San Sebastian Cheesecake
https://www.nefisyemektarifleri.com/san-sebastian-cheesecake-7357169/
San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yumurta
- 1 kg krem peynir
- 600 gram krema
- 1 kupa su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çimdik tuz25 cm kelepçeli kalıp
San Sebastian Cheesecake Tarifi Yapılışı
Merhaba
Bu cheesecake tarifini fransız restaurantında şef olan bir arkadaşımdan almıştım, sonra denedim ve çok beğendim sizinle de paylaşmak istedim. Peyniri pınar beyaz krem peynir kullanabilirsiniz. Kremada 2 paket olarak kullanabilirsiniz. Benim bir paket kremam 300 gramdı. 2 paket krema kullandım.
- Öncelikle oda ısısında olan peyniri şeker ve çok az tuzla mikserler güzelce çırpıyoruz. İyice çırptıktan sonra birer birer yumurtaları kırarak karıştırıyoruz. Daha sonra krema ve unu da koyup iyice karıştırıp, yağlı kağıt koyduğumuz kalıbın içerisine kek hamurumuzu döküp önceden 175 derecede fanlı ayarda ısıtılmış fırında 27+27 dakika pişiriyoruz.
- Piştikten donra en az 12 saat buz dolabında bekletilmesi gereklidir.
- (27 dakika piştikten sonra fırında çevirip, sonra 27 dakika daha pişiriyoruz. Toplamda 54 dakika pişiyor).
İpucu :Üstü daha yanık olsun istiyorsan üstüne pudra şekeri gezdirip sonra fırına sürebilirsiniz. Ben yapmadım. - Fırından çıkardıktan sonra size pişmemiş gibi gelebilir ama pişti o, daha fazla fırına koymayın. Biraz dışarda ısısı düştükten sonra dolapta en az 12 saat beklemesi gerekiyor. Bekledikçe zaten katılaşıp tam istediğimiz kıvam olacak.
3 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
4 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 600.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.
Bu tarifi yaptınız mı? Fotoğraflarını gönderin.
ellerinize saglik afiyet olsun ilk firsatta deniyecem insallah. cok sevdigim pasta yalniz bunun ozel peyniri var onlardan alsak olmazmi
Deneyin lütfen çok lezzetli oluyor. Eğer Türkiye’de varsa alın , ben yurtdışında olduğum için burdaki bir markanınkini aldım . Siz güvendiğiniz bir markayı kullanabilirsiniz ☺️