İlikli Kemik Et Suyu Hazırlama El Kitabı

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
  • 1-2 Kişilik

İlikli Kemik Et Suyu Hazırlama El Kitabı Tarifi İçin Malzemeler

1 Tencere İlikli Kemik/Et Suyu için:

Ana malzemeler:

  • 1 paket takoz kesilmiş ilikli dana kemik (ortalama 500-800gr)
  • 125gr kuşbaşı yemeklik et (içine kasabınızın kenara ayırdığı yağ, deri, zar, sinir, eklem yerlerinden isteyerek ekletebilirsiniz.)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 büyük havuç
  • 1 baş sarımsak
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 avuç dereotu
  • 2-3 adet büyük kereviz sapı
  • 2 bardak kaynar su
  • 5-6 litre oda sıcaklığında su
  • Tercihen aroma verici malzemeler:
  • Kişniş tohumu, kimyon tohumu, karanfil, kuru zencefil, defne yaprağı, kuru veya taze biberiye, tane karabiber

Kullanılacak mutfak gereçleri:

  • 6-7 litrelik tencere, kevgir (tercihen tel), en küçük boy metal süzgeç, mümkün olan en ince delikli orta boy süzgeç (tercihen pazarlarda satılan plastik un eleği), metal maşa, en az 40 adet kullan-at plastik bardak, büyük buzdolabı poşeti.

Opsiyonel fırınlama için: 2 adet fırın tepsisi, yassı çırpıcı.

İlikli Kemik Et Suyu Hazırlama El Kitabı Tarifi Nasıl Yapılır?

Uyarı: Hazırlanışı ve pişirmesi ile beraber toplam 12-13 saat, buzluğa kaldırması ise ertesi gün 1 saat süren bir tarifdir. Aşağıda anlattığım detayları resimlerde daha net görebilirsiniz.

  1. Maydanoz ve dereotunu yıkayın. Kesmenize gerek yok direkt olarak suyun içine ekleyeceğiz çünkü. Daha sonra kullanmak üzere kenara alın.
  2. (Fırınlama işlemi ile kemik/et suyunuza çok daha derin bir et lezzeti katmanız mümkün. Eğer bu işlemi yapmak istemiyorsanız, tarife 6. adımdan devam edebilirsiniz. ) Fırınınızı üst, alt ve turbo fan seçeneklerini açarak 230 dereceye ısıtın.
  3. Soğanı 8 parçaya kesin. Havuç ve kereviz saplarını çok küçük olmayacak şekilde, baş parmak boğumu büyüklüğünde kesin. Sebzeleri çok üst üste gelmeyecek şekilde bir fırın kabına yerleştirin. Sebzeler çok küçük olursa fırınlama ve pişirme sürecinde daha hızlı posalaşıp ölecek, ve aromalarını yitireceklerdir. Bu konuya dikkat etmenizi öneririm.
  4. Kemik ve eti paketlerinden çıkarıp suyun altında yıkayın. Kuruladıktan sonra ikinci bir fırın kabına yerleştirin. Üstünü bir yağlı fırın kağıdı ile örtün. İliğin büyük bir bölümü yağ olduğu için fırının içinin yağ içinde kalmasını engellemek için kağıdı koyuyoruz.
  5. Kemik/etlerin bulunduğu kabı orta, sebzelerin bulunduğu kabı alt kata gelecek şekilde 230 derece sıcaklığa ulaşmış fırına yerleştirin. 20 dakika fırında rostolayın. Ben yapmıyorum ancak kemiklerin daha iyi rostolanması için 10 dakika sonunda çıkarıp ters çevirebilirsiniz. Rostolama devam ederken yaklaşık 2 bardak kadar suyu su ısıtıcısında kaynatın.
  6. Evinizde bulunan 6-7 litrelik büyük boy tencere veya düdüklü tencereye 1 litre suyu ekleyin.
  7. Fırından çıkardığınız sebzeleri ve kemik/etleri tencereye aktarın. Kemilkerin yağlı ilikleri ve etler fırın kabına yapışacağı için sağlam metal bir maşa kullanmanızı öneririm. Rostolama işlemi sırasında malzemelerin çıkan aromalı suyunun karamelize olmuş şekilde her iki fırın kabının da altına yapışmış olduğunu göreceksiniz. Her iki kaba da 1 bardak kadar kaynar suyu döküp, yassı bir çırpıcı yardımıyla özlerin kaynar suya karışmasını sağlayın. Fırın kapları tamamen temizlendikten sonra çıkan suyu tencereye aktarın.
  8. Maydanoz, dereotu ve aroma verici malzemeler listesinden tercih ettiklerinizi suya ilave edin. 1 baş sarımsağı kabuklarını soymadan olduğu gibi ortadan ikiye kesin. Altındaki topraklı kısmını çıkardıktan sonra direkt bu şekilde suya ilave edin. Kabuklarını istemem derseniz, ortadan kesince diş sarımsakları ayırmak çok kolay oluyor. Nasıl tatta bir et suyu elde etmek istiyorsanız buna göre seçim yapmalı ve bu adımda ekelenecek malzeme miktarlarını da buna göre belirlemelisiniz. Et suyu yaptıkça zamanla bazı aroma vericileri azaltıp çoğaltarak veya tamamen çıkararak tadında ayarlama yapabilirsiniz. Genel olarak şunu söyleyebilirim: her ne kadar aroma verici, maydanoz ve dereotunun orani artarsa, et suyu daha fazla sebzeli bir et suyuna dönüşecektir. Ben sebze sevdiğim için fazla ekleme yapıyorum. Eğer daha et et kokan bir su elde etmek istiyorsanız bu malzemeleri tamamen de çıkarabiliriniz. Tercihen bu otları ve baharatları minik bir tülbentin içine sarıp ağzını iple bağlayarak da koyabilirsiniz. (Nedeni 10. adımda. )
  9. Tencereyi üzerinde sadece 1 parmak boy kalacak kadar suyla tamamen doldurun. Tencerenin altını en yüksek ateşte açıp suyu kaynamaya ramak kalana kadar ısıtın. Suyun kenarlarından minik minik kabarcıklar çıkıp suyun üstünde tencere dibinden yukarıya yukselen hareketlenme olması gerekiyor. Bu ısıya ulaştığınızda tencerenin altını en ama en düşük ateşe alın. Bir tık daha kıstığınızda ateş sönecek kadar az olması lazım ayarın. Bu ısıyı tutturmak zor oluyor. Bir kaç defa gelip kontrol ede ede o ince ayara ulaşabiliyorsunuz. Tencerenin kapağını kenarında 1 parmak kadar aralık kalacak şekilde üstüne koyabilirsiniz. Çok önemli: suyu asla ama asla kaynatmayın. Eğer kaynatirsaniz iliğin içindeki proteini ve yararlı besinleri öldürürsünüz, sebzelerde püre haline gelip acılaşırlar ve kemik suyunuz hiç bir işe yaramaz.
  10. Aromanın tam olarak ortaya çıkabilmesi için suyu asgari 8 saat pişirmeniz gerekiyor. Zaten derin et kokusunun 6. saatten sonra çıkacağını göreceksiniz. 12-24 saate kadar bile pişirmek mümkün. Pişirme süresi ne kadar uzarsa suyun tadı o kadar daha yoğun olacaktır. İlk 2-3 saat boyunca kef denilen köpükleri eğer isterseniz minik boy en küçük delikli metal süzgeçle alabilirsiniz. Ben buna lüzum görmüyorum açıkçası. Eğer iki önceki adımda baharatları tülbente koyup bağladıysanız kef alma işlemi kolay olacaktır. Diğer türlü dereotu ve maydanozların arasında kalan kefleri almak zorlaşıyor.
  11. 8 saatlik süre içerisinde ara sıra kontrol ederek et suyunun kaynama noktasına ulaşmamasına dikkat edin. Ben 1 saatlik alarm kuruyorum cep telefonumda ve 8 saat boyunca bunu yineliyorum. Her saat başındada gelip kontrol ediyorum.
  12. 8 saat sonunda suyun seviyesi yarı yarıya inecektir. Ocağın altını kapatıp bir kevgir yardımıyla sebze et ve kemikleri çıkarıp atın. Bu işlemi en kolay tel kevgir ile yapabilirsiniz. Google’da “spider skimmer” diye arayın. Marketlerde pazarda satılıyor. Etleri yemenizi asla tavsiye etmem. Çünkü zaten içinde hiç bir tat ve besin kalmıyor. Sadece posa yemiş olursunuz.
  13. Pazarda satılan en ince delikli un elekleri var. İçinde kalan tortu ve taneleri en iyi bu şekilde ayırabilirsiniz. Bununla et suyunu bir 2 defa başka bir tencere içine süzün. Eğer aynı büyüklükte başka bir tencereniz yoksa bu aşamada 2 orta boy tencere veya cam kap da kullanabilirsiniz. Süzme işleminin sonunda en son büyük tencerenizin içine tekrar et suyunu alın.
  14. Yaklaşık 3-4 saat beklemenin sonunda tencereniz buzdolabına girecek soğukluğa ulaşacaktır. Gece buzdolabında suyu bekletin.
  15. Ertesi gün et suyunun üzeri otların renginden dolayı buzlu yeşil rengi almış bir yağ tabakası ile karşılaşacaksınız. Bunu yine tel kevgir yardımıyla parça parça alıp küçük bir tencereye alın. Yüksek ateşte 2 dakika tencereyi ısıtıp altını kapatın. Tencerenin ısısıyla yağ yavaş yavaş eriyecektir kendi haline bırakın. 100 tanelik paketlerde kullan-at plastik bardaklar satılıyor. 2 tanesi 240ml’lik bir su bardağına denk geliyor. Yağı bu bardaklara doldurup buzlukta dondurun. Donduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup ağzını kapayıp saklayabilirsiniz. Bir nevi sebzeli tereyağı üretmiş olduk. Et ihtiva etmeyen yemeklerde aroma vermesi için bu yağı kullanabilirsiniz. Sabah yumurtanızı tereyağı yerine bu yağda da pişirebilirsiniz.
  16. Et suyunu bir kepçe yardımıyla aynı bardaklara eşit şekilde 2 tanesi 1 su bardağına denk gelecek şekilde doldurun. Bu ileride yemek yaparken su bardağı ölçüsü yapabilmemize yardımcı olacak. Bununla uğraşmak istemiyorsanız direkt cam kavanozlara da doldurabilirsiniz. Bir tencereden ortalama 20 küçük bardak (yani 10 su bardağı) kadar çıkıyor (eğer 8 saatten fazla kaynatmadıysanız). Bunları da buzluğa sıra sıra dizerek donmaya bırakın. Eğer buzluğunuz çok dolu ise bu bardakları sıra sıra dizmek için yeterli yer kalmıyor. Parti parti yeriniz kadar dondurup suyu bitirene kadar devam edin. Buz kaplarına dökmenizi tavsiye etmem. Ben ilk başta bu şekilde yaptım ancak o buzlukları daha sonrasında tek tek temizlemek cidden bir ömür törpüsü oldu. Ayrıca tek tek minik buzların kaçı 1 su bardağına denk geldiğini anlamak imkansız oluyor eritmeden.
  17. Büyük buzdolabı poşetine, altına 3erden 2 sıra halinde toplam 6 bardak sığıyor. Üzerine bir sıra daha koyup poşetin ağzını bağlayınca 12 bardağı bir poşet olarak daha az yer kaplayacak şekilde buzluğunuzda saklayabilirsiniz. En fazla 3-4 ay içerisinde tüketmenizi tavsiye ederim.
  18. Yemeklerinizde bu suyu kullanmak için: Eğer yaz aylarındaysanız güneş gören bir yerde 5 dakika içerisinde plastik bardaklardan çıkacak kadar buzun kenarları eriyecektir. Kış aylarında ise biraz sıcak suyu plastik kaba veya lavabonuzun içine doldurup plastik bardakları içine koyarak bir kaç dakika içerisinde eritebilirsiniz. Buzlar kaygan olduğu için, plastik bardaklardan bir anda fırlayarak çıkıyorlar. Dikkatli olun. Çıkan buzları sos veya bir boy üstü küçük tencereye koyun. Altını ilk başta az açarak tencerenin biraz ısınmasını sağlayın. Bu sıcaklıkla buzlar biraz eriyip tencerenin içerisinde su oluştuktan sonra sıcaklığı arttırarak buzları tamamen likit hale getirene kadar ısıtın. Yemeğinizin içine eklemek istediğiniz yağı, baharatları, aroma verici bitkileri, salçayı bu su içine karıştırıp yemeğe eklemeye hazır hale getirebilirsiniz. Hazırladığınız bu et sulu karışımı kaynama noktasına ulaştığında yemeğinize ilave edebilirsiniz.
  19. Bu uzun ve emekli çalışmayı ayda 1 defa yaparak bütün yemeklerinizi (özellikle de sade pilavlarınızı) bir kaç seviye daha fazla lezzetlendirmeniz mümkün. Dünyanın bütün profesyonel mutfaklarında et, tavuk, balık ve sebze suları her gün buna benzer tekniklerle üretiliyor ve yapılan yemeklere lezzet katıyor. Siz neden bu zevkten mahrum kalasınız?

Afiyet olsun.

İlikli Kemik Et Suyu Hazırlama El Kitabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

İlikli Kemik Et Suyu Hazırlama El Kitabı 22.08.2018 10:43 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 22.08.2018 17:16 tarihinde güncellendi.

Ben de Yaptım
Öne Çıkan Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    Yapıyorum şu an ve çok güzel kokular geliyor. Fotoğraf gönderiyorum. En doğru tarif bence. Çok teşekkür ederim. 7 saat daha pişecek. Sanırım tuz eklenmiyor, değil mi?

    • Colonel Harland Sanders

      Dilek Hanim ellerinize saglik; cok guzel gorunuyor. Umarim gorundugu kadar lezzetli de olmustur ve tadini begenmissinizdir. Icerisindeki faydali hayvansal maddelerin kimyasal yapisinin bozulmamasi icin tuz eklenmiyor. Yemeklere katmadan once kucuk bir tencerede kaynama noktasina getirmeyi ihmal etmeyin. Donuk bir sekilde kullanmayin sakin. Afiyet olsun!

      • Profil fotoğrafı

        Gayet lezzetli oldu. Alerjim olduğu için kereviz koymadım. Böyle de iyiydi. Sadece suyu yarıya kadar azalmadı. Eşime tembih etmiştim uyumadan önce ama 7. saat sonunda dayanamayıp kapatmış. Biraz daha kaynasa daha güzel olurdu. Soğuyunca yağını ayirdim. Icilebilecek kıvama gelince birazını icmelik ayirdim, kalanı dondurucuya koydum. Tuz konusundaki yanıtınız için teşekkür ederim. Ayrıca eritmeden kullanmama konusunu bilmiyordum. İyi ki söylediniz. Bu lezzetli ve hafif tarif için tekrar teşekkürler. Ellerinize sağlık: :)

      • Colonel Harland Sanders

        Dilek Hanım tarifim işinize yaradığı ve beğendiğiniz için gerçekten çok sevindim. Afiyet olsun.

  • Profil fotoğrafı

    Neden buz halindeyken koymamamız gerekiyor? ben bugüne kadar hep buz halinde ekledim tavuk et vs. sularını. Sebebini öğrenmek çok isterim. Teşekkürler.

    • Colonel Harland Sanders

      Deniz hanım genel olarak yemek yaparken sıcak olarak pişmekte olan yemeğin içine aynı sıcaklıkta olmayan ürün eklenmez. Pişme işlemini durdurmuş olursunuz böyle yaparsanız. Bu genel olarak böyledir. Pişmiş aşa su katılmaz diye bir deyimimiz bile var 😉 Yine de tabi katarsanız çok da sorun değil yemeğimiz pişecektir. Ancak pişirdiğiniz ürünlerin birbirinden farklı pişme seviyeleri, ateşi doğru kullanmak ve doğru zamanda ürünleri eklemek gibi noktalara dikkat edip bir plan dahilinde yemek pişirdiğinizde daha istediğiniz gibi bir son ürün çıkacaktır karşınıza.

Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    kerevizin kendisini suya katıp kaynatsak olur mu sapı yok da üstünde

  • Profil fotoğrafı

    Muhteşem anlatım ve sorulara cevaplar cermişsiniz teşekkür ederim. Yakında yapacağım o zaman sorularıma bekliyorum sizi😇😇😇

  • Profil fotoğrafı

    30-40 tane tarif okumuşumdur, en güzel anlatım ve içerik. Elinize emeğinize sağlık 🧿

  • Profil fotoğrafı

    Gerçekten harika bi anlatım, kafamda hiç bi soru kalmadı. Emeğinize sağlık. Hemen şimdi tarifi uygulayacağım.

  • Profil fotoğrafı

    Merhabalar et suyu en kısıkta da olsa kaynama noktasına ulaşacaktır. Ulaşacak gibi olduğunda ne yapmak gerekiyor su mu eklemek gerekiyor?

    • Colonel Harland Sanders

      Sürekli olarak kontrol etmek önenli burada. Kaynamaya yakınlaştığı zaman tencerenin kapağını 1dk açık tutarak tencere içi ısıyı düşürebilirsiniz tekrar. Böylece bu kaynama noktasına tekrar gelmesi için bir 15-30 dk daha tekrar size zaman tanıyacaktır. O süre sonunda gelip aynı işlemi tekrar ederseniz, bu şekilde tencerenin kaynama noktasına hiç ulaşmamasını sağlamış olursunuz. Bir diğer yöntem ise tencerenin kapağını ne kadar açık tuttuğunuz. Kapağı çok aralık bırakacak şekilde tencerenin üstüne koyarsanız tencere hiç kaynama noktasına ulaşmayabilir. Sonuç olarak burada temel olan, ateşi kullanmayı bilmekte.

  • Profil fotoğrafı

    Bu ne kadar güzel bir anlatım, ne kadar güzel bir tarif. Yarın kemik suyu hazırlamayı düşünüyordum. Aradığım tarif buymuş. Çok teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık.

  • Profil fotoğrafı

    Merhaba. Benim sormak istediğim şu; donduğunda üzerinde oluşan yağı neden ayırıyoruz?kağıt bardaklarda yağı ile birlikte dondurup kullanılmazmı acaba? Yani neden sordum? Vitamini filan o donan yağda olabilirmi acaba diye

    • Colonel Harland Sanders

      O şekilde de kullanabilirsiniz Seher Hanım isterseniz. Ayırmamızın sebebi su karışımındaki yağ oranını kontrol edebilmek. Bardaklara ayırırken her bardağa aynı oranda yağı eşit bölüştürmek çok zor. Yani bazı bardaklar çok bazıları az yağlı olacaktır. Diğer taraftan bu suyla yapacağınız yemeklerde zaten örneğin en başta bir soğan kavurduğunuzda yağ zaten kullanıyorsunuz bu suyla beraber ikinci defa yağ ekleyip yemeği fazla yağlandıracaktır. Eğer yağları ayrı bir yerde dondurup istediğiniz şekilde kullanırsanız yemeğin yağ oranını kendi isteğinize göre kontrol etmeniz daha kolay olacaktır.

  • Profil fotoğrafı

    Bişey daha soracaktım ben bi saat 45 dk düdüklüde kaynattığımda da kolojen madde ortaya çıkıyor diye düşünüyordum çünkü buzdolabına koyduğumda jel halini alıyordu. Bi kaç yerde okudum önemli olan jel oluşması deniliyor. Su halinde nerdeyse hiç olmadı kaynattıklarım şimdi kafam karıştı jel olsada faydalı değil miydi yani bu zamana kadar yaptıklarım 🥺😩

    • Colonel Harland Sanders

      Seda Hanım merhaba. Kemik ve et çok fazla kolajen içermiyor. Bu tarifi daha çok kemiğin içinde bulunan ilikten faydalanmak için yapıyoruz. Ne kadar fazla su eklerseniz o kadar daha fazla sıvı ve daha az jelatinimsi bir sonuç çıkar ortaya. Eğer kolajenli bir su elde etmek istiyorsanız paça kullanmanız gerekiyor. Paçada deri ve kemik arasındaki madde jelatinden oluşuyor. Onu da yine minimum 5 saat kadar KAYNATMADAN bu tarifte anlattığım gibi kaynama derecesinin altında en en kısık ateşte pişirmek gerekiyor. Bunu yaparsanız kolajen jöleden oluşan bir sıvı elde ediyorsunuz. Oda sıcaklığına geldiğinde ise tamamen jelatine dönüşüyor. Düzenli yürüyüş spor yapıyorsanız haftada 1-2 defa yarım bardak içmeniz eklem sağlığı için işe yarayacaktır ben öyle yapıyorum. Belki bir gün paça çorbası tarifi de ekleyebilirim. Sadece şu genel kuralı unutmayın: bir ürünü ne kadar uzun kaynatır veya pişirirseniz, içindeki hücreleri, besinleri o derecede öldürmüş olursunuz ve vücudunuza besin yerine ölü hücre göndermiş olursunuz yediğinizde. Lezzetli olur mu? Olur. Ama daha az sağlıklı olur. Şöyle düşünün: bir yemeği pişirdik pişirdik içindeki su tamamen gitti, sonra yandı ve en son bildiğiniz kömüre dönüşüyor değil mi? Yani taze üründen tamamen karbon, kömür elde etmek mümkün pişirerek. İşte pişirmeyi bu düzlemde düşünmek gerekiyor. Ne kadar taze ürünse sağlıklı, ne kadar kömüre yakınsa sağlıksız olacaktır yemek.

  • Profil fotoğrafı

    Merhaba sebzeleri eklemeden ve fırınlamadan 12 saat mum ayarında (kapanmaya yakın) pişirsek lezzet bakımından değilde kolojen bakımından aynı olur mu ?

  • Yasemin

    Merhaba neden donuk şekilde yemeklere katmıyoruz?

  • Profil fotoğrafı

    Neden buz halindeyken koymamamız gerekiyor? ben bugüne kadar hep buz halinde ekledim tavuk et vs. sularını. Sebebini öğrenmek çok isterim. Teşekkürler.

    • Colonel Harland Sanders

      Deniz hanım genel olarak yemek yaparken sıcak olarak pişmekte olan yemeğin içine aynı sıcaklıkta olmayan ürün eklenmez. Pişme işlemini durdurmuş olursunuz böyle yaparsanız. Bu genel olarak böyledir. Pişmiş aşa su katılmaz diye bir deyimimiz bile var 😉 Yine de tabi katarsanız çok da sorun değil yemeğimiz pişecektir. Ancak pişirdiğiniz ürünlerin birbirinden farklı pişme seviyeleri, ateşi doğru kullanmak ve doğru zamanda ürünleri eklemek gibi noktalara dikkat edip bir plan dahilinde yemek pişirdiğinizde daha istediğiniz gibi bir son ürün çıkacaktır karşınıza.

  • Profil fotoğrafı

    Yapıyorum şu an ve çok güzel kokular geliyor. Fotoğraf gönderiyorum. En doğru tarif bence. Çok teşekkür ederim. 7 saat daha pişecek. Sanırım tuz eklenmiyor, değil mi?

    • Colonel Harland Sanders

      Dilek Hanim ellerinize saglik; cok guzel gorunuyor. Umarim gorundugu kadar lezzetli de olmustur ve tadini begenmissinizdir. Icerisindeki faydali hayvansal maddelerin kimyasal yapisinin bozulmamasi icin tuz eklenmiyor. Yemeklere katmadan once kucuk bir tencerede kaynama noktasina getirmeyi ihmal etmeyin. Donuk bir sekilde kullanmayin sakin. Afiyet olsun!

      • Profil fotoğrafı

        Gayet lezzetli oldu. Alerjim olduğu için kereviz koymadım. Böyle de iyiydi. Sadece suyu yarıya kadar azalmadı. Eşime tembih etmiştim uyumadan önce ama 7. saat sonunda dayanamayıp kapatmış. Biraz daha kaynasa daha güzel olurdu. Soğuyunca yağını ayirdim. Icilebilecek kıvama gelince birazını icmelik ayirdim, kalanı dondurucuya koydum. Tuz konusundaki yanıtınız için teşekkür ederim. Ayrıca eritmeden kullanmama konusunu bilmiyordum. İyi ki söylediniz. Bu lezzetli ve hafif tarif için tekrar teşekkürler. Ellerinize sağlık: :)

      • Colonel Harland Sanders

        Dilek Hanım tarifim işinize yaradığı ve beğendiğiniz için gerçekten çok sevindim. Afiyet olsun.

  • yemektarihcisi

    Stok çok güzel olmuş. Kereviz sapı muhteşem bir aroma;lakin dereotu stok için fazla aromalı olmaz mı.. Tadı nasıl oluyor. Stokta hiç dere otu kullanmadım. Elinize emeğinize sağlık..

  • Profil fotoğrafı

    Çok güzel bir anlatım emeğinize sağlık

  • Profil fotoğrafı

    Çok pardon sizi tanımadan yorum falan yaptım. Tereciye tere satılmaz derler bizde. Ünlü bir şef olduğunuzu bilmiyordum. Çok özür dilerim. 🙏

  • Profil fotoğrafı

    Gerçekten çok güzel ve ayrıntılı bir anlatım olmuş. Benim gibi ilk kez deneyecek olanlar için gayet anlaşılır. emeğinize sağlık

  • Profil fotoğrafı

    Tebrikler sitede ki tek doğru ve en ayrıntılı anlatım

    • Colonel Harland Sanders

      Lerzan Hanım çok teşekkürler. Eğer site kullanıcılarından daha da iyisi veya düzeltmeler, eklemeler gelirse yeni şeyler öğrenip kendimi daha da geliştirmeye açığım her zaman.

      • Profil fotoğrafı

        Ben fırınlama yerine tencerede kemikleri biraz kavuruyor sonra un serpiyorum daha sonra 1 su bardağı beyaz şarap ilave edip alkolü gidene kadar birkaç taşım kaynatıp sebzeleri tuzunu koyup en az 12 saat çok kısık ateşte kaynatıyorum. Daha sonra süzgeçten geçiriyorum. Enfes bir sos oluyor gerçekten. Ellerimize sağlık bence bütün bu uğraşlara değer. İyi akşamlar. 🙏

      • Colonel Harland Sanders

        Beyaz’ı ilk defa sizden duydum genelde yabancı videolarda şarap olarak kırmızı eklenebileceğinden bahsediyorlar. Ben denemeye cesaret edemedim üzüm tadı et suyunu kullanacağım her yemeğe uygun olmayacağını dusunerek ama bir gun mutlaka deneyeceğim. Beyaz sarap herhalde kırmızıya oranla daha hafif bir esans katıyordur içine. Normal et suyuna kıyasla arasındaki tad farkı hakkında bir fikriniz varsa öğrenmek isterim. Teşekkürler.

      • Profil fotoğrafı

        Beyaz şarap ilave ettiğimde et yemeklerinde koyu sos kıvamında kullanıyorum çok hoş oluyor. Şarapsız olarak yaptığımda çorba ve pilavda kullanıyorum. Kırmızı şarapla hiç denemedim bu işin uzmanı sizsiniz bundan sonra kırmızıyı kullanacağım. İyi akşamlar.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Dondurucuda Tavuk Suyu Tarifi

Dondurucuda Tavuk Suyu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Tavuk Suyu Tarifi

Tavuk Suyu

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Tavuk Suyu Tarifi

Tavuk Suyu

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Buzluk İçin Vitaminli Tavuk Suyu Tarifi

Buzluk İçin Vitaminli Tavuk Suyu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Bebeklere Tavuk Suyu Tarifi

Bebeklere Tavuk Suyu

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 2 saat Pişirme
Arnavut Paçası Tarifi

Arnavut Paçası

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Yeşil Mercimekli Ekmek Tarifi

Yeşil Mercimekli Ekmek

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Buzlukta Sarımsak Saklama Tarifi

Buzlukta Sarımsak Saklama

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Orman Meyveli Muhallebi Tarifi

Orman Meyveli Muhallebi

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Kıymalı Saksı Kebabı Tarifi

Kıymalı Saksı Kebabı

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kıymalı Pratik Börek Tarifi

Kıymalı Pratik Börek

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Et Suyu ile Şifa Niyetine 21 Tarif Tarifi
Et Suyu ile Şifa Niyetine 21 Tarif

Uzun pişirilme sürecinin ardından, ilikli kemikli etin mucizevi şifalarla elde edilen suyuna et suyu veya…

Kemik Suyu Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri, Ne Zaman İçilmeli? Tarifi
Kemik Suyu Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri, Ne Zaman İçilmeli?

Sadece Ölüme Çaresi Yok! Binbir Şifa Kemik Suyu Faydaları Bugün olduğu gibi yüzyıllar öncesinde de…

İstanbul Kitap Kafe, Motivasyonunuzu Yükseltecek 10 Entelektüel Yer Tarifi
İstanbul Kitap Kafe, Motivasyonunuzu Yükseltecek 10 Entelektüel Yer

Kitabınızı Okuyup Kaliteli Vakit Geçirebileceğiniz En İyi Kitap Kafe Tavsiyeleri Kitap kafe İstanbul ve diğer…

Gökkuşağı Renkleriyle Hazırlanmış 9 Değişik Tarif Tarifi
Gökkuşağı Renkleriyle Hazırlanmış 9 Değişik Tarif

Bazen gördüğümüz bir tarifi, hayata geçirmek için karnımızın aç olması yetersiz kalabiliyor. Sadece midemizi bayram…

Sevgiliye Romantik Yemek Masası Hazırlama İpuçları Tarifi
Sevgiliye Romantik Yemek Masası Hazırlama İpuçları

Sevgililer Gününe Özel Evde Sofra Hazırlığı 14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor. Bu özel günü romantik…

Konserve Hazırlama Rehberiniz! Tüm Püf Noktaları – Denenmiş 12 Tarif Tarifi
Konserve Hazırlama Rehberiniz! Tüm Püf Noktaları – Denenmiş 12 Tarif

Her Mevsim Zaman Kazandıran Pratik Lezzet 6 Adımda Konserve Hakkında Her Şey Türk yemek kültüründe…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024 Tarifi
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Pek çok kişinin merakla beklediği anneler günü, çok yakın…

Tarifler Geri
Videolar Geri