Paylaşmadan Gitme:
Çindirgiş (Kahramanmaraş Yöresine ait) Tarifi

Çindirgiş (Kahramanmaraş Yöresine ait)

şule dalbudak 17.448 Takipçi
  • 8-10 Kişilik
  • 1 saat Hazırlık, 30dk Pişirme

Çindirgiş (Kahramanmaraş Yöresine ait) Tarifi'nin Malzemeleri

hamur için:

sosu için:

Hazırlanışı Un tuz ve su ile güzel bir hamur yoğrulur. Mantı hamuru gibi dinlendirilir, Bu arada tavuklar yıkanır ve büyükçe bir tencerede pişmeye bırakılır, sonra hamurlardan beze yapılır ve bu bezeler uzunlamasına yuvarlanarak bıçakla bir parmak arayla kesilir. Her kesilen parça elimizle uzunca yuvarlanır ve tahta açma tablamıza un bırakılır ve bu un yardımıyla parmak kadar koparılan hamurlar üç parmağımızla incecik çekilerek yuvarlanır. Ulanmış tepsiye sırayla hamurlarımız dizilir, hamur bitene kadar bu işlem yapılır. Bu arada sarımsaklarımızı soyup hazır edelim en az orta boy kase dolacak kadar soyalım sarımsağımızı. Çünkü sosu sırf sarımsak olacak, bu arada haşlanan tavuklarımızı tencereden alalım ve bir güzel kemiklerinden ve derilerinden temizleyelim bir kaba alıp bekletelim. Tavuğun suyunun bulunduğu tencereyi tekrar ocağa alıp kaynamaya bırakalım. Su kaynayana kadar, sarımsaklarımızı robottan çekelim ve sonra sarımsak döveceğimizden ezip çindirgişi bırakacağımız tepsimize dizddiğimiz kaselere pay edelim. Sarımsakları kaselere bırakıp üzerlerine kaynamakta olan tavuğun suyundan birer kepçe bırakalım, tereyağında bir kaşık salçamızı kavurup kaselerin üzerine birer kaşık bırakalım. Tekrar tavuğun kaynayan suyuna dönelim bu suya hazırladığımız hamurları atıp tuzunun yeterli olduğuna bakalım az ise ekleyelim ve hamurların kaynamasını ve pişmesini bekleyelim. Şimdi sinimizi alalım sinimize sarımsaklı kaseleri dizmiştik zaten, ortasına da hazırladığımız tavuklarımızı bırakalım, kenarlarına sarımsaklı kaselerimizi ve kaynamakta olan hamurlarımızı sudan alıp bu sininin etrafına bırakalım ve servise hazır edelim. ÇİNDİRGİŞ’imiz hazırdır buyurun, çindirgişin haşladığımız suyu da şifadır üzerine bir bardak bol karabiberli suyundan içmek mideyi rahatlatır. Afiyet olsun,

Şimdi size hikayesini anlatmadan edemeyeceğim, bu yemeği yaparken komşumdan duyduğum kadarıyla, anlatmaya çalışayım, savaş sırası çeçen köyleri veya çerkezler (kimileri çerkezler diyor kileri çeçenler bilenler düzeltsin lütfen) köylerinde mahsur kalmışlar. Erkekleri savaşta yokluk zamanı ve yakalanma korkusu var. Ekmek pişiremiyorlar çünkü dumanı görülür de yakalanırlar diye düşmanlarda bunları kendi kendilerine açlıktan ölsünler diye bırakmışlar. Günler geçmiş köyden ses çıkmıyor. Askerler ölmüş olabilirler diye kontrole gitmişler birde bakmışlar ki hamuru haşlamışlar ve oturup yiyorlar, gelmiş asker komutana demiş ki komutanım bunlar hamur yiyor sabaha çıkmazlar demiş, aradan biraz zaman geçmiş tekrar köye asker kontrole gitmiş ki herkes sağlam işinde gücünde oradaki bir çocuğa sormuş siz hamuru haşlıyorsunuz yiyorsunuz fakat neden size birşey olmadı demiş çocukta demiş ki biz hamuru sarımsaklı sosa batırıp yiyoruz. Üzerine de HAMURU HAŞLADIĞIMIZ TAVUK SUYUNDAN BİR BARDAK içiyoruz demiş, böylece çeçenler hamuru haşlayarak tüketmişlerdir, Maraş yöresine ait harika bir lezzettir.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Tarifi dene, fotoğrafını paylaş

Ben de Yaptım

Nefis Yemek Tarifleri Cebinizde

En güvenilir tarifler cebinizde!
Tamamı denenmiş 620.000'den fazla yemek tarifi. Binlerce videolu tarif cebinizde. Hemen indirin.

Hemen İndir Google Play Hemen İndir App Store

Bunlar da İlginizi Çekebilir