Yüz Yogası Nedir, Nasıl Yapılır? Önce Sonra

Yüz Yogası Nedir, Nasıl Yapılır? Önce Sonra

Yüz Yogası Hareketleri Evde Nasıl Yapılır?

Yoga, beden ve zihinle yapılan bir Hint felsefesidir. Beden zihinle iş birliği içinde olur ve ruhu doyurur. Ruh doyarken, vücut da rahatlar. Hindistan’da ortaya çıkan bu felsefe, hem vücut için hem de zihin için etkili ve faydalı bir uygulamadır. Yoga, belirli aşamaları geçerek yapılır. Bu aşamaların sonunda ise kişi ruhunu aydınlatarak özgürleşir ve tüm olumsuz etkilerden arınır.

Yoganın bir yönü daha vardır. Bu yönü cilt bakımı konusunda oldukça popüler hale gelmiştir. Yüz yogası adı verilen yoga türü, cildiniz için etkili olmaktadır. Yüz kaslarına olan faydası yönüyle, yüz yogası Zeynep Şensoy ve daha pek çok ünlü isim tarafından uygulanmaktadır. Gençlik sırrı olarak bilinen yüz yogası Ayşe Tolga tarafından da sevenlerine önerilmiştir. Birkaç ufak hareketle yapılan yüz yogası elmacık kemiği ve birçok bölgede etkili olmaktadır.

Genç bir görünüm için Ayşenur Yazıcı yüz yogası etkilerine benzer etkiler sağlayan farklı yüz masajı hareketleri de önermektedir.

Son dönemin en popüler egzersizi olarak tanımlanan yüz yogası hareketleri hakkında öğrenmek istediğiniz her detay şimdi sizlerle. Yüz yogası yapan ünlüler ve tavsiyeleri, sizlere bu konuda yardımcı olabilir. Yüz yogası ile tanışmak için hazırsanız, işte size rehber olacak bilgiler!

yüz yogası nasıl yapılır

Yüz Yogası Nedir?

  • Yüzü daha genç bir görünüme kavuşturma adına yapılan yüz egzersizlerine “yüz yogası” adı verilmektedir. Kan dolaşımını hızlandıran bu uygulama, yüz çevresindeki hücrelerin yenilenmesini ve daha canlı görünmenizi sağlıyor.
  • Yüzde bulunan yaklaşık 40 kası aynı anda çalıştırmak için yapılan hareketler, yüz yogası adı altında ifade edilmektedir. Yüz yogası yapan kişilerin etkili sonuçlar aldığı da belirtilir.
  • Yaşın ilerlemesi ile beraber, yüzde bulunan kas ve hücreler de yaşlanır. Hücrelerin canlılığını korumak, kasları her zaman dinç tutmak için pek çok kozmetik ürünü satılmaktadır.
  • Yüz yogası tam da bu konuda size yardımcı olacaktır. Hiçbir şekilde masraf yapmadan uygulayabileceğiniz yüz yogası ile kaslarınızı güçlendirebilirsiniz. Yüz yogasının temel amacı yüz altı kaslarını canlı tutmak ve güçlendirmektir.
  • Pek çok kişinin endişesi olan kazayakları, göz çevresindeki kırışıklıklar, yanaklardaki sarkmalar ve yaşlı görünmek yüz yogası ile ortadan kaldırılabilir.
  • Dünya genelinde yaygın olan bu yüz gençleştiren egzersizler, ülkemizde hızla yaygınlaşan bir sağlık sırrı olmaktadır.
  • Yüzün genç görünümüne katkı sağlamak için yüz yogası yanında yüz yogası taşı olarak da bilinen face roller ile ufak masajlar da yapabilirsiniz.
  • Asyalıların güzellik sırları arasında olan doğal taşlarla masaj geleneğini siz de deneyebilirsiniz.
yüz yogası önce sonra

Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

Yüz yogasından faydalanmak için gün içinde ortalama 15 dakikanızı bu hareketlere ayırmanız gereklidir. Çok kısa bir zaman içinde yapılan yüz yogası hareketleri ile yüzünüzde harika değişimlere şahit olabilirsiniz:

  • Dudak Çevresi: Yüz yogası yüzün belirli noktaları için uygulanabilir. Eğer amacınız yüz yogası ile dudak dolgunlaştırma ise, öncelikle dudaklarınızı nemlendirici ile nemlendirin. Daha sonra ağız içinde su var gibi düşünün ve hava ile gargara yapmaya çalışın. Ağız içindeki havayı sağa ve sola doğru atabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise ayna karşısına geçerek kendinize sevgi dolu öpücükler göndermek olacaktır. Yaklaşık 1 dakika boyunca deneyeceğiniz bu hareketler ile dudak çevresini güçlendirebilirsiniz. Dudaklarınızda uygulayacağınız bir hareket de “o” harfini çıkarmak olacaktır. O harfini söyleyerek dışarıya hava üfleyebilirsiniz. Böylece yanak ve dudak çevreniz çalışmış olur.
  • Göz Kapakları: Yüz yogası göz çevresi için uygulandığında göz kapaklarını güçlendirir ve kırışıklık oluşumunu önler. Bunun için avuç içinizle kaşlarınızı yukarı doğru gerdirin ve bu sırada aşağıya bakmaya çalışın. 1- 2 dakikalık uygulamayı günlük olarak tekrar edin.
  • Yanak Çevresi: Düzenli olarak uygulanan yüz yogası yanak sarkması gibi istenmeyen durumların önüne geçebilir. Bu amaçla balon şişirmenizi tavsiye edebiliriz. Şişirdiğiniz balonun havasını söndürmek için dudaklarınıza yakın tutun ve hava dışarı çıkarken havaya karşı üfleyin. Böylece yanak kaslarınızı çalıştırmış olursunuz. 10 defa balon şişirerek bu hareketi düzenli olarak deneyebilirsiniz.
  • Yanak Dolgunlaştırma: Eğer yüz yogası yanak dolgunlaştırma etkisi bıraksın diye deniyorsanız, günlük egzersizlerini ihmal etmemelisiniz. Sarkan yanaklar, zamanla gerilir ve elmacık kemiklerinizde dolgunluk oluşur.
  • Yanak Sarkması: Yanak sarkmasını önlemek için Çin bıyığı adı verilen hareketi deneyebilirsiniz. Bu hareket için parmaklarınızla 2 rakamını oluşturun ve birleştirin. Sağ ve sol yanakları bu hareket ile gerdirin. Her gerdirmede 10 saniye kadar bekleyin.
  • Alın Kırışıklığı: Yüz yogası alın kırışıklığı için de uygulanabilir. Avuç içinizi alnınıza tam yapıştırın ve yukarı doğru çekin. Göz kapakları hafif yukarı çıkacaktır ve kaşlarınızın kıpırdamasını da engellemiş olursunuz. Gözlerinizi 10 kere açıp normal hale dönün. Bu hareket sayesinde şaşırma anı gibi zamanlarda kaşlarınızı yukarı kaldırıp alında çizgiler oluşma ihtimalini ortaya çıkarmak yerine güçlenen göz kapaklarınız sayesinde sadece gözlerinizi açarsınız. Bu hareket ayrıca göz kapağı düşüklüğü oluşma ihtimalini de azaltır.
  • Boyun, Çene ve Gıdı: Yüz yogası boyun kırışmaları için de cildi güçlendirebilir. Dik pozisyonda oturun. Boynu arkaya doğru yarım daireler yaparak birkaç kez gevşetin. Boynu geriye doğru bırakın, hafif sağa sonra hafif sola doğru bırakın, bu pozisyonlarda birkaç saniye kalın. Aynı hareketleri alt çeneyi öne doğru çıkararak da yapın. “Hi” v “U” seslerini dudak çevrenizi büzmeden kısa kısa çıkartmanız da pozitif etkili yüz yogası uygulamalarıdır.

Yüz Yogası Hareketleri Resimli Anlatım

Yüz yogası nasıl yapılır, yüz yogası hareketleri nelerdir sorularının cevabını resimli vermek en iyi yol olur. Yüz yogası hareketlerini daha kalıcı şekilde uygulamak için şu görsellerden faydalanabilirsiniz:

1) Yapmış olduğunuz balık suratı ifadesi ile dudak kaslarınızla beraber elmacık kemiklerinizi de çalıştırmış olursunuz. Bu şekilde 10 saniye bekleyebilirsiniz. Toplamda 10 defa uygulamanın hiçbir zararı olmayacaktır.

yüz yogası hareketleri resimli

2) Bu hareket ile “o” harfini söyleyeceksiniz. Yanaklarınızın gerildiği gibi dudak kaslarınız da aktif olacak çalışacaktır.

yüz yogası yapanlar

3) Balon şişirme hareketi ile hem nefes egzersizi yapıyorsunuz hem de yanak kaslarınızı canlandırmış oluyorsunuz. Daha canlı bir yüze sahip olmak için eğlenceli ve kolay olan bu hareketi deneyebilirsiniz.

yüz yogası

4) Öpücük hareketi ayna karşısında denenmeye uygundur. Bir dakikanızı ayırıp ayna karşısında kendinize öpücük atarak uygulayacağınız bu hareket, yanakların gerilmesine ve kasların toplanmasına yardım eder.

yüz yogası hareketleri

5) Ağızda hava gezdirme yöntemi ile sarkan yanakları toplamak çok kolay olmaktadır. Her boş vaktinizde deneyebileceğiniz bu hareket, yanak çevresindeki sarkmaları kısa bir süre sonra ortadan kaldıracaktır.

yüz yogası faydaları

6) Ayşe Tolga’nın görselde ifade ettiği gibi işaret parmakları kaşlarda, baş parmaklar ise dudak kenarında sabitlenir. Parmakların olduğu yerler hafifçe gerilir. Yaklaşık 10 saniye boyunca yüzünüzü gerip bırakabilirsiniz.

yüz yogası

Yüz Yogası Öncesi Sonrası Arasındaki Farklar

Yüz yogası ne işe yarar şöyle direkt etkilerini görebilsek keşke diyorsanız, yazımızın bu bölünü çok seveceksiniz. Yüz yogası yapmak ne kadar etkili olabilir ki diye düşünüyorsanız, sizlere bu harika değişimleri göstermeden edemeyeceğiz. Düzenli şekilde uygulanan yüz yogası egzersizleri ile elde edilen bu değişimler sizi yaşınızdan daha genç gösterecek. Kırışıklık, sarkık gibi cilt problemlerini ortadan kaldırmak için daha fazla geç kalmamalısınız!

1) Görselde fark edildiği gibi yüz yogası cildi eşitler ve estetik bir dolgunluk kazandırır.

yüz yogası önce sonra

2) Bir süre sabredip yüz yogası yaparsanız, alt yanak çevresinde oluşan sarkmaların önüne geçebilirsiniz. Görseldeki değişimi görebiliyor musunuz?

yüz yogası öncesi sonrası

Yüz Yogası Faydaları ve Zararları

Yüz yogasının yüzünüzde oluşturacağı değişimleri ve yenilikleri ifade edecek olursak:

  • Yüz yogası kan dolaşımını hızlandırmaktadır.
  • Kan dolaşımı hızlanacağı için uyku hali ortadan kalkar.
  • Çok büyük masraflarla yapılan estetik operasyonlarla kıyaslandığında, yüz yogası masrafsız ve daha pratiktir.
  • Yaşın ilerlemesine bağlı oluşan kırışıklık ve sarkmaları engeller.
  • Kilo alıp veren kişilerin yanaklarında oluşan sarkmalar, yüz yogası düzenli şekilde yapıldığında ortadan kalkar.
  • Cilt hücrelerini harekete geçireceğinden cildiniz her zaman yeni ve canlı kalır.
  • Eğer uzun süre düzenli şekilde yaparsanız, yüzünüzde incelme ve orantılı bir görünüm oluşur.
  • Birkaç gün deneyip birkaç gün ara vermek, yüz kaslarınızı yoracaktır. Bu egzersiz için sabırlı ve kararlı olmalısınız.
  • Yüz yogası başlangıç aşamasında, ilk zamanlarda büyük değişimler yapmaz ama istikrarlı ilerlerseniz sonuçları fark edebilirsiniz. Nasıl ki bir mimik çizgisinin oluşması aylar hatta yıllar alıyorsa, ufak kırışıklıkların daha pürüzsüz hale gelmesi de zaman alacaktır.

Deneyenler arasında yüz yogası zararları hakkında bilgi paylaşan kişi sayısı yok denecek kadar azdır. Eğer düzensiz şekilde uygularsanız, sarkmaları daha da şiddetlendirebilirsiniz. Bu nedenle azimli olmak daha etkili sonuçlar verecektir.

yüz yogası önce sonra

Kalça Eritme Paket Programı! Hareketleri, Diyeti ve Kür Tarifleri

Plank Hareketi Nedir? Evde Nasıl Yapılır? Faydaları, Ne İşe Yarar?

Bölgesel Zayıflama Yöntemleri: Vücudunuza Şekil Verecek 5 Hareket

Squat Nedir? Faydaları, Resimli Squat Hareketleri, Kaç Kalori Yakar?

Bacak İnceltme Hareketleri, Evde 5 Kolay Yöntemle Daha İnce Bacaklar

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (3)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Önce Elde Sonra Ağızda Eriyen Kolay Poğaça Tarifi

Önce Elde Sonra Ağızda Eriyen Kolay Poğaça

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yüzde Yüz Doğal Gül Reçeli Tarifi

Yüzde Yüz Doğal Gül Reçeli

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yüzde Yüz Tutan Erik Reçeli Tarifi

Yüzde Yüz Tutan Erik Reçeli

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Yüzde Yüz Lezzet Garantili Su Böreği Tarifi

Yüzde Yüz Lezzet Garantili Su Böreği

6-8 kişilik, 1 saat Hazırlık, 45dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri