Üsküdar İftar Mekanları: En İyi 11 Restoran

Üsküdar İftar Mekanları: En İyi 11 Restoran Tarifi

Üsküdar’da Nerede İftar Yapılır?

Ramazan ayının hayırlı bereketi ve tüm neşesi üzerinizde olsun! İslam aleminin 30 günlük oruç ibadetini gerçekleştirdiği bu günlerde iftar yemeği etkinlikleri bir hayli revaçta.

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Üsküdar İftar Mekanları

  • Kuleli Yakamoz
  • Kanaat Lokantası 1933
  • Filizler Köftecisi
  • Katibim Restaurant
  • Çömlek Kuru Fasulye
  • Bridge Restaurant
  • Metet Közde Döner
  • Yeşil Mavi Cafe – Restoran
  • Mulino Cafe & Restoran
  • Altı Üstü 40 Köfte
  • Emice’nin Yeri

Anadolu Yakası – Üsküdar ve yakınlarında iftar mekanları araştırıyor, bütün gün aç kalan bünyenizi lezzetli bir menüyle taçlandırmayı planlıyorsanız en doğru adrestesiniz demektir. Üsküdar iftar mekanları, gözde restoranlar bu yazıda sizleri bekliyor, hazır mısınız?

Üsküdar iftar mekanları listesinde yer alan restoranlar için önceden rezervasyon yaptırmanız önemlidir; adres ve iletişim bilgilerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Üsküdar İftar Mekanları: En İyi 11 Restoran

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

1) Kuleli Yakamoz

Üsküdar’ın liste başı restoranlarından, boğaz manzaralı Kuleli Yakamoz, Üsküdar sahil iftar mekanları arayan okurlarımız için enfes bir seçim! Çengelköy’ün meşhur çınar ağaçlarının gölgesinde kaliteli hizmet anlayışına sahip Kuleli, panoramik bir Boğaz manzarasına sahip.

Fix Menü Fiyatı: Kişi başı (et, balık) 750 TL piliç 650 TL

Adres: Çengelköy – Kuleli Caddesi No: 69 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 318 95 05

İlginizi çekebilir: İstanbul İftar Vakti, Ramazan İmsakiyesi, İftar Saatleri

2) Kanaat Lokantası 1933

Üsküdar iftar yapılacak mekanlar arasında Kanaat Lokantası’nın sözünü etmemek olmaz! Üsküdar mekanları arasında geleneksel atmosferiyle öne çıkan Kanaat Lokantası yılların tecrübesiyle misafirlerini ağırlıyor.

Ev yemeği lezzetinde sulu tencere yemekleri, zeytinyağlıları, taze mezeleri, her şeyden önemlisi sıcacık çorba çeşitleri ile Osmanlı mutfağı lezzetlerini orijinal tariflerle sunan bu mekanda vejetaryen ve veganlar için de yiyecekler mevcut. İftarı Üsküdar’da yapmakta karar kıldıysanız hiç macera yaşamadan doğruca burayı tercih edebilirsiniz.

En çok beğenilen yemekleri: Özbek pilavı, kadınbudu köfte, elbasan tava, karışık zeytinyağlı tabağı ve patlıcan kebabı yer alıyor. İncir tatlısı, dondurması ve sütlü tatlıları da çok meşhur. Fiyatların diğer esnaf lokantalarına kıyasla -yılların tecrübesini de göz önünde bulundurursak- biraz daha yüksek olduğunu belirtelim.

Adres: Sultantepe Mahallesi Selmani Pak Caddesi No: 9 Üsküdar, İstanbul

İletişim: (0216) 553 37 91

İlginizi çekebilir: İftar Duası Türkçe ve Arapça Okunuşu, Anlamı

3) Filizler Köftecisi

Üsküdar’da iftar mekanları arayanlar için bu semtle özdeşleşmiş bir adrese doğru yola çıkıyoruz! Balkan köfte geleneğini devam ettiren Filizler, mayıs ayında ramazanı karşıladığımız bu günlerde mutlaka deneyimlemek isteyebileceğiniz bir lezzet. Karışık, acılı, sebzeli, kaşarlı, Filizler, kasap, ızgara köfte çeşitleri yanı sıra ızgara et ve steak yeme imkanınız da var elbette. Aileler için de oldukça uygun bir adres. Müşterilerin çoğu fiyatlarla lezzeti orantılı buluyor. Üsküdar mekanları arasında yer alan Filizler Köftecisi’nin Tuzla ve Pendik’te de şubelerinin olduğunu da belirtmiş olalım.

Üsküdar mekan önerileri arasında Filizler kalitesini işletmecilik anlayışındaki inceliklerle gösteriyor. Bir sivil insiyatif olan ENiyibest tarafından bağımsız tüketici değerlendirmeleriyle 2021-2022 döneminde en iyi köfteci seçilen Filizler Köftecisi’nin tadı da tescilli diyebiliriz. Üretim merkezini de müşterilere açık olan mekanın şeffaflığı ön planda tutan duruşu da mekana olan güvenin yüksek olmasının nedenleri arasında yer alıyor. Huzurla iftarınızı açmak için Filizler’i tercih edebilirsiniz.

Adres: Aziz Mahmut Hüdayi Mahallesi Harem Sahil Yolu No: 61 Üsküdar, İstanbul

İletişim: (0216) 553 37 91

İlginizi çekebilir: Avrupa Yakası İftar Mekanları: En İyi 12 Restoran

4) Katibim Restaurant

Üsküdar’ın simgesi haline gelmiş Üsküdar iftar mekanları arasında çok beğenilen bir diğer durağımız Katibim Restaurant 32 yıldır aynı kalitede hizmetini sürdüren ender mekanlardan. 5 farklı konsepte sahip mekan özellikle Akdeniz mutfağında oldukça iddialı. Meksika yemekleri, makarna, pizza, salata çeşitleri, steak kırmızı – beyaz et menüsü, balıkları, tatlıları çok hoşunuza gidecek.

İftariyelikler, ara sıcak, çorba, meze, salata, tatlı, ana yemek, meyve ve içecek çeşitleriyle bu yıl ramazan ayında da bu bölgeye damga vuracağa benziyor. Üsküdar yeme içme mekanları arasında geç saatlere kadar açık olma özelliğiyle de öne çıkan Katibim hafta içi 2’ye, hafta sonu ise 3’e kadar misafirlerini ağırlıyor. İftarın yanında erken sahur yapmak için de Katibim’i tercih edebilirsiniz.

Adres: Şemsipaşa Sahil Yolu No:53 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 310 90 80

5) Çömlek Kuru Fasulye

İstanbul’un kuru fasulye denilince akla gelen liste başı mekanlarından Çömlek Kuru Fasulye, bu sene ramazan ayında misafirlerinizi ağırlıyor! Özel kuru fasulyenin lezzetini taçlandıran manzara sizi büyüleyecek… Mekanın menüsünde: çorbalar, kuru fasulye çeşitleri, pirinç ve bulgur pilavı, muhlama, turşu kavurması, karalahana sarması, köfte ve ızgara çeşitleri, salata çeşitleri ve tatlılar yer alıyor. İstanbul Üsküdar yemek mekanları arasında iftarda lezzete doyacağınızı bir yer arıyorsanız Çömlek Kuru Fasulye’nin dumanı üstünde tüten ve mis gibi kokan tariflerini seveceğinize eminiz.

Adres: Kısıklı Mahallesi Turistik Çamlıca Caddesi No:50 Üsküdar, İstanbul

İletişim: (0216) 335 14 34

6) Bridge Restaurant

Boğaz’ın gelin gibi manzarasına hayran kalacağınız unutulmaz bir iftar deneyimine hazır mısınız? Bridge Restaurant profesyonel menüsüyle her yıl olduğu gibi Üsküdar iftar mekanları 2024 yılının da gözdesi. Sahurda da tercih edebileceğiniz bu mekanda geleneksel Osmanlı yemekleri yanı sıra dünya mutfağından değişik lezzetler de tadabilirsiniz.

Adres: Nakkaştepe Yolu Baba Nakkaş Sokak No: 56 Bağlarbaşı, İstanbul

İletişim: 0216 391 95 85

7) Metet Közde Döner

Odun ateşinde usul usul pişen dönerleri ramazan ayında da afiyetle tüketmek isteyenler, Üsküdar’da yer alan Metet Közde Döner’i tercih edebilir. Bu mekanda pişen dana etiyle hazırlanan dönerler hem iskender sevenleri hem de döner etini sevenleri sevindiriyor. Ramazana özel olarak hazırladıkları paket menü sayesinde çorbasından tatlısına kadar lezzet veren yiyecekler Metet Közde Döner’de sunuluyor. Çok uygun rakamlar ödeyerek iftar yapabileceğiniz Üsküdar mekanlarına Metet Közde Döner’i mutlaka ekleyiniz.

Adres: Kuzguncuk Mahallesi (İcadiye Caddesi İnci Çayırlı sk. no: 2) Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 553 33 33

8) Yeşil Mavi Cafe – Restoran

Üsküdar sınırları içinde iftar akşamı için sevdiklerinizle buluşmak isterseniz; İstanbul’un doyumsuz manzarasını görebileceğiniz Yeşil Mavi Restoran’a davetlisiniz. Bu mekanı tercih ederek en lezzetli ramazan yemeklerini, keyifle ve afiyetle tüketebilirsiniz. Samimi ve huzurlu bir işletmede iftar yemeği programı yapmak için rezervasyon yaptırarak daha rahat edebilirsiniz.

Adres: Kuzguncuk, Fethipaşa Korusu Alt Girişi No: 102, 34674 Üsküdar/İstanbul

İletişim: (0216) 310 35 95

9) Mulino Cafe & Restoran

Üsküdar’da iftar saatinde sevdiklerinizle buluşup nezih bir mekanda iftar yemeği yemek isterseniz; size bu konuda Mulino öncü olacak. Çünkü burada ev yapımı yemek ve tatlılar, vegan yemekler, en lezzetli tatlılar yemek yemeyi sevenler için hazırlanıyor. İftar vaktinde samimi bir mekanda yer almak ve kendinizi rahat hissetmek isterseniz Mulino’yu ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Uncular Caddesi, No: 37: A, Üsküdar İstanbul

İletişim: 0535 943 80 77

10) Altı Üstü 40 Köfte

Ramazan sofralarından eksik edilmeyen köfteyi, bu defa Altı Üstü 40 Köfte’de tadabilirsiniz. Bu mekanda hazırlanan köftenin tarifi kimsede yok. Tadanlar bir porsiyon daha istiyor. Balkanlardan Üsküdar’a kadar gelen özel köfte, piyaz, ciğer ve diğer lezzetler için iftar programınızı burada yapabilirsiniz. Konforlu ve samimi bir mekan olarak Altı Üstü 40 Köfte, sizleri ramazan akşamlarında görmekten gurur duyacak!

Adres: Mimar Sinan, Uncular Cd. no:10, 34672 Üsküdar/İstanbul

İletişim: 0532 365 14 46

11) Emice’nin Yeri

İstanbul’da Karadeniz yemeklerine hasret kalanlar, ramazan akşamlarında Emice’nin Yeri’nde buluşuyor. Çünkü burada Karadeniz yemekleri taze taze ve en leziz haliyle sunuluyor. Çorbalar, kavurmalar, pideler, tatlılar ve güveçler iştahınızı açarken iftar için iyi ki burayı tercih etmişim diyeceğiniz bir memnuniyet sağlanıyor. En lezzetli tadımları yapmak için iftar masanızı rezerve etmeyi unutmayın!

Adres: Selamiali, Şht. Asteğmen Halil Ögel Sk. No:7 D:2, 34664 Üsküdar/İstanbul

İletişim: (0216) 492 81 81

üsküdar iftar mekanları

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Boğaz’da Nezih İftar Mekanları

İstanbul’un En Ucuz İftar Mekanları

Sultanahmet Meşhur İftar Mekanları

Anadolu Yakası İftar Mekanları 10 Kaliteli Adres

İstanbul İftar Mekanları Leziz ve Doyurucu İftar Deneyimi 8 Tavsiye

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Katmer Gibi Kete Tarifi

En İyi Katmer Gibi Kete

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Yiyebileceğiniz En İyi Kavurmalı Pide Tarifi

Yiyebileceğiniz En İyi Kavurmalı Pide

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri