Paylaşmadan Gitme:

Video yükleniyor...

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor.

Kahvaltılık Krep Tarifi

Yasemin Atalar 228.797 Takipçi
  • 2-4 Kişilik
  • 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme

Kahvaltılık Krep Tarifi'nin Malzemeleri

Deneyen Fotoğrafları
1366 Deneyen Fotoğrafı Tümünü Gör

Kahvaltılık Krep Tarifi'nin Yapılışı

  1. Krep tarifi hazırlamak için un, süt ve suyu karıştırma kabına alarak hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
  2. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
  3. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
  4. Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
  5. Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin. Tüm harcınız bitene kadar bu işleme devam edin. Krep tarifimiz hazır, afiyet olsun.

İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Biraz pratik yapmanız gerekecektir ;) Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır. Kahvaltılık krep tarifini deneyecek herkese afiyet olsun :)

Bu kolay krep tarifi için hazırladığımız videoyu da izlemenizi öneririm :)

Sütsüz Krep Tarifi Olur Mu?

Süte alerjisi olanlar aynı şekilde ve ölçülerle süt yerine su kullanarak krep hazırlayabilirler, veya su yerine soya sütü kullanılabilir, tabi bu konularda önce doktora danışmak gerekir.

Krep Hamuru Nasıl Yapılır?

  • Daha doğrusu krep hamurun kıvamı nasıl olmalıdır? Son yıllarda oğlum için sıklıkla krep yapmak durumunda kalınca haliyle hamurun kıvamı konusunda çok deneme yaptım. İşin aslı aynı malzemeleri kullanmama rağmen neden annemin yaptıkları daha güzel oluyor diye uzun zaman uğraştım. Acaba sütünden mi, suyundan mı neden onun yaptıkları hep yumuşacık oluyor diye ciddi ciddi düşünüp durdum. Hatta annem krep yaparken gizli gizli izledim, neyi farklı yapıyor diye, çünkü annemin krepleri hep daha gözenekli ve yumuşacık olur ve ben de öyle severim. İşin sonunda krep yaparken sonucu etkileyecek birkaç önemli konuyu kendimce çözdüm.
  • Öncelikle yumuşak krep yapmak için hamurun kıvamı oldukça cıvık olmalı, unun cinsinden veya yumurtanın büyüklüğünden bile fark eder tabi, en güvenilir ölçü sizin elinizin ölçüsü , göz kararınızdır.
  • Öyle kek hamuru gibi bir krep hamuru yaparsanız bahsettiğim gibi ince yumuşacık krep yapmanız zor. Bunun dışında belki gözden kaçıyor ama kullanılan tava çok önemli.
  • Ben krep yaparken döküm krep tavası kullanıyorum, tavanın kenarları yüksek olmamalı yoksa çevirmeniz zor olabilir. Yapışmaz bir tava kullanmanız gerekir, bir ara çok popüler olan seramik tavaları ben sevemedim maalesef. En uygun tavayı ancak deneyerek kendiniz karar verebilirsiniz sanırım. Fakat sadece bu iş için kullanacağınız bir krep tavasını mutlaka mutfağınızda bulundurmanızı tavsiye ederim.

Krep Pişirmenin Püf Noktaları, Krep Nasıl Pişirilir?

  • Krep pişirirken diğer önemli bir konu da ocağın sıcaklığı, ısıyı öyle ayarlamanız gerekir ki, ne pişme süresi uzasın ne de krep döktüğünüz gibi yansın.
  • Eğer hamuru döktüğünüz anda daha yayılıp suyunu çekmeden yanıyorsa sıcaklık çok yüksek demektir, bunu zaten istemeyiz ama eğer sıcaklık çok az ise bu defa da pişme süresi uzar ve krep sert olur.
  • Genelde ilk pişen krep biraz daha uzun süre de pişse de 2. ve daha sonrakiler hemen hemen eşit sürede ve daha hızlı pişerler,
  • Hamuru yaydırdıktan sonra kısa süre içerisinde suyunu çektiği anda hemen çevirebilirsiniz. Bunun için ucu ince silikon spatula kullanmayı tercih ediyorum. Zamanla tecrübe ile uygun kıvamdaki hamuru uygun sıcaklıkta hızla pişirebildiğinizi siz de göreceksiniz.

Bu Krep Tarifi İle Farklı Krepler Yapabilir Miyim?

Elbette, bu krepleri sadece kahvaltıda yemek zorunda değilsiniz, aynı krepler ile sayısız farklı krepli tarifi hazırlayabilirsiniz. Örneğin tavuklu krep, kıymalı krep, etli krep, sebzeli krep, mantarlı krep, peynirli krep gibi çok sayıda farklı tarifini bu kreplerle hazırlayabilirsiniz. İç harcınızı hazırladıktan sonra bu kreplerin içine doldurup fırınlayabilirsiniz.

İşte böyle krep hakkındaki deneyimlerimi naçizane paylaşmak istedim çünkü içerisinde süt un ve yumurta olmasına rağmen neden farklı farklı tarifler var, işin sırrı nedir biraz irdelemek istedim. Elbette ki iyi krep nasıl olur, herkese göre bunun cevabı farklı olabilir. Yazdıklarım benim şahsi fikirlerim,  bu kadar uzun uzadıya yazdığıma da bakmayın, eminim siz de kendi zevkinize göre zamanla kendi ölçü ve kıvamınızı tutturabilirsiniz. Emin olun bir iki denemeden sonra seri üretime geçeceksiniz, şimdiden afiyetler olsun :)

Bunlar dışında söylemeden geçemeyeceğim, krep veya akıtma tuzlu olarak yapılır, fakat kahvaltıda reçel veya çikolata ile de nefis olur, size tavsiyem bu durumda tuzu bir fiske koyarak hazırlayabilirsiniz. Hamura şeker koyma ihtiyacı hissetmiyorum ben, zaten içerisine bal, reçel veya çikolata ile yeteri kadar tatlanmış oluyor.

Bu hamura kıyılmış maydanoz veya dereotu ekleyerek maydanozlu krep veya dereotlu krep de hazırlanabilir.

Krep Tarifi İçin Kullanılan Araç Gereçler

  • Karıştırma kabı
  • Tel çırpıcı
  • Krep tavası
  • Fırça
  • Kepçe
  • Spatula

Krep Yaparken Süt Yerine Yoğurt Konur Mu?

Evde süt olmadığı zamanlar da süt yerine yoğurt ile de yapabilirsiniz.

Krep Yaparken Tavaya Yağ Konulur Mu?

Krep pişirmek için katı yağlar kullanmak yerine sıvı yağ tercih etmelisiniz. Krebin güzel bir şekilde pişmesi ve güzel lezzete sahip olması için tavanın her tarafına sıvı yağı eşit miktarda bulayın.

Krep Hamuru 1 Gece Önceden Hazırlanır Mı?

Krep harcınız 1 saat kadar oda sıcaklığında veya vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında da bekletebilirsiniz.

Krep Nasıl Tavaya Yapışmaz?

  • Krep pişirdiğiniz tavanın orta büyüklükte olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Yumurta çok iyi çırpılmalıdır.
  • Krep hamurunu dökerken mutlaka kepçe kullanılmalıdır.
  • Eklenen süt mutlaka soğuk olmalıdır.
  • Tava iyice kızdırdıktan sonra malzeme dökülmemelidir.
  • Krep hamuru ince bir tabaka halinde dökülmelidir.
  • Tavaya çok az sıvı yağ eklenmelidir.

Krep Kaç Kalori?

Orta büyüklükte 1 adet krep yaklaşık olarak 227 kaloriye denk gelmektedir.

Pişmiş Krep Nasıl Saklanır?

  • Krebi pişirdikten sonra buzdolabında veya saklama kabında saklanması uygundur.
  • Süt ürünleri ve yumurta içeren krep buzdolabında en fazla 2-3 gün saklanabilir; sonrasında ekşime ve tat, koku değişimi başlayacaktır. Tüketilmesi sakıncalı olabilir.
  • Krep dondurucuda saklanabilir. Yapmanız gereken pişen krep yeterince soğuduğunda buzdolabı poşetlerine yerleştirmek.
  • Bu sayede yaklaşık 3 ay boyunca pişmiş pankekleri saklayabilirsiniz. Fırında, tavada ya da mikrodalgada ısıtıp tüketebilirsiniz.

Krep Çeşitleri Nelerdir?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Tarifi Deneyenler Ne Diyor?

1366 Deneyen Fotoğrafı

İçine çikolata ve ceviz ,labne peynir ve avakado sürüp kestim çok güzel oldu

ZEYNEP MEŞE

Çok güzel oldu 🙏

Nilsu Su

bir buçuk ölçüye 4 yumurta güzel oldu

Nurşen YILDIZ

Çok güzel oldu.

ESMA-ÜL-HÜSNA VE HUZUR

Puf puf 👍

Sibel Gören

Yaptım oldu😋

Okan Eken

☺️

Ramazan

Mendil gibi çok güzel teşekkür ederim

Gülcan Saci
Tümünü Gör

Nefis Yemek Tarifleri Cebinizde

En güvenilir tarifler cebinizde!
Tamamı denenmiş 620.000'den fazla yemek tarifi. Binlerce videolu tarif cebinizde. Hemen indirin.

Hemen İndir Google Play Hemen İndir App Store

Bunlar da İlginizi Çekebilir