Yaban Mersini Nasıl Tüketilir, Yenir? Lezzetli İpuçları

Yaban Mersini Nasıl Tüketilir, Yenir? Lezzetli İpuçları Tarifi

Antioksidan Kaynağı: Yaban Mersini Nasıl Yenir?

Ana vatanı kuzey yarımküre olan orman meyvesi, fundalık çalılarda yetişir. Adını yeni yeni duymaya başlamış olsak da aslında geçmişte Karadeniz yöresinde oldukça yaygın bir şekilde tüketildiği Osmanlı kayıtlarından bilinir. Günümüzde küçük meyveleri ile öne çıkan, geçmişte yaprağı ile çay olarak tüketilen ve baştan aşağı vitamin deposu olan meyvenin birçok farklı türü bulunur.

Düşük kalorili yaban mersini yüksek miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içerir. C, K vitamini, manganez ve lif açısından zengindir. Ayrıca, antosiyaninler gibi güçlü antioksidanlar içerir. Yüksek lif içeriği sindirim sağlığını desteklerken, C vitamini ve antioksidan varlığı bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

Peki, faydalı besin değerlerine sahip sağlıklı bir meyve olan yaban mersini nasıl tüketilir? Yaban mersini, yıkandıktan sonra direkt yenebilir veya kurusu tıpkı kuru meyveler gibi atıştırılabilir. Meyve dünyasında aroması, minicik mor şekli ve faydalarıyla dikkat çeken yaban mersini nasıl yenir? İşte ilginizi çekecek enfes tavsiyelerimiz:

Yaban Mersini Nasıl Tüketilir?

  • Yoğurt
  • Yulaf ezmesi ve granola
  • Smoothie ve meyve suyu
  • Waffle, krep ve pankek
  • Reçel ve marmelat
  • Dondurma
  • Muhallebi ve puding
  • Meyve çayı
  • Kek, kurabiye ve cheesecake
  • Salata

İlginizi çekebilir: Yaban Mersini Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Yaban Mersinli Yoğurt

Yaban mersini ile süzme yoğurt veya klasik ev yoğurdu tüketebilirsiniz. Taze, kuru yaban mersini veya yaban mersini püresi ile 1 kase yoğurdu karıştırarak hem sağlıklı hem de hafif bir tatlı oluşturmanız mümkün. Dilerseniz ceviz, badem, fındık ile zenginleştirebilir veya sadece yaban mersini ve yoğurt ile öğün geçirebilirsiniz.

yaban mersinli yoğurt

Yaban Mersinli Yulaf Ezmesi ve Granola

Yaban mersini, granola ve süt 3’lüsünü kahvaltılarda gevrek niyetine afiyetle tüketebilirsiniz. Dilerseniz yulaf ezmesi ile bir lapa hazırlayarak üzerine taze ya da kurutulmuş yaban mersinleri ekleyebilirsiniz. Ayrıca kuru yaban mersinleri granola yapımında da kullanılabilir. Yulaf ezmesi üzerine keten tohumu, chia tohumu, Hindistan cevizi gibi ilaveler yapabilirsiniz.

yulaf ezmesi yaban mersini

Yaban Mersinli Smoothie ve Meyve Suyu

Yaban mersini ve sütü blenderdan geçirerek smoothie hazırlayabilirsiniz. Smoothie içine dilerseniz ceviz, fıstık ezmesi, protein tozu ya da bal gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Yaban mersinlerinin suyunu sıkarak meyve suyu hazırlayabilirsiniz.

yaban mersini smoothie

Yaban Mersinli Waffle, Krep ve Pankek

Yaban mersini, waffle, krep veya pankek süslemeleri için oldukça sık tercih edilir. Tazesini, kurusunu veya püresini hamurlu tatlıların üzerinde veya direkt hamur harcında damak tadınıza göre tüketebilirsiniz.

yaban mersinli pankek

Yaban Mersinli Reçel ve Marmelat

Yaban mersini tanelerinin formunu koruyarak veya püre haline getirerek yaban mersini reçeli hazırlayabilirsiniz. Reçelde, şeker ya da bal kullanabilir veya hiçbir tatlandırıcı ürün kullanmayabilirsiniz. Reçeli ve marmelatı kahvaltılarda, pankek ve kreplerde, kurabiye süslemelerinde tüketebilirsiniz.

yaban mersini reçeli

Yaban Mersinli Dondurma

Yaz aylarında evde kendi dondurmanızı kolayca yapabilirsiniz! Süt ve yaban mersini püresi ya da meyvesinin tazesini kullanarak dondurma elde edebilirsiniz.

yaban mersini dondurma

Yaban Mersinli Muhallebi ve Puding

Yaban mersini, muhallebi ve puding tariflerine taze veya dondurulmuş olarak eklenerek, tatlarına yoğun bir meyve lezzeti ve renk katmak için kullanılabilir. Yüksek antioksidan içeriği ile sağlıklı bir tercih olan yaban mersini, muhallebi ve pudingleri hem görsel hem de lezzet açısından zenginleştirebilir.

yaban mersinli puding

Yaban Mersinli Sıcak veya Soğuk Meyve Çayı

Yaban mersinli meyve çayı, taze veya kurutulmuş yaban mersini ile hazırlanan bir içecektir. Yüksek antioksidan içeriği ve doğal tatlarıyla öne çıkan bu çay, sağlıklı bir seçenek olup soğuk veya sıcak olarak keyifle tüketilebilir.

yaban mersini çayı

Yaban Mersinli Kek, Pasta, Kurabiye ve Cheesecake

Yaban mersinli kek, pasta, kurabiye ve cheesecake tarifleri, bu lezzetli meyvenin tatlı ve kremsi dokularla buluştuğu lezzetli alternatifler sunar. Yaban mersininin doğal şeker içeriği ve benzersiz aroması, bu tatlılarla birleşerek damakları şenlendirir, sağlıklı ve keyifli bir seçenek sunar.

yaban mersinli kek

Yaban Mersinli Salata

Yaban mersini salatası, taze yeşilliklerle bir araya getirilen nefis bir salata çeşididir. Yüksek antioksidan içeriği, hafif ve ferahlatıcı lezzetiyle bu salata, sağlıklı beslenmeyi destekleyen bir seçenek sunar.

yaban mersinli salata

Yaban Mersini Nasıl Kullanılır?

İlk kez deneyecek olanlar yaban mersinin nasıl yendiğini veya tariflerde nasıl kullanıldığını bilmeyebilir. Küçük taneleri olan taze yaban mersini, büyük çekirdeği olan bir meyve olmadığından yıkadıktan sonra çilek ya da böğürtlen gibi yenir.

İstenirse taze halde yoğurda, salataya eklenir ve hafif mayhoşumsu enfes tadıyla yemeğe apayrı bir tat verir. Taze haliyle en çok pastalara, keklere yakıştırılır ve özellikle tatlıları süslemede kullanılarak sunumlara büyülü bir hava katar. Lezzetini dört mevsim mutfaklarına konuk etmek isteyenler ise yaban mersini reçeli, yaban mersini suyu ya da yaban mersini şurubu yaparak değerli meyveyi değerlendirebilir.

Peki, yaban mersini tariflerde nasıl kullanılır? İşte, yaban mersini ile hazırlanan birbirinden leziz tarifler:

1) Yaban Mersinli Pasta

Bir an önce alıp en orijinal tarifler ile sofralarınıza konuk etmek isteyeceğiniz meyve ile yapılan lezzetli tariflerin başında yaban mersinli cheesecake gelir. Cheesecake hamurunun hem içine katılan hem de üzerini süslerken kullanılan yaban mersini, rengi ile şaşırtıcı derecede güzel bir sunum ortaya çıkarır. Hafif ekşimsi tadı ile tekrar yapmak isteyeceğiniz tarif, çay eşliğinde misafirlerinize ikram edeceğiniz denenmemiş bir lezzet olur.

Tarif için: Yaban Mersinli Pasta

Yaban Mersinli Pasta

2) Yaban Mersinli Limonlu Kek

Yaban mersini kullanacağınız ikinci lezzetli tarifse şık sunumlu tarzıyla gönülleri çalan yaban mersinli limonlu kek tarifi. Limonlu aromasıyla içinizi ferahlatacak bu kek, yaban mersininin lezzeti ve rengiyle bir araya gelir. Özel kreması, meyveli sosu ve limonlu kekiyle bu kek, mutlaka tarif defterinizde yer almalı.

Tarif için: Yaban Mersinli Limonlu Kek

Yaban Mersinli Limonlu Kek

3) Yaban Mersini Salatası

Sağlıklı bir tarif arayanlar için yaban mersinli salata biçilmiş kaftan. Maydanoz, dereotu, reyhan, ceviz ve yaban mersinini bir arada harmanlayan salata, öğünlerin renkli ve sağlıklı yüzü haline gelecek türden.

Tarif için: Yaban Mersini Salatası

Yaban Mersini Salatası

4) Şekersiz Yaban Mersini Reçeli

Şeker kullanmadan hazırlanan yaban mersini reçeli ile kahvaltılarınızı renklendirebilirsiniz! Krep, pankek, waffle veya kurabiyeler için de tercih edebilir, bu meyvenin lezzetine enfes bir reçel eşliğinde doyabilirsiniz…

Tarif için: Şekersiz Yaban Mersini Reçeli

Şekersiz Yaban Mersini Reçeli

5) Çıtır Crumble Tart (Karaorman Meyveli Yaban Mersini ve Ahududu)

Yaban mersini ile nefis bir çıtır crumble tart hazırlama zamanı! Kışın sıcak bir fincan içecekle, yazın 1 top vanilyalı dondurmayla şahane gidecek bu tartı yaban mersini ile denemenizi tavsiye ediyoruz.

Tarif için: Çıtır Crumble Tart (Karaorman Meyveli Yaban Mersini ve Ahududu)

Çıtır Crumble Tart (Karaorman Meyveli Yaban Mersini ve Ahududu)

6) Yaban Mersini ve Süzme Yoğurtlu Kup Tatlı

Yaban mersini sosu ve süzme yoğurt ile dilerseniz bisküvi kırıkları da ilave ederek hem çok hafif hem de düşük kalorili bir tatlı elde edebilirsiniz. Bu tarifte lor peyniri ve Hindistan cevizi yağı da kullanıldı! Özellikle yaz sıcaklarına birebir!

Tarif için: Yaban Mersini ve Süzme Yoğurtlu Kup Tatlı

Yaban Mersini ve Süzme Yoğurtlu Kup Tatlı

Ahududu Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Yaban Mersini Kurusu Faydaları, Ne Kadar Yemeli?

Böğürtlen Faydaları: Meyvesi, Çayı, Yaprağı Faydaları

Goji Berry Faydaları Nelerdir? Şifa Kaynağı Kurt Üzümü

Goji Berry Nasıl Kullanılır? Diyete Uygun Zayıflatan Tavsiyeler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yaban Mersini Limonlu Kek Tarifi

Yaban Mersini Limonlu Kek

8-10 kişilik, 35dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Blåbær Muffins ( Yaban Mersini ) Tarifi

Blåbær Muffins ( Yaban Mersini )

12-14 kişilik, 35dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yaban Mersini Reçeli Tarifi

Yaban Mersini Reçeli Tarifi

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yaban Mersinli Kek Tarifi

Yaban Mersinli Kek

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Yaban Mersinli Turta Tarifi

Yaban Mersinli Turta

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yaban Mersinli Pasta Tarifi

Yaban Mersinli Pasta

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Yaban Mersinli Kek Tarifi

Yaban Mersinli Kek

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Tarifler Geri
Videolar Geri