Mangonun Faydaları: 8 Mucizevi Etki!

Mangonun Faydaları: 8 Mucizevi Etki! Tarifi

Mango: Kanser Düşmanı, Cilt Yenileyici!

Tropik bölgelerden mutfaklarımıza kadar ulaşan mangonun heyecan verici ve birbirinden farklı özelliği ile tanışmak ister misiniz? Pürüzsüz yapısı, farklı ve doğal aroması ya da yalnızca görüntüsüyle bile tüm dikkatleri üzerine toplamaya yeten mango, her ne kadar fiyatıyla kolay ulaşılabilir bir meyve olmasa da vücudumuz ve cildimiz için oldukça faydalıdır. Meyve tüketmeyi seviyorsanız ve özellikle daha organik meyve arayışındaysanız mango meyvesinin faydalarını düzenlediğimiz yazımıza mutlaka göz atmalısınız!

Elmada Hangi Vitaminler Var?

Mango Meyvesinin Faydaları

  • Sindirim Sistemini Düzenler
  • Kansızlığa İyi Gelir
  • Cildi Temizler, Parlaklık Kazandırır
  • Yaşlanmayı Geciktirir
  • Kolesterolü Düzenler
  • Tok Tutar
  • Göz Sağlığını Korur
  • Afrodizyak Etkilidir

Muzda Hangi Vitaminler Var?

mango faydaları

Doğal bir antioksidan kaynağı olan mango birçok hastalığı önlemede ve vücuda direnç kazandırmada oldukça etkilidir. Bu nedenle mangonun faydaları İbrahim Saraçoğlu gibi isimler tarafından da sıklıkla vurgulanmaktadır.

Mangodaki A, B, C, E, K vitaminleri ile magnezyum, potasyum ve folik asit bu meyvenin güçlü etkiler yaratmasını sağlar. Polifenol içeriği sayesinde kolon başta olmak üzere kanser çeşitleri ile bağlantılı olan oksidatif stresle mücadelede etkin rol oynar. İçeriğindeki yüksek C vitamini kansızlığa bağlı oluşan belirtilere iyi gelir. Ayrıca mango faydaları arasında beyin sağlığını koruması özelliği de dikkat çeker; çünkü mango yüksek oranda B6 vitamini içerir.

Henüz mango ile tanışmadıysanız ya da mango hakkında çok fazla bilgiye sahip değilseniz tüm işlerinizi bırakın ve mangonun faydaları ve şifalı özelliklerini ayrıntılı olarak öğreneceğiniz yazımıza odaklanın!

İşte mango ile hemen tanışmanız için birbirinden etkili nedenler!

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için mutlaka doktor desteği alınız.

Mandalina Kabuğunun Hiç Duymadığınız 11 Faydası

Mangonun Faydaları: 8 Mucizevi Etki!

1) Sindirim Sistemini Düzenler

Yemek yemeyi seviyorum; ancak sık sık sindirim problemi yaşıyorum diyorsanız çözüm artık çok kolay! Mangonun içerisinde bulunan enzimler sayesinde mide yanması ya da kabızlık gibi sorunlar çok kısa bir sürede ortadan kalkar.

Aynı zamanda mango, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan pek çok bileşeni içeriğinde bulundurur ve bu sayede yiyeceklerin emilimini kolaylaştırır. Mango nasıl tüketilir sorusunun birçok keyifli alternatifi vardır. Mangoyu meyve şeklinde çiğ olarak, salatalara ekleyerek ya da yoğurtla karıştırarak tüketebilirsiniz.

mango faydaları

2) Kansızlığa İyi Gelir

Mango hangi hastalığa iyi gelir diye merak ediyorsanız yaşam koşullarının etkisiyle artan kansızlık problemine iyi gelebildiğini söyleyelim.

Son yıllarda sıklıkla karşımıza çıkan kansızlık, yoğun yaşam şartları ve düzensiz beslenmeye bağlı olarak artış göstermektedir. Kırmızı kan hücresinin eksilmesiyle ortaya çıkan kansızlık probleminden şikayetçiyseniz düzenli olarak mango tüketerek tüm şikayetlerinize veda edebilirsiniz.

Özellikle aşırı demir eksikliği yaşıyorsanız C vitamini yönünden zengin olan mangoyu mutlaka denemelisiniz!

mango faydaları

3) Cildi Temizler, Parlaklık Kazandırır

Tropikal meyve tüketerek hem vücut sağlığınızı hem de cilt bakımınızı düzenlemek ister misiniz?

Sivilce ve akne problemleri, kararmalar, cilt tonu eşitsizlikleri ya da gözenek problemlerinden herhangi birini yaşıyorsanız mango tüketerek hızlı ve pratik bir cilt bakım rutini oluşturabilirsiniz. Mangonun cilde faydaları hem tüketimde hem dışarıdan uygulamada etkilidir.

Mangonun cilde faydalarından daha fazla yararlanmak istiyorsanız ister meyve olarak, ister evde uygulayacağınız maskelerin içine mango ekleyerek cilt bakımını daha keyifli hale getirebilirsiniz. Üstelik ev yapımı maskelerinize mangoyu dahil ederek çok daha etkili bir cilt bakım rutini oluşturabilirsiniz.

Mango çekirdeğinin faydaları da cilde iyi gelir bu yüzden bu çekirdeğin özünün kullanıldığı cilt maskeleri bulunmaktadır.

mango faydaları

4) Yaşlanmayı Geciktirir

Mangonun faydaları ne işe yarıyor sorusunun bir cevabı da anti-aging etkisinde saklıdır. Protein oranı zengin mango, hücre yenilemede ve kan damarlarını korumada oldukça etkilidir.

Yaşlanmanın en büyük belirtileri arasında gösterilen A ve C vitamini eksikliğini düzenli olarak mango tüketerek ortadan kaldırabilirsiniz. Bu sayede hem baştan ayağa yenilenme sağlayabilir hem de vücuttaki bağ dokularının güçlenmesine katkıda bulunabilirsiniz.

mango meyvenin faydaları

5) Kolesterolü Düzenler

Kronik rahatsızlıklar artık canınızı sıkmasın! Uzmanlar tarafından verilen bilgilere göre mango, içeriğindeki lif oranı sayesinde kolesterolü düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Eğer kalp ritmi düzensizliği yaşıyorsanız aşırıya kaçmamak şartıyla mango tüketerek kan basıncınızı normal seviyede tutabilirsiniz.

mango faydaları

6) Tok Tutar

Bir diyet programı uyguluyorsanız tıpkı avokado gibi mango da lif kaynağı ve oldukça faydaları besinler arasındadır. Eğer geceleri sıklıkla açlık hissi yaşıyorsanız ya da daha sağlıklı öğünler geçirmek istiyorsanız her hafta düzenli olarak mango tüketerek vücudun ihtiyacı olan besin dengesini düzenleyebilirsiniz. Aynı zamanda yeteri miktarda tüketilen mango ile yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.

mango faydaları

7) Göz Sağlığını Korur

Dengeli ve sağlıklı bir yaşam için beslenme düzenine dikkat etmek ne kadar önemliyse, doğru yöntemlerle göz sağlığını korumak da bir o kadar önemlidir. Eğer pek çok göz hastalığından şikayetçiyseniz ya da mevsimsel göz kurulukları yaşıyorsanız, mango tüketerek ihtiyacınız olan A vitaminini rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Ancak göz ve göz hastalıkları gibi durumlar sağlık açısından mühim olduğu için mango tüketmeden önce mutlaka doktor tavsiyesi almanızı öneriyoruz.

mango faydaları

8) Afrodizyak Etkilidir

Mango faydaları cinsel açıdan özellikle erkeklerde hormonları etkileyebilen özelliklere sahiptir. Hormonal düzenleme özellikle E vitamini etkisiyle olur. Mangoya “aşk meyvesi” de denmektedir.

mango faydaları

Nar Kabuğunun Faydaları – Keşfedince Çok Şaşıracaksınız!

Tropik Meyveler Daha Önce Görmediğiniz 10 Değişik Meyve

Mango Nasıl Yenir, Kesilir? Çok Kolay Yöntemler, Nefis Fikirler

Meyvelerin Faydaları – En Sevdiğiniz Meyveler Bakın Nelere İyi Geliyor!

Yeşil Sebzeler Neden Sık Sık Tüketilmeli? İşte Yanıtı! Mucizevi 10 Sebze

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Mango Cheesecake Tarifi

Mango Cheesecake

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Mango Reçeli Tarifi

Mango Reçeli

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Mango Soslu Mastıc Tarifi

Mango Soslu Mastıc

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Çilekli Mangoyla Tarifi

Çilekli Mangoyla

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Karamelli Mango Kek Tarifi

Karamelli Mango Kek

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Sebze Mango Chutney Tarifi

Sebze Mango Chutney

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Mango Soslu Muhalllebili Kup Tarifi

Mango Soslu Muhalllebili Kup

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Alman Cheesecake (Mango Kasekuchen) Tarifi

Alman Cheesecake (Mango Kasekuchen)

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 55dk Pişirme
Çilekli Mango Püresi +6ay Tarifi

Çilekli Mango Püresi +6ay

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Tarifler Geri
Videolar Geri