç pilavı gibi yardımcı yemeklerle servis edebilirsiniz.
  • Mevsim yeşillikleri ile salata hazırlayabilirsiniz.
  • Mevsimine göre karnabahar, havuç, brokoli gibi buharda pişmiş sebzelerle servis edebilirsiniz.
somon balığı nasıl yapılır

Somon Balığı Kalori ve Besin Değerleri

Somon balığı kalorisi türlerine göre farklılık göstermektedir. Standart bir porsiyon somon balığında 208 kcal değerinde kalori vardır. Yağ oranı fazla yüksek olmadığı için kilo almak istemeyenler açısından ideal bir seçimdir.

Pişmiş durumdaki somon balığı ise 347 kalori değeri ile karşımıza çıkar. Izgara somon tarifi yapmayı tercih ederseniz 290 kalori değerini görebilirsiniz. Füme somon balığı ise 100 gramında 117 kalori barındırır.

Somon balığı besin değeri açısından iyi özelliklere sahip bir gıdadır. Protein ve B grubu vitaminler yönünden zengin olması balığı daha faydalı duruma getirmektedir. Omega 3 yönünden iyi bir oran yakalamış olması da balığın olumlu niteliklerinden biridir.

Detaylı bilgi için: Somon Balığı Kalori ve Besin Değeri: Füme, Fırın, Izgara

somon balığı nasıl pişirilir

Somon Balığı Faydaları Nelerdir?

  • Somon balığının en önemli faydalarından biri kanser türü hastalıkları önlemeye yardımcı olmasıdır.
  • Somon balığında bulunan Omega 3 içeriği kalp hastalıklarına karşı koruma sağlamaktadır.
  • Zayıflama ve sağlıklı beslenme konusuna ilgi duyan kişiler için ideal bir tercihtir. Diyet listelerine rahatlıkla somon balıklı tarifler eklenebilir.
  • Parlak görünümlü ve sağlıklı bir cilde kavuşmak için sıklıkla somon balığı tüketmek yerinde bir karardır.
  • Alzheimer türü hastalıkların tedavisinde somon balığı yemek etkili sonuç verir.
  • Diyet beslenmesinde önerilen somon balığı, yanında eşlik eden sebzelerle beraber tam bir diyet dostu yemek olacaktır. Düşük kalorisi ve zengin besin değeri sayesinde 1 günlük et ihtiyacını giderecektir.

Detaylı bilgi için: Somon Balığı Yemenin 13 Önemli Faydası

somon balığı nasıl yapılır

Somon Balığı Hangi Mevsimde Yenir?

Somon balığı mevsimi olarak en ideal seçenek ilkbahar ve yaz aylarıdır. Somon balığı hangi ayda yenir sorusunun yanıtı ise ilkbahar ayları olarak cevaplanabilir. Somon türündeki balıklar ilkbahar ve yaz mevsiminin hafif ve rahat atmosferi ile son derece uyumludur. Salatalar ile süslenmiş bir masada deniz manzarası eşliğinde somon balığı yemek keyif vericidir. İsteğe ve tercihlere bağlı olarak yılın diğer mevsimlerinde ve aylarında somon balığı tüketmek seçilebilir.

somon tarifi

Somon Balığı Fiyatları Ne Kadar?

Somon balığı fiyat özellikleri satın alınacak ürünlere göre değişiklik gösterir. İthal ve dilimlenmiş somon balığı kilosu yaklaşık 300 TL fiyat karşılığında alınabilir. Yerli somon fiyatları ise ortalama 120 TL’den satılmaktadır.

Somon fileto almayı da duruma göre tercih edebilirsiniz. Somon füme paketleri ise kanepe yapmak, salataya eklemek için idealdir. 100 gramlık füme somonu 35 ila 90 TL civarında fiyatlar ile ürünleri satın alabilirsiniz.

Güncellenme tarihi: 16.01.2023

somon balığı pişirme

Somon Balığı Avı Nasıl Yapılır?

Somon balığı avı balıkçılık işleriyle uğraşanların eğlenerek ve keyif alarak yaptıkları bir aktivitedir. Bununla birlikte somon balığı tutmak bir nebze zorlu bir süreçtir.

  • Somon balıklarını yakalamak için kaliteli oltalar, makaralar ve yemler kullanmak gereklidir.
  • Makara boyunu uzun şekilde almak avlanırken daha başarılı olmanızı sağlar.
  • Somon balıklarının en ilginç yönlerinden biri doğdukları sulara mutlaka geri dönerek yumurtalarını bırakmalarıdır.
  • Denizlerde ve göllerde yaşamayı seven balıkları tutmak için hangi dönemde nereye göç ettiklerini iyi takip etmek önemlidir.
somon balığı nasıl marine edilir

Somon Balığı Çeşitleri ve Özellikleri

Somon balığı yemek kültüründe yumuşak kıvamda, kolay yenilen bir balık türü olmasıyla bilinir. Tatlı sularda yaşayan somon balıkları gezgin olmalarıyla ünlüdür. Faydalarının fazla olması da somon balığının önemini artıran yönlerinden biridir.

Yaşları değiştikçe renklerinin farklılaşması somon balığının ilginç yönlerinden birini oluşturur. Somon balığı çeşitleri incelendiği zaman karşınıza Atlantik ve Pasifik Somonu gibi türler çıkmaktadır. İri olmaları nedeniyle somon balıkları yemek yapımında kullanmak için ideal niteliktedir.

Somon balığı çocukların beslenmesinde önemli bir yeri olan balık türüdür. Zengin omega yağ asitlerini ve proteini barındırdığı için beyin gelişimine destek olur. İleri yaşlarda görülme riski artan Alzheimer hastalığının önüne geçer. Belirli aralıklarla ölçülü miktarda somon tüketmek, vücut direncini koruduğu gibi zihin gelişimine de yardım eder.

somon kalori

Somon Balığı Yıkanır Mı?

Sağlık açısından hijyenik bir yemek hazırlamak adına, somon balığını yıkamanız önerilir. Kılçıkların ayrılması, pulların temizlenmesi ve etli kısmının yıkanması önerilir. Yıkanan somonun suyu süzüldükten sonra pişirme işlemi için kullanılabilir.

Somon Tavada mı Fırında mı Pişer?

Bu soruya yanıt vermek için mutfaktaki imkanlarınızı kullanabilirsiniz. Eğer fırın kullanıyorsanız somonu yağsız ve kokusuz şekilde pişirip afiyetle tüketebilirsiniz. Şayet fırın imkanı yoksa yapışmaz geniş bir tavada kısık ateşte somonu pişirebilirsiniz. Kendinden yağlı bir balık olduğu için çok yağda kızartılması önerilmez. Şayet evde hava fritözü kullanıyorsanız fritöz haznesinde de somon pişirebilirsiniz. Bu şekilde besin değerini korumuş olursunuz.

Somon Balığı Sosu Nasıl Hazırlanır?

Somon servisi yapan mekanlarda, somon balığı özel bir sosla sunulmaktadır. Bu sosun içinde un, sarımsak, yağ ve dereotu vardır. Kavrulan unlu karışıma dilediğiniz baharatları ekledikten sonra hafif kıvamlı bir somon balığı sosu elde edebilirsiniz. Sosa kıvam vermesi için zeytinyağı ve limon suyu kullanılmaktadır.

somon balığı tarifleri

Balığın Yanında Ne Yenir? Balıkla İyi Giden 11 Enfes Meze

Balık Kaç Kalori? Pişirme Tekniklerine Göre Balık Kalori Değerleri

Balık Mevsimi Listesi – Hangi Ayda Hangi Balık Yenir? 12 Ay 12 Tarif

Balık Pişirme Teknikleri: 9 Değişik Yöntem, Fark Yaratan Püf Noktaları

Balık Kokusu Nasıl Gider? Artık Evinizde Rahatça Balık Pişirebilirsiniz!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Marine Soslu Fırında Somon Balığı Tarifi

Marine Soslu Fırında Somon Balığı

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Somon Balığı Tarifi

Somon Balığı

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Somon Balığı Tarifi

Somon Balığı

4-6 kişilik, 2 saat 30dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Somon Balığı Tarifi

Somon Balığı

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Somon Balığı Tarifi

Somon Balığı

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Somon Balığı Tarifi

Somon Balığı

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Fırında Somon Balığı Tarifi

Fırında Somon Balığı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Fırında Somon Balığı Tarifi

Fırında Somon Balığı

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Fırında Somon Balığı Tarifi

Fırında Somon Balığı

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri