İmambayıldı

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
  • 6-8 Kişilik
  • 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme

İmambayıldı Tarifi İçin Malzemeler

Kızartmak için;

  • 9-10 adet patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Patlıcanların içine serpmek için toz şeker

İç Harcı;

  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
  • 4-5 adet soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 4 adet irice domates
  • 4-5 adet tatlı sivri biber
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 10 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

İmambayıldı Tarifi Nasıl Yapılır?

Merhabalar,

Yazın en güzel sebzelerinden patlıcanın en güzel hallerinden biri olan

” İmambayıldı !!” yapmaya ne dersiniz?

Bir rivayete göre, eski zamanların birinde  bir imam, karısı tarafından yapılan bol soğanlı sarımsaklı bu yemeği ilk kez yediğinde lezzetinden veya yemeğe katılan ..yemeğin üstünden taşan zeytinyağını görünce malzemenin maliyetinden dolayı düşüp bayılmış..

Bir başka rivayete göre ise yine eski zamanlarda yaşayan bir imam zengin bir zeytinyağı tüccarının kızı ile evlenmiş.İmamın  eşinin çeyizinde bol miktarda kaliteli zeytinyağı bulunmaktaymış. Kadın ilk günlerde kocasına bu zeytinyağı ile hazırlanmış, içine domates ve soğan eklenmiş patlıcan yemeği hazırlamış. 13. cü günde yemek masasında patlıcan bulunmamaktaymış. Buna şaşıran imam artık zeytinyağının kalmadığını öğrenince çok  üzülmüş ve üzüntüsünden  bayılmış.

Hadi başlayalım. .

  1. Patlıcanları yıkayın ve alacalı soyun tuzlu suyun içinde( ortalarını yarmadan) bir süre bekletin.
  2. Siz bu arada iç harcınızı hazırlayalım.
  3. Soğanları piyazlık ( yarım ay şeklinde) doğrayın, sarımsakları doğrayın.
  4. Biberleri halka halka doğrayın, kabukları çıkmış domatesleri yemeklik doğrayın.
  5. Maydanozları kıyın.
  6. Derince bir tavaya soğanları, sarımsakları koyun  üstüne 1 çay bardağına yakın  sıvıyağı ekleyin…
  7. 2-3 dakika birlikte kavurun  ve üstlerine  toz şekeri de ekleyin ve birazcık daha kavurun
  8. Şimdi sivri biberleri ekleyin. Soğanlar cam gibi olana şeffaflaşana ,soğanlar çökene kadar hep birlikte kavurun.Son aşama resimlerde var..
  9. Şimdi kabukları soyulmuş yemeklik doğranmış domatesleri tuzunu ve karabiberini ve bir çay kaşığı salçasını ekleyin. Karıştırın ve şimdi tavadaki domates suyunu çekene kadar pişsin.
  10. Süre sonunda hepsi sönmüş, durulmuş, pişmiş ve özleşmiş olmalı resimlerden görebilirsiniz. İç malzeme süre sonunda çok çok sulu kalmamalı kaşık ile aldığınızda bir şeyler akmamalı kolay alınmalı…
  11. Şimdi ocağı kapatın maydanozu ekleyin hepsini karıştırın ve tavayı bir kenara bırakın soğusun.
  12. Suda ki patlıcanları alın güzelce bir mutfak havlusu ile patlıcanları sıka sıka kurulayın.
  13. Sıvıyağınızı tavanıza bolca koyun, kızdırın. Patlıcanları kızmış yağda önlü arkalı yumuşayana kadar güzelce kızartın.
  14. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üstüne alın süzülsünler.Patlıcanları kıazrtırken ocağın ateşini çok  çok kısmayın ki patlıcanlar yağ çekmesin….
  15. Şimdi fırında yapacaksanız fırın tepsinizi alın kızarmış patlıcanları tepsinin  içine koyun patlıcanların ortalarını dik bir çizgi, şerit halinde bıçak ile yarın ve çatal ile patlıcanların içini hafiften ezin.
  16. Ezilmiş patlıcanların her birinin içine büyüklüklerine göre 2-3 tutam toz şeker serpin.
  17. Patlıcanların içine tavada ki soğumuş iç malzemenizden kaşık ile bolca doldurun.
  18. Ocakta pişirecekseniz de aynı işlemleri patlıcanları tavaya alarak yapın. ( tavaya alın patlıcanların içlerini yarın açın, ezin ,şeker serpin ve içlerini doldurun)
  19. Yemeğin pişme suyunu ekleyeceğiz. İç malzemeyi pişirdiğimiz tavanın içine biraz( 2-3 su bardağı kadar) sıcak su koyun ve tavayı karıştırın. ( neden bu tavaya su koyduk muhtemelen tavanın dibinde yağlı domatesli güzel bir su kalmış olmalı hem onu ziyan etmeyelim hem de lezzetini yemeğe alalım diye)
  20. Bu suyu patlıcanların olduğu tepsiye ya da tavaya kepçe ile yanlardan dökün. Tepside ki tavadaki yemeğe sakın çok çok su eklemeyin yemek su içinde yüzmesin.
  21. Yemek kısa sürede pişecek. Yağına kalacak. Yemek çok suyu çekmez ve çok su yemeğin tadını bozar.tavaya ve tepsiye  eklenen su miktarları resimlerde var görebilirsiniz…
  22. Tavayı ya da tepsiyi elinize alın hafifçe sağa sola yatırın her yerine su girsin. Şimdi fırında pişirecekseniz tepsinin ağzını folyo ile yada su ile ıslatılmış yağlı kağıt ile  kapatın ve tepsiyi  ısınmış sıcak fırına verin.
  23. Ocakta pişirecekseniz de tavanın ağzını bir kapak ile  kapatın …
  24. İlk önce tavayı ocakta fokurdatın yemeğin suyunu kaynatın sonra ocağın  altını kısın…..kısık ateşte ocakta yemeğinizi pişirin.
  25. Yemeğiniz her iki şekilde de  25-35 dakika da pişecektir.Yinede süreyi ve ısıyı siz ayarlayın….
  26. Yemeğiniz pişti bırakın o şekilde tepside,tavada soğusun.
  27. Soğudu şimdi patlıcanlarınızı  dikdörtgen bir borcama alın borcamın ağzını borcam kapak,bone yada streç ile güzelce  kapatın  ve buzdolabına kaldırın…
  28. Yemeğiniz buzdolabında  güzelce iyice soğusun hatta bir gün buzdolabında beklesin kendine gelsin tadını daha iyi bulsun iyice lezzetlensin.
  29. Yemeğiniz artık sunuma hazır. Soğuk soğuk servis yapın.

Afiyetler olsun…

İmambayıldı !  ile ilgili bilgiler …..

Patlıcanları kızartmadan soyduğunuzda ortadan yararsanız ve öyle kızartırsanız içlerine çok yağ çekerler …önce kızartın sonra yarın.
Patlıcanların içine serpilen toz şekere gelince karnıyarık, imambayıldı’nın iç malzemelerini  koymadan biz patlıcanlara  biraz toz şeker serperiz. Toz şeker patlıcanın acısını alır lezzet verir. Ben annemden öyle gördüm öyle yapıyorum :))))) Siz isterseniz toz şeker serpmeye bilirsiniz .

Toz şeker imambayıldı ! ya çok çok yakışır. O nedenle iç malzemeye konulan eklenen 1 yemek kaşığı toz  şeker miktarı sizi korkutmasın :)))İç malzemenin ana malzemeleri soğan ve sarımsak bunlarda şekeri çok güzel kaldırıyor.

Ben çok miktarda yaptım o nedenle malzeme miktarları çok. . Siz malzemeleri azaltarak daha az malzeme ile aynı şekilde yemeğinizi yapabilirsiniz.

Ben sizler görün diye birazını fırında birazını tavada pişirdim…biz fırında pişirileni daha çok  seviyoruz ve hep fırında pişiriyoruz…ama kardeşim ocakta pişirileni  daha hafif buldu daha çok sevdi ben ise fırındakini tercih ettim :)))))))..sonuçta pişirme şekli,tercih sizin…

Afiyetler olsun.

İmambayıldı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

İmambayıldı 17.06.2015 11:04 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 01.08.2019 23:16 tarihinde güncellendi.

Ben de Yaptım
Yanına Ne Gider?
Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi

Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Patatesli Havuç Salatası Tarifi

Patatesli Havuç Salatası

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Etli Pirinç Pilavı Tarifi

Etli Pirinç Pilavı Tarifi

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Yorumlar (46)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    Sevgili Canan hanım, bu tarifinizi denemek bugüne kısmet oldu ve her zamanki gibi çok başarılı. Teşekkür ederim. Yüreğinize ellerinize sağlık 🧿🙏♥️

  • sinemsah1

    Evlendikten sonra mutfağa girince ilk isim siteye üye olmak oldu. Daha uygulamayı detaylı cozememisken böylesine zor bie yemeği lezzetle yapmama vesile olduğunuz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun öyle güzel detaylı anlatmışsınız ki her aşamasını sebep sonuç ilişkisiyle öğrenmiş de oldum . Kocaman sevgiler 💐

  • Profil fotoğrafı

    merhaba anlatımınız çok güzel fakat bahsettiğiniz fotoğrafları göremedim malesef

  • Profil fotoğrafı

    Çok güzel bir tarif, üşenmeyip her bir ayrıntıyı yazmışsınız, yorucuydu ama zevkle hazırladım, elinize sağlık..

  • Neriman FATMA

    Ay ben bu gün iftarda bunu yerim yerimmmmm :))).
    Canan hanım anlatışınıza mest oldum..
    Sonuna kadar okudum. Bu be güzel bir tarif şekli MaşaALLAH size
    Bir patlıcan sever olarak bugün İmambayıldı yemeliyim 😌

  • Elif'in Mutfaği

    Selamlar, bu kadar vakit ayirdiniz emek verdiginiz icin tesekkür ederim. ilk defa yapan kisiler tam güzel anlatmisiniz. benim soru imambayildi her zaman soguk mu yenilir? hemen firindan ciktigi zaman sicak yenilirse degisik mi oluyor? cevap verirseniz sevinirim. saygilar sevgiler

  • Profil fotoğrafı

    Öncelikle belirtmeliyim bu tarif benim damak tadıma ve annemden öğrendiklerime çok büyük oranda uyuyor. Ben de bu yemeği çok severim. Tarifinize uyarak yaptım, çok beğendim. Affınıza sığınarak bir kaç şey söylemek isterim. Tarifte eksik olan bence iki şey var. Birincisi kimyon. Bir tatlı kaşığı kimyon tarife inanılmaz bir katkı verir. İkinci eksiklik ise konulan sarımsak sayısı. 2 baş sarımsak bence çok yetersiz. Patlıcan başına bir sarımsak kullanılırsa bence çok daha iyi sonuç alınır. Eksiklik yanında bir fazlalık var, o da soğan. Ben bu tarife göre iç malzeme hazırladım, yaklaşık yüzde 30 fazla geldi. Büyüklüklerine dikkat ederek, her üç patlıcana bir soğan koymak sanki daha uygun olur gibi geldi. Artan iç malzeme ise kesinlikle heba edilmemeli. Makarnanın üzerine çok güzel bir sos olarak kullanılabilir, ya da biraz daha domates eklenerek ve üzerine yumurta kırılarak değerlendirilebilir. Tarifiniz için tekrar teşekkür ederim.

    • Canan Gunduz

      Merhabalar,
      Yorumunuzu okudum yemek işlerini bir gurme kadar iyi bildiğiniz mesajınızdan anlaşılıyor tebrikler…mesajınızda ki hususların çoğuna kısmen katılsam da kimyon hakkında ki görüşünüze üzülerek hiç bir şekilde katılmadığımı belirtmek isterim… kimyon kokusu çok keskin bir baharat ve siz bu tarifte 1 tatlı kaşığı kimyon önermişsiniz bence bu tarife kimyon hiç eklenmemeli eğer damak tadına göre kimyon eklenecekse de çay kaşığının ucu ile eklenmeli ki bence sizin öneriniz olan 1 tatlı kaşığı kimyon bu yemeğe çok çok fazla gelir….yemek kimyon kokusunun baskınlığından yenilemez diye düşünüyorum baharatlar bence bir yemeğin aslını bozmamalı var ile yok arasında olmalı uzaktan hafif hissedilmeli ama bu da tabii benim şahsi görüşüm renkler gibi zevklerde tartışılmaz ..yemekte sarımsak daha fazla kullanılabilir mi? tabi ki olabilir soğan daha az koyulabilir mi ? tabii ki daha az da konulabilir aslında bunlarda patlıcanların boyutundan tutunda sarımsakların iriliklerine kullandığınız patlıcanların adedine göre bile değişim gösterebilir…. ama kimyon hakkında ki görüşünüze kesinlikle katılmadığımı belirtmek isterim…fikirleinizi paylaştığınız için teşekkürler

      Hoşça kalın

  • bizim_mutfa.k

    Canan hanim öncelikle ellerinize sağlık. Tarifinizi yapmak istiyorum da bu tarif çok tatlı mı oluyor? yani yerken şeker yoğunluğu ne derece oluyor. az atsak tuzu önde olsa olur mu ?

    • Canan Gunduz

      Tatlım kusura bakma çok geç bir yanıt olacak ama zeytinyağlılara bir miktarda olsa şeker konur bence kesinlikle konmalı da…. ama konulacak miktar kişinin tercihine göre değişim gösterebilir..tercih senin hoşça kal

  • Profil fotoğrafı

    harika bi tarif yaptim cok guzel oldu esimde cok begendi tesekkurler tarif icin ;)

  • Profil fotoğrafı

    vuuu püf noktalarla dolu bi tarif eminim harikadirr hemen yaapmaya basliyormmm aksam icinn emeginizee saglik ;)

  • Profil fotoğrafı

    Teşekkürler çok açıklayıcı bir şekilde anlatmışsınız çok güzel. Elinize sağlık

  • Profil fotoğrafı

    guzel en kisa zamanda yapacam

  • Profil fotoğrafı

    ellerinize sağlık canan hanım…yemeği anlatış biçiminiz ve fotopraflarınız çok açıklayıcı olmuş benim gibi ilk kez deneyecekler için çok güzel. ..çok teşekkürler

  • Profil fotoğrafı

    pardon canan hanım dikkatimden kacmis gördüm :-)

  • Profil fotoğrafı

    slmlar canan hanım …ben ilk defa yapacağım bu yemeği okudum çok güzel geldi bana fakat tuz hiç koymuyomuyuz onu merak ettim

  • Ecenilay

    Bayıldım çok güzel anlatılmış hem de tadına bayıldım…

  • Nur Aydın

    bi bakim dedim imamin karısını anlatmissiniz.tarih ogrenmek istesek baska siteye gideriz

    • Profil fotoğrafı

      Iyı o zaman gıt kızım senı tutan yok …
      Ha senın derdın Canan hanımla ıse tarıflerıne nıye gırıyorsun bakmazsın olur bıter hayret bı şey ınsanlar yaa!!!
      Bıze gayet ıyıgelıyor devam et Canan hanımcım ……

      • Canan Gunduz

        Mine hanımcım takılmamak lazım…okuyup geçeceksiniz..sinirlenmeye 1 dakikanızı bile harcamanıza gerek yok..desteğiniz için yine de çok teşekkürler..ben yoruma bakıyorum başından bir iki kelimeden cümle nereye gidecek nasıl tamamlanacak anlaşılıyor o yorumları okumuyorum bile…isteyen istediğini yazsın hiç umurumda değil… yanıt vermeye değer görmüyorum …

        Hoşça kalın

  • Nur Aydın

    tarif roman gibi kim okuyacak bu kadar yaziyi?ozet gecseydiniz daha iyiydi.bu ne bole sanki 2 serilik roman yazmissiniz

  • Zehra 'dan super tarifler

    Hayırlı Ramazanlar ablacım.INŞALLAH Tüm oruç tutanların oruçu kabul olur.AMIN…

  • Olga Krimi

    Canan Hanım, imambayıldı gerçekten mi etsiz bir yemek? Birkaç sene önce imambayıldı adlı bir tarifi gördüm ve yaptım bile, ama bambaşkaydı. Kıymalı ve patlıcanlar musaka şeklinde tepside yerleştirilmiş. Daha sonra facebook’ta tartışmaları okudum, imambayıldı etsiz mi etli mi, etli olan karnıyarık diye…kafam karıştı)))

    • Eda

      evet olga hanım imam bayıldı kıymasız olur ve adanada imam bayıldı çokmeşhurdur,etsiz yaparız biz

    • Canan Gunduz

      Olga hanımcım merhabalar,Nasılsınız? size sevgili dostum Eda hanım yanıt vermiş kendisine teşekkür ederim..ben de aynı Eda hanım gibi düşünüyorum..kızartılmış ve ortası yarılmış her patlıcana karnıyarık denilemez patlıcanın ortasını yarmak yemeğin bir yapım aşamasıdır… ..o zaman közlenip ortası yarılarak içine kaşar konularak yapılana da kaşarlı karnıyarık mı demeliyiz :))))))))……..patlıcanın ortasının yarılması bir yapım şeklidir..yemek ismini içine konulan malzemeye yeme şekline göre alır…patlıcanı kızartırsınız ortasını yararsınız içine kıyma kavurup koyarsınız karnıyarık olur sıcak yersiniz…kızartırsınız içini yararsınız kavrulmuş soğan sarımsaklı iç malzeme koyarsınız soğuk yersiniz imam bayıldı olur…yuvarlak kızartırsınız kıymalı iç yapar döşer fırında pişirirsiniz sıcak yersiniz musakka olur…patlıcanı soyar dilimler kızartmadan üstüne kıyma döker ocakta pişirirsiniz oturtma olur….sizin aklınızın karışması çok çok normal..ama Türk olup Türkiyede yaşayan birinin annesinden duyduğu şey ile imam bayıldıya karnıyarık demesi ısrar etmesi komik olmuş…tanınan tüm yazarların sitelerine girip araştırın imam bayıldı böyle yapılır ve adıda budur…kıymalı olana karnıyarık denir bu şekilde bu iç malzeme ile pişene imam bayıldı denir…dediğim gibi bunu iddia edenin bilgisi olmadan fikri olmuş bir de ısrarcı olmuş oda komik olmuş… Ardanın mutfağı,Emine Beder,Sahrap Soysal,Oktay usta bu yazarların sitelerini de inceleyebilirsiniz…orada da dediğim yemekler bu adla yer alırlar …..ayrıca imam bayıldıyı çiğden yapanlar halka halka kesip kızartıp iç malzemeyi aynen kullanarak yapanlarda var onlarda imam bayıldı iç malzemeler aynı sadece yapım şekli farklı…umarım kafa karışıklığınızı biraz da olsa giderebilmişimdir…size güzel bir gün diliyorum…

      Hoşça kalın

      • Olga Krimi

        Canan Hanım, iyi akşamlar :) Bende her şey yolunda, Siz nasılsınız? Hayırlı Ramazanlar Size, ailenize ve bütün müslümanlara dilerim. Böyle detaylı bir açıklamanız için çok çok teşekkür ederim, altın ellerinize sağlık :) Artık her şey anladım, geçende yaptığım yemek musakkanın bir türüymüş. Şaka gibi, ama belki onun tarifini paylaşırım bile, tadı güzeldi çünkü. İşte sayenizde düzgün bir isim koyarım :)
        Hoşça kalın ve şimdiden iyi iftarlar :)

      • Canan Gunduz

        Olga hanımcım çok çok teşekkür ederim çok naziksiniz Allaha şükürler olsun ki iyiyim…ramazan tebriği için göstermiş olduğunuz incelik takdire şayan biz size teşekkür ederiz gerçekten çok incesiniz :)))) bence de haklısınız musakka patlıcandan yapılan en güzel lezzetlerden…paylaşın ki bilmeyenler de öğrensin…

        Hoşça kalın

      • Profil fotoğrafı

        :))
        Bu kadar verıcılıkle masallah barekallah Canan hanımcım yaaa sızın yetıstırdıgınız evlatlarıda gormek ısterdım :))
        İnsallah sızın kendı cevrenızde bu sıtedekıler kadar sızın degerınızın farkında olsun dıye dua ettım bıran….
        Herkesın Canan ablası bugun benımde ablam olun yasım belkıde buyuk ama ızın verın de ellerınızden opeyım hayırlı ramazanlar ablacıgım ….

      • Canan Gunduz

        Merhabalar Mine hanımcım ,güzel samimi içten paylaşımınız için çok teşekkür ederim…güzel dualarınıza AMİN….diyorum…bana istediğiniz gibi hitap edebilirsiniz..ayrıca abla demeniz beni sevindirir…çok çok naziksiniz..sizlere de hayırlı ramazanlar…

        Hoşça kalın

      • Yeter

        Canan hanım sizin tarifleriniz gönül rahatlığıyla yapıyorum gerçekten yemek yapmak bir sanat açıklayıcı anlatımınız için tşk ederim hoşçakalın

      • Canan Gunduz

        Afiyetler olsun…

        Hoşça kalın

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Anne Usulü Gerçek İmambayıldı Tarifi

Anne Usulü Gerçek İmambayıldı

2-4 kişilik, 25dk Hazırlık, 2 saat Pişirme
Fırında Zeytinyağlı Kızartmadan İmambayıldı Tarifi

Fırında Zeytinyağlı Kızartmadan İmambayıldı

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Zeytinyağlı İmambayıldı Tarifi

Zeytinyağlı İmambayıldı

2-4 kişilik, 25dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Zeytinyağlı İmambayıldı Tarifi

Zeytinyağlı İmambayıldı

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Zeytinyağlı İmambayıldı Tarifi

Zeytinyağlı İmambayıldı

2-4 kişilik, 40dk Hazırlık, 50dk Pişirme
İçi Dolgulu Milföylü Rulolar Tarifi

İçi Dolgulu Milföylü Rulolar

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Soslu Et Tarifi

Soslu Et

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Çilekli Kremalı Pasta (Erdbeer Käsesahne Torte) Tarifi

Çilekli Kremalı Pasta (Erdbeer Käsesahne Torte)

6-8 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Elmalı Kremalı Pasta (Apfel Sahne Torte) Tarifi

Elmalı Kremalı Pasta (Apfel Sahne Torte)

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Soya Soslu Ballı Kanat Tarifi

Soya Soslu Ballı Kanat

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Gulaş Tarifi (Püre Yatağında)

Gulaş Tarifi (Püre Yatağında)

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Riviera Zeytinyağı Nedir? Zararlı mı Sağlıklı mı? Tarifi
Riviera Zeytinyağı Nedir? Zararlı mı Sağlıklı mı?

Riviera: İşlem Görmüş, Yüksek Asitli Zeytinyağı Birçok faydası ile geçmişten bugüne özellikle sabah kahvaltılarımızın olmazsa…

Çilingir Sofrası Ne Demek? Bu Sofranın Olmazsa Olmazı 15 Başrol Tarif Tarifi
Çilingir Sofrası Ne Demek? Bu Sofranın Olmazsa Olmazı 15 Başrol Tarif

Bol Mezeli, Çok Lezzetli Çilingir Sofrası Nedir? Yemekler ile aranız iyiyse ne yediğinizin önemli olduğu…

Taze Fasulye En Kolay Nasıl Ayıklanır, Saklanır? Videolu Tarifi
Taze Fasulye En Kolay Nasıl Ayıklanır, Saklanır? Videolu

Taze Fasulye En Kolay Nasıl Ayıklanır? Taze fasulye yaz mevsiminde sıkça tüketilen, turşusundan kavurmasına kadar…

Gökçeada’da Ne Yenir? En Popüler 7 Enfes Mekan – Gezilecek Yerler Tarifi
Gökçeada’da Ne Yenir? En Popüler 7 Enfes Mekan – Gezilecek Yerler

Doğası, Koyları ve Yerel Lezzetleriyle Gökçeada Yeme & İçme Rehberiniz! Çanakkale’nin şirin ilçesi Gökçeada Türkiye’nin…

Urla’da Ne Yenir? Kahvaltı, Yeme & İçme Rehberi – En İyi 11 Mekan Tarifi
Urla’da Ne Yenir? Kahvaltı, Yeme & İçme Rehberi – En İyi 11 Mekan

Ege Lezzetlerini Tadabileceğiniz Sakin Şehir! Urla Gezi & Yemek Rehberi İzmir’in en sevilen ilçelerinden olan…

Kaz Dağları Kahvaltı & Yemek Mekanları, Gezilecek Yerler, Konaklama Tarifi
Kaz Dağları Kahvaltı & Yemek Mekanları, Gezilecek Yerler, Konaklama

Türkiye’nin Oksijen Deposu! Kaz Dağları Yemek & Kamp Rehberi Doğal güzellikleri ile efsanelere konu olan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024 Tarifi
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Pek çok kişinin merakla beklediği anneler günü, çok yakın…

Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Tarifler Geri
Videolar Geri