Pizza Mamma Mia

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
  • 2-4 Kişilik
  • 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme

Pizza Mamma Mia Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 2,5 su bardağı genel amaçlı un (320 gr)
  • 1 yemek kaşığı beyaz toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu (ben havanda salamura tuzunu dövüp toz haline getiriyorum)
  • 1 paketten biraz az kuru instant maya (1 paket 10 gr biz 8 gr koyacağız)
  • 2+1 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında su (240 ml)
  • (Yarı yarıya et suyu da kullanabilirsiniz. Tarifi için: https://www. nefisyemektarifleri. com/ilikli-kemik-et-suyu-hazırlama-el-kitabi/)
  • İrmik

Domates sosu için:

  • 1 su bardağı domates sosu (240 ml) (yoksa 3 domates pişirilerek üretilebilir. )
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı iri salamura deniz tuzu
  • Yarım demet taze fesleğen (taze yoksa yerine 1 silme yemek kaşığı kuru fesleğen)
  • 1 dal taze (yoksa kuru) biberiye
  • 1 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kavrulmuş susam yağı
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı toz tatlı kırmızı biber (acı sevenler için acı)
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı soğan tozu

Üstü için:

  • 300 gr mozzarella (veya Kars gravyer) peyniri
  • 2 yemek kaşığı natürel sızma zeytin yağı
  • Tercih ettiğiniz malzemeler. 1 et 3 sebze malzemesinden fazla olmamasını öneririm. Yakıştığını düşündüğüm sebzeler: mantar, kırmızı soğan, biber; etler: kavurma, jambon, sucuk.

Kullanılacak mutfak gereçleri:

  • Derin sos tenceresi, silikon spatula, 30cm cam hamur karıştırma kabı, metal çırpıcı, büyük boy silikon hamur karıştırma spatulası, streç film, sofra bezi (veya büyük boy banyo havlusu), hasır nihale, büyük boy silikon fırça, hamur kazıyıcı ve şekillendirici, yağlı fırın kağıdı, pizza kesme rulosu

Pizza Mamma Mia Tarifi Nasıl Yapılır?

Pizza = %50 Hamur + %50 Domates Sosu. Diğer malzemeleriniz (peynir bile) her ne kadar iyi ve kaliteli olsa da, bu iki temel malzemeniz iyi hazırlanmazsa pizzanız maalesef lezzetli olmayacaktır. Bütün tatların birbirine geçmesi için domates sosunuzu bir gün önceden veya önceki geceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirmenizi şiddetle tavsiye ederim.

  1. Sos Yapılışı: (Kavanozda hazır domates sosunuz yoksa yazın sosluk ince uzun tür, kışın ise salkım tür 3 domatesi pişirip el blenderından geçirerek domates sosu üretebilirsiniz. Kabuğunun kolay ayrılması için domatesin altına artı + şeklinde küçük kesik oluşturup kaynar suda birkaç dakika bekletin. Çıkardığınızda domatesin kabukları kolayca soyulacaktır)
  2. Fesleğen ve biberiyeyi yıkayın. Fesleğenlerin yapraklarını koparın. Eldiven kullanmanızı tavsiye ederim elinizi boyayıp uzun süre çıkmıyor. Biberiyenin yapraklarını sapından ayırın.
  3. Varsa derin bir sos tenceresinin içine domates sosunu dökün. Pişerken sosun etrafa sıçramasını engelliyor.
  4. Sarımsağı iri deniz tuzu ile havanda dövün. Üzerine birkaç damla su ekleyip püre kıvamına gelene kadar dövmeye devam edin ve domates suyuna ekleyin.
  5. Fesleğen, biberiye ve susam yağı hariç diğer bütün sos malzemelerini tencereye ekleyin ve pişirmeye başlamadan önce baharatları tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
  6. Yüksek ateşte sosu kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe geçirip 10-15 dakika daha pişirmeye devam edin. Kaynatma süresi sosunuzun ne kadar sulu veya yoğun olduğuna göre değişecektir. Sos dibe yapışacağı için 3-4 dakikada bir silikon spatula ile dibinin tutmasını engelleyip karıştırın.
  7. Sosunuz pişerken diğer tarafta fesleğenleri yine eldiven kullanarak çok ince şeritler halinde kesin. Yaprakları iç içe koyup uzunlamasına rulo şeklinde sıkıştırırsanız keserken daha kolay tutabilirsiniz. Biberiyeyi de çok ince parçalar halinde kesin.
  8. Sosun suyu buharlaşıp biraz sulu bir salça kıvamına yaklaştığında fesleğen ve biberiyeyi pişirmenin son 2-3 dakikasında ekleyin.
  9. Pişen sosunuzu ateşten alın. Susam yağını da ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 1 gece dinlendirin. Eğer hemen yapacaksanız sosu tencereden cam bir kaseye alın. Lavabonuzun veya bir leğenin içine kışın soğuk, yazın buzlu su koyun. Kaseyi suyun içinde bekletin. 10 dakika sonra pizza üzerine sürülebilecek soğukluğa ulaşacaktır. Eğer sosu gece buzdolabında beklettiyseniz, ertesi gün hamuru yapmaya başlamadan bu adımda dışarı çıkarın. Hamur hazır olana kadar oda sıcaklığına gelecektir.
  10. Hamur Yapılışı: Un, şeker, tuz, kuru instant mayayı cam karıştırma kabında tamamen birbirine karışana kadar 2 dakika metal çırpıcı ile karıştırın. Çırpıcıyı kabın dibine sürterek dıştan içe, alttan yukarıya hareketlerle karıştırın ve her karıştırmanızdan sonra sol elinizle kabı sağa doğru çevirin. En kolay bu şekilde karıştırabilirsiniz. Bütün malzemeler beyaz tonlarda olduğu için hemen karışıyor hissi uyandırıyor ancak karışmıyor. Mayanın düzgün kabarması, hamuru elde ettiğimizde homojen olması ve eşit kalınlıkta açılabilmesi için önemli bir adımdır bu. Özen göstermenizi tavsiye ederim.
  11. Küçük bir kabın içinde bir bardak suyu ve 2 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağını ekleyip birbirine geçene kadar biraz çırpın.
  12. Unun ortasına elinizle 1 bardak suyu alabilecek büyüklükte bir çukur açın.
  13. Suyu çukura döktükten sonra hamur karıştırma spatulası ile unu yavaşça duvarın iç tarafından ortadaki suya doğru azar azar katarak karıştırın.
  14. Kabın içinde hiç un kalmayıp kaba bir hamur topu oluşana kadar büyük spatula ile dıştan içe, alttan yukarıya doğru hareketlerle karıştırın. Böylece elinizin her yeri vıcık vıcık hamur olmayacaktır.
  15. Kabın içinde hiç un kalmadığı zaman spatulayı bir kenara bırakıp elinizle hamuru yoğurmaya başlayın. Yumruğunuzla üzerine bastırarak bir kare halinde ezin. Kareyi 2 defa kendi üstüne katlayarak tekrar küçük bir kare oluşturun ve yine üzerine yumruğunuzla bastırarak ezin. Bu şekilde yaklaşık 5 dakika hamuru yoğurun. Eğer hamur çok cıvık olursa tek elinizle hamuru dışarı havaya doğru sündürüp elips şekli çizerek tekrar hamurun altına havayı itin (Google’da “Rubaud method” diye ararsanız videolarını görebilirsiniz). Bu işlemi yaklaşık 10-15 dakika uygulayın. Kolunuzu çok yoracaktır bu hareket dikkatli olun! Eğer yorulursanız birkaç dakika soluklanıp ara verin. Bir nevi hamur karıştırma makinasının kancasının yaptığı hareketi elimizle yapmış oluyoruz. Burada amacımız gluteni esnekleştirip içine hava hapsederek daha katı ve elastik bir hamur elde etmek. Böylece hamurun cıvıklığını yitirmesini, birbirinden ayrılmamasını ve daha sonrada kolay açılmasını sağlayabilirsiniz. Kullandığınız unun türüne, havadaki nem ve sıcaklık oranına göre hamurunuz cıvık veya ele hiç yapışmayan bir hal alacaktır.
  16. Elinize 1 yemek kaşığı natürel sızma zeytin yağını döküp hazırladığınız hamurun her yerine gelene kadar havada iki elinizin içinde çevirin ve karıştırma kabının ortasına bırakın. Hamurun hiçbir yerinde yarık yırtık kopukluk olmaması gerekiyor. Streç film ile kabın üstünü kaplayın. Sterç filmin kabın içine doğru bombeli olarak gevşekçe sarın. Hamur mayalanırken kabın içinde oluşan hava kabarıklığı streç filmi ittirip açıyor. Dışarıdan hava girişini engellemek için bu şekilde ağzını streçlemek gerekiyor.
  17. Sofra bezinin (veya büyük boy banyo havlusu) ortasına kabı yerleştirin. Bezin 4 köşesini kabın üstüne atarak kabı iyice sarıp sarmalayın. Evinizin en kuru, rüzgar almayan, ışıktan uzak olan köşesine hamuru dinlendirmek için bırakın. Eğer mermer, taş gibi bir yüzeyde dinlendirecekseniz, hasır nihale üzerine koyarak altından soğuk almasını engelleyin. Yaz aylarında 45dk, kış aylarında 60dk mayalanmaya bırakın.
  18. Üstü için: Hamur dinlenirken üzerine ekleyeceğiniz malzemeleri yıkayıp kesin. Malzemeleri çok ince keserseniz sebzeler pişerken kuruyup zarlaşacak, etler ise suyunu çekip kuruyacaklardır. Bu yüzden malzemeleri en az 1 cm olarak kesmeye özen gösterin. Soğanları tek tek değil 2 halka birbirine yapışık şekilde ayırın. Peyniri kalın rendeleyin.
  19. Fırını üst alt turbo fan ayarında 200 derecede açın.
  20. Mayalanma tamamlandığında 2 katına ulaşmış ve daha elastikleşmiş bir hamur elde etmiş olacaksınız. Kabı havada açıyla tutunca hamurun altının bir kısmı kaptan ayrılacak. Kaseyi havada elinizde bu açıyla çevirirseniz hamurun alt kısmı yavaş yavaş tamamen kaseden ayrılacaktır. Eğer zorlanırsanız hamur kazıyıcısıyla da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  21. Üzerine bolca un serpilmiş tezgaha kaseyi ters çevirerek hamuru düşürün. Üstüne 1 kaşık kadar unu döküp elinizle yayın.
  22. Parmaklarınızın ucuyla hamurun ortasından dışına doğru minik darbelerle ittirerek pizza hamuruna şekil verin. Ben fırın tepsisi şeklinde dikdörtgen açıyorum. Eşit incelikte açılması için şekil verirken hamurun orta merkezinden başlayarak gitgide büyüyen bir daire ekseninde darbeler uygulamalısınız. İsterseniz merdane ile de açabilirsiniz ancak o zaman kenarları kalın olmuyor. Bu tariften pofuduk kalın 1 adet pizza elde ediliyor. İnce bir pizza isterseniz hamuru ikiye ayırıp merdane yardımıyla ipince bir hamur da elde edebilirsiniz. Hem merdane hem elinizle hamuru büyütürken tezgaha yapışmaması için arada hamuru ters çevirip tekrar unlayın.
  23. Fırın tepsisinin içine yağlı fırın kağıdını serip üzerine bolca irmik serpiştirin. Tezgahtan fırın kabına kolay taşıyabilmek için: hamurunuzun her iki tarafının da iyice unlandığından ve yapışmayacağından emin olduktan sonra kendi içine 4’e katlayın ve fırın kabına aktarıp tekrardan açın. Hamur şekillendirici (yoksa çatal) ile kenarları hariç bütün yüzeyine delikler açın. Fırında ön pişirmede hamurun davul pideye dönüşmemesi için bunu yapıyoruz.
  24. 200 derece sıcaklığa ulaşmış fırının alt katında 5 dakika ön pişirme yapın. Bu esnada hamur içinde kabarcıklar oluşup şişmeye başlarsa hızlıca fırın kapağını açıp çatalla oluşan balonları patlatın ve hamurun düz kalmasını sağlayın. Ön pişirme süresi uzadıkça daha kıtır bir pizza elde edeceksiniz.
  25. Ön pişmesi tamamlanın hamuru fırından çıkarın. Büyük silikon fırça yardımıyla domates sosunu her yere eşit dağıtarak sürün. Eğer sosunuz bu esnada daha hala çok sulu ise suyunu kaşıkla biraz çıkarın yoksa pişirme esnasında kenarlardan fırın kabına akıp pizzanın altını nemlendirecektir. Rende peyniri sosun üzerine eşit yayın. Isıya en az dayanan sebze malzemeleri önce, et gibi daha dayanıklı malzemeleri daha sonra üst tarafa gelecek şekilde dizin. Elinizde özellikle üstünün kızarmasını istediğiniz malzeme varsa et veya sebze fark etmeksizin bunu üst tarafa yerleştirin (Örneğin patlıcan diskleri). Kenarlara az malzeme gelmemesine özen gösterin. Pizzanın üzerine aşırı fazla malzeme koymamanızı öneririm. En sonunda 2 yemek kaşığı zeytin yağını pizzanın üzerine gezdirin.
  26. Fırında ortalama 20 dakika pişirin. Kenarlarının sarıdan kahverengi renge doğru dönmesi ve üstündeki et malzemenin hafiften kahverengileşmesi pizzanın piştiği anlamına gelir. Eğer ince bir pizza yaptıysanız 10-12 dakika sonra kenarları kahverengiye dönmeye başlayacaktır. Bunu göz önünde bulundurarak üzerine normalde koyduğunuz malzemenin yarısı kadar malzeme koymanız gerekir.
  27. Pişen pizzayı fırından alıp 3-4 dakika fırın kabının soğumasını bekleyin. 2 kişi fırın kağıdının köşelerinden kargatulumba tutarak pizzayı plastik veya tahta bir yüzeye alın. Pizza kesme rulosuyla kesin. Ben 8’e kestim ve 4 kişi tıka basa doyduk.

Afiyet olsun!

Pizza Mamma Mia Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Pizza Mamma Mia 22.08.2018 18:57 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 22.08.2018 18:57 tarihinde güncellendi.

Ben de Yaptım
Yorumlar (4)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Evde Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

Evde Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

8-10 kişilik, 40dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kolay Pizza Hamuru (videolu) Tarifi

Kolay Pizza Hamuru (videolu)

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Dolgu Kenar Pizza Tarifi

Dolgu Kenar Pizza Tarifi

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 30dk Pişirme
Tavada Pizza Nasıl Yapılır? (Videolu)

Tavada Pizza Nasıl Yapılır? (Videolu)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Lavaş Pizza Tarifi

Lavaş Pizza

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Evde Kolay Pizza Tarifi (videolu)

Evde Kolay Pizza Tarifi (videolu)

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Milföylü Kolay Pizza Tarifi

Milföylü Kolay Pizza Tarifi

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İyi ki Varsın Pizza! 9 Şubat Dünya Pizza Günü Tarifi
İyi ki Varsın Pizza! 9 Şubat Dünya Pizza Günü

Akdeniz ülkesi olarak bu mutfağın en önemli temsilcisi olmanın haklı gururunu yaşayan İtalya, bundan yüzyıllar…

Terra Pizza Menü Fiyat Listesi Tarifi
Terra Pizza Menü Fiyat Listesi

Terra Pizza Menü Fiyatları Terra Pizza, İzmir merkezli bir pizza kuruluşudur. Daha önceki ismi Pizza…

Pizza Locale Menü Fiyat Listesi Tarifi
Pizza Locale Menü Fiyat Listesi

Çıtır Hamur Kaliteli Malzeme: Pizza Locale Menüsü Yükselen binalar ve kalabalıklaşan sokaklardan siz de sıkılmadınız…

Little Caesars Pizza Menü Fiyatları Tarifi
Little Caesars Pizza Menü Fiyatları

Little Caesars Menüsü: Hangi Pizza Ne Kadar? 1959 yılında Mike ve Marian Ilitch çifti, Amerika'nın…

Dominos Pizza Menüsü Fiyat Listesi Tarifi
Dominos Pizza Menüsü Fiyat Listesi

Dominos Pizza Menüsü: Hangi Pizza Ne Kadar? Dominos Pizza, 1960 senesinde Amerika’da ilk şubesini açan…

Kesinlikle Denemeniz Gereken 12 Pizza Tarifi
Kesinlikle Denemeniz Gereken 12 Pizza Tarifi

Merhaba güzel ülkemizin pizza sever gurmeleri, merhaba size :) Lahmacun ve pide gibi hamur tabanlı,…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024 Tarifi
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Pek çok kişinin merakla beklediği anneler günü, çok yakın…

Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Tarifler Geri
Videolar Geri