Yılan Yağı Faydaları, Kullanımı, Ne İşe Yarar? Sakal, Saç Uzatır Mı?

Yılan Yağı Faydaları, Kullanımı, Ne İşe Yarar? Sakal, Saç Uzatır Mı? Tarifi

Dünün Ağrı Kesicisi Bugünün Cilt Bakım Ürünü

Yılan Yağı

Yılan yağı, 18. ve 19. yüzyıllarda Çin’den başlayıp giderek bölgeye yayılan ve ilk başlarda Uzak Doğu’da kendine kullanım alanı bulmuş daha sonra ise tüm dünyaya nam salmış bir alternatif tıp ürünüdür.

Çin’de ‘Enhydris Chinensis’ olarak bilinen su yılanından elde edilmektedir. Uzun süre tazeliğini koruyabilen yılan yağı bugün dünyanın farklı bölgelerinde, zehirsiz olan farklı yılan türlerinden de elde edilmektedir.

yılan yağı nedir

Yılan Yağı Nedir?

İnsanoğlunun alternatif tıbba duyduğu ilginin ürünlerinden biri olan yılan yağı, soğuk presleme yöntemiyle yılandan elde edilen bir yağdır. Eski zamanlarda ağrı ve acı gidermede kullanılan yılan yağının günümüzde saç ve sakal sorunlarını giderme gibi farklı durumlarda da kullanımı tavsiye edilmektedir.

Her yılandan Çin’deki su yılanından elde edilen özel asit ve yağlar elde edilemediği için sektörde suistimale de açık bir durumdadır. Yılan yağı özellikleri itibarıyla eski Mısır’da geleneksel olarak özellikle saç ve sakal sorunlarının tedavisinde kullanılmıştır.

Ayrıca, çeşitli cilt hastalıklarında da yaygın olarak kullanıldığı çeşitli kaynaklarda belirtilmektedir. Sizler için yılan yağının faydalarını görebileceğiniz bir liste hazırladık. Yılan yağı, zehirsiz yılanlardan elde edilerek soğuk sıkma işleminden geçirildikten sonra kullanıma hazır hale gelir ve uzun süre tazeliğini korur.

yılan yağı faydaları

Yılan Yağı Faydaları Nelerdir?

Yılan yağının, Omega 3 yağ asidi, magnezyum, EPA olarak bilinen Eikozapentaenoil Asit, fosfat, A ve D vitaminleri açısından zengin olduğu tıbbi olarak kanıtlanmıştır. Yılan yağı cilt üzerinde kullanıldığında çok hızlı bir şekilde emilme özelliğine sahiptir.

Yaralar üzerinde iyileştirici etkisi vardır. Dokuların sağlıklı çalışmak için ihtiyaç duyduğu EPA olarak bilinen Eikozapentaenoil Asit sayesinde kellik olan saç bölgesinde doğrudan 1 – 2 damla şeklinde uygulanabilme özelliğine sahiptir.

İçildiğinde ağrı kesici etkisi olan yılan yağı tansiyon düşürücü, eklemlerde kireçlenme önleyici, iltihap söktürücü gibi özellikleri de vardır. Ayrıca beyin hücreleri üzerinde etkileri olduğu ve Alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılabileceği yönünde kanıtlanmamış araştırmalar bulunmaktadır. Bilim adamlarının bu konuda araştırmalarını sürdürdüğü bilinmektedir.

  • Yılan yağı saç üzerinde oldukça etkili bir uzama sağlar.
  • Saç kopmalarını engeller.
  • Kimyasal maddelerden zarar görmüş saçları onarır.
  • Hormon bozukluğuna bağlı olmayan kellik sorununa iyi gelir.
  • Seyrek kaşları sıklaştırır.
  • Saçlarda kepeklenmeyi önler.
  • Saç diplerini besler, saçların daha gür, parlak ve güçlü görünmesini sağlar.
  • Yılan yağı sakal ve bıyıkların güçlenmesini sağlar.

Yılan Yağı ve Cilde Faydaları

  • Cildi onarır.
  • Kuru ciltleri nemlendirir ve besler.
  • Aknelerin iyileşmesini sağlar.
  • Sivilcelerin oluşumunu önler.
  • Ciltteki iltihaplı yaraların iyileşmesini sağlar.

Peki, Yılan Yağı Yüze Sürülür Mü?

Bu uygulamayı haftada 2 veya 3 kez tekrarlayarak sonuç alana kadar uygulamanızı tavsiye edilir. Bu sürenin ne kadar süreceği kesin olmamakla birlikte 1 ya da 2 ay sürebilir. Yılan yağı cilde iyi gelen bir özelliğe sahiptir.

Kurumuş, çatlamış, nemini kaybetmiş tüm cilt yüzeyinde kullanılabilmektedir. Kurumuş ya da çatlamış cildinize bir iki adamla yılan yağını yedirerek masaj yapabilirsiniz. Öte yandan yılan yağının farklı sorunlar için de olumlu etkiler gösterir. Yılan yağını ağrılı bölgeye 1-2 damla kullanarak sürülmesi ağrıların giderilmesinde etkili bir yöntemdir.

Yılan yağını, ağrı kesici ya da iltihap tedavisi için kullanacaksanız içmeyi denemeyin! Yılan yağı bünyeniz için zararları olan bir içeriğe sahip olabilir.

Yılan Yağının Ağrı Üzerindeki Etkileri ve Diğer Faydaları

  • Romatizmayı tedavi edici etkisi vardır.
  • Eklem ağrılarına iyi gelir.
  • Yılan yağının beyin fonksiyonları üzerinde olumlu etkileri olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

yılan yağı ne işe yarar

Yılan Yağı Ne İşe Yarar? Yılan Yağı Nasıl Kullanılır?

Yılan yağının etki gösterdiği farklı sorunlar için farklı kullanım şekilleri olduğunu söylenebilir. Peki, yılan yağı nasıl kullanılır sorusunun cevabına önce saçlardan başlanacak olursa:

Hazırlanışı:

Yılan yağını normalden daha hızlı uzamasını istediğiniz saçınıza direkt olarak kullanmamalısınız. Yılan yağını önce belirli bir oranda farklı bir yağ ile karıştırmalısınız. Bu yağlar zeytinyağı, badem yağı ya da Hindistan cevizi yağı olabilir. Bir ölçü yılan yağı, bir ölçü de diğer yağdan ekleyip karıştırarak bir yılan yağı maskesi elde edebilirsiniz. Örneğin; saç miktarınıza göre 1 tatlı kaşığı yılan yağı kullanacaksanız, 1 tatlı kaşığı da zeytinyağı kullanmanız gerekir.

Uygulanışı:

Sıra geldi uygulama aşamasına, yılan yağı fayda etmesi için saç dipleriyle buluşmak ister. O yüzden önce saç diplerinden başlamak gerekir. Elinize bir miktar yılan yağı alıp saç diplerine yedirerek saç uçlarına doğru ilerleyin. Hazırladığınız yılan yağı maskesini 10 ya da 15 dakika masaj yaptıktan sonra saçlarınızı kendi haline bırakıp bekleme aşamasına geçebilirsiniz.

Ancak beklemeye geçmeden önce saçlarınızı bir bone ya da streç film yardımıyla sarmanız gerekli. Bu sarma işlemini yağın uçmasını engellemek ve saçın ısısını muhafaza etmek için yapmanız gerekir.

yılan yağı saç

Yılan Yağı Saç Uzatır mı?

Maksimum 2 saatlik bekleme süresi sonrasında –bu süreyi daha kısa da tutabilirsiniz ancak 30 dakikadan az olmaması gerekir- saçınızı ılık su ve şampuanlayıp durulama işlemine geçebilirsiniz. İyice durulandığından emin olduktan sonra saçınızı kurutabilirsiniz. Bu işlemi gün aşırı yapmanız gerekir.

Yılan yağı nasıl kullanılır Ender Saraç bu konuda yaptığı bir tavsiyeyle susam yağı, ampul E vitamini gibi farklı faydalı yağlarında maskeye karıştırılabileceğini tavsiye etmektedir, siz de deneyebilirsiniz. Eğer saçınızın belirli bölgelerinde ya da tamamında saç çıkmaması gibi bir sorununuz var ise bu kez de parmağınızla yılan yağını birkaç damla olacak şekilde o bölgeye uygulamanız yeterli olacaktır. Yine bu işlem için de istikrar oldukça önemlidir.

Yılan yağı sabunu ve yılan yağı şampuanı da kullanabileceğiniz ürünler arasında bulunsa da kullanacağınız markanın güvenilir olduğundan emin olmalısınız zira. Para harcadığınız bir ürünün hayallerinizi de alıp götürmesine izin vermeyin!

yılan yağı sakal

Yılan Yağı Sakal Çıkarır mı?

Düzenli uygulamalarınızdan bir süre sonra sonucu siz de gözlerinizle göreceksiniz. Bu sonucun ne kadar süre alacağı, sizin beslenme şeklinize, besinlerle aldığınız protein, mineral ve vitamin miktarına göre değişebilir. Çünkü saçın dış etkenlerle mucizevî olarak kalıcı bir şekilde farklı bir karaktere bürünmeyeceği bilimsel olarak da bilinen bir gerçek.

Yılan yağı saçta olduğu gibi sakal bölgesinde de olumlu etkisi olan bir alternatif tıp ürünüdür. Sakalı seyrek çıkan erkekler, daha gür çıkmasını isteyenler, yine yılan yağı maskesi yaparak sakal bölgesine uygulayabilirler. Doğrudan uygulama da yapabilmeniz mümkün.

Sakal miktarınıza göre değişmek kaydıyla, 5 ya da 6 damla yılan yağını elinizle sakalınıza iyice yedirip 2 saat kadar sakalınızda beklettikten sonra durulayabilirsiniz.

yılan yağı

Yılan Yağı Nerede Satılır? Fiyatı Ne Kadar?

Uzak Doğu ülkelerinde tüketildiği için bir sakınca görmeyebilirsiniz; ancak orada yaşayan insanların bağışıklık sistemi ve alışkanlıklarıyla sizin bünyenizin ve bağışıklık sisteminizin aynı olmadığını asla unutmayın. Doğrudan saça ya da cilde uygulanması sırasında ise kaşıntı, döküntü ya da başka anormal bir reaksiyon geliştiğini düşünürseniz doktorunuza başvurmanızı tavsiye ediyoruz.

Yılan yağını neredeyse her aktardan ya da online alışveriş sitelerinden satın alabilmeniz mümkün. Satın almak istediğiniz ürünün yılan yağı güvenilir olup olmaması çok önemli. İçerisine karıştırılan diğer yağlar hakkında da muhakkak bilgi edinmeye çalışın. İyice kalitesinden emin olduğunuz ürünleri kullanmaya özen gösterin. Yılan yağı fiyatı, farklı markalara ve miktarına göre değişkenlik gösterebilir. Ancak 10-100 TL aralığında bir fiyatı vardır.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

19. Gün İftar Menüsü

İftara ne yapsam diye düşünmek yok, Nefis Yemek Tarifleri her gün yanınızda! 19. günde harika sunumlarıyla enfes bir iftar menüsü hazırladık. Yayla çorbası ile nefis bir başlangıç yapıyoruz. Doyurucu ramazan yemekleri taleplerinizi karşılayabilecek harika önerimiz var: Patates mantısı ve iştah ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (4)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yılan Pancarı Otu Yemeği Tarifi

Yılan Pancarı Otu Yemeği

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Sakala Çarpan Çorbası Tarifi

Sakala Çarpan Çorbası

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Sakal Çarpan Çorbası Tarifi

Sakal Çarpan Çorbası

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Uzun Ekmekler Tarifi

Uzun Ekmekler

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Sakala Çarpan Çorbası Tarifi

Sakala Çarpan Çorbası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
Sakala Çarpan Çorbası Tarifi

Sakala Çarpan Çorbası

10-12 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Sakala Batan Çorbası Tarifi

Sakala Batan Çorbası

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Tarifler Geri
Videolar Geri