Zeytinyağlı Lahana Dolması

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
  • 4-6 Kişilik
  • 5dk Hazırlık, Pişirme yok

Zeytinyağlı Lahana Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet sarmalık lahana ( büyük ebatlı,lahanayı ters çevirip ortasına basınca içine çöken,göçen gevşek yapraklı lahana)

İç Malzemesi;

  • 3-4 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç ( büyük bardak)
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 domates rendesi
  • 1-2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1, 5 su bardağı kaynamış su ( pirinç ölçülen bardak ile)
  • Pilav piştikten sonra 2-3 dal kıyılmış maydanoz

Üstü için limonatalı sos;

  • 2-3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Deneyen Fotoğrafları
7 Deneyen Fotoğrafı

Zeytinyağlı Lahana Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

Merhabalar,

Zeytinyağlı lahana dolması en az zeytinyağlı yaprak dolması kadar lezzetli bir tariftir…..hanımlar daha kolay ve pratik olduğu için yaprak sarmayı lahana sarmaya göre daha çok tercih ederler….aslında saracak kişi olursa  lahana dolması yaprağa göre daha çok daha fazla rağbet gören  bir dolmadır diyelim ve hadi başlayalım…unutmadan bu yine çokkk uzun bir tarif okumak isteyenlerle devam edelim..ama unutmayın emek vermeden güzel yemek olmaz :))))))

  1. Pirinçleri  sıcak su ile ıslatıp 15-20  dakika kadar  bekleyelim..süre sonunda pirinçleri  süzgeçe koyup süzelim..süzülen pirinçleri  akan su altında ova ova yıkayalım..yıkadığımız pirinçleri iyice, güzelce süzdürelim…
  2. Soğanları yemeklik olacak şekilde kare kare doğrayalım..
  3. Zeytinyağı tencereye alalım..soğanları,dolmalık fıstıkları,kuş üzümlerini yağa ekleyelim ve  hepsini birlikte kavuralım..
  4. Şimdi bu aşamada tencereye toz şekeri de ekleyelim ki soğanlar kavrulunca hem daha lezzetli hem de cam gibi şeffaf olsunlar..
  5. Fıstıkların rengi hafif pembeleşene kadar bu şekilde hepsini kavuralım..
  6. Şimdi tencereye pirinçleri ilave edelim ve tüm malzemeyi 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak kavurmaya devam edelim..
  7. Pirinçler ve malzemeler birlikte güzelce kavruldu tarçını,yenibaharı,naneyi ilave edelim ve karıştıralım..şimdi 1-2 dakika bu şekilde kavuralım..ocak ısısına dikkat edelim çok yüksek ısılı ateş kullanmayalım kısık ateş iyidir…..
  8. Tam da bu aşamada tenceremizin içine 1 adet domates rendesini ekleyelim..tüm malzemeyi 1 dakika daha bu şekilde kavuralım..
  9. Daha sonra tenceremize pirinç eklediğimiz bardak ölçüsü ile 1,5 bardak kaynamış su,tuz ve karabiberi de tenceremize ekleyelim yine hepsini harmanlayalım ve nihayet :)))) pilavımızı kısık ateşte pişirelim…
  10. Hazırladığımız iç harcımız yani pilavımız pişti şimdi içine kıyılmış maydanozu ekleyelim pilavımızı güzelce harmanlayalım ve tenceremizi bir köşeye alalım pilavımız güzelce soğusun,dinlensin,demlensin….
  11. Pilav pişerken siz lahananızı hazırlayın….
  12. Zeytinyağlıyı yapacağınız dolmalık lahananızın en dıştaki en üst 2 yaprağını  çıkarıp atın..
  13. Lahanayı ters çevirin koçan kısmını bıçakla keserek yaprakları tek tek çıkartın..
  14. Çıkan yaprakları 2 ye katlayın ve kalın damarları makasla kesin çıkartın..
  15. Yaprakları yıkayın haşlayın ve soğutun..Yapraklarınız hazır.
  16. Yapraklar soğudu pilav dinlendi, demlendi soğuyarak  kendine geldi…….şimdi; Sarmak için keserek ufalttığınız lahana yapraklarını damarlı kısmı içe gelecek şekilde tezgaha yayın..
  17. İç malzemenizden bir miktar alıp yaprağın geniş köşesine içi yerleştirin….içi yerleştirilmiş yaprağı düzgün bir şekilde sarın…
  18. Dolmayı pişireceğiniz tencerenin tabanına bir kaç lahana yaprağı serin..yaprak serilmiş tencereye sardığınız dolmaları  aralıksız  ve düzgün bir şekilde dizin..
  19. Şimdi sos için yazdığım  tüm malzemeyi karıştırarak dolmaların limonatalı üst sosunu hazırlayın…sos hazır…..
  20. Tencerede ki dolmaların üstüne hafiften tuz serpin  devamında sarmaların hafif üstüne çıkacak kadar limonatalı sosu  sarmaların üstüne nazikçe dökün..porselen bir tabağı ters çevirerek dolmaların üstünü kapatın..dolmaları tencere ve kapak arasına hapsedin…
  21. Tencerenin kapağını kapatarak dolmalarınızı su kaynayana kadar yüksek ateşte su kaynadıktan sonra kısık ateşte olmak kaydı ile ağır ateşte pişirin…
  22. Pişen dolmayı hiç ellemeyin kapağını açmayın… bırakın  dolmalar tenceresinde soğusun…
  23. Dolmalar soğudu soğuyan dolmaları ağzı kapanabilecek bir borcam tencereye yada saklama kabına sıralı şekilde dizin dolmaların üstünü yine çok hafiften tuzlayın, limon sıkın..
  24. Yine hafiften zeytinyağ gezdirin ve dolmaları dolaba kaldırın dolmalar 1 gün dolapta beklesin..
  25. Sunum aşamasında dolmaların üstüne yine hafif tuz gezdirin..yine hafiften limon sıkın zeytinyağ gezdirin…

Zeytinyağlılar piştikten sonra en az 1 gün buzdolabında dinlenmeli sonra sunum yapılmalı ..öyle yaparsanız dolmanız kendini bulur daha şahane olur :)))

Dolmalarınız servise hazır limon eşliğinde konuklarınıza sunum yapabilirsiniz… afiyetler olsun…

Not :Dolmalık lahana nasıl olur,hangi lahanalar tercih edilir,lahana nasıl ayıklanır, yapraklar nasıl kaç dakika haşlanır,yapraklar nasıl sarılır  ? vs. daha önce “etli lahana sarma” tarifinde oldukça ayrıntılı şekilde anlattığım resimlerini de ayrıntıları ile paylaştığım  için burada tekrar anlatmayacağım merak eden varsa ” etli lahana sarma ” tarifimi okuyabilir,tarifin resimlerini inceleyebilir..

Dolmaların dinlenme aşamalarında üstlerine  ekleyeceğiniz ekstra tuz,limon ve zeytinyağ dolmalarınıza ekstra lezzet katar ..bu miktarlar tamamen sizin zevkinize kalmış ..istemiyorsanız hiç eklemeyin ama benim gibi ekleyecekseniz miktarları sakın  abartmayın ..hepsini genel olarak şöyle bir gezdirin yeter…miktarlar sizde :))))

Zeytinyağlı dolmalar etli dolmalara göre 2-3 ısırımlık olacak şekilde sarılır..bence en makbulü içi dolu dolu  ve orta parmak uzunluğunda sarılandır..biz içi çok az malzeme ile çok çok az baharat eklenerek  yapılmış sararken içi çok az konulmuş , çok ince ve  çok uzun sarılmış, çok az pişirilmiş içi kıtır kıtır dolmaları sevmiyoruz… …sizlerle bizim sevdiğimiz şekilde olan iç malzemeyi paylaştım ..ama son tahlilde bu tercihler kişilerin damak tadına göre değişiyor son tercih sizin :))))

Pilavda kullanılacak pirinç miktarı lahananızın büyüklüğüne ne kadar lahana saracağınıza göre değişir kullanacağınız pirinç miktarı ve diğer malzeme miktarları sizin tarafınızdan belirlenmelidir…

Tarifini verdiğim dolma içini  yaprak,lahana,biber,patlıcan her türlü zeytinyağlı dolmada kullanıyorum…hepsinde bu iç malzeme tarifini kullanıyorum..iç malzemede  soğanını ve baharatını bol kullanmak bence dolmayı dolma yapan esas unsurlar o nedenle bu dolma dışarıdan alınan lezzetsiz dolmalar gibi değil ( ben onlara elimi bile sürmem onlar dolma değil yaprağa,lahanaya,bibere doldurulmuş sade pirinç ) bu dolma damak tadı oldukça gelişmiş kişilere hitap edecek löp löp yutacakları “ımmhh şahane olmuş ” diyecekleri bir dolma  ne demek istediğimi pişirince,yiyince  anlarsınız :)))) e tabii bekleme aşamasında yapmanız gereken soslama işlemlerini  de unutmamalısınız..

Eğer haşlanmış lahana yaprağınız kalırsa kalan yaprakları  bir poşet içinde derin dondurucu da saklayabilirsiniz…..başka bir sefer dolapta bekleyen yaprakları çözdürerek  kolay yoldan dolma yapabilirsiniz..

Dolmaları sardınız  dolmalar pişmek için hazır bu aşamada dolmaları pişirmeden ( pişmeye hazır şekilde) buzdolabı poşetine sıralı bir şekilde  dizerek bu şekilde derin dondurucuda da saklayabilirsiniz…dolmaları pişireceğiniz zaman dolmaları çıkartır 15 dakika tezgahta bekletir devamında dolmaları tek tek buzlu şekilde ayırarak buzlu buzlu tencereye dizer sosunu hazırlar üstüne döker hemen pişirebilirsiniz…sakın dolmaların çözülmesini beklemeyin birbirlerinden ayrılsınlar yeterli…mesela ben  bu bayram kışın sarıp dolapta sakladığım dolmaları pişirdim  :))))..Temmuz ayında zeytinyağlı lahana dolma yedik :)))) hem biliyor musunuz dolapta bekleyen dolmalar çok daha kolay ve çok daha hızlı pişiyorlar..resimlerini gördüğünüz dolma Temmuzda bayramda pişirdiğim dolma değil….resimlerde ki dolma geçen kış yapıp hemen pişirdiğim bir dolma ama yeni paylaşıyorum ..kısmet bugüneymiş:)))) ….

Hoşça kalın

Zeytinyağlı Lahana Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Zeytinyağlı Lahana Dolması 23.09.2016 09:21 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 01.08.2019 23:02 tarihinde güncellendi.

Ben de Yaptım
Öne Çıkan Yorumlar Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    Acaba kac dakikada pisiyo

  • TUTKU TOPCU KAMİLÇELEBİ

    yaptım fıstık ve yenibaharım yoktu yinede çok güzel oldu tarif için teşekkürler ♥️

  • Profil fotoğrafı

    abla vallahi bravo üşenmemişsin ayrıntılı yazmışsın eline koluna sağlık bende şimdi harfiyen uyguluyorum eminim harika olacak hakkını helal et vallahi büyük dil dökmüşsün :))

  • Profil fotoğrafı

    Salamura yaprak ile yapacağım şu an yapraklarım suda bekliyor ilk defa yapacağım çok heyecanlı 😅çok severim bu tarifi ama hiç yapmamıştım annem yapardı ben yerdim

    • Profil fotoğrafı

      Tadı çok gğzel ama kuş üzümleri erimişti yapraklar pişene kadar içi çok lapa oldu bir dahaki sefere daha az kavuracağım kalan harcı iç pilav gibi yedik harikaydı tadı ama o kadar çok kavrulmuştu

      • Profil fotoğrafı

        Düzeltme gereği duydum yanlış yönlendirmemek için benim dolnam suyunu çok koyduğum için lapa olmuş 1,5 yıldır tüm zeytinyağlı dolmalarımı bu iç tarifiyle yapıyorum hepsi mükemmel oluyor

  • Seda

    ben de hazırladım ama .tabağı üstüne örttükten sonra suyu ne kadar koyucaz?tabağın üstünü geçinceye kadar mı?

  • Tuba Soysal

    1 kişi de ben yaptım cok guzel oldu ya da şöyle olsa daha iyi olurmuş vb. yazmamış. herkes tebrik etmiş. (ben de tebrik etmek isterim. Harika görünüyor. Şu an yapmaya niyetlendim ama iç harci az mi gelir diye merak edip yorumlara baktım ama bir fikir edinemedim :(( ) lutfen yanlış anlamayın yoksa bütün iltifatları fazlasıyla hak ediyorsunuz. ayrıntılı yazımınız ve bu güzel tarif için teşekkürler…

  • Hülya.Süleyman.Uzun

    elinize sağlık canan hanım.valla hamileyim canım çekti.şimdi değil ama en kısa zamanda bu tarifinizi yapıcam inş.

  • Semiha Eryilmaz

    ne kadar uzunnnnn. bir tarifffff okumaya cok.zamn ister

  • Profil fotoğrafı

    çok teşekkür ederim tarifiniz için

  • Profil fotoğrafı

    yaptim mukemmel oldu cok begenildi elinize saglik resim cekmeyi unuttum bittikden sonra aklima geldi

  • Sevinç Karasu

    Canan hanım dolmanızı tarıftekı gıbı yaptım cok guzel oldu sızden bır rıcamda tam kıvamında fırında sütlaç ısıtıyorum teşekkür ederım

  • seyma yildirim

    Dolmalarin pistigini nasil anlayacagiz?

  • Nesli'nin Mutfağı

    Ablacım ellerine emeğine sağlık her yaptığın ayrı güzel hangisine yorum yapsam bilemedim..
    1 yorum altta kendini anlatmışsın gözümde canlandıramadım o güzelliği bende görmek isterdim şimdi ne yalan söyleyeyim ☺☺ Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim Canan ismi de çok güzel annemden bende çok seviyorum.. Ayrıca Canan deyince aklıma hep kalp ve gül figürü geliyor can Canan çok içten yürekten diye sanırım.. Yani o sebeple olmadı diye düşünme bence ismin tüm güzellikleri simgeliyor ondan da olmalı ki kendin de o kadar camdan birisin o tüm güzellikleri barındırıyorsun
    öpüyorum ablacım sevgi ve selamlar ❤ ❤

    • Canan Gunduz

      Şierineciğim çok hoşsun..güzel yorum için güzel sözlerin için teşekkürler ben güzelim demedim ayrıca güzel de değilim sıradan tek düze herhangi biriyim ben nasrettin hocanım dediği gibi hiç ‘ im….sadece yaşımı göstermiyorum ve kilolu değilim dedim :)) …annenle aynı ismi taşımak onurdur..seni ve anneni öpüyorum…

      Hoşça kal

      • Nesli'nin Mutfağı

        Ablacım asıl güzellik kalptedir ruhtadır ahlaktadır yani şu verdiğin cevap ile bile o güzellik belli oluyor .. Benim için benim içimde çok güzel çok sevdiğim değer verdiğim görmek tanımak tanışmak istediğim güzel ablamsın Allaha emanetsin ablacım bende seni öpüyorum ❤❤

  • Profil fotoğrafı

    Hayırlı geceler Canan hanım.tarifinize yorum yapmicam çünkü bütün tarifleriniz harika.sizi takip ediyorum.ama sizi o kadar merak ediyorum ki yakınlarınızda olsam sizi görmek isterdim.en azından profilinizde resminiz olsaydı biraz merakım giderdi;))saygılarımla size ailenizle huzurlu mutlu ömürler diliyorum

    • Canan Gunduz

      Tubacım merhaba,tatlım güzel mesaj ve güzel dileklerin için sana çok teşekkür ediyorum….. bu sitede beni merak eden resim paylaşmamı isteyen sevdiğim,değer verdiğim genç hanım arkadaşlarım oldu ama ben özelimi paylaşmaktan özelimi gözler önünde yaşamaktan pek hoşlanmıyorum bu nedenle bu site hariç hiç bir yerde hesabım, profilim yok (facebook da dahil olmak üzere)açmayı da inan hiç düşünmüyorum …hem merak edenler nasıl düşünüyorlarsa bırak öyle kalsın :)))) öyle kalmak daha iyidir diye düşünüyorum…..merakın gitsin diye sana sadece şunları söyleyeyim zannedildiği kadar yaşlı görünmüyorum pek yaşımı göstermiyorum ve “bu kadar yemek yapıyor yiyor biraz kiloludur her halde ” diye düşünüyorsan da kilolu değilim…saçlarımda uzun ve krepeli balyaj yapılmış halde .. profil resminde ki gül benim yetiştirdiğim benim resimlediğim bir gül ve ben o resmi çok ama seviyorum o resmi gülün şahane rengini görmekten çok mutlu oluyorum..o resim bana mutlu hissettiriyor..eğer kendi ismimi seçme şansım olsaydı gül ile başlayan bir isim seçebilirdim..Gülfem,Gülce gibi bilinç altı herhalde profil resmim de de gül resmi tercih etmişim :)))))) o nedenle resim için lütfen kusura bakma..belki bir gün resimde paylaşırım…

      Hoşça kal

  • Profil fotoğrafı

    Ellerinize sağlık muhtesem görünüyor canım çektii valla

  • Ayşe'nin mutfağı

    Canancımm,, lahana sarmasına bayılırım,,resimlerden ve hariiiika anlatımından belliki çok güzel yapmışsın. Eline emeğine sağlık. Maşallah sana,, hiç üşenmeden bu kadar uzun uzun yazıp anlatmalarına bayılıyorum vallahi. Çok çok öpüyorum bitanem ❤️❤️hayırlı geceler

    • Canan Gunduz

      Merhaba Ayşecim :))))) uzun yazmak aslında tercihim değil ama ne kadar kısa yazmaya çalışsam da ” yok bunuda yazayım,şunu yazmadan olmaz ” diye düşünüp öyle yazınca uzun oluyor kısa yazmayı beceremiyorum..kısa yazabilenlere bayılıyorum..kısa ve öz ne güzel …ben konuşmayıda çok severim belki ondan uzun yazıyorumdur :))))))) biraz gevezeyim her halde baksana yazdığım mesajlar bile uzun :)))))öptüm seni….

      Hoşça kal

  • Melike'nin Mutfağı

    ellerine sağlık ablacım harika görünüyor afiyet bal şeker olsun inşallah çokk öpüyorum öpüyorum selam ve sevgilerimle hayırlı akşamlar ❤❤

  • fatmanın mutfağı :)

    canan hanım bu saatte tok olduğum halde tekrar acıktırdı sarmanız ellerinize harika olmuş yiyenlere şifa olsun hayırlı akşamlar sevgiyle hoşçakalın

  • ❤Hasibe'nin❤ Mutlu❤ Mutfağı❤

    Canan hanimcim Nefis olmuş canim benim afiyetler olsun sizlere ellerinize saģlik en sevdiğim dolmadir lahana dolması sizde mūkemmel yapmışsınız sevgiler selamlar õpūyorum çook ❤❤

  • Zeynep

    Canan hanımcığım ellerine sağlık.ankara malesef bugün soğuk dediğiniz gibi aynen bende sizin gibi allahım affetsin sevmiyorum soğuk havaları.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Videosu

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Videosu

8-10 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Videosu

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Videosu

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Yapımı Tarifi

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Yapımı

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Zeytinyağlı Enginar Tarifi (videolu)

Zeytinyağlı Enginar Tarifi (videolu)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Zeytinyağlı Enginar Dolması (videolu) Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Dolması (videolu)

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki (Videolu) Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki (Videolu)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Zayıflatan Lahana Çorbası Diyeti Listesi Tarifi
Zayıflatan Lahana Çorbası Diyeti Listesi

Lahana Çorbası Diyeti Hakkında Her Şey Lahana içeriğinde yer alan magnezyum, potasyum, sodyum, demir, kalsiyum,…

Düşük Kalorili Antioksidan Beyaz Lahana Faydaları Tarifi
Düşük Kalorili Antioksidan Beyaz Lahana Faydaları

Besleyici ve Masum Beyaz Lahana Çeşitleriyle ve renkleriyle sofralara her daim zenginlik katan lahanalar arasında…

Beyaz Lahana Tarifleri 33 Farklı Lezzet Tarifi
Beyaz Lahana Tarifleri 33 Farklı Lezzet

Kış gelince sofralarımıza kar kadar beyaz bir sebzeyi de getirir: Beyaz lahana! Faydalarıyla, ufak bir…

Etli, Zeytinyağlı Karışık Sarma Çeşitleri Tarifi
Etli, Zeytinyağlı Karışık Sarma Çeşitleri

En güzelini annelerimizin yaptığına emin olduğumuz, kendisini sofrada görmek için bayramları, özel günleri iple çektiğimiz…

Lahana Sarması Yanında İyi Gidecek 12 Videolu Tarif Tarifi
Lahana Sarması Yanında İyi Gidecek 12 Videolu Tarif

Lahana Sarmanın Yanına Ne Pişirsem? Yaz mevsiminin bitmesiyle beraber, tezgahlarda kış sebzelerini yerini alır. Hasretle…

Zeytinyağlı Soğuk Mezeler: Pratik & Hafif 25 Tarif Tarifi
Zeytinyağlı Soğuk Mezeler: Pratik & Hafif 25 Tarif

Türk mutfağında soğuk mezeler, en az ana yemek kadar önemli bir yere sahip! Özellikle kalabalık…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024 Tarifi
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Pek çok kişinin merakla beklediği anneler günü, çok yakın…

Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Tarifler Geri
Videolar Geri