Mantı Yapımı ( Acemilere Bolca Tavsiyeler)

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
  • 4-6 Kişilik
  • 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme

Mantı Yapımı ( Acemilere Bolca Tavsiyeler) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur malzemesi;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 – 3, 5 su bardağı un

Kıymalı iç malzeme;

  • 250-300 gr dana kıyma
  • 1 adet rende soğan (rendelenip suyu iyice sıkılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( tuz sizde)
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • ( isteyen maydanozda koyabilir ben koymuyorum)

Salçalı sos;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Mantının haşlama suyundan 1-2 kepçe eklenip sos kıvamı açılacak

Mantının üst malzemeleri;

  • Sarımsaklı yoğurt ( içine çok az  tuz ekleyin derim)
  • Sumak
  • Kuru nane
  • Haşlamak için 10-12  su bardağı kaynar su ( 1 adet mantı bezesini  haşlamak için)

Mantı Yapımı ( Acemilere Bolca Tavsiyeler) Tarifi Nasıl Yapılır?

Merhabalar,

Bu yaşıma geldim bu ikinci mantı yapışım( yani bende acemiyim)…..çünkü mantıyı içine  gerçek kıyma koyup mantı yapan güvendiğim  tanıdıklardan alıp pişirirdim…insan evde tek hatun kişi olunca mantı açmak değilde kapatmak inanın çok zor ve yorucu :(((….geçen gün gerçek kıyma ile yapılan mantının kilosunun 55 -60 Tl ye yükselttiklerini  öğrenince çoook kızdım :((…dolayısıyla da “iş başa düştü “diyerek kolları sıvadım …ayrıca bu mantı yapımını öğrenince işim biraz daha kolaylaştı ama kapatmak yinede çok zaman alıyor :((((  boş  vakitlerde  1 beze 1 beze olarak yapıp kapatıp buzluğa atıp dondurmak stok yapmak gerektiğinde çıkartıp hemencecik hazırlamak en güzeli diyerek…hadi başlayalım …

*****Baştan uyarmalıyım bu çok uzun anlattığım,aralarda önemli bilgiler verdiğim bir tarif olacak o nedenle okumak istemeyenler, okumaktan sıkılanlar ,okumayı hiç sevmeyenler şimdiden bırakmalı sonra  ” ne uzun bir tarif okurken yoruldum,sıkıldım,ay aman bu ne  “gibi mesajlar atmayın…demedi demeyin…

  1. Yoğurma kabında  yumurtaları  su ve tuz ile çırpın.. karışıma 3 su bardağı elenmiş un ekleyin ve yoğurun..eğer daha fazla un eklemeniz gerekirse kaşık ile azar azar un ekleyerek sertçe bir hamur hazırlayın…
  2. Hamurunuz kapta toplandıktan sonra hamuru tezgaha alıp 3-4 dakika hamuru eze eze iyice yoğurun…
  3. Yoğurulan hamuru 2 ye kesip ayrı ayrı buzdolabı poşetlerine  koyup poşetlerin  ağzını da düğümleyerek  hamurları buzdolabında 25 dakika kadar dinlendirin…(dinlenen hamur hem iyi ve kolay açılır hemde hamurdan daha iyi performans alırsınız)..
  4. Hamurlar dinlenirken siz iç harcı hazırlayın…
  5. Soğanı rendenin ince yeri ile rendeleyin ..rendelenen soğanı minik bir süzgeç içine koyup kaşıkla soğana bastıra bastıra soğanı suyundan iyice ayırın…
  6. Kıymanın üstüne süzülen rende soğanı + baharatları ekleyin…
  7. İç harcı güzelce karıştırın yoğurun..( iç harç kesinlikle sulu olmamalı o nedenle soğan suyunu mutlaka ama mutlaka sıkın iç harcınız sulu olursa iç harca + 1 kaşık galeta unu ekleyebilirsiniz)
  8. Buzdolabında dinlenen 1 adet  hamuru alın ( öbürü dolapta poşetli şekilde beklenmeye devam etsin)..
  9. Çıkarttığınız hamuru tezgahta tekrar bir yoğurup…yoğurduğunuz hamuru  unlu tezgah üstünde pasta tabağı kadar açın devamında hamuru unlu tezgahta hamura  arada sırada azar  azar un serpiştirmesi yaparak ( elinizle tuz ekermiş gibi)  büyütebildiğiniz kadar büyütün ..( hamur açmayı bilmiyorsanız ki bende çok iyi açamam net ortamında videolar izleyebilirsiniz)..
  10. Büyüyen hamurunuzun üstünü son kez  unlayıp unu elinizle hamurun her yerine eşit şekilde yayın..yani bir anlamda unlayın ve hamuru elinizle  hamurun üstünde gezdirin unu elinizle süpürün….
  11. Hazır olan hamuru oklavaya sıkı sıkı sarın devamında da oklavayı kendi ekseninde yarım yarım çevire çevire  sağdan sola soldan sağa dalgalandırarak ,oklavayı sağ sol yaparak hamuru üst üste katlayın  ( resimlerden ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız resimleri inceleyin lütfen)..hani eskiden kağıttan yelpaze yaparken bir kağıt katlama şekli yapardık işte hamuru bir anlamda öyle katlayacaksınız… hamurdan yatay yelpaze yapar gibi..en iyisi siz  resimleri inceleyin ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız :))…
  12. Üst üste katladığınız hamuru 1,5 parmak genişliğinde şeritler halinde kesip kestiğiniz hamurların üstünü çok iyi sıkılmış HAFİF NEMLİ  bir mutfak bezi ile kapatın ki hamurlar sıraları gelene kadar kurumasınlar…
  13. Şimdi kestiğiniz hamur şeritlerini tezgaha 2 en fazla 3 tane üst üste gelecek şekilde açın…açtığınız hamurları yine 1,5 parmak genişliğinde kare kare kesin..( bu kesme işleminde hamur şeritlerinin  üstüne çok bastırıp hamurları birbirine yapıştırmayın lütfen nazik olun) kestiğiniz kare hamurlarını  bir tepsiye alın…hamurları havalandırıp alt üst yaparak  tek tek ayrılmalarını sağlayın….yine tepside ki kare hamurların  üstünü de nemli bir bez ile  örtün…
  14. (Şimdi kare kare kestiğiniz hamurlara kıymalı iç koyup sıkarak hamurlara klasik mantı formu kazandıracağız.. :))))….
  15. Her bir hamur karesinin içine kıymalı iç harçtan koyup hamurun 4 köşesini üstte ortada birleştirip hamuru sıkıştırıp kapatın (en uç 4 kenarını yani kulaklarını ortada birleştirip iyice bastırıp sıkarak kapatın)…..
  16. Kapattığınız hazır olan mantıları unladığınız bir  tepsiye ( üst üste gelmemelerine dikkat ederek) dizerek işleme devam edin…bu sıkma işlemini yaparken tepside boş şekilde bekleyen kapatılmamış kare  hamurların üstünde ki bezi kaldırıp arada sırada hamurları karıştırın ki; kurumasınlar….
  17. Yani hem tezgahtaki hemde tepsideki hamurları nemli bezle kapatalım ki kurumasınlar..içi doldurulmuş mantıların üstünün kapatılmasına gerek yok….kapattığınız tepside ki hamurlar bitince yine yeni şeritler hazırlayıp  keserek mantı karelerinizi hazırlayın…sonra onları da doldurup kapatın…
  18. (Şimdi mantıları hemen o gün pişirecekseniz ya da günler sonrada pişirecekseniz her ikisinde de  bu işlemi yapın…hazır olan mantıları buzlukta dinlendirin…buzlukta dinlendirilmiş mantılar haşlanırken  tek tek pişerler sadece renkleri biraz kararabilir ama yinede pişerken taze hamur gibi birbirine yapışmaz çok şişip hamur olmaz ..buzluğa atmak istemeyenler hamurları unlu tepsiye alıp bir süre oda ısısında kurutup haşlayabilirler de tercih sizin… )
  19. Hazır olan mantıları birbirine değmemesine dikkat ederek hafifi unlu bir tepsiye ya da tabağa alarak buzluğa atıp mantıları 2 saat dondurun..
  20. İlk hamur bezesi donarken siz dolapta ki diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın sonra ona da aynı dondurma  işlemini uygulayın…
  21. Süre sonunda tepsiyi buzluktan  alıp karıştırın..
  22. Şimdi tek tek birbirinden ayrılmış mantıları ister poşetleyip buzdolabına atın istediğiniz  zaman ya da lazım olduğunda hemen  çıkartıp kaynar suya atıp haşlayın..isterseniz de  2 saat sonra hemen o gün haşlayın tercih sizin…
  23. Mantılarınızı pişireceğiniz zaman…. İçine birazcık  tuz attığınız sarımsaklı yoğurdu hazırlayın..sarımsaklı yoğurt bir köşede beklesin özleşsin…
  24. Büyük bir tencerede bol miktarda  su kaynatın..mantınızın hamurunun tuzluluk miktarına göre tencerede ki suya biraz tuz biraz  sıvı yağ eklemesi yapabilirsiniz…
  25. Mantıları kaynar suya ekleyip mantıları karıştırın..
  26. Mantıları orta hararetli ateşte kapaksız şekilde pişirin…..
  27. Su tekrar kaynayıp mantılar su yüzüne çıkınca mantılar pişmiş demektir..
  28. Mantıları bu noktadan sonra 2-3 dakika daha haşlayın ..
  29. 3 dakika sonra tencereye 1 su bardağı soğuk su ekleyin…( ki mantılar pişmeye devam etmesin çok şişmesin)…
  30. (2 beze hamuru da aynı anda pişirecekseniz  o zaman  mantıları 2 ye bölüp haşlamalısınız .. 2 beze mantının hepsini bir kerede tencereye doldurup haşlamaya kalkarsanız olmaz !!..mantıları 2 tur halinde pişirin )..
  31. Mantı pişerken siz 1 yemek kaşığı tereyağ da 1 yemek kaşığı salçayı kavurun kavurduğunuz salçayı 2-3 kepçe mantı suyu ile açıp 1-2 dakika ocakta kaynatarak mantının salçalı sosunu da hazır edin..
  32. Mantıları süzgeç kepçe ile tabaklara alın 1 dakika sonra (mantının sıcağı çıkınca) mantıyı şöyle bir alt üst edin devamında mantının üstüne bol sarımsaklı yoğurt +bol salçalı sos+sumak ve nane ekleyin ve afiyetle lüpletin :)))…

İşte hepsi bu kadar :))))))…

Afiyetler olsun…

Not : İtiraf etmeliyim ki tek başınaysanız klasik mantı kapatmak zor ve sıkıcı bir iş….o nedenle ben ikinci bezeyi açtım genişçe yuvarlak bir metal  meyve suyu şişe  kapağı ile hamurları kestim iç koydum hamuru yarım ay şeklinde poğaça gibi kapattım..sivri uçları da kendi çevresinde döndürüp aşağıda sıkıştırıp birleştirip şekil olarak Rus mantısı “pelmeni”ye benzeyen  mantılar  yapıp dondurup onuda ayrıca haşladım… yani ikinci hamuru bıçakla  kesmedim masada açtığım hamuru kapakla kesip çıkarttım onları da hızlıca o şekilde bir mantı yaptım düşünün klasik mantı kapatmaktan o kadar sıkıldım..klasik mantı yapılacaksa kapatma işleminde birkaç kişi olmakta yarar var…:)))..”pelmeni ” mantısına benzeyen mantının kapatılmış haşlanmadan önceki son halinin resmini de aşağıda paylaşırım…laf aramızda çok kolay hazırlandı ve çok da güzel oldu :))))

Yinede ilk kez mantı yapacaklar bile bu mantıyı ölçüleri yarı yarıya azaltıp tek beze olarak yapabilirler ..isterseniz ilk kez yapacaklar benim ikinci hamura yaptığım kapakla kesip kapatma tekniğini uygulayabilirler o teknik hem daha hızlı hem çok daha kolay ..ama hamuru kestiğiniz kapak boyutu önemli..kapak  ne çok küçük nede çok büyük kapak olmamalı ..mantı pişince lokmalık olmalı …kapakla kes iç koy kapat kıvır çok kolay ..istek ve heves olsun yeter bir şekilde başarırsınız..

Kıymalı iç malzeme eğer sulu olursa hamura koyarken hamur ıslanır ve işiniz zorlaşır… işiniz zorlaşmasın kıyma sulanmasın diye  soğanın  suyunu mutlaka ama mutlaka sıkın ..isteyen soğanı minik minik doğrayıp iç malzemede öylede kullanabilir…dikkat !! soğanı doğrayacaksanız minnacık doğramalısınız… ..soğanı rende kullanacaksanız suyunu mutlaka ama mutlaka sıkmalısınız doğrayacaksanız sıkmaya gerek yok ..yinede her şeye rağmen içiniz sulu olursa kıyma iç malzemesine  1 kaşık galeta unu koyabilirsiniz o fazla suyu alır sizi kurtarır…

Bu anlattığım şeritler halinde kesme ile yapılan mantılar normal kesmeye göre hem daha incecik hemde çok daha küçücük  minnacık oluyorlar…

Mantıya normalde 1 yumurta koyarlar ama  ben hamuru  hem kolay açmak hemde daha tok bir mantı istediğim için bir de bu konuda acemi olduğum için işi şansa bırakmadım ve hamura 2 adet yumurta + sirke koydum..bu benim kişisel tercihim…siz isterseniz 1 tane yumurta koyun sirkede koymayın hiç sorun olmaz..ama hamura eklenen sirke hem hamurun daha kolay açılmasını sağlar hemde hamuru daha elastik yapar hamurun performansını arttırır…keza hamuru daha kolay açmak için hamuru dinlendirmek de mutlaka ama mutlaka  şart…dedim ya ben acemiyim kaçış yolları bulmak zorundaydım o nedenle mutfak kimyasından yararlandım…..

Ayrıca mantı hamurunu açarken ne kadar hızlı olursanız o kadar iyi hamur hızlı açılırsa kurumaz…hamuru kurutursanız mantılarınızı kapatamazsınız …

Mantı pişince baharatlarını isterseniz benim gibi tabakta ekleyin isterseniz de salçalı sosa ekleyin tercih sizin…

Kavurduğunuz salçalı mantı üst  sosunu mantı suyu ile açmanız mantının salçalı sosuna lezzet katacaktır..bu salça açma işlemini mantı suyu ile yapın…

Yine isteyen salçalı sosu tabaktaki mantının üstüne koyabileceği gibi sulu mantı yemek isteyenler salçalı sosu direkt mantı tenceresine döküp devamında da tencereyi  3-4 taşım kaynatıp karıştırarak daha sulu bir mantı da hazırlayabilirler devamında mantıyı bu salçalı sulu şekli  ile tabağa alabilirler…

Mantı süzülerek  daha kuru şekilde ya da süzülmeyip salçalı sos içine eklenerek daha sulu bir şekilde hazırlanabilir…tercih sizin…Açıp kapatılıp hazır hale getirilen mantı hamurları bence mutlaka bir süre dinlendirilmeli ister buzlukta dondurarak  ister oda ısısında kurutarak..ama mutlaka dinlendirilip öyle haşlanmalı..mantı hamuru kapatılıp hemen haşlanırsa mantılar pişerken gereğinden fazla şişer hamur olur birbirine yapışabilir benden söylemesi..

Tabağa aldığınız kaynar mantının üstüne yoğurdu hemen dökmeyin sıcak mantıya yoğurt hemen dökülürse yoğurt kesilebiliyor daha hoş homojen bir görüntü için 1-2 dakika bekleyin tabakta ki mantıyı ters yüz edip yoğurdu +sosu+ baharatları  öyle ekleyin ..

Son olarak mantı yapıp satanlar lütfen biraz insaf 55 -60 Tl ye mantı mı satılır yahu !!!!!!..bu fiyata mantı alacağıma gider direkt et,balık alırım karbonhidrat almadan direkt protein tüketirim daha iyi :)))

Hoşça kalın

Mantı Yapımı ( Acemilere Bolca Tavsiyeler) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Mantı Yapımı ( Acemilere Bolca Tavsiyeler) 27.05.2019 10:31 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 27.05.2019 10:31 tarihinde güncellendi.

Tarifi dene, fotoğrafını paylaş
Ben de Yaptım
Öne Çıkan Yorumlar Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Mantı Tarifi Videosu

Mantı Tarifi Videosu

4-6 kişilik, 40dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kolay Mantı Tarifi

Kolay Mantı Tarifi

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Mantı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Mantı Tarifi, Nasıl Yapılır?

4-6 kişilik, 40dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Hazır Mantı Nasıl Yapılır? (videolu)

Hazır Mantı Nasıl Yapılır? (videolu)

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Milföy Hamurundan Patatesli Mantı Videosu Tarifi

Milföy Hamurundan Patatesli Mantı Videosu

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Çıtır Mantı Tarifi

Çıtır Mantı

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Patatesli Milföy Mantı Tarifi

Patatesli Milföy Mantı

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Bakla Salatası (Denemeyen Pişman) Tarifi

Bakla Salatası (Denemeyen Pişman)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Antrikot Biberiye İle Tatlandırılmış Tarifi

Antrikot Biberiye İle Tatlandırılmış

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Arnavut Paçası Tarifi

Arnavut Paçası

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Yeşil Mercimekli Ekmek Tarifi

Yeşil Mercimekli Ekmek

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Buzlukta Sarımsak Saklama Tarifi

Buzlukta Sarımsak Saklama

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Orman Meyveli Muhallebi Tarifi

Orman Meyveli Muhallebi

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Sınav Öncesi Sağlıklı Beslenme Tavsiyeleri Tarifi
Sınav Öncesi Sağlıklı Beslenme Tavsiyeleri

Sınavdan Önce Ne Yemeliyim? Son zamanlarda velilerin ve sınava girecek öğrencilerin merak ettiği konu: sınavdan…

İstanbul İftar Mekanları: En İyi Tavsiyeler Tarifi
İstanbul İftar Mekanları: En İyi Tavsiyeler

İstanbul’da İftar Nerede Yapılır? Beklenen ramazan bereketiyle geldi. Mutfaklardaki tatlı telaşlar, adeta zamanla yarışıyor. Pilavların…

Lohusa Nedir? Lohusa Depresyonu Gideren Tavsiyeler Tarifi
Lohusa Nedir? Lohusa Depresyonu Gideren Tavsiyeler

Lohusalık Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren sabırsızlıkla geçmesini beklediğiniz 9 ayın…

Selüliti Önleyen 5 Besin, Diyetisyen Tavsiyeleri Tarifi
Selüliti Önleyen 5 Besin, Diyetisyen Tavsiyeleri

Selülit Önleyici Beslenme Programı ve İpuçları Bütün kadınların kabusu olan selülitle baş etmek herkes için…

Ramazanda Nasıl Kilo Verilir? Diyetisyen Tavsiyeleri Tarifi
Ramazanda Nasıl Kilo Verilir? Diyetisyen Tavsiyeleri

Ramazanda Kilo Vermek İçin Ne Yapmalı? Ramazan kilo almaya en müsait olduğumuz dönemlerden bir tanesidir.…

Propolis Nasıl Kullanılır? En Sağlıklı Tavsiyeler Tarifi
Propolis Nasıl Kullanılır? En Sağlıklı Tavsiyeler

Arılardan Gelen Mucize: Propolis Nasıl Kullanılır? Arılar evren için oldukça kıymetli canlılardır. Dünyanın neredeyse tüm…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Tarifler Geri
Videolar Geri