Mis Kokulu Aşure

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
  • 12-14 Kişilik
  • 5dk Hazırlık, Pişirme yok

Mis Kokulu Aşure Tarifi İçin Malzemeler

Aşure ana malzemesi;

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 6-7 adet kuru incir
  • 8-9 adet yumuşak kayısı (kayısılarınız çok minikse 14-15 adet kayısı)
  • 3 yemek kaşığı çekirdeksiz sarı üzüm
  • 1 adet tatlı elma
  • 1 adet portakal kabuğunun rendesi
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2-3 adet karanfil
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 3-4-4,5  su bardağı toz şeker ( şeker miktarı sizde ben 4,5 bardak ekledim)
  • 4-5 litre su (aşureye eklenecek sıvı miktarlarını kesinlikle siz ayarlamalısınız…. ben aşureye akşam  4 lt kaynamış su + nohut ile fasulyenin haşlama  suları + süt takviyesi ile 5-6 lt yakın sıvı eklemesi yaptım ama bu oranları dediğim gibi kesinlikle siz ayarlamalısınız aşure bekleme süresi uzadıkça katılaşır bunu da sakın unutmayın)
  • Arzuya göre aşurenin içine 1 çay bardağı (çiğden) kavrulmamış yer fıstığı, badem , fındık da ekleyebilirsiniz  ama bunları eklemek kesinlikle şart değil eklemeden de olur ki genelde de eklenmez bu malzemeler süsleme için kullanılır.

Aşureyi süslemek için;

  • Ceviz, Antep fıstığı, kavrulmuş yer fıstığı, fındık, nar, kuş üzümü, dolmalık fıstık, tarçın, Hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Süsleme için kullanacağınız malzemeler tamamen  sizin tercihinize kalmış. Biri de olur hepsi de olur…
Deneyen Fotoğrafları
11 Deneyen Fotoğrafı Tümünü Gör

Mis Kokulu Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

Merhabalar,

Aşureye “hoş geldin” diyemedim bari giderken son gün “güle güle” diyeyim dedim ve bu sene ki Muharrem ayının  son günü sizlerle benim en çok beğendiğim “mis kokulu  aşure” tarifini paylaşayım dedim :)))

Benim etrafımda “Allaha şükür” çok fazla aşure yapan kişi var ve bu sene o kadar üst üste aşure geldi ki aşure yapmak için bana fırsat kalmadı :))) o nedenle bende aşure yapmak için son günü bekledim. Bu aşure benin ennnnnnnnn çok beğendiğim aşure tarifi aşure gerçekten misler gibi kokuyor ee tabii  ki böyle kokmasının bir püf noktası var o püf noktası da tarifin içinde saklı..püf noktasını öğrenmek istiyorsanız  üzgünüm ama bu uzunnnnnnnnnnn tarifi okumanız gerek :)))). Tarif oldukça yaş almış komşum sevgili Nuriye hanım teyzenin tarifi bu aşureyi not edin seneye deneyin yada hiç seneyi beklemeyin hemen deneyin…. aşure her şeyi ile  tam kıvamında…

Aşure, yapılış şekli ve  içine eklenen malzemelerin miktarları bakımından kişiden kişiye damak tadına göre değişiklik gösterebilir. . . O nedenle aşurenize eklediğiniz malzemelerin miktarlarını damak tadınıza göre siz belirlemelisiniz. Örneğin  eşim ve görümcem aşureyi buğdayı çok bakliyatı az ve kıvam olarak çok daha sulu severken kardeşim aşurenin içinde bakliyatı çok olanını  sever. Arkadaşımın eşi  aşure de hiç bir suretle incir sevmezken ben ise tuz tadı aldığım aşureyi tercih etmem… Size Nuriye hanım teyzenin aşuresinin miktarlarını birebir veriyorum tarifi de bana ayrıntısı ile anlattığı ,yazdırdığı şekilde onun anlatım dili ile paylaşıyorum ….siz aşureniz de yapmak istediğiniz  değişiklikleri gönlünüzce yapabilirsiniz. Hadi başlayalım…

AŞURE YAPIMI

1 gece önceden

  1. Aşureyi yapmadan 1 gece önce 2 bardak aşurelik buğdayı akan su altında süzgeçte ova ova yıka..
  2. Buğdayı tencereye koy üstüne biraz  kaynar su ekle ve bir 10 dakika kadar kaynat şimdi kaynattığın suyu ve buğdayı süz..
  3. Süzdüğün buğdayı aşureyi pişireceğin tencereye koy içine 2-3 adet karanfil ve 1 adet çubuk tarçını eklemeyi de sakın unutma..
  4. Bunların üstüne 4-5 litre sıcak su ekle su kaynadığı andan itibaren  tencerenin kapağını yarı açık bırakarak buğdayları 30 dakika buğdaylar çatlayana kadar kısık ateşte pişir…
  5. Köpük yaparsa köpüğünü tencerenin üstünden al… Buğdaylar çatladı ocağın altını kapat ve tencerenin kapağını da sıkıca ört o şekilde ağzını açmadan sabaha kadar beklesin buğdaylar sabaha kadar şişsin…
  6. Yine geceden nohutu ve fasulyeyi de ayrı ayrı yıka.. Bu 2 malzemeyi ayrı ayrı kaplara alarak (bakliyatların üstüne bakliyatları 3 parmak geçecek şekilde kaynar su eklenecek) kaynadığı andan itibaren 10 dakika kadar kaynat, ocağın altını kapat.
  7. Tencerelerin üst kapaklarını da kapatmayı unutma… Onlarda sabaha kadar kaynadıkları suyun içinde  beklesinler…
  8. Bu işlemleri 1 gece önceden yapmazsan ertesi sabah  aşure yapmayı unut bu anlattığım işlemleri geceden yapacaksın bunu sakın unutma !!

ERTESİ SABAH YAPACAĞIN HAZIRLIKLAR

  1. İlk iş  ıslatmadığın kalan buğdayı  (haşlanmamış kuru buğday) kuşlara ver aşure malzemesinden ilk önce onlar nasiplensinler…
  2. Geceden ıslattığın buğdayın içindeki karanfilleri ve tarçın çubuğunu çıkart at..
  3. Buğdayın suyunu kokla “mis gibi kokuyor değil mi? “bu akşamdan buğdaya eklediğimiz tarçın ve karanfilin marifeti bu. Bu aşurenin en önemli püf noktası akşamdan ıslattığın buğdaya bunları ekleyip kaynatmayı ve sabaha kadar da çıkartmaman gerektiğini sakın unutma :))
  4. Şimdi ilk iş çekirdeksiz sarı üzümü ve yumuşak kayısıları suya koy bunlar 2 saat kadar su da şişsinler.. Bunları haşlamana gerek yok suda beklesinler yeterli haşlarsan çok yumuşar dağılırlar…
  5. Kuru incirleri de bir tencerede sıcak su da (kaynadığı andan itibaren) 4-5 dakika haşla. Hemen incirlerin  kara suyunu süz, incirler aşureye ekleme vakti gelene kadar soğusunlar…
  6. Sonra soğuyan incirleri küp küp minik minik doğrayacaksın ..
  7. Yine sabahleyin akşamdan ıslattığın nohutu ve fasülyenin sularını süz..
  8. Fasulyeyi ve nohutu ayrı ayrı tencerelere koy üstlerine  sıcak su ekleyerek fasulyeyi 15 dakika nohutu ( cinsine göre) 20- 25 dakika haşla.. Ne lapa olsun nede çiğ kalsınlar kararında olsunlar… Bu malzemeler haşlandılar şimdi bu haşlama sularını süzgeç ile temiz boş bir tencereye süz bu suları sakın atma sakla….. Aşureye su eklemen gerekirse bu haşlama sularını eklersin, o nedenle bu suları sakın atma!!
  9. Haşlanan fasulye ve nohutun kabuklarını sıcakken soy “bu kabukları soyman sana kolaylık sağlar ” yoksa aşure pişerken kabuklar ayrılır.. Ayrılan kabuklar aşurenin üstüne  çıkar ve sen o kabukları toplamak zorunda kalırsın…. Ayrıca aşurenin içinde bakliyat kabukları olur bu da hoş olmaz… En azından nohutun kabuklarını mutlaka soy…

VE AŞURENİN PİŞİRİLME  ZAMANI

  1. Akşamdan bekleyen (sabah buğdayın içinden karanfil ve tarçını çıkartıp atmayı sakın unutma) buğdayın içine haşlanmış süzülmüş, soyulmuş nohutu ve fasulyeyi ekle, 1 su bardağı da süt ekle (aşureye su eklemen gerekiyorsa  bakliyatların haşlama suyunu ekle).
  2. İlk önce tencereyi ocakta bir kaynat.. Sonra tencere kaynadığı andan itibaren 15 dakika kısık ateşte kapağı yarım açık şekilde tencerede ki malzemeleri kaynat..
  3. 15 dakika sonra aşureye (3-4-4,5 ne kadar  şeker istiyorsan)  toz şeker ekle, şeker eriyene kadar tencereyi mutlaka karıştır.. Eriyene kadar şekeri karıştırmazsan şeker dibe çöker ve dibine tutar aşuren de yanık kokusu olur..
  4. Şeker iyice eridi, aşurede tekrar kaynadı.. Ocağın altını kıs, 1-1,5 saat kadar buğday taneleri ezilip kaybolana kadar pişir…
  5. 1-1,5 saatin sonunda ( incir hariç) diğerlerini suyu süzülmüş üzüm, süzülüp küp küp minik minik doğranmış yumuşak kayısı, portakal kabuğu rendesi ve hemen soyup doğradığın elmaları da tencereye ekle ( istiyorsan çiğ fıstık ,fındıkta ekle)..
  6. Eklediğin malzemeler ile beraber tencereyi kısık ateşte  30-40 dakika daha pişirmeye devam et..
  7. Şimdi aşurenin ocaktan inmesine 5 dakika kala önceden haşlayıp süzdüğün doğradığın incirleri, bıçağın ucu ile bir parça tereyağı ve 1 su bardağı sütü de aşurenin içine eklemeyi de sakın unutma…
  8. Aşure pişti,  kıvamına, tadına bir bak daha pişmesi gerekiyorsa biraz daha pişir. Eksik bir şey varsa da  ekle… Aşure pişerken süreyi, su ve şeker  miktarını sen ayarlamalısın…
  9. Aşure boza kıvamına, koyu çorba kıvamına  gelince tencereyi ocaktan indirmelisin…
  10. Pişen aşure bir 15  dakika (kapağı kapalı şekilde)  tencerede dinlensin, demlensin…
  11. Süre sonunda aşureyi kepçe ile  karıştıra karıştıra, alt üst ede ede kaselere boşalt..
  12. Aşureler kaselerde  güzelce, iyice soğusun.. Aşureler kaselerde iyice soğudu üstleri kabuk tuttu  şimdi  aşure kaselerini  gönlünce süsle… Aşuren hazır…..

Afiyetler olsun…

NOT: Aşurenin buğdayını akşamdan yıkayıp haşlarken içine tarçın çubuğu ve karanfil eklemeyi unutma eklediğin bu malzemeleri de sabaha kadar buğdayın içinde beklet sabah karanfilleri ve tarçın çubuğunu çıkart at… bu bu aşurenin en önemli püf noktası böyle yaparsan aşuren misler gibi kokar..  keza aşure pişirmeye başlamadan önce kalan buğdayı kuşlara vererek ilk önce onları nasiplendirmen gerektiğini de unutma. (bakın bu bilgileri her yerde bulamazsınız bunu ancak Nuriye hanım teyze gibi yıllarınnnn deneyimine sahip  bir çınardan öğrenebilirsiniz :)))) seneye aşure yaparken  akşamdan ıslattığınız buğdayı bu şekilde ( karanfil ve tarçın ekleyerek ) kaynatın farkı göreceksiniz. Hem böylelikle sabah aşureyi pişirirken karanfil kaynat suyunu ekle falan derdiniz de olmayacak :))))

*(Aşureyi yapımına başlamadan önce kalan buğday ile kuşları beslemeyi de sakın unutmayın :))))))…

5 lt su tüm yapım aşamalarında sana yeterli gelecektir ama aşurene ekstra su eklemen gerekirse bakliyatları haşladığın suyu ekleyebilirsin..

Aşure pişerken içine ceviz,fındık,fıstık,nar ekleme aşureler tabakta soğuyunca bunları aşurenin üstünü süslemede kullan…

İstersen ayrıca dolmalık fıstık, Antep fıstığı, kuş üzümü, toz tarçın, Hindistan cevizini de süsleme de kullanabilirsin… Toz tarçın ve Hindistan cevizi soğuyan aşurenin üstüne  çok yakışır….

Aşureye elmayı ekleyeceğin zaman (sakın elmayı önceden soyma tam ekleyeceğin an soy, doğra ki kararmasın)  elma Amasya elması olursa daha iyi olur ama yoksa kırmızı tatlı elma da kullanabilirsin… 1 tatlı elmayı soy küçük küçük doğra (elma aşureye çiğ olarak eklenecek)

Sarı çekirdeksiz üzümleri ve kayısıları haşlamana gerek yok 2 saat suda beklesinler yeterli…

İncirler  ise mutlaka (kaynadığı andan itibaren 5 dakika)  haşlanıp kara  suyu süzülmeli, dökülmeli. İncirler süzüldükten sonra minik minik doğranıp aşureyi ocaktan indirmeden 5 dakika önce eklenmeli…neden? aşuren kararmasın diye…yine aşureyi indirmeden 5 dakika önce aşureye bıçağın ucu ile bir parça tereyağı eklemelisin…

Portakal kabuğunu rendeleyerek kullanmalısın… 1 tane yeter ama istersen 2 portakalın kabuğunu da ekleyebilirsin…

Haşladığın nohut ve fasulyenin kabuklarını soy… Bunları soyman senin yararına..*(aşure yaparken hazır halde satılan konserve  kuru fasulye ve nohut da kullanabilirsiniz bu size zaman kazandırır ama sizin akşamdan ıslatıp devamında haşladığınız bakliyatların  lezzeti verir mi? orası  şaibeli)

Kaynayan aşureye şekeri ekleyince şeker eriyene kadar aşureyi devamlı karıştırmayı sakın unutma. Karıştırmazsan şeker dibe çöker tencerenin dibini tutar ve aşuren de yanık kokusu olur…bu da hiç güzel olmaz…

Aşure pişerken tencerenin kapağını hep yarım kapat tam kapatırsan aşuren taşar ocağın batar…kısık ateş kullanmayı da unutma…

Aşureye eklenecek şeker miktarına tadarak sen karar vermelisin..3 bardakta olur 5 bardakta o senin damak tadına kalmış ama 4  bardak karardır..

*Verdiğim tarifte aşureye eklenen su miktarı size çok gelmiş olabilir ama şunu unutmayın  aşure bekledikçe koyulaşır lapalaşır hatta ertesi güne kalırsa taş gibi olur…o nedenle bu su miktarı bence geçerli bir ölçüdür…ama  ne kadar su ne kadar şeker ekleyeceğinize yine de siz karar verin…su ve şeker miktarları sizde …

*Aşureyi piştikten sonra 10-15 dakika tenceresinde dinlendirmeyi demlendirmeyi ihmal etmeyin.. Devamında kaselere boşaltın. Aşureler tabaklarında soğudu şimdi artık aşurenizi süsleyebilirsiniz…..

*Ben aşurelik malzemeleri kuruyemişçi den alıyorum ..sizlere de kuruyemişçi den almanızı öneririm. Ankara’da yaşayanlar Kumrular sokakta ki “Levent Kuruyemişi “deneyebilirler ..ben tüm aşurelik malzememi  oradan alıyorum…hem taze oluyor hem de hesaplı 1 paket incir değil de 8 adet incir-10 adet kayısı olarak da  alabiliyorsunuz…

*Aşurenin içine pirinç, kuş üzümü, dolmalık fıstık, kestane, ayva, tuz vs. eklemiyorum…. Siz ekleyebilirsiniz…

*Eskiler “Aşure en az 7 malzeme ile yapılıp  en az 7 kapıya dağıtılmalıdır ” derler. Bu verdiğim ölçülerden “kaç adet aşure çıktı ?”diye soracak olursanız. Benim kaselerim geniş ve  derindi  bu nedenle ben her kaseye dolu dolu 3 kepçe aşure koydum ve toplamda  16 kase aşurem oldu…..siz her kaseye dolu dolu  2 kepçe aşure  koyarsanız 20 kase aşureniz olur….

* Naçizane fikrim aşure kaselere pay edildikten sonra uzun bir süre dinlendirilip soğutulup hatta 1 gece bekletilip üstüne  bol tarçın ve Hindistan cevizi serpilerek sunum yapılması yönünde.. Dinlenmiş hatta dolapta soğumuş aşure bence çok  daha lezzetli oluyor her şey yerli  yerini buluyor ama tabii ki bu kişisel bir tercih :)))))

*Bir de hazırlıkları bir gün önceden yapsanız da ertesi gün aşureyi pişirmek (kısık  ateşte içli içli), soğutmak, süslemek, dağıtmak, bulaşıklarını yıkamak yarım günden fazla vaktinizi alacaktır… Ben  akşamdan yaptığım hazırlıklar hariç aşure yapımına sabah 8’de başladım saat 15.00  de her şey bitmiş aşureler kaselerde soğumaya başlamıştı ama  hala üstleri süslenmemişti… yani aşure pişirmek uzun sürenizi alacaktır. Hazır fasulye ve nohut kullanırsanız bu süre biraz daha kısalacaktır…eee ne demişler ” emek vermeden yemek olmaz” ….

Hoşça kalın

Mis Kokulu Aşure Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Aşureye dolmalık fıstık koyulur mu?

  • Aşure içerisine eklenen birçok kuruyemişin yakıştığı bir tatlı. Aşureyi süslerken dolmalık fıstık kullanabilirsiniz.
  • Dolmalık fıstığı aşurenin içine eklemek isterseniz ocağın altını kapattıktan sonra fıstığı ekleyip aşureyi kaselere paylaştırabilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Mis Kokulu Aşure 01.11.2016 19:40 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 11.02.2022 10:48 tarihinde güncellendi.

Ben de Yaptım
Yorumlar (18)
Yeni Gelen Yorumlar
  • merve şimşek

    ben gecen sene bu tarifle buyuk tenceremde 3kez asure yaptim.alimina yakin gul suyu ve tuzsuz yer fistigi ekledim icine.tam sevdigim mukemmel bir tat oldu.yarin da yapicam insaallah..butun asure tariflerini unutun bu tarif yeterli😉

  • Profil fotoğrafı

    Canan hanım malum aşure zamanı yaklaşıyor tariflere bir göz atayım dedim. Çok güzel anlatımlı bir tarif vermişsiniz. tarçın ve karanfil aşurenin rengini karartır koyulaştırır acı bir tat verir diye ben kullanmıyordum böyle bir durum yok anlaşılan…
    Ellerinize sağlık…

  • nefisenfes-tugce

    o kadar güzel anlatmışsınız ki sanki karşımda siz varmış da sohbet ederken aşure tarifi vermiş gibi okudum 😍😍😘😘😘 çok güzel bi anlatım olmuş rabbim senden razı olsun ellerine sağlık Allah kabul etsin 😍😍😘

  • Serap Vargün Can

    yaa ne güzel anlatmışsınız aşure, yapmayı çok istememe ragmen hep yapamıyacakmışım hissi var bu yüzden, ya annem ya kayınvalidemle yapan ben bu anlatımla tek başıma yapmaya karar verdim. 😁😁 teşekkürler

  • bir avuç dolusu dua...

    ben Allah nasip ederse bu sene ilk defa yapicam. çok güzel aydınlattin canan abla. tşk ederim 😊 püf noktalarına uyucam şimdiden Allah kabul etsin 😊😘❤

  • Profil fotoğrafı

    Canan Hanımcım , Size Ankara’dan yaziyorum.’Unal Kuruyemis ‘ benimde sevdigim kuruyemiscidir.Bana cok zor gelen,gözümde çok büyüyen ( orn:pazı dolması)yemekleri sizin çok çok güzel anlatımıniz sayesinde deniyorum ve çok çabuk,çok lezzetli yapiyorum.İyiki tariflerinizi paylaşıyorsun iz.Bugun detaylı aşure tarifinizi gordum ve yapiyorum.Eminim guzel olacak.Butun kalbimle teşekkür ederim.

  • Muazzez Biçer

    Eline emeğine sağlık canım, Allahim kabul etsin. Nuriye teyzemin de ellerinden öpüyorum. Çok güzel anlatmış sabırla yazmışsın. Sadece bakliyatlarin suyunu neden içine döktüğünü merak ettim. Asitli sarı suyu mideye de zararlı kokusu da hoş değil. Selam ve sevgilerimle öpüyorum. iyi geceler..

    • Canan Gunduz

      Muazzez hanımcım merhabalar,

      İlk önce AMİN sonra da sorunuzun cevabını vereyim bakliyat suları akşamdan bir taşım ( kısa bir süre) kaynatılıp sabaha kadar bekliyor sonra suyu süzülüyor ya o akşamdan bekleyen suya çıkan gazlı kısım işimize yaramıyor ve onu atıyoruz,döküyoruz ikinci uzun haşlama suyu ise bakliyatın yararlı kısmını oluşturuyor..bu su aşureye eklendiğinde aşure daha besleyici oluyor hem genelde bakliyatların( ikinci) ,sebzelerin ve makarnaların haşlama sularını dökmeyinçorbalarda yemeklerde kullanın bu sular çok yararlı diyorlar o nedenle boş su eklemekdense bu suları ekliyoruz…ama şart değil kaynar su da eklenebilir yani tercih meselesi..
      .Nuriye hanım teyzeye selamınızı mutlaka söylerim ama 2 gün önce nerede ise bir asırlık yaşlı çınar eşi Ali amca evde düştü başını çarptı ( neyse ki bir kaç dikişle atlattı) şu aralar başları biraz kalabalık ama selamınızı mutlaka söyleyeceğim…ayrıca teşekkürler …

      Hoşça kalın

  • fatmamete2012

    allah kabul etsin inşallah tarifi hiç eksiksiz okudum sıkılmadan yazmışsınız sıkılmadan okudum çok güzel şeyler öğrendim bilmediğim çok şey varmış teşekkür ederim ellerinize sağlık hoşçakalın

    • Canan Gunduz

      O zaman ne güzel ..çok mutlu oldum :)))) size bir tek şey bile öğretebildi isem ne mutlu bana :))))) yüce gönlünüzle yazdığınız mesajınız için çok teşekkür ederim…

      Hoşça kalın

  • Nermin Mutfakta

    Canan hanım ellerinize emeğinize sağlık aşureler nefis olmuş:) Allah kabul etsin afiyetle yiyin inşAllah sevgiler:)❤

  • mehtap Turan ♨

    ellerinize sağlık canan hanım aşureniz mükemmel olmuş sunumuyla da harika görünüyor afiyetle yiyin Allah kabul etsin hayırlı geceler :)

  • Aylin❣Fatih

    Allah kabul etsin.. mükemmel görünüyor canan hanim.

  • S F F Mutfak ♨

    Maşallah maşallah size canan hanım.Ellerinize sağlık

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Aşure Tarifi (Videolu)

Aşure Tarifi (Videolu)

16 Kişi ve üstü kişilik, 15dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Aşure Nasıl Yapılır?

Aşure Nasıl Yapılır?

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Tam Kıvamında Aşure Tarifi

Tam Kıvamında Aşure Tarifi

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 3 saat Pişirme
Geleneksel Aşure Tarifi

Geleneksel Aşure Tarifi

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 1 saat Pişirme
Aşure Yapımı Tarifi

Aşure Yapımı

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 3 saat Pişirme
Tam Ölçü Kararmayan Aşure Tarifi Videolu

Tam Ölçü Kararmayan Aşure Tarifi Videolu

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Tam Ölçülü Aşure Tarifi

Tam Ölçülü Aşure

10-12 kişilik, 25dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Tam Ölçülü Aşure Tarifi

Tam Ölçülü Aşure

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
İpek Gibi Tam Kıvamında Aşure Tarifi

İpek Gibi Tam Kıvamında Aşure Tarifi

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
İçi Dolgulu Milföylü Rulolar Tarifi

İçi Dolgulu Milföylü Rulolar

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Soslu Et Tarifi

Soslu Et

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Çilekli Kremalı Pasta (Erdbeer Käsesahne Torte) Tarifi

Çilekli Kremalı Pasta (Erdbeer Käsesahne Torte)

6-8 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Elmalı Kremalı Pasta (Apfel Sahne Torte) Tarifi

Elmalı Kremalı Pasta (Apfel Sahne Torte)

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Soya Soslu Ballı Kanat Tarifi

Soya Soslu Ballı Kanat

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Gulaş Tarifi (Püre Yatağında)

Gulaş Tarifi (Püre Yatağında)

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Nektarin ile Mis Kokulu 14 Tarif Tarifi
Nektarin ile Mis Kokulu 14 Tarif

Şeftaliyi çok sevip de tüylü diye yiyemeyenlerin kurtarıcı meyvesidir nektarin! İştah açan turuncu rengi, mis…

Fesleğen ile Mis Kokulu 32 Tarif Tarifi
Fesleğen ile Mis Kokulu 32 Tarif

Mutfaktan mis gibi kokular yayılıyorsa hazırlanan tarifin fesleğenli bir lezzet olması muhtemel! Taze fesleğen pazar…

Aşure Duası: Aşure Yaparken Okunacak Dua, Türkçesi Tarifi
Aşure Duası: Aşure Yaparken Okunacak Dua, Türkçesi

Aşure Yaparken Hangi Dua Okunmalı? Aşure yaparken okunacak duanın içeriğinde insanların birbirleriyle yardımlaşma ve dayanışma…

Resimli Aşure Günü Mesajları ve Sözleri Tarifi
Resimli Aşure Günü Mesajları ve Sözleri

Muharrem Ayı En Güzel Aşure Mesajları Muharrem ayının 10. günü aşure günüdür ve İslam dininde…

Rüyada Aşure Görmek Ne Anlama Gelir? Tarifi
Rüyada Aşure Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Aşure Görmek Neye İşarettir? Pek çok kişi, rüyasında aşure gördüğünde bu rüyanın ne anlama…

Aşurenin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Aşurenin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Aşure Yemek Neye İyi Gelir? Muharrem ayının semboliklerinden aşure, içine ortalama 12 çeşit malzeme eklenerek…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024 Tarifi
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Pek çok kişinin merakla beklediği anneler günü, çok yakın…

Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Tarifler Geri
Videolar Geri