Yalova’da Ne Yenir, Nesi Meşhur? Gidebileceğiniz En İyi 7 Restoran

Yalova’da Ne Yenir, Nesi Meşhur? Gidebileceğiniz En İyi 7 Restoran Tarifi

Tek Yazıda Yalova Seyahat Rehberiniz

Yalova, Atatürk’ün “Yalova benim kentimdir.” Sözüyle tanıttığı bir Marmara sahil şehridir. Doğa ile oldukça samimi, deniz ile de çok yakın olan bu şehir Marmara’nın en hareketli yerlerinden biridir. 6 ilçesi ile canlılığını korumaktadır. Yalova’nın geçmişi ise neredeyse M.Ö 3000’e kadar uzanır. Günümüze kadar birçok medeniyete kapı açmış Yalova, tarihi miraslardan da biridir. Roma ve Bizans İmparatorluğu ile yönetilen bu deniz şehri, tarihler 1326’yı gösterdiğinde Osmanlı hakimiyeti altına girmiştir. Şimdilerde İstanbul’dan birkaç günlüğüne uzaklaşmak ve tatil yapmak isteyenlerin uğrak adresi olmuştur. Sadece İstanbul’dan değil Mustafa Kemal Atatürk’ün miraslarına değer veren yabancı turistler tarafından da sıkça ziyaret edilmektedir.

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan büyük Marmara depreminde büyük ölçüde hasar gören Yalova, zaman içinde yeniden şekillenmeye ve düzenlenmeye başlamıştır. Büyük Marmara depreminde vefat eden dostlarımızı rahmetle anar, yakınlarına başsağlığı dileriz. Gelişen ve ilerleyen çalışmalar sayesinde şimdilerde Marmara’nın hareketli ve huzurlu illerinden biri olmuştur.

Yalova’da bulunan birçok kültür sayesinde her yıl çeşitli festivaller de düzenleniyor. Yayla festivali, Kafkas festivali ve sanat festivalleri için güncel tarihleri takip etmeniz önerilir. İstanbul’un çok yakınlarında bulunan bu samimi şehri gezmek için her mevsimi tercih edebilirsiniz. Yalova’ya geldiğinizde konforlu ve güvenli otellerde kalıp tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Kaplıcaları ile de meşhur olan bu ferah şehirde kaplıcaya girip doğal kaynaklar ile şifa bulabilirsiniz. Şimdi sizlere Yalova gezilecek yerler ve meşhur lezzet durakları hakkında bilgi verelim.

Bu bilgilerden yola çıkarak Yalova’yı daha yakından tanıyabilir, gezinizi verimli geçirebilirsiniz. İşte gitmeden önce bilmeniz gereken Yalova yemek ve gezi rehberi!

Yalova’nın Nesi Meşhur? Yöresel Yemekler

  • Yalova Sütlüsü
  • Yalova Çorbası
  • Termal Tatlısı
  • Pavli
  • Papara
  • Yaprak Pidesi
  • Milföylü Yalova Kebabı
  • Yumurta Tiridi
  • Karalahana Yemeği
  • Çirbuli
  • Silohto
  • Lalanga
  • Paponi
  • Meçavçevi

Tarif için: Papara

Tarif: Papara

Yalova’da Nerede Yemek Yenir? Yerel Mutfağı Tadabileceğiniz 7 Enfes Mekan

Yalova’da ilk defa bulunanların gidip de memnun kalacağı nefis 7 mekan önerisi ile karşınızdayız. Kahvaltıdan lezzetli balık sofralarına kadar tüm detaylar bu mekanlarda!

1) Tike Restoran

Yalova’nın yemek mekanlarının en güzel özelliği büyük ihtimalle deniz manzaralı olmalarıdır. Denize karşı yudumladığınız içecekler ve tadını aldığınız yemekler, damaklarınızda uzun süre iz bırakabilir. Tike Restoran da bu mekanlardan biri olarak Yalova Marina’da sizinle. İlgi, sunum, servis ve siparişlerin lezzeti ile uzun uzun kendinden söz ettiren Tike Restoran sizlere mevsim balıklarını en sevdiğiniz şekilde sunacak. Keyifli kahvaltıların da adresi olan Tike Restoran, gün doğumundan batımına kadar masanızı lezzetlendirmek için kapılarını Yalova’da açıyor. Henüz nereye gideceğinize karar veremediyseniz; Tike’ye uğrayabilirsiniz.

Adres: Süleyman Bey Mahallesi, Setur Marina, Yalı Caddesi 45 – 9, Merkez, Yalova

İletişim: 0226 814 66 33

yalova tike restaurant

2) Acarlar Kebap

1981’den beri kalitesinden taviz vermeyen Acarlar Kebap, Yalova’nın eşsiz manzarası eşliğinde sizlere keyifli ve lezzetli anlar yaşatacak bir mekan. Izgara, pide, kebap ve çorba servisi yapan bu lezzet durağında Yalova’nın en lezzetli iskenderlerinden birini tadabilirsiniz. Ramazana özel menüsü ve günlük çorbaları ile midenizi şenlendirecek Acarlar Kebap, Yalova merkezde sizi bekliyor.

Adres: Rüstem Paşa Mahallesi, Gazi Paşa Caddesi No: 30, Yalova Merkez

İletişim: 0226 814 43 49

yalova acarlar kebap

3) Altın Balık Marin

Büyükada’dan gelen bir hikaye ile yola çıkan Altın Balık, tam bir dede torun tablosunu ortaya koyuyor. 1940’lı yıllarda torununa balıkçılık mesleğini öğreten dede sayesinde kurulan bu işletme, Yalova’nın en gözde mekanlarından biri haline gelmiş. Denize yakın olmasının verdiği bir avantaj ile kalitesini her zaman koruyan Altın Balık Marin, leziz ve doyurucu balık tabakları ile misafirlerini memnun etmeyi başarıyor. Mezelerinden de sıkça söz ettiren bu lezzet noktasını siz de ziyaret edip doyumsuz bir ziyafete merhaba diyebilirsiniz.

Adres: Süleyman Bey Mahallesi, Rıhtım Caddesi No: 2, Yalova Merkez

İletişim: 0226 814 11 43

yalova altın balık marin

4) Organica Restoran

Yalova restoranları arasında sizlere Organica Restoran’ı da tanıtmak istiyoruz. Eğer kahvaltıya önem veriyorsanız ve doya doya kahvaltı yapmak istiyorsanız; adresiniz Organica Restoran olacak. Burada her şey doğal ve organik. Köy kahvaltısının tadını doruklarına kadar almak ve doğaya kendinizi bırakmak istediğinizde Yalova’da Organica Restoran’ı favori listenize alabilirsiniz. Ailenizle ve sevdiklerinizle toplanacağınız kahvaltıları burada yapmak süper bir fikir olabilir. Günün her anında tam tadında bir kahvaltı için Organica’dan bekleniyorsunuz.

Adres: Safran Köyü Karatepe Mevkii 50. Sokak No: 7 Yalova

İletişim: 0530 780 43 97

organica yalova

5) Sandal Balık

Yalova’da ne yemek yenir sorunuza leziz bir balık menüsü ile yanıt verelim. Balık Sandal’da yenir sloganı ile yola çıkan Sandal Balık, mevsim balıklarını lezzetlendirerek tabağınıza servis ediyor. Alkollü ve alkolsüz içecekler ile donatılan balık sofranıza birbirinden lezzetli mezeler de konuk oluyor. Sandal Balık’a gelen misafirler ilgiden ve servis hizmetinden oldukça hoşnut ayrılıyor. Eğer siz de Yalova’da tadında bir balık yemek isterseniz, Sandal Balık’ın kapısını aralayabilirsiniz. Eminiz ki siz de çok seveceksiniz!

Adres: Rüstempaşa Mahallesi Gazipaşa Caddesi Sahil Sokak No: 5 Yalova

İletişim: 0226 814 49 49

sandal balık yalova

6) Sepetçioğlu Restoran

Yalova’nın gecesi de gündüzü de dolu dolu yaşanmalı. Kahvaltı ve akşam yemekleriniz için Sepetçioğlu Restoran’ı tercih ettiğinizde, dillere destan kuyu kebabına şahit olabilirsiniz. Yolunuz bu civarlardan geçiyorsa; yeşillikler içinde bir keyif kahvaltısını da yapın deriz. Sepetçioğlu Restoran, Yalova’nın bilinen ve sevilen mekanlarından biri olarak sizleri de ağırlamak istiyor. Denemek için geç kalmayınız!

Adres: Merkez Mahallesi, Bursa Yolu 6. Km, Soğucak Belediyesi, Yalova

İletişim: 0226 831 50 51

yalova sepetçioğlu restoran

7) Masal Köyü Kır Sofrası

Yalova’da masal gibi bir ziyafete hazır mısınız? Yayla havası içinde temiz havayla kucaklaşabileceğiniz bir konumda olan Masal Köyü Kır Sofrası, keyfine önem veren kişiler için açılmış adeta. Sessizlik, sakinlik eşliğinde leziz tatları deneyimleyebileceğiniz bu noktada köy kahvaltısı ile güne başlayabilir. Gün batımına yakın nefis akşam yemeği yiyebilirsiniz. Yalova’yı tepeden seyretmek ve bolca oksijen ile bedeninizi arındırmak için güzel bir tatil gününde buraya muhakkak uğramalısınız.

Adres: Safran Köyü İç Yolu, Safran Köyü, Yalova Merkez

İletişim: 0532 137 06 17

yalova masal köyü

Yalova Gezilecek Yerler Listesi – Görmeden Dönmeyin!

Şehir kalabalığından bunalıp yeni yerler keşfetme planları yapıyorsanız; Yalova’yı doya doya gezebilirsiniz. Denizin verdiği huzur ve sakinlik ile kendinizi Marmara’da samimi bir şehirde ödüllendirebilirsiniz. Yalova’ya geldiğinizde tarihi ve coğrafi güzellikleri de görmeniz gerekli. Şimdi siz gezginler için hazırladığımız listemize göz atarsanız, Yalova gezisini en verimli şekilde tamamlayabilirsiniz. İşte Yalova’da görmeniz gereken keşif durakları. Bu adreslere uğramadan Yalova’yı gezdim dememelisiniz…

  • Yürüyen Köşk
  • Delmece
  • Dipsiz Göl
  • Elmalık Kalesi
  • Kara Kilise
  • Erikli Yaylası
  • Taş Köprü
  • Açık Hava Müzesi
  • Termal
  • Yalova Kent Müzesi
  • Deprem Anıtı
  • Tigem Plajı
  • Karaca Arboretum
  • Su Düşen Şelalesi (Bknz: Görsel)
  • Hersekzade Ahmet Paşa Cami
  • Gökçedere Barajı
  • Yaveran Köşkü
yalova gezilecek yerler
www.dergibursa.com.tr

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Bursa’da Ne Yenir? Yöresel Lezzetlerin En İyi Adresi 8 Enfes Mekan

Edirne’de Ne Yenir? Geleneksel Lezzetler Sunan 10 Ünlü Mekan

Manisa’da Ne Yenir, Nesi Meşhur? En İyi 9 Restoran – Gezilecek Yerler

Kütahya’da Ne Yenir? Yöresel Lezzetler Sunan 10 Meşhur Restoran

Bolu’da Ne Yenir? Anadolu’nun Lezzet Başkentinde 10 Lezzet Durağı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri