Evde Zeytin Yapımı

  • 12-14 Kişilik
  • 20dk Hazırlık, Pişirme yok

Evde Zeytin Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

1 kg için:

  • 1 kg mor renkte henüz tam siyaha dönmemiş zeytin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik kaya tuzu
  • 1 Türk kahvesi fincanın da üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı toz şeker

2 kg için:

  • 2 kg mor zeytin
  • 2 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 çay bardağından 2 parmak eksik kaya tuzu
  • 2 Türk kahvesi fincanı üzüm sirkesi
  • 2 çay kaşığı toz şeker

Bu 3 kg olursa ölçüde 3-3-3-3 4 kg olursa 4-4-4-4 gibi (Sizler buna göre ayarlayınız)

Evde Zeytin Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

İyi bir sofralık zeytin yapmak için öncelikle zeytinlerin dikkatlice seçilmesi lazım. Sofralık siyah zeytin her çeşit zeytinden yapılabilir, ancak eti fazla, olgun ve çekirdeği küçük olan zeytinleri tercih edin derim ben.

Öncelikle zeytinlerin kabuğu zedelenmiş, yaralı bereli, hastalıklı görünen ve çok yumuşak olanlarının ayrılması ve daha sonra iyice yıkanması gerekiyor.

Zeytinlerinizi ayıklayınız ve bir kaç su iyice yıkayınız hatta en son suyun da zeytinleri mutfak leğeninizde biraz bekletiniz.

Neden? İlaç kalıntıları varsa üzerlerinde kalmasın diye.

Yapılışı

  1. Yıkanmış mutfak tartısı ile tartılmış….. 1 kg zeytinlerinizi plastik turşu bidonu ya da ağzı geniş pet şişelere doldurunuz. çok da ağzına tepeye kadar doldurmayınız, bidonların üst tarafın da yatay bir daire şeklin de bir çizgi var oraya kadar doldurun. . İlerleyen günler de tuz eriyecek zeytinler suyunu salacak o nedenle çok sıkı doldurmayın. .
  2. Zeytinlerinizin üzerine ( 1 kg için) 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 bardaktan 1 parmak eksik kaya tuzunu, 1 kahve fincanı üzüm sirkesini ve 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyiniz.
  3. Bidonun ağzını sıkıca kapatınız. Bidonu ilk önce iyice çalkalayınız. Sonra yan yatırıp tekrar ileri geri merdane ile hamur açar gibi yuvarlayınız. İşlem tamam bitti :)))))).

Şimdi mutfağınız da bir yere zeytin bidonlarınızı koyunuz. Oda ısısı zeytinleriniz için yeterlidir. Mutfağınız da bir köşede bekleyebilir yani. .

Her gün bidonu yan yatırıp hamur açar gibi ileri geri sallayınız. Bileğinizde sorun var ise annemin yaptığı gibi koridor da mutfakta bir aşağı bir yukarı doğru yuvarlayınız :))))) Bu sallama işini  en az 1- 1, 5 ay her gün yapmalısınız. Bu sallama işlemi 1 dakikanızı almaz :)))))

Zeytinleri hazırladığınız günden 3 ay sonra aynı gün zeytinleriniz yenmek için hazır. . Bu bizim damak tadımıza uygun süre siz 1,5 –  2 ay sonra da tadını beğenirseniz yiyebilirsiniz.

Uyarı : Oldu mu acaba ? Diye merak edip zeytinlerin tadına bakmak isteyebilirsiniz. 1, 5 aydan önce açıp tadına bakmayın. :))))))))))

Hem bu tarifi bizim ile paylaştıkları için. . . . . . Hem de bu zeytinleri pazardan alıp bize yollamak zahmetine katlandıkları için sevgili Füsun ablaya ve Erdoğdu abiye çok çok teşekkür ederiz. İyi ki sizin gibi dostlarımız var. . . Allah razı olsun sizlerden.

Afiyetler olsun. .

Evde Zeytin Yapımı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Evde Zeytin Yapımı 1
Evde Zeytin Yapımı 3

Evde siyah zeytin nasıl yapılır? Püf noktaları

  • Zeytin kurmak için seçeceğiniz zeytinlerin tam siyaha dönmemiş zeytinlerden olmasına özen göstermelisiniz. Kasım ayı zeytin yapmak için uygun bir zamandır.
  • Zeytinin cinsine göre tarifte belirtilen sürenin sonunda zeytinin acısı hala gitmemiş olabilir. Böyle bir durumda iki günde bir değiştirmek kaydıyla 3 veya 4 kere zeytinin suyunu değiştirebilirsiniz.

Zeytinli Tarif Önerileri

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Evde Zeytin Yapımı 04.12.2014 15:47 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 16.12.2021 12:40 tarihinde güncellendi.

Ben de Yaptım
Öne Çıkan Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    Ben pazardan yaklaşık 40 gün önce 3 kg siyah zeytin alıp satıcının tarifine göre sadece 1 sb kayatuzu ekleyip hergün acı suyunu döküp sallayarak kurdum. Şimdi tadına baktım ve baya acı geldi. Sizin tarife göre kullandığım tuz miktarı baya az. Şimdi sizin tarife göre tuzu, yağı vs ekleyip bir süre daha günlük suyunu dökme sallama işlemini uygulasam olumlu sonuç alır mıyım sizce?

  • Profil fotoğrafı

    Merhaba bugün sizin tarifinizi yaptım. Yalnız ayıkladığım çok yumuşak zeytinlerden zeytin ezmesi yapmak istiyorum nasıl yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz?

Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    Siyah zeytin kurmak İçin izlemediğim video kalmadı. Bu tarifin aynısını biraz da limon tuzu ekleyerek yaptım. (Biraz uydurma yapmıştım) Sonuca inanadım benim zeytinler 3 haftada oldu. Arada acı olanlar çıkıyor o yüzden 1 ay sonra tam olur sanırım. Tarifinize destek için yazıyorum. Başka tarif aramayın çok güzel oluyor ☺️☺️☺️☺️☺️

  • Profil fotoğrafı

    Ben pazardan yaklaşık 40 gün önce 3 kg siyah zeytin alıp satıcının tarifine göre sadece 1 sb kayatuzu ekleyip hergün acı suyunu döküp sallayarak kurdum. Şimdi tadına baktım ve baya acı geldi. Sizin tarife göre kullandığım tuz miktarı baya az. Şimdi sizin tarife göre tuzu, yağı vs ekleyip bir süre daha günlük suyunu dökme sallama işlemini uygulasam olumlu sonuç alır mıyım sizce?

  • Profil fotoğrafı

    Merhaba, acaba zeytini kurduktan sonra arada bir kapağını açmak gerekiyor mu, gazı çıkması için?

  • Profil fotoğrafı

    Merhaba bugün sizin tarifinizi yaptım. Yalnız ayıkladığım çok yumuşak zeytinlerden zeytin ezmesi yapmak istiyorum nasıl yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz?

  • Profil fotoğrafı

    seker nicin koyuluyo

  • aliayhan tekin

    elimde elma sirkesi var kullansam olur mu?

  • Profil fotoğrafı

    Merhaba Ben yeşil zeytin yaptım ama tadında ekşisi bir tat var limon tuzu koymadım ne yapmam lazım rica ederim

  • Gülcan Ergün

    bu zeytınler dılınmıyor mu yırumlara baktın 2 tarıfınızı de dıkkatlıce okudum göremedim

  • Profil fotoğrafı

    Tarifinizi denedim çok güzel oldu

  • Profil fotoğrafı

    su koymuyormuyoz hazır aldığımız zeytınler auyun içinde oluyor

  • Profil fotoğrafı

    merhaba canan hanım salamuralık tuzla yapsak bir sorun olur mu?

  • Huzur İslamda

    bi kac ay once tarifi uyguladik ama hala çok acı hiç tatlilanmadi ne yapabiliriz? cevap verirseniz sevinirim

    • Canan Gunduz

      Merhabalar,

      Zeytinlerin olma zamanı zeytinden zeytine sertliğe,yumuşaklığa kıvamına göre değişebilir…demek ki sizin zeytinin olması için daha süreye zamana ihtiyacı var…ama illa ki “bekleyemen” diye ısrar ediyorsanız..zeytinin suyunu dökün zeytini yine bidona doldurun üstüne de su doldurun …2 gün çalkalayın o suyu dökün zeytini süzün ..yine su doldurun yine 2-3 gün bekletin o suyu da süzün..muhtemelen bu su ile bekletme işlemini yapınca zeytinin acısını almış olursunuz…2.nci suyu süzdükten sonra zeytinlerin bir tadına bakın lezzetine göre bidona tuz,sirke,yağ,şeker ya da limon suyu eklemesi yaparak zeytinleri bir süre daha bekletin…aklıma yapabileceğiniz başka bir şey gelmiyor ama aslında şunu bilin ki sizin zeytinlerin olmak için biraz daha süreye ihtiyaçları var.. hem evde yapılan gerçek zeytinlerin çok hafif acı olması gerekir siz evde sağlıklı zeytin yaptınız bu fabrikasyon yapımı değil..zeytinler olduktan sonra zeytinleri kahvaltıda yerkende zeytini pul biber,limon suyu,kekik hatta sarımsak ile soslayarak tüketebilirsiniz…öylede çok lezzetli olur…

      Hoşça kalın

      Hoşça kalın

  • Profil fotoğrafı

    sirke zeytinin tadini nasil etkiliyor?

  • GÖZDE

    Canan hanim Merhaba dediginiz yöntemi denedim 2 aydır kavanoz da acı suyu çıktı tadına baktığımızda.ama içindeki suyu dokmelimiyiz suyumu süzüp mu saklamaliyim yoksa öylece kalsın mi

    • Canan Gunduz

      Çok özür dilerim mesajı şimdi gördüm ..zeytinlerinizi şimdiye kadar olmuştur bile … dediğim gibi mesajı geç gördüm size yardımcı olamadım çok üzgünüm kusura bakmayın lütfen …

      Hoşça kalın

  • Profil fotoğrafı

    ayçiçek yağı yerine zeytinyagi koyamaz miyiz acaba??

  • Profil fotoğrafı

    Daha once soran oldu mu bilmiyorum ama sekeri neden ekliyoruz?Size tarifi veren kisi acikladi mi acaba ?
    Birde ben sirke koymasam sizce lezzetinde cok fark olur mu?
    Siz daha once evde suyu degistirilerek acisi cikartilip zeytin isleme yontemiule yapilan zeytinin tadina baktiniz mi?
    Baktiysaniz sizin yaptiginiz yontem mi yoksa diger su degistirme yontemini mi onerirsiniz?
    Bu yaptiginiz yontemin lezzeti paket zeytin olarak aldiginiz hangi markaya benziyor acaba?
    Biliyorum cok soru sordum ama bir suru yontem var
    Benim aklima yatan yontemlerden ikisi su degistirme digeri de sizin tarifle herseyi ayni sadece sirke ve seker olmayan tarifti o yuzden size sormak istedim.Simdiden tesekkurler

  • Profil fotoğrafı

    Zeytinleri yapali 15 gun oldu ben acip baktin tadina merak ettim bir sikinti olur mu acaba

    • Canan Gunduz

      İnci hanım bir şey olmaz..”1 -1,5 ay önce açıp tadına bakmayın” derken daha olmadığı için tadı bakana mayhoş ,acı gelecektir değmez diye öyle yazdım..şahsen açmanız bozulmasına neden olmaz diye düşünüyorum..

      Hoşçakalın

  • Emel Sığanık Yılmaz

    canan hanım bugün zeytin aldım bende fakat benimkiler mor değil tam siyah gene aynı tarifi uygulayabilir miyim ;)

    • Canan Gunduz

      Emel hanım biz bir kaç hafta önce aldığımız için daha az olgunlaşmışdı..siz bizden sonra aldığınız için daha siyah olması normal..tarifi aynen uygulayın sizin zeytinleriniz bizden süre olarak daha çabuk olacaktır sizin ki 2 aya hazır olur herhalde……1,5 ay sonra tadına bakın yeme aşamasına gelmiş bile olabilir…olmamış ise tekrar ağzını kapatın ve tekrar sallayarak bir üsre daha bekleyin olgunlaşmasını kontrol ede gidin….ya da başka denenmiş tarifiniz var ise onu deneyin…tercih sizin.ben zeytinlerinizi görmeden ancak bu kadar yardımcı olabilirim…

      Hoşçakalın

      • Emel Sığanık Yılmaz

        son soru :)))
        bu zeytinler bitene kadar bu kavanozda mı kalacak ?
        kimi sudan çıkarıp fırınlıyormuş kurutuyor yani

      • Canan Gunduz

        Emel hanımcım bunu da ilk defa sizden duydum..doğrudur bir bildikleri vardır elbette…

        Bana istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz bilgin yettiğince cevaplamaya çalışırım sıkılmayın lütfen…ben de size sorabilirim..bu siteyi Elif hanımlar bu neden ile kurmuşlar zaten..bilgiler paylaşılsın diye :)))))

        Emel hanım biz bu şekilde yapıyoruz ..zeytinler olana kadar günde 1 kere zeytinleri 1 dakika bile değil….aşağı yukarı sallıyoruz,çeviriyoruz,yuvarlıyoruz canınız hangisini isterse :)))).. zeytinler oldu açıp zeytinleri tüketiyoruz.Zeytinler yenip bitene kadar bu bidonlarda saklıyoruz..Yiyeceğimiz kadarınz alıp ağzını kapatıyoruz…Zeytinler oldu daha fazla tuzda beklemesin derseniz tuzlu altta kalan suyunu isterseniz süzebilirsiniz de ama bu anlattıklarımı zeytinler olunca yapıyoruz…zeytinler yenmeye hazır olunca dolaba da alabilirsiniz saklamak için…Zeytinler olunca resimlerini paylaşacağım inşallah….

        Hoşçakalın

      • Profil fotoğrafı

        Merhaba, acaba zeytini kurduktan sonra arada bir kapağını açmak gerekiyor mu, gazı çıkması için?

  • Profil fotoğrafı

    biz sadece kaya tuzu koyup yaptik acaba olmiycakmi zeytinkerimiz

    • Canan Gunduz

      Yeliz hanımcım merhabalar, sizin hazırladığınız sadece kaya tuzu ile zeytin yapma şekli de olur benim ki gibi de olur…size bu yapma şeklini öğreten kişinin bildiği bir şey olmasa zaten size bu yapma şeklini tavsiye etmez idi…gönlünüzü ferah tutun mutlaka sizin ki de güzel olacaktır,benim ki de …. ama pazar da zeytin bulabilirseniz 1 kg da benim anlattığım şekilde yapın ,hazırlayın…..zaman geçip bir kaç ay sonra zeytinler yenme kıvamına gelince iki tarif arasın da kıyas yaparsınız hangisini beğenirseniz seneye o şekilde zeytinlerinizi hazırlarsınız…

      Hoşçakalın

  • Leyla Leyla

    Ellerinize saglik canan hanim …bizim oralarda da zeytin yagi yapilcak zeytinleri bu sekil yaparlar adinada attun denir tadina doyulmaz ve gercekten zeytin yedim dersiniz okadar yani …anlatisiniz yine harika sevgiller :))

    • Canan Gunduz

      Leyla hanım merhabalar,

      Bilgi için teşekkür ederim…Sizlerin de ellerine sağlık….Allah sağlık sıhhat versin yaptığımız zeytinleri yemeyi nasip etsin sağlıkla,sıhhatle hepimize :)))))))))))

      Hoşçakalın…

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kırma Yeşil Zeytin Tarifi

Kırma Yeşil Zeytin

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, Pişirme yok
Asla Yumuşamayan Kırma Yeşil Zeytin Tarifi

Asla Yumuşamayan Kırma Yeşil Zeytin

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
Rengi Altın Sarısı Ev Yapımı Kırma Yeşil Zeytin Tarifi

Rengi Altın Sarısı Ev Yapımı Kırma Yeşil Zeytin

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Yumuşamayan Nefis Yeşil Zeytin Tarifi

Yumuşamayan Nefis Yeşil Zeytin

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Zeytin Yapımı (Videolu) Tarifi

Zeytin Yapımı (Videolu)

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
20 Günde Zeytin Tarifi

20 Günde Zeytin Tarifi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Çizme Zeytin Yapımı Tarifi

Çizme Zeytin Yapımı

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Kırma Yöntemiyle Yeşil Zeytin Salamurası Tarifi

Kırma Yöntemiyle Yeşil Zeytin Salamurası

10-12 kişilik, 25dk Hazırlık, Pişirme yok
Çıtır Nohutlu Patates Salatası Tarifi

Çıtır Nohutlu Patates Salatası

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Izgara Şeftalili Semizotu Salatası Tarifi

Izgara Şeftalili Semizotu Salatası

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Domates Kabuğundan Salça Tarifi

Domates Kabuğundan Salça

1-2 kişilik, 20dk Hazırlık, 2 saat 30dk Pişirme
Terbiyeli Patatesli Havuç Çorbası Tarifi

Terbiyeli Patatesli Havuç Çorbası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Bayılarak Yiyeceğiniz Mantar Burger Tarifi

Bayılarak Yiyeceğiniz Mantar Burger

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Zeytin Nasıl Yapılır?
Zeytin Nasıl Yapılır?

“Yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin.” Demiş şair... Ege ve Akdeniz denilince akla ilk gelendir zeytin.…

Zeytin Çeşitleri – Kahvaltıların Gözdesi 10 Farklı Zeytin Türü Tarifi
Zeytin Çeşitleri – Kahvaltıların Gözdesi 10 Farklı Zeytin Türü

Tansiyon Dengeler, Enerji Verir: Kahvaltıların İncisi Zeytin Çeşitleri Zeytin asırlar öncesinden dünyaya tutunan bir besindir.…

Zeytin Yaprağının Faydaları: 9 Şifalı Etkisi Tarifi
Zeytin Yaprağının Faydaları: 9 Şifalı Etkisi

Bir An Önce Tanışın: Zeytin Yaprağı Faydaları Zeytin yaprağı, barış ve bereketin simgesi olan zeytin…

Evde Saksıda Zeytin En Verimli Nasıl Yetiştirilir? Tarifi
Evde Saksıda Zeytin En Verimli Nasıl Yetiştirilir?

Zeytin Yetiştiriciliği: Gerekli Temel Bilgiler Zeytin, binlerce yıldır Akdeniz bölgesinin değerli hazinesidir. Bu muhteşem ağaçlar,…

Zeytin Ağacı Bakımı, Budama Teknikleri, Özellikleri ve Çeşitleri Tarifi
Zeytin Ağacı Bakımı, Budama Teknikleri, Özellikleri ve Çeşitleri

Bütün Ağaçların İlki: Zeytin Ağacı Zeytini en çok kahvaltılarda görmeye alışan bir mutfağa sahibiz. Siyah,…

Diş Ağrısına Zeytin İyi Gelir Mi? Nasıl Kullanılır? Tarifi
Diş Ağrısına Zeytin İyi Gelir Mi? Nasıl Kullanılır?

Acil Durumlarda Diş Ağrısına Zeytin Kullanımı Diş ağrısı, hemen hemen herkesin zaman zaman yaşadığı sağlık…

Ejder Meyvesi Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Ejder Meyvesi Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Ejder Meyvesi (Pitaya) ile Sağlığınıza Renk Katın! Ejder meyvesi, bir başka bilinen ismiyle "Dragon Fruit"…

Dut Yaprağının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Dut Yaprağının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Dut Yaprağı: Sağlıklı Yaşamın Doğal Şifresi! Dut yaprağı, dut ağacının (Morus) yapraklarıdır. Dut ağacı, çoğunlukla…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Yüksek Protein ve Lif Kaynağı Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Cennet Hurmasının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Cennet Hurmasının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Cennet Hurması: C Vitamini Deposu Doğal Tatlı! Türkiye’de Trabzon hurması adıyla bilinen cennet hurması, botanik…

Brokoli Faydaları: Brokoli Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Brokoli Faydaları: Brokoli Yemek Neye İyi Gelir?

Brokoli: Faydalarıyla Sizi Şaşırtacak Lif Deposu! Turpgiller (Brassicaceae) familyasının en gözde sebzelerinden biri olan brokoli,…

Biberiye Çayının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Biberiye Çayının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Biberiye Çayı: Fiziksel ve Ruhsal Sağlığa Birebir! Akdeniz mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan biberiye hem taze…

Ayvanın Faydaları: Ayva Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Ayvanın Faydaları: Ayva Yemek Neye İyi Gelir?

Ayva: C Vitamini ve Lif Zengini, Antioksidan! Ayva, Rosaceae ailesine ait bir ağacın meyvesidir ve…

Avokadonun Faydaları: Avokado Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Avokadonun Faydaları: Avokado Yemek Neye İyi Gelir?

Avokado: Besleyici, Lif ve Vitamin Zengini! Avokado, Persea americana adlı ağaçtan gelen meyve olarak bilinir.…

Yeşil Çayın Faydaları: Ne İşe Yarar, Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilir? Tarifi
Yeşil Çayın Faydaları: Ne İşe Yarar, Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilir?

Yeşil Çay: 5000 Yıllık Antioksidan Kaynağı Yeşil çay, Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilen bir…

Propolisin Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Propolisin Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Antioksidan Propolis: Güçlü Bağışıklığın Anahtarı! Propolis Yunanca bir kelimedir. "Korunan bölge, şehir" anlamını taşır. Arılar…

Narın Faydaları: Nar Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Narın Faydaları: Nar Yemek Neye İyi Gelir?

Nar: Antioksidan Zengini Süper Meyve! Nar, Punica granatum adı verilen bir ağaç türünün meyvesidir ve…

Muzun Faydaları: Muz Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Muzun Faydaları: Muz Yemek Neye İyi Gelir?

Muz: Potasyum ve Lif Zengini Mucize Meyve! Dünyada buğday, pirinç ve mısırdan sonra en çok…

Kuşburnu Çayı Faydaları: Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Kuşburnu Çayı Faydaları: Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Kuşburnu Çayı: C Vitamini Kaynağı Doğallık! Kuşburnu güzel kokusu ve rengiyle tanınan bir bitkidir. Gülgiller…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, Hindistan cevizi (Cocos nucifera) meyvesinin içinden…

Balık Yağı Faydaları: Neye İyi Gelir? Nasıl Kullanılır? Tarifi
Balık Yağı Faydaları: Neye İyi Gelir? Nasıl Kullanılır?

Balık Yağı: Omega 3 ve D Vitamini Takviyesi Omega 3 içeriği yüksek yağlı balık çeşitlerini…

Brokoli Nasıl Yetiştirilir? Adım Adım İpuçları Tarifi
Brokoli Nasıl Yetiştirilir? Adım Adım İpuçları

Brokoli Yetiştiriciliği: Verimi Artıran Tüyolar Brokoli, Brassica oleracea adı verilen bitki türünün bir üyesidir. Çiçek…

Kayısı Nasıl Yetiştirilir? Türkiye’de Kayısı Nerede Yetişir? Tarifi
Kayısı Nasıl Yetiştirilir? Türkiye’de Kayısı Nerede Yetişir?

Kayısı Yetiştiriciliği: Verimli ve Pratik İpuçları Kayısı, Prunus armeniaca olarak bilinen meyve ağacının meyvesidir ve…

Zencefil Nasıl Tüketilir ve Kullanılır? (Taze, Toz ve Kuru) Tarifi
Zencefil Nasıl Tüketilir ve Kullanılır? (Taze, Toz ve Kuru)

Taze, Toz ve Kuru Zencefil Nasıl Kullanılır? Zencefil, Zingiber officinale adı verilen tropikal bitkinin kökünden…

Çörek Otu Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Çörek Otu Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Çörek Otu Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Çörek otu, bilimsel adıyla "Nigella sativa" olan bitkinin tohumlarından…

Sarımsağın Faydaları, Sarımsak Yutmanın Faydaları Nelerdir? Tarifi
Sarımsağın Faydaları, Sarımsak Yutmanın Faydaları Nelerdir?

Düzenli Sarımsak Yemek Nelere İyi Gelir? Sarımsak, Allium cinsine ait, soğangiller (Amaryllidaceae) ailesine ait bir…

Rezene Çayı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Rezene Çayı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Rezene Çayı: Sindirim ve Gaz Sorunlarına Birebir! Rezene, Foeniculum vulgare adlı bitkinin kurutulmuş tohumlarından elde…

Tarifler Geri
Videolar Geri