Yeniköy’de Ne Yenir? Müdavimi Olacağınız Kalitesi Sabit 10 Adres

Yeniköy’de Ne Yenir? Müdavimi Olacağınız Kalitesi Sabit 10 Adres Tarifi

Yeniköy’ün En İyi Yemek & Mekan Rehberi

Tarabya ve İstinye arasına konuşlanan ve avantajlı konumu ile sıkça ziyaret edilen İstanbul’un eski semtlerinden Yeniköy, sessiz sakin atmosferi ile huzur bulmak isteyenlerin tercihleri arasında… Bir diğer ismi Nihori olan Yeniköy’ün tarihi hakkında net bilgiler olmasa da bu yerleşim alanının Bizans dönemine ait olduğu düşünülür. Yeniköy’ün tarihine ve kalıntılarına bakıldığında Bizans ve Türklerin bu köylerde uzun süre beraber yaşadığı bir gerçek. Bu yazımızda sizler için Yeniköy’ün en gözde mekanlarını derledik, hazır mısınız?

Yeniköy Nerede? Nasıl Gidilir?

  • Yeniköy’ün tarihinde önem taşıyan özelliklerden biri, 1635 yılında inşa edilen Osman Reis Camii, Kalenderüstü Mahallesi Camii, Yeniköy Yeni Camii ve Cevahirler Camii’nin 1903 yılında yıkılıp yeniden yapılması.
  • Yeniköy’ün en değerli yapılarından olan bu dört yeni camii, bu semte gidilmişken mutlaka görülmelidir.
  • Muhteşem deniz manzarasını tamamlayan eski evleri, gürültüden uzak sokakları ve bol oksijen dolu havası ile kalplerde yer edinen Yeniköy, herkesin bir kere dahi olsa mutlaka görmesi gereken destinasyonların başında yer alır.
  • Yeniköy’ü ziyaret etmek için minibüs, otobüs, tren ve metro gibi pek çok toplu taşıma aracı seçeneği bulunur.
  • Marmaray, 25E numaralı otobüs, ya da 40B numaralı minibüs ile gideceğiniz yere kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yeniköy’ün En İyi 10 Mekanı

Doğası, temiz havası, dingin denizi ve sıcakkanlı halkı ile olduğu kadar mekanlarıyla da ünlü olan Yeniköy, her geçen gün daha fazla gelişerek ilgi odağı olmaya aday bir semt. Yeniköy kahvaltı mekanları ya da Yeniköy restoranları hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için içeriğin devamını incelemeye ne dersiniz?

1) Globi

Patisserie konseptinde bir yer olan Globi, özellikle tatlıseverler için mükemmel bir seçenek. Pasta, pamuk şekerli dondurma, frozen ve smoothie gibi lezzetli yiyecek ve içecekleri bulunan mekan, özellikle gençler tarafından sık sık ziyaret edilir. Globi’ye yolunuz düşerse avokadolu ve kuşkonmazlı smoothie denemeyi unutmamalısınız. 44 farklı dondurma çeşidi ile zengin lezzet seçeneği sunan mekanın favorileriniz arasına gireceğine emin olabilirsiniz. Ayrıca sağlıklı yaşamaya özen gösteriyorsanız ve kilo kontrolü yapıyorsanız sizin için özel olarak hazırlanan sağlıklı seçeneklere de göz atabilirsiniz.

Adres: Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Caddesi No:55/A Sarıyer, 34464 Sarıyer/İstanbul

İletişim: 0539 850 32 15

yeniköy globi

2) Cafe Society

Yeniköy kahvesi denilince akla gelen yerlerden olan Cafe Society, zengin kahve menüsü, sımsıcak atmosferi ve buram buram kahve kokusu ile kalbinizde ve damağınızda yer edineceği üstü örtülemez gerçekler arasında… Kahvenin yanına mis gibi bir Brownie, Kasetina, Rum tatlısı ya da çikolatalı bir krep söylemeye ne dersiniz? Eğer “diyetteyim ama ben” diyorsanız, sizin için de pek çok diyet menüsü mevcut…

Adres: Yeniköy Mah. Köybaşı Caddesi No:23 Sarıyer/İstanbul

İletişim: 0212 262 36 43

cafe society

3) Camba Organik Juicery Store Cafe

Sağlıklı beslenmeyi, yaşam felsefesi haline getirdiyseniz, Camba Organik Dükkan & Cafe tam size göre bir yer. Tarım ilacı vb. zararlı maddelerin kesinlikle kullanılmadığı, besinlerin en doğal şekilde hazırlandığı bu mekanda gönül rahatlığı ile organik soğuk sıkım meyve sularını ve Ultimate Green içeceklerini yudumlayabilirsiniz. Salata, poğaça ve köy ekmekli tostların yanında sipariş edeceğiniz organik espresso ve çayları afiyetle tüketebilirsiniz. Tadı damağınızda kalan ürünleri, dilediğiniz kadar satın alabilir ve eve döndüğünüzde yemeye devam edebilirsiniz. Bu lezzetleri sevdikleriniz ile paylaşarak onların da bu mükemmel tatları denemelerini sağlayabilirsiniz.

Adres: Doğanevler Caddesi, No:57/1, Reşitpaşa, Sarıyer/İstanbul

İletişim: 0212 299 33 13

camba organik juicery

4) Pero

En iyi Yeniköy mekanları arasında gösterilen Pero, kokteyl konusunda uzman bir mekan. Çalışanları, Meksika, Portekiz ve Çin’de eğitim alan mekanda; kinoa mücveri, Pero burgeri, Churros ve keçi peynirli semizotu salatası mutlaka denenmesi gerekenler arasında. Lezzetli kokteyllerin yanı sıra muazzam bir manzaraya da sahip olan Pero’da kahvaltı edebilir, isterseniz mekanın Pazar günleri düzenlediği brunch’a katılabilirsiniz.

Adres: Köybaşı Caddesi Daire Sokak, No:5/A Mualla Hanım Yalısı Yeniköy, Sarıyer/İstanbul

İletişim: 0212 223 77 77

yeniköy pero

5) Apartıman

Nordic stili benimseyen Apartıman, Yeniköy’ün henüz çiçeği burnunda mekanlarından biri. Kendine özgün stili ve farklı menüsü ile dikkatleri üzerine çeken Apartıman’ın isli ılık somonu, fasulyeli keki, denemeye değer. Ayrıca kahvaltı seçenekleri arasında yer alan Avokadolu, yumurtalı menüsü, Ada tostu ve Siyez gevreği de önerilenler arasında yer alır. Web üzerinden Yeniköy balıkçısı diye arattığınızda karşınıza mükemmel pazılı hamsisi ile Apartıman’ın çıktığını görebilirsiniz.

Adres: Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Cd. No:153 Sarıyer/İstanbul

İletişim: 0212 223 44 77

apartıman yeniköy

6) Küfelik Pub & Bistro

En çok tercih edilen Yeniköy kafeleri arasında yer alan Küfelik, kahvaltı, öğlen yemeği ve akşam yemeği için mükemmel seçenekler arasında yer alır. Salata, aperatif, makarna ve peynir tabaklarının ön planda olduğu mekanın ayrıca geniş bir içki menüsü bulunur. İsteğe göre alkolsüz kokteyllerden de tercih edebilirsiniz.

Adres: Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Cd. 164/1, 34464 Sarıyer/İstanbul

İletişim: 0212 262 96 96

küfelik yeniköy

7) Hopdaddy Burger

Hiçbir yerde bulamayacağınız özgün malzemeli hamburger çeşitleri ile sizi kendisine hayran bırakacak olan bu mekanı, bir kere denedikten sonra sık sık ziyaret edeceğinize emin olabilirsiniz. Hopdaddy Burger’ın, diyette olan misafirleri için özel alternatifleri bulunur. Boş yer bulması biraz zor olan mekanda, kapının önünde sırada bekleyen insanları görebilirsiniz. Eğer bir kere Hopdaddy burgerlerinden yediyseniz, sizin de sıradaki yerinizi alacağınız çok aşikar.

Adres: Yeniköy Mah. Köybaşı Cad. No: 88 Yeniköy, Sarıyer/İstanbul

İletişim: 0212 262 56 00

hopdaddy burger

8) Yeniköy Lokantası

Şirin ve küçücük mekanında anne yemeğini aratmayan lezzetli öğünler sunan Yeniköy Lokantası’nda bir öğle yemeği mutlaka yemelisiniz. Eğer sabah saatlerinde burada bulunuyorsanız, doğal köy kahvaltısını da deneyebilirsiniz.

Adres: Yeniköy Mah. Köybaşı Cad. No:67/A Kat:2 Yeniköy, Sarıyer/ İstanbul

İletişim: 0212 262 62 61

yeniköy lokantası

9) Arnavutköy Balıkçısı

Yeniköy – Sarıyer sınırlarında yer alan Arnavutköy Balıkçısı’nın ilk şubesi, Arnavutköy’de yer alır. Muhteşem boğaz manzarası, iştah açan lezzetli yemek çeşitleri ve güler yüzlü çalışanları ile müdavimi olacağınız bu mekanın menüsünde adından da anlaşılacağı gibi balık ve deniz mahsulleri mevcut.

Adres: Yeniköy Mah. Köybaşı Cad. No: 125/B Yeniköy, Sarıyer/İstanbul

İletişim: 0212 262 70 90

arnavutköy balıkçısı

10) Nanny’s

Yeniköy Sarıyer sınırlarında yer alan Nanny’s, birbirinden lezzetli kahvaltılıkları, tatlı seçenekleri ve içecekleri ile favori mekanlar arasında yer alır. Tatlıları, kendine özgün olan mekanın, tüm çeşitleri, deneme yanılma yöntemi ile yapılarak ortaya çıkarılmış. Kahvaltıya çokça önem veren Nanny’s’in mandalina reçeli Bodrum’dan, küflü peyniri Nevşehir’den, ceviz reçeli Kıbrıs’tan, tuzlu yoğurdu ise Hatay’dan gelir.

Adres: Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Cd. 122/B, 34464 Yeniköy, Sarıyer/İstanbul

İletişim: 0212 262 10 62

nannys yeniköy

Yeniköy’de Gezilecek Yerler

Yeniköy’e gitmişken etrafı iyice kolaçan etmeden geri dönmek olmaz:

  • Yeniköy’ü ziyaret ettiğinizde eğer vaktiniz varsa Panayia Kumariotisa Kilisesi ve Yeniköy sahilini mutlaka gezmelisiniz.
  • Gürültüden uzak Yeniköy sahili boyunca uzun bir yürüyüş yapabilir ve kendinizi dinleyebilirsiniz. Sporunuzu yaparken, muhteşem manzaranın tadını çıkarabilir ve dilerseniz yanınıza alacağınız termostaki kahvenizi huzur veren denize karşı keyifle yudumlayabilirsiniz.
  • Sahil boyunca yapacağınız gezi ya da yürüyüşten sonra karnınız acıkırsa, listelediğimiz mekanlardan birinde en sevdiğiniz besinleri afiyetle tüketebilirsiniz!

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Karaköy Kafeleri – Orijinal ve Nezih! En İyi 10 Mekan Tavsiyesi

Büyükada’da Ne Yenir? Ada’nın En Meşhur 10 Nostaljik Lezzet Durağı

Yeldeğirmeni Mekanları – Sizi Mutlu Edecek En Gözde 10 Adres

Cihangir’de Nerede Ne Yenir? Uğramanız Gereken 10 Popüler Mekan

Kireçburnu Balık Restoranları – Gidebileceğiniz En İyi 10 Nezih Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri