Kahvaltılık Krep Tarifi

Krep Tarifi Videosu
  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
Tarifin Hikayesi
  • 2-4 Kişilik
  • 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme

Krep kelimesi aslında son yıllarda kullanılan yabancı kökenli bir kelime, krep tarifi Anadolu'da eskilerden beri farklı isimlerle bilinen bir tariftir. Örneğin bizim Merzifon yöresinde aynı tarife çocukluğumuzda cızlak derdik. Pişerken çıkardığı cızırdama sesinden dolayı sanırım cızlak, cızlama gibi isimler verilmiş. Bunun dışında krep tarifini akışkan bir hamuru olmasından dolayı birçok yörede de akıtma olarak da bilinir. Hepsinin ortak yönü hamurunda kabartma tozu veya maya bulunmayışıdır. Bazı yörelerde hamura maya da ilave edilir, hatta sac üzerinde oldukça büyük bir şekilde pişirilir. Biz dönelim kahvaltılarda evimizde nasıl kolayca krep yaparız, kahvaltılık krep veya akıtma nasıl yapılır, buyurun tarife;

Krep kelimesi aslında son yıllarda kullanılan yabancı kökenli bir kelime, krep tarifi Anadolu'da eskilerden beri farklı isimlerle bilinen bir tariftir. Örneğin bizim Merzifon yöresinde aynı tarife çocukluğumuzda cızlak derdik. Pişerken çıkardığı cızırdama sesinden dolayı sanırım cızlak, cızlama gibi isimler verilmiş. Bunun dışında krep tarifini akışkan bir hamuru olmasından dolayı birçok yörede de akıtma olarak da bilinir. Hepsinin ortak yönü hamurunda kabartma tozu veya maya bulunmayışıdır. Bazı yörelerde hamura maya da ilave edilir, hatta sac üzerinde oldukça büyük bir şekilde pişirilir. Biz dönelim kahvaltılarda evimizde nasıl kolayca krep yaparız, kahvaltılık krep veya akıtma nasıl yapılır, buyurun tarife;

Kahvaltılık Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 2 su bardağı süt (dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ
Deneyen Fotoğrafları
1374 Deneyen Fotoğrafı Tümünü Gör

Kahvaltılık Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Krep tarifi hazırlamak için un, tuz, süt ve suyu karıştırma kabına alarak hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
  2. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
  3. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
  4. Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
  5. Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin. Tüm harcınız bitene kadar bu işleme devam edin. Krep tarifimiz hazır, afiyet olsun.

İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Biraz pratik yapmanız gerekecektir ;) Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır. Kahvaltılık krep tarifini deneyecek herkese afiyet olsun :)

Bu kolay krep tarifi için hazırladığımız videoyu da izlemenizi öneririm :)

Kahvaltılık Krep Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Sütsüz Krep Tarifi Olur Mu?

Süte alerjisi olanlar aynı şekilde ve ölçülerle süt yerine su kullanarak krep hazırlayabilirler, veya su yerine soya sütü kullanılabilir, tabi bu konularda önce doktora danışmak gerekir.

Krep Hamuru Nasıl Yapılır?

  • Daha doğrusu krep hamurun kıvamı nasıl olmalıdır? Son yıllarda oğlum için sıklıkla krep yapmak durumunda kalınca haliyle hamurun kıvamı konusunda çok deneme yaptım. İşin aslı aynı malzemeleri kullanmama rağmen neden annemin yaptıkları daha güzel oluyor diye uzun zaman uğraştım. Acaba sütünden mi, suyundan mı neden onun yaptıkları hep yumuşacık oluyor diye ciddi ciddi düşünüp durdum. Hatta annem krep yaparken gizli gizli izledim, neyi farklı yapıyor diye, çünkü annemin krepleri hep daha gözenekli ve yumuşacık olur ve ben de öyle severim. İşin sonunda krep yaparken sonucu etkileyecek birkaç önemli konuyu kendimce çözdüm.
  • Öncelikle yumuşak krep yapmak için hamurun kıvamı oldukça cıvık olmalı, unun cinsinden veya yumurtanın büyüklüğünden bile fark eder tabi, en güvenilir ölçü sizin elinizin ölçüsü , göz kararınızdır.
  • Öyle kek hamuru gibi bir krep hamuru yaparsanız bahsettiğim gibi ince yumuşacık krep yapmanız zor. Bunun dışında belki gözden kaçıyor ama kullanılan tava çok önemli.
  • Ben krep yaparken döküm krep tavası kullanıyorum, tavanın kenarları yüksek olmamalı yoksa çevirmeniz zor olabilir. Yapışmaz bir tava kullanmanız gerekir, bir ara çok popüler olan seramik tavaları ben sevemedim maalesef. En uygun tavayı ancak deneyerek kendiniz karar verebilirsiniz sanırım. Fakat sadece bu iş için kullanacağınız bir krep tavasını mutlaka mutfağınızda bulundurmanızı tavsiye ederim.

Krep Pişirmenin Püf Noktaları, Krep Nasıl Pişirilir?

  • Krep pişirirken diğer önemli bir konu da ocağın sıcaklığı, ısıyı öyle ayarlamanız gerekir ki, ne pişme süresi uzasın ne de krep döktüğünüz gibi yansın.
  • Eğer hamuru döktüğünüz anda daha yayılıp suyunu çekmeden yanıyorsa sıcaklık çok yüksek demektir, bunu zaten istemeyiz ama eğer sıcaklık çok az ise bu defa da pişme süresi uzar ve krep sert olur.
  • Genelde ilk pişen krep biraz daha uzun süre de pişse de 2. ve daha sonrakiler hemen hemen eşit sürede ve daha hızlı pişerler,
  • Hamuru yaydırdıktan sonra kısa süre içerisinde suyunu çektiği anda hemen çevirebilirsiniz. Bunun için ucu ince silikon spatula kullanmayı tercih ediyorum. Zamanla tecrübe ile uygun kıvamdaki hamuru uygun sıcaklıkta hızla pişirebildiğinizi siz de göreceksiniz.

Bu Krep Tarifi İle Farklı Krepler Yapabilir Miyim?

Elbette, bu krepleri sadece kahvaltıda yemek zorunda değilsiniz, aynı krepler ile sayısız farklı krepli tarifi hazırlayabilirsiniz. Örneğin tavuklu krep, kıymalı krep, etli krep, sebzeli krep, mantarlı krep, peynirli krep gibi çok sayıda farklı tarifini bu kreplerle hazırlayabilirsiniz. İç harcınızı hazırladıktan sonra bu kreplerin içine doldurup fırınlayabilirsiniz.

İşte böyle krep hakkındaki deneyimlerimi naçizane paylaşmak istedim çünkü içerisinde süt un ve yumurta olmasına rağmen neden farklı farklı tarifler var, işin sırrı nedir biraz irdelemek istedim. Elbette ki iyi krep nasıl olur, herkese göre bunun cevabı farklı olabilir. Yazdıklarım benim şahsi fikirlerim,  bu kadar uzun uzadıya yazdığıma da bakmayın, eminim siz de kendi zevkinize göre zamanla kendi ölçü ve kıvamınızı tutturabilirsiniz. Emin olun bir iki denemeden sonra seri üretime geçeceksiniz, şimdiden afiyetler olsun :)

Bunlar dışında söylemeden geçemeyeceğim, krep veya akıtma tuzlu olarak yapılır, fakat kahvaltıda reçel veya çikolata ile de nefis olur, size tavsiyem bu durumda tuzu bir fiske koyarak hazırlayabilirsiniz. Hamura şeker koyma ihtiyacı hissetmiyorum ben, zaten içerisine bal, reçel veya çikolata ile yeteri kadar tatlanmış oluyor.

Bu hamura kıyılmış maydanoz veya dereotu ekleyerek maydanozlu krep veya dereotlu krep de hazırlanabilir.

Krep Tarifi İçin Kullanılan Araç Gereçler

  • Karıştırma kabı
  • Tel çırpıcı
  • Krep tavası
  • Fırça
  • Kepçe
  • Spatula

Krep Yaparken Süt Yerine Yoğurt Konur Mu?

Evde süt olmadığı zamanlar da süt yerine yoğurt ile de yapabilirsiniz.

Krep Yaparken Tavaya Yağ Konulur Mu?

Krep pişirmek için katı yağlar kullanmak yerine sıvı yağ tercih etmelisiniz. Krebin güzel bir şekilde pişmesi ve güzel lezzete sahip olması için tavanın her tarafına sıvı yağı eşit miktarda bulayın.

Krep Hamuru 1 Gece Önceden Hazırlanır Mı?

Krep harcınız 1 saat kadar oda sıcaklığında veya vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında da bekletebilirsiniz.

Krep Nasıl Tavaya Yapışmaz?

  • Krep pişirdiğiniz tavanın orta büyüklükte olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Yumurta çok iyi çırpılmalıdır.
  • Krep hamurunu dökerken mutlaka kepçe kullanılmalıdır.
  • Eklenen süt mutlaka soğuk olmalıdır.
  • Tava iyice kızdırdıktan sonra malzeme dökülmemelidir.
  • Krep hamuru ince bir tabaka halinde dökülmelidir.
  • Tavaya çok az sıvı yağ eklenmelidir.

Krep Kaç Kalori?

Orta büyüklükte 1 adet krep yaklaşık olarak 227 kaloriye denk gelmektedir.

Pişmiş Krep Nasıl Saklanır?

  • Krebi pişirdikten sonra buzdolabında veya saklama kabında saklanması uygundur.
  • Süt ürünleri ve yumurta içeren krep buzdolabında en fazla 2-3 gün saklanabilir; sonrasında ekşime ve tat, koku değişimi başlayacaktır. Tüketilmesi sakıncalı olabilir.
  • Krep dondurucuda saklanabilir. Yapmanız gereken pişen krep yeterince soğuduğunda buzdolabı poşetlerine yerleştirmek.
  • Bu sayede yaklaşık 3 ay boyunca pişmiş pankekleri saklayabilirsiniz. Fırında, tavada ya da mikrodalgada ısıtıp tüketebilirsiniz.

Krep Çeşitleri Nelerdir?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Kahvaltılık Krep Tarifi 10.07.2022 12:21 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 19.07.2024 18:21 tarihinde güncellendi.

Ben de Yaptım
Öne Çıkan Yorumlar
  • Berra 0719

    Ellerinize sağlık yasemin hanım Ben 13 yaşındayım ben bir annem birde sizin sayenizde yemek yapmayı öğrendim. şimdi siz tarif attıkça annemden izin alıp deniyorum. sizi çok seviyorum🤗💝💞💗💖💕💙💚💛💜

  • Damla Çanakpınar

    Ben daha önce de yapmıştım iki kişiye biraz fazla oluyor yarıya indirince 1er bardak un süt ve 1 yumurta olarak tam gelıyor ben bu sefer tam ölçü yaptım sütun yarısını su koydum ve tuz eklemiyorum tatlı şeylerle de yeniliyor. Yarısını da kaşarlı sucuklu yaptım tavayı iyice ısıtıp azıcık yağ sürüp peçeteyle siliyorum harlı ateşte çok güzel pişiyor üzerini de bezle örtüyorum kurumuyor tarif için çok tşk ederim yorum yapanlara da ayrıca tşk ler bakarak yönlenebiliyoruz çok faydalı oluyor sevgiler

  • Profil fotoğrafı

    ben ölçülerinize uydum ancak 1 silme çay kaşığı tuz ile 2 tepeleme tatlı kaşığı toz şeker, 1 paket vanilya ekleyerek yaptım harika oldu.

Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Krep Kanepe Tarifi

Krep Kanepe Tarifi

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Sahurluk Krep Börek Tarifi

Sahurluk Krep Börek

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Tam Kıvamında Hamuru ile Ispanaklı Krep Tarifi

Tam Kıvamında Hamuru ile Ispanaklı Krep

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kıymalı Kaşarlı Krep Tarifi

Kıymalı Kaşarlı Krep Tarifi

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Krep (Yumurtasız Sütsüz) Tarifi

Krep (Yumurtasız Sütsüz)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi

Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kaygana (Sebzeli Krep) Tarifi

Kaygana (Sebzeli Krep)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kahvaltılık Kusursuz Krep Yapımı Tarifi

Kahvaltılık Kusursuz Krep Yapımı

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Akıtma (Krep) Tarifi

Akıtma (Krep)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Beyaz Çikolatalı Fudge (3 Malzemeli) Tarifi

Beyaz Çikolatalı Fudge (3 Malzemeli)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Yaban Mersinli Kek Tarifi

Yaban Mersinli Kek

10-12 kişilik, 15dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Fit Aşure Tarifi

Fit Aşure

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Gaziantep Mutfağından Pirpirim (Semizotu Aşı) Tarifi

Gaziantep Mutfağından Pirpirim (Semizotu Aşı)

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Haşhaşlı Mercimekli Börek Tarifi

Haşhaşlı Mercimekli Börek

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kahvaltılık Hamur İşleri: Kolay ve Değişik 30 Tarif Tarifi
Kahvaltılık Hamur İşleri: Kolay ve Değişik 30 Tarif

Günün en mutlu anı kahvaltı için hamur işi tarifleri listemiz sizi tıka basa doyuracak! Pratik…

En İyi Waffle Makineleri: Ürün Özellikleri, Yorumlar Tarifi
En İyi Waffle Makineleri: Ürün Özellikleri, Yorumlar

En İyi Waffle Makineleri & İncelemeleri Waffle makineleri, kafe ve tatlı dükkanlarında yemekten çok keyif…

Haşlanmış Patates Tarifleri: Farklı & Doyurucu 25 Fikir Tarifi
Haşlanmış Patates Tarifleri: Farklı & Doyurucu 25 Fikir

Haşlanmış patates ile neler yapılır? Nefis Yemek Tarifleri mutfağında eldeki malzemeyi değerlendirme ve klasik gıdalarla…

2022’nin En Popüler 20 Poğaça Tarifi
2022’nin En Popüler 20 Poğaça Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri mutfağının gelenekselleşmiş yılın en iyileri listelerinde şimdi de karşınızda 2022'nin en beğenilen…

Sevgilinin Gönlünü Almak İçin Yapılan Tarifler Tarifi
Sevgilinin Gönlünü Almak İçin Yapılan Tarifler

Yemek her zaman karnı doyurmaz, bazı yiyecekler vardır ki gönülleri doyurmak için yapılır. İşte tam…

Pizza Malzemeleri: Hamuru, Üstü, Sosu İçin Liste Tarifi
Pizza Malzemeleri: Hamuru, Üstü, Sosu İçin Liste

En Temel Pizza Malzemeleri Nelerdir? Pizza, neredeyse herkes tarafından sevilerek yenilen yiyecekler arasında yer alır.…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Filtre Kahve Nasıl Demlenir? Filtre Kahve Demleme Yöntemleri Tarifi
Filtre Kahve Nasıl Demlenir? Filtre Kahve Demleme Yöntemleri

Filtre Kahve Nasıl Yapılır? Kahve çekirdeklerinin farklı büyüklüklerde öğütülmesi ve değişik tekniklerle hazırlanmasıyla birçok kahve…

Besinler Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır, Neler Konur? Tarifi
Besinler Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır, Neler Konur?

Derin Dondurucuda Besin Saklama: Neler Konur? Derin dondurucular, uzun süre saklanması gereken gıdaların muhafazası için…

Zeytin Yaprağı Çayı Faydaları: Neye İyi Gelir? Tarifi
Zeytin Yaprağı Çayı Faydaları: Neye İyi Gelir?

Zeytin Yaprağı Çayı Ne İşe Yarar? Zeytin yaprağı çayı, sağlık açısından birçok fayda sunan doğal…

Ferritin Düşüklüğü Nedir, Neden Olur? Tehlikeli Midir? Tarifi
Ferritin Düşüklüğü Nedir, Neden Olur? Tehlikeli Midir?

Ferritin Düşüklüğü Ferritin, vücuttaki demir depolarını ölçen önemli bir biyomarkerdir. Ferritin seviyelerindeki anormallikler, vücutta çeşitli…

Magnezyum Eksikliği Belirtileri, Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Magnezyum Eksikliği Belirtileri, Faydaları, Ne İşe Yarar?

Magnezyum Eksikliği Magnezyum insan sağlığı için önem taşıyan, özellikle kas ve sinir sistemi açısından değerli…

Yeşil Eriğin Faydaları Nelerdir? Tarifi
Yeşil Eriğin Faydaları Nelerdir?

Yeşil Erik Faydaları: Neye İyi Gelir? Erik; C vitamini, lif, potasyum ve antioksidan içeriği ile…

Keten Tohumu Maskesi Nasıl Yapılır? Cilde Faydaları
Keten Tohumu Maskesi Nasıl Yapılır? Cilde Faydaları

Keten Tohumu Maskesi & Cilde Faydaları Keten tohumu, genel vücut sağlığına etkilerinin yanı sıra cilde…

Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Nar Suyu İçmenin Faydaları Nar suyu, sağlıklı bir yaşam için önemli birçok fayda sağlayan besleyici…

En İyi Baharat Takımı Modelleri Tarifi
En İyi Baharat Takımı Modelleri

Baharat Takımı Çeşitleri Raf ve tezgahları renklendiren, yemekleri lezzetlendiren baharatları en iyi şekilde saklamak için…

Tarifler Geri
Videolar Geri