Üsküdar’da Nerede Ne Yenir? Çok Hoşunuza Gidecek 10 Meşhur Mekan

Üsküdar’da Nerede Ne Yenir? Çok Hoşunuza Gidecek 10 Meşhur Mekan Tarifi

Tarihte Saklı Bir Semt: Üsküdar

Gezi & Yemek Rehberi

Fenikeliler’in Kadıköy’den Moda’ya uzanan bir yolda sahil kentin kurması ile oluşmaya başlayan Üsküdar, pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış ve birçok kültüre tanık olmuştur. Geçmişi M.Ö 1000 yılına kadar uzanan bu tarih saklı semt, Roma İmparatorluğu’nun ikiye bölünmesinden sonra adeta ticaret merkezi haline gelmiştir. 11. yüzyılda yaşanan Haçlı Seferleri’nden büyük derecede hasar gören Üsküdar, zamanla kendini toplamayı ve yeniden bir şehir olmayı başarmıştır. İstanbul’un Fethi ile beraber yenilenen ve gelişen Üsküdar, ufak bir kasabadan tarihte büyük bir öneme sahip semte dönmüştür. Şimdiki zamanın Üsküdar’ı çok zorlu aşamalardan geçerek tarihte kendini korumuştur.

Denize açılan yolları ile, Kız Kulesi’nin ihtişamıyla, sosyal mekanların canlılığıyla ve tarihi dokusuyla Üsküdar’da kısa bir gezintiye çıkaracağız sizi. Cumbalı evlerle süslenen Üsküdar sokaklarında yer alan Üsküdar restaurantlar ve lokantaları tüm çekiciliğiyle bu satırlarda sizinle. Üsküdar’da keyifli ve eğlenceli bir gün geçirmek istiyorum fakat Üsküdar hakkında pek bilgim yok diyorsanız; işte size rehber olacak Üsküdar notları!

Üsküdar da gezilecek yerler

Üsküdar Mekanları – Keşfetmek İsteyeceğiniz 10 Süper Tavsiye!

1) Kukis Acıbadem

Kukis Acıbadem’in tüm lezzetlerini gözünüz kapalı yiyebileceğinizi iddia ediyoruz. Tatlıdan tuzluya onlarca çeşit lezzetlerin tamamını tatmak isteyeceksiniz. Bu mekanda sabah güzel bir kahvaltı yapıp güne dinamik başlayabilirsiniz. Ayrıca keyifli sohbetleri tatlandırmak için birbirinden leziz tatlıları sipariş edebilirsiniz. Samimi ve hijyenik ortama sahip Kukis Acıbadem, Üsküdar’daki tatlı durağınız olacak. Günün ilk ışıklarında kapılarını açan Kukis Acıbadem, günlük taze pasta çeşitleri ile sizi de bekliyor. Sevdiklerinizle nice güzel buluşmalarınız için adresiniz artık belli!

Adres: Acıbadem Mahallesi, Acıbadem Caddesi. No: 154, Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 326 54 88

kukis acıbadem

2) Kafe La Mekan

Kafe La Mekan, sessizliği ve huzuru arayanlar için tasarlanmış bir mekan adeta. İç dekorunun büyüsünde kaybolacağınız, yıllardır aradığınız samimiyeti bulabileceğiniz bir adres. Üsküdar’dan yolunuz geçtiğinde yahut bir kahve içimlik de olsa mutlaka görmeniz gereken bu küçük ama şirin mekan, kitap tutkusu olan kişileri de düşünmüş. Ayrıca ev yapımı organik ürünlerin de satışının gerçekleştiği La Mekan’a kendinize bir köşe oluşturup kitabınızı keyifle okuyabilirsiniz. Üsküdar Kuzguncuk mahallesinde bir eviniz olduğunu unutmayın!

Adres: Kuzguncuk Mahallesi, İcadiye Caddesi, No 37/A Üsküdar, İstanbul

cafe la mekan

3) Çınaraltı Aile Çay Bahçesi

Her şehirde mutlaka bir çınaraltında kafe bulunur ya hani, işte Üsküdar’daki Çınaraltı Çay Bahçesi de o kafelerden. Hatırlık sohbetlerin yapıldığı, art arda çayların içildiği ve bolca samimiyetin bulunduğu bir mekandır burası. Denize sıfır bir konumda olması ilgi çekici yönlerinden biri. Gün batımının muazzam manzarası ise çok çok artısı. İstanbul’da yaşayanların ve tatil için bulunanların, görmesi gereken bir yer olan Çınaraltı Aile Çay Bahçesi, İstanbul’un telaşı içinde hala canlılığını korumaya devam ediyor. Bu mekana gelirken yiyeceğinizi kendiniz getirebilir, taze demlenmiş çayınızı sipariş edebilirsiniz.

Adres: Çengelköy Mahallesi Çınarlı Cami Sokak, No: 4/A Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 422 10 36

çınaraltı aile çay bahçesi

4) Çikolata Kahve

Üsküdar’da çikolata ve kahve tutkunları, Çikolata Kahve’de buluşuyor. Bu mekandan çıkarken serotonin hormonunuz oldukça yükselebilir. Kahve ve çikolata kokusunda kendinizi kaybedeceğinizi belirtelim. Sıcak çikolatası ile meşhur olan Çikolata Kahve, bir defa gelenleri kendine hayran bırakıyor. Rengarenk draje ve çikolatalardan hediye paketi oluşturmak isterseniz, vitrindeki lezzetler sizi bekliyor. Arkadaşlarınızla içeceğiniz 40 yıllık hatır kahvesi ise burada tadını taçlandıracağa benziyor. Üsküdar’da özel ve güzel bir mekan aradığınızda, ayaklarınız sizi Çikolata Kahve’ye götürecek. Çikolata Kahve Üsküdar Çengelköy merkezde sizinle!

Adres: Çengelköy Mahallesi, Albay Hüsamettin Ertürk Sokak Derecik Sokak No: 8, Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 422 25 33

çikolata kahve

5) Nail Kitabevi

Üsküdar’ın kitap kokan mekanı Nail Kitabevi, sizi iki katlı mekanında huzur ve kahve kokusu ile buluşturmak için bekliyor. Kitap seven kişilerin uğrak adresi olan Nail Kitabevi, sanat ve edebiyata ilgisi olanlar için seçilmiş bir yer. Makul fiyatlar, keyifli sohbetler, lezzetli içecek ve pastalar için siz de Üsküdar’da Nail Kitabevi’ne uğrayabilirsiniz.

Adres: İcadiye Caddesi, No: 32 Kuzguncuk Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 391 10 70

nail kitabevi

6) Nevmekan

Nevmekan, Üsküdar’da belediyeye ait olan keyifli ve ferah bir yer. Buraya isterseniz kahve içmek için ya da ders çalışmak için gelebilirsiniz. Bir pazar sabahı uyanıp kendinize kahvaltı ısmarlamak istediğinizde de Nevmekan, favori bir mekanınız olabilir. Otantik dekorasyonu ile İstanbul’da kendinden sıkça söz ettiren Nevmekan, ekonomik ve seçkin menüsü ile Üsküdar’ın sosyal yerlerinden biri olmakta. Üsküdar kafeler listesinde Nevmekan, oldukça ilgi görmekte.

Adres: Selami Ali Mahallesi, Gazi Caddesi, No: 22 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 310 74 74

nevmekan üsküdar

7) Tebessüm Kafe

Üsküdar’da bol tebessümlü bir kafe sizinle. Down sendromlu kişilerin sosyal hayata kazandırılması amacıyla açılan bu kafede, sizlerin de desteği ile downlu gençlerin çalışmaları ve sosyal aktiviteleri destekleniyor. Her lokmada bir tebessüm bulabileceğiniz Üsküdar Belediyesi’nin bu projesinde, gelen her misafirin bir katkısı oluyor. Lezzetli ve doyurucu siparişleriniz down sendromlu arkadaşlarımız aracılığı ile masanızda yerini aldığında, onlardan gülümsemenizi eksik etmeyiniz. Sizin bir tebessümünüz onların mutluluğunu ikiye katlıyor. Üsküdar’da birkaç saat geçirebileceğiniz Tebessüm Kafe, keyifli sohbetlerin tek adresi!

Adres: Barbaros, Veysi Paşa Sokak, No: 35, Üsküdar İstanbul, İstanbul

İletişim: 0552 536 81 27

tebessüm kafe

8) Filizler Köftecisi

Üsküdar’da gezdiğiniz sırada burnunuza mis gibi köfte kokusu geliyorsa, bilin ki Filizler Köftecisi’ne yaklaşmışsınız demektir. İftarda ve tüm öğünlerde tercihiniz olabilecek Filizler Köftecisi, lezzetli menüsü ve doyumsuz manzarası ile sizi keyifli bir akşama hazırlayabilir. Burada gün batımında yemek yeme şansını yakaladıysanız, çok şanslısınız. Karşınızda Kız Kulesi, tabağınızda enfes köfteler varken ruhunuz da bedeniniz de doyacak.

Adres: Aziz Mahmut Hüdayi Mahallesi, Harem Sahil Yolu Caddesi, No: 61 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 342 00 00

filizler köftecisi

9) Kuleli Yakamoz Restoran

Özel günlerinizde nezih bir mekana mı gitmeyi planlıyorsunuz? Kuleli Yakamoz, tüm beklentinizi karşılayan bir mekan. Boğaz manzarası eşliğinde lezzetli yemeklerinizi yerken kendinizi manzaranın büyüsüne kaptırabilirsiniz. Ayrıca keyifli kahvaltılar için de tercihiniz olabilecek bu restoran, Üsküdar’ın popüler ve kaliteli mekanları arasında yer alır. Tüm özel ve güzel başlangıçlarınız için Kuleli Yakamoz’u tercih edebilirsiniz.

Adres: Kuleli Caddesi No: 69 Çengelköy, Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0 216 318 95 05

kuleli yakamoz restaurant

10) Katibim Kafe & Restoran

Üsküdar katibim Kafe, İstanbul’un telaşına uzatan ortak olmak isteyenlerin mekanı. Açık ve kapalı mekanında başka hiçbir yerde bulamayacağınız manzara karşısında hayrete düşebilirsiniz. Tarih, deniz ve Boğaz bu mekanda tam karşınızda. Acıktığınız her an uğrayabileceğiniz Katibim Kafe, samimi ve güler yüzlü personelleri ile kendini sevdirmeyi başarmış. Üsküdar’da misafir gezdirirken, soluklanmak istediğinizde, iyi bir kahvaltı için ve dilediğiniz her an beklentinizi karşılayacak bir mekan aradığınızda, aklınızda Katibim Kafe yer alabilir.

Adres: Mimar Sinan Mahallesi Şemsi Paşa, Üsküdar Harem Sahil Yolu No: 53, Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 310 90 80

katibim cafe

Üsküdar’da Gezilecek Yerler Listesi

Hergün binlerce turist tarafından ziyaret edilen İstanbul, yoğun bir şekilde Üsküdar’ı görmek isteyenler kişi tarafından dolar taşar. Tarih ve medeniyetin gizli kaldığı Üsküdar’da aslında görülmeye değer birçok yeri vardır. Uzaklardan misafiriniz gelmişse ya da Üsküdar’ı doya doya gezmek istiyorsanız, listemizdeki noktaları muhakkak ziyaret etmelisiniz.

  • Kız Kulesi
  • Yeni Valide Külliyesi
  • Mihrimah Sultan Camii
  • III. Ahmet Çeşmesi
  • Aziz Mahmud Hüdayi Türbesi
  • Eski Valide Sultan Külliyesi
  • Çinili Cami
  • Şemsi Paşa Camii
  • İmoga Grafik Sanatlar Müzesi
  • Selimiye Kışlası
  • Çamlıca Tepesi
  • Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi
  • Çamlıca Kız Lisesi
  • Abdülaziz Av Köşkü
  • Ayazma Camii
  • Rum Mehmed Paşa Camii
  • Ahmediye Camii
  • Şakirin Camii
  • Üsküdar Salacak Camii
  • Üsküdar İskele Meydanı ve Üsküdar İskelesi
  • Balıkçılar Çarşısı
  • Altunizade İlahiyat Fakültesi Camii
  • Üsküdar Surp Garabet Ermeni Kilisesi
  • Mimar Sinan Çarşısı
  • Üsküdar Fethi Paşa Korusu

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Çengelköy Gezilecek Yerler, Uğrak Noktası 10 Meşhur Adres

Eminönü Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 10 Kültürel Mekan Tanıtımı

Büyükada’da Ne Yenir? Ada’nın En Meşhur 10 Nostaljik Lezzet Durağı

Kadıköy’de Ne Yenir? Kadıköy’e Gitme Planı Yaptıracak 10 Süper Mekan

Yeldeğirmeni Mekanları – Sizi Mutlu Edecek En Gözde 10 Adres

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Haşhaşlı Cezerye (Çok Hoşunuza Gidecek) Tarifi

Haşhaşlı Cezerye (Çok Hoşunuza Gidecek)

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Hoş Hoş Tatlısı Tarifi

Hoş Hoş Tatlısı

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
10 Dakikada Meşhur İzmir Bombası Tarifi

10 Dakikada Meşhur İzmir Bombası Tarifi

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Soğuk Baklava (Hoş Verdi) Tarifi

Soğuk Baklava (Hoş Verdi)

12-14 kişilik, 35dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Kek Pastası (10 Dk Da) Tarifi

Kek Pastası (10 Dk Da)

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Tarifler Geri
Videolar Geri