Reçel Yapımının Tüm Ayrıntıları/ Püf Noktaları ( Vişne Reçeli)

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
  • 12-14 Kişilik
  • 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme

Reçel Yapımının Tüm Ayrıntıları/ Püf Noktaları ( Vişne Reçeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg vişne
  • 1, 250 gr  toz şeker
  • ( çok tatlı olmasın derseniz  1 kg toz şeker ekleyebilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tereyağ
Deneyen Fotoğrafları
19 Deneyen Fotoğrafı Tümünü Gör

Reçel Yapımının Tüm Ayrıntıları/ Püf Noktaları ( Vişne Reçeli) Tarifi Nasıl Yapılır?

Merhabalar,

Bazı arkadaşlar ( Hacer Kelebek,Eldivanlı,Nisa 14) benden reçel tarifi istediler. Ben bu sene ne yazık ki reçel yapmayacağım bu nedenle yapım aşamalarını resim olarak paylaşamasam da daha önce yapılmış evde olanların resmini paylaşıp yapım aşamalarını püf noktalarını onlar için ayrıntılı şekil de yazacağım. .okumak isteyenlerle devam edelim…örnek olarak

“vişne reçeli “yapımını paylaşacağım püf noktalarını da aralar da yazacağım….hadi başlayalım….  ( unutmadan ! ..bu bilgi amaçlı çok uzun bir tarif)

VİŞNE REÇELİ

  1. Vişnelerin saplarını yapraklarını temizleyin ve güzelce yıkayın…..Vişneler yıkandı hazır şimdi çekirdekleri çıkarılacak…….
  2. 1 kg vişnenin içinde bulunan çekirdeklerini (çengelli iğne arkası, filkete ile çıkartın çekirdek çıkartma aparatları vişnelerin çekirdeklerini çıkartırken vişneyi de  presliyor ,eziyor yine de tercih sizin)güzelce derin bir kapta çıkartın. .
  3. çekirdekler çıkartılırken bu tasa bir miktarda vişne suyu çıkacak bu suyu reçel yaparken KULLANMAYACAĞIZ reçel pişerken eklemeyeceğiz. . Bunu sakın unutmayın. . .
  4. Çekirdekleri çıkarttınız …şimdi 1 lt kaynar su hazırlayın. . . ayıkladığınız vişneleri şimdi bir süzgeçe dökeceğiz.
  5. Bunun için  boş bir tencereyi alın tencerenin üstüne de de boş süzgeçi oturtun. .
  6. Ve ayıkladığınız sulu vişneleri süzgeçin içine dökün iyice süzülsünler.
  7. Süzgeç de iyice süzülmüş vişneleri tencerenin üstünden lavabonun içine alın. . .
  8. Vişnelerin üstüne daha önce kaynattığınız sıcak suyu yavaş yavaş dolandırak dökün.
  9. Bırakın vişnelerin suyu 5 dakika kadar lavabo da süzülsün.
  10. Vişneler süzüldü. . . şimdi çok kalın tabanlı olmayan bir tencereye bir sıra vişne dizin üstüne bir sıra şeker ve yine vişne yine şeker olmak üzere vişne ve şekeri dizip bitirin. Bu şekilde bir gece bekletin.
  11. Ertesi sabah tencerede ki malzemeyi tahta kaşıkla şöyle bir karıştırın harmanlayın… ve en küçük ocak gözünün  altını yakın  reçeli kaynatmaya başlayın. .
  12. Reçel kaynamaya başladıktan sonra köpüklenecek işte tam bu köpüklenme aşamasında reçelinizin içine 1 çay kaşığı tereyağ atın ve reçelinizi tahta bir kaşık ile hep aynı yöne karıştırın.
  13. Tereyağını eritin yağ eridikten 4-5 dakika sonra köpükler yavaşlayacak durulacak.( Ben bu sayede reçelden hiç köpük almam yağ eriyince köpük tamamen yok oluyor..)
  14. Bu aşamada fokur fokur kaynadıktan sonra reçelinizin altını birazcık daha  kısın ağır ateşte reçeliniz yavaş yavaş pişsin. .
  15. Reçel pişince sıcak sıcak cam şişelere doldurulacak ve kapağı kapatılacak ve baş aşağı çevrilecek 5-10  dakika beklenecek şişe düz konuma getirelecek düz konum da 5 dakika beklenip şişe kağıt havlu ile kontrol edilecek kapaktan akan sızan bir şey  var mı, kapak iyi kapanmış mı? Diye ….akan sızan yoksa yine şişe baş aşağı çevrilecek  şişe  baş aşağı şekilde 1 gün iyice soğutulacak.
  16. .Reçel  şişesinin soğuma aşamasında kapak mutlaka altta olmalı,şişe baş aşağı durmalı..neden şişe dik durursa ne olur? şişede ki reçel  soğurken  düz konumda durursa……..  şişede oluşan buhar metal kapağa vurur ve  buhar su damlacıkları oluşturur ve bu su damlacıkları reçelin en üst bölümüne damlar ve reçeliniz ilerleyen zamanlarda küflenir…
  17. Reçellerin piştiğini nasıl anlayacaksınız. Reçel pişerken beyaz küçük porselen bir kahve tabağını buzluğa koyarak bekleteceksiniz.
  18. Reçel pişti diye düşününce tabağı buzluktan alacak  tabağa 2-3 damla reçel damlatıp tabak eliniz de yatay halde iken  20 ye kadar sayacaksınız ….şimdi tabağı dik tutup  damlanın akış hızına bakacaksınız  çok çok yavaş akıyorsa reçel olmuştur.
  19. Tabağı çevirince hızlıca akıyorsa kayıp gidiyorsa o reçel biraz daha pişmelidir.
  20. İlk başta tencereye süzdüğünüz vişne suyuna da şeker ekleyip  vişne suyu yapıp soğutup afiyetle içmeyi unutmayınız :))))

Vişne Reçeli için  Püf Noktaları :

Reçel pişerken vişneleri neden sıcak sudan geçirdik, sıcak suyu neden
yaptık ?vişneler pişince ilk başta ki  güzel renklerini koruyacaklar genelde pişirilen vişne reçelleri gibi kaynayınca suyu kararan, şişede kara duran reçeller gibi  olmayacak. . Sizin reçeliniz bardağa konulan şeffaf vişne suyu renginde olacak vişneler kararmayacak reçeliniz daha  güzel açık bir renk olacak. Vişne reçelleri koyu renkli olur bu öyle olmuyor açık renkli oluyor. .

İlk başta tencereye süzdüğümüz gerçek vişne suyunu neden reçel yaparken almadık da ayıkladığımız kapta bıraktık. Vişnenin süzülmüş suyu reçel pişerken reçele eklenir de birlikte pişirilirse reçele eklenen  şeker vişneye  az geliyor birde vişne suyu reçeli çok sulandırıyor ve vişne çok sulu oluyor sonra reçel pişerken koyulaşsın diye  çok kaynatmak gerekiyor. O zamanda reçel kapkara oluyor… Reçel kaynamaya başladıktan köpüklendikten sonra içine tereyağ atmayı sakın unutmayın.Merak etmeyin tereyağ reçeliniz de hiç bir  koku ve tat bırakmaz reçelinizin tadını  bozmaz…

Genel de  reçel yaparken nelere dikkat ederim..:))))))))

Reçel pişiyor ocağı söndürdüm değil mi o şekilde reçel kaynar kaynar cam şişelere dolduruyorum kapağını da hemen sıkıca  kapatıp şişeyi ters ,baş aşağı çeviriyorum bir 5-10 dakika bu şekilde bekliyorum sonra şişeyi düz çeviriyorum ve 5 dakika daha bekliyorum ve şişenin ağzını  kağıt bir havlu ile kontrol ediyorum kapaktan akan sızan bir şey var mı diye yoksa yine şişeyi kapak alta gelecek şekilde ters çevirip 1 gün o şekilde bekletiyorum….bir daha yukarı çevirmiyorum kapak altta olacak şekilde bekletiyorum,soğutuyorum.. ..akan sızan bir şey var ise o şişenin metal  kapağını mutlaka değiştirin….

Şişe bir gün baş aşağı kapak alta gelecek şekilde bekliyor neden? reçel sıcak iken soğumak için düz konumda beklerse …sıcak  şişede buharlaşma olur buhar kapağa çarpar reçele damlar oda küf yapar..bu olmasın diye…Ben reçellere limon, limon tuzu v.s de hiç koymam bu şekilde kaynar kaynar şişelere doldurulup dediğim şekilde soğutulur ve saklanırım … reçel bu şekilde konserve gibi olur ve 2-3 sene dayanır..bu şekilde yapılan reçeller soğuduktan sonra ışık görmeyen serin mutfak dolaplarında dik konumda saklanır ..ben açılmamış kapalı reçelleri normal mutfak dolaplarının içinde  saklıyorum…şekerlenme,küflenme reçeli kapatma ve saklama koşulları ile ilgili …….. bir de reçeli tahta kaşık ile aynı yöne çevirerek pişiriyorum reçele hiç bir suretle metal kaşık sokmuyorum…Reçeli açtık kullandık ,tahta kaşıkla dahi olsa çok karıştırmayacaksın reçelin  huzurunu bozmayacaksın :)))))ben bu nedenle reçeli reçel tabağına kavanozu eğerek koyarım pek kaşık sokmam…Reçel pişince çok koyu olursa şekerlenebilir özellikle vişne ..Reçel pişerken tencerenin yanlarına sıçrayan kristalleşen ,yapışanlar, kuruyan  şekerler oluyor pişme aşamasında bu kenara yapışanlar da bir bezle temizlenmeli ki bu parçalar şişeye girmesin reçeli şekerlendirmesin .Reçel ne çok sulu ne de çok katı olmamalı..Bence şeftali,kayısı gibi meyvelere şeker az..Erik vişne,kuşburnu,portakal gibi ekşi reçellere şeker daha çok katılmalıdır… ben en çok bunlara dikkat ederek reçel pişiriyorum bir de kesinlikle reçelleri cam şişeye sıcak sıcak koyuyorum plastik saklama şişeleri hiç kullanmıyorum limon, limon tuzu ve plastik şişeler bence reçelin tadını bozuyor… tabii ki bu benim tercihim bir çok kişi limon ya da limon tuzu kullanıyor ben kullanıyorum ve tereyağı mutlaka ekliyorum tereyağın pişen reçelin  köpüğü nasıl kestiğini yaparsan görürsünüz :))))…unutmadan bir de reçeli akşamdan meyveleri ayıklar tencereye koyar sonra üstünü kapatacak kadar şeker koyup kapağını kapatıp sabaha kadar bekletir sabah sulandıktan sonra pişiririm…taze meyve ile şerbet yapıp reçel yapma  şeklini kayısı ve şeftali bazen de portakal kabuğu için kullanabiliyorum…..aslında tüm reçelleri göz kararı yaparım ölçüm yoktur..kapağı açılmış reçeller buzdolabında muhafaza edilmelidir ..dediğim gibi önemli olan miktar değil pişirme ,kapatma ve saklama şekli…umarım bir nebze de olsa yardımcı olabilmişimdir…

Unutmadan ….Şekerlenen reçellerinizi sakın atmayın! Kavanozunuzu sıcak su dolu bir kapta bekletin. Şekerler eridikten sonra kavanozu çıkarıp kurulayın, reçeliniz tekrar yenilebilir hale gelmiştir.

Çilek reçeli yaparken çileklerin yeşil tepe yapraklarını keseyim  ayıklayayım sonra suya koyup bekleteyim  suda öyle temizlensinler demeyin……çilekler tepeleri kesilip suya konulunca  kesilen yerlerden içlerine su alıyorlar sonra o suları şekerde beklerken geri veriyorlar reçel de doğal olarak daha sulu oluyor……çilekleri yıkama temizlik aşamasında çileklerin yeşil tepe yapraklarını  kesmeden suda bekleterek  temizleyin sonra kesin ayıklayın ..

Kayısı reçeli yaparken şerbetini yaptınız içine çekirdekleri çıkartılmış  kayısıları eklediniz….kayısılı şerbeti ocakta kaynattınız….bu şekil de  kaynadıktan sonra bir 10 dakika kaynatın sonra tencereyi bir  kenara alın bu şekilde tencereyi  1 gece  soğutun..ertesi gün  tekrar ocağa koyup 2.kez kaynatın reçeli tamamlayın pişirin..ilk önce kayısı  tanelerini kaşık ile  kavanoza dikkatlice koyun suyunu üstüne dökün bu sayede  kayısıları şişeye koyarken parçalamazsınız…reçeliniz böyle daha güzel olacaktır… kayısı reçellerinizi yaparken  bir tanesine  ek olarak deneme amaçlı 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi eklemenizi reçeli o şekilde pişirmenizi,  denemenizi tavsiye ederim…

Portakal kabuğundan reçel yaparken portakal kabuklarını soydunuz doğradınız bu kabukları 3 gün soğuk suda bekletin…kabukların  sularını devamlı değiştirerek dökerek yenisini koyarak bekletin sonra kabukları ocakta kaynatın haşlayın haşlama suyunu süzün..kabukları 2.nci kez tekrar kaynatın süzün reçeli öyle yapın böylelikle kabuklarının acısı gider reçeliniz tatlı olur..ve reçeli pişirirken kabuk miktarına göre içine 1-2  tane portakalın suyunu da sıkarak ekleyin öyle pişirin ..reçelin suyu normal su konularak pişirilene göre daha bulanık olur ama tadı daha güzel olur…

Reçellerin piştiğini nasıl anlayacaksınız?..reçel pişerken küçük porselen bir kahve tabağını buzluğa koyacak bekleteceksiniz..reçel pişti diye düşününce soğumuş tabağı buzluktan aacakl ..tabağa bir,iki damla reçel damlatıp tabağı elinizde 20 ye kadar sayarak yatay halde bekleteceksiniz. Şimdi tabağı yan çevirip  damlanın akış hızına bakacaksınız  çok çok yavaş akıyorsa reçel olmuştur.Tabağı çevirince hızlıca akıyorsa kayıp gidiyorsa o reçel biraz daha pişmelidir…

Sulu meyvelere şeker daha çok susuz meyvelere daha az şeker eklenir…

Kalın tabanlı tencerelerde reçelin altı  kapatıldıktan sonra da taban kalınlığından dolayı pişmeye devam eder…tencerede soğutup şişelere koymayı tercih edenlerdenseniz bu kalın taban konusunu lütfen unutmayın !

Bu tarifte yer alan reçeller geçen yıllar da pişen reçellerdir.Renklerini daha net görmenizi isterdim ama bu sene Ankara da çok güneş yok hava genelde kapalı …hava  hala tam oturmadı yaz havası değil..inanın Haziran da 2-3 gece kalorifer yandı:((( resimleri çekerken de yağmurlu ve çok kapalı bir hava vardı ..bu nedenle sizlere vişne reçelinin anlattığım  rengini tam gösteremediğim için üzgünüm…

Hoşça kalın

Reçel Yapımının Tüm Ayrıntıları/ Püf Noktaları ( Vişne Reçeli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Reçel Yapımının Tüm Ayrıntıları/ Püf Noktaları ( Vişne Reçeli) 15.06.2015 10:41 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 28.11.2017 15:10 tarihinde güncellendi.

Ben de Yaptım
Öne Çıkan Yorumlar Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bakla Salatası (Denemeyen Pişman) Tarifi

Bakla Salatası (Denemeyen Pişman)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Antrikot Biberiye İle Tatlandırılmış Tarifi

Antrikot Biberiye İle Tatlandırılmış

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Arnavut Paçası Tarifi

Arnavut Paçası

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Yeşil Mercimekli Ekmek Tarifi

Yeşil Mercimekli Ekmek

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Buzlukta Sarımsak Saklama Tarifi

Buzlukta Sarımsak Saklama

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Orman Meyveli Muhallebi Tarifi

Orman Meyveli Muhallebi

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Yasemin Çiçeği Bakımı ve Tüm Püf Noktaları Tarifi
Yasemin Çiçeği Bakımı ve Tüm Püf Noktaları

Zarif, Mis Kokulu Yasemin Çiçeği Nasıl Yetiştirilir? Yasemin çiçeğinin geceleri açması onu destansı hikayelerin başrolü…

Kestane Nasıl Pişirilir? Püf Noktalarıyla Tüm Pişirme Teknikleri Tarifi
Kestane Nasıl Pişirilir? Püf Noktalarıyla Tüm Pişirme Teknikleri

En Kolay Kestane Pişirme Yöntemleri Eskiden kış ayları gelince odun sobalarının üzerinde közlenen kestaneler, günümüzde…

Konserve Hazırlama Rehberiniz! Tüm Püf Noktaları – Denenmiş 12 Tarif Tarifi
Konserve Hazırlama Rehberiniz! Tüm Püf Noktaları – Denenmiş 12 Tarif

Her Mevsim Zaman Kazandıran Pratik Lezzet 6 Adımda Konserve Hakkında Her Şey Türk yemek kültüründe…

Kaktüs Bakımı: 6 Adımda Kaktüs Yetiştirmenin Tüm Püf Noktaları Tarifi
Kaktüs Bakımı: 6 Adımda Kaktüs Yetiştirmenin Tüm Püf Noktaları

Kaktüs Yetiştirmenin İpuçları Evinizde, ofiste, mutfakta ve aklınıza gelecek her yerde büyümeye uygun olan kaktüs…

Ev Yapımı Reçel Tarifleri Tarifi
Ev Yapımı Reçel Tarifleri

Ülkece kahvaltıya ne kadar düşkün olduğumuz malum. Yabancı milletlerin kahvaltı sofralarıyla kıyaslandığında bizimki fonda Mehter…

Areka Palmiyesi Bakımı Püf Noktaları Tarifi
Areka Palmiyesi Bakımı Püf Noktaları

Areka Palmiyesi: İç Mekan Dekorunda Tropik Esinti Ev ve ofis ortamlarında sıkça tercih edilen dekor…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024 Tarifi
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Pek çok kişinin merakla beklediği anneler günü, çok yakın…

Tarifler Geri
Videolar Geri