Paylaşmadan Gitme:
Patlıcanlı Etli Güveç Tarifi

Patlıcanlı Etli Güveç

Gizem 1 Takipçi
  • 4-6 Kişilik
  • 15dk Hazırlık, 2 saat 30dk Pişirme

Patlıcanlı Etli Güveç Tarifi'nin Malzemeleri

Patlıcanlı Etli Güveç Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle bu güveç yaz patlıcanı ile yapılsa çok daha güzel olurdu onu söylemek isterim☺Malzemeler de birebir evinizde olmayabilir bu yüzden arpacık soğan yerine 1 -2 tane kuru soğan iri doğranarak konulabilir. çeri domatesi kışın yiyebildiğim tek domates olduğu için ben öyle koydum ama siz normal domates de koyabilirsiniz tabi ki. Yeşil biberi de ben ince uzunlardan alıyorum hep siz charlistone kullanacaksanız sayıyı azaltmanız gerekecektir. Güveç soğanı ve sarımsağı bol olduğunda daha lezzetli oluyor kokusu yayılıyor falan ☺ ama siz bol sevmiyorsanız sayıyı azaltabilirsiniz. Bir de bu tarifi mümkünse eğer çarşı fırınlarına verin orada bambaşka bir koku ve tada bürünüyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun deyip tarife geçmek istiyorum ☺

Patlıcanları alacalı soyuyoruz. Yeşil biberler hariç tüm malzemelerimizi iri iri doğruyoruz. Soğan ve sarımsakların iriliği yeterli olduğu için onları doğramaya gerek yok. Güvece zeytin yağını koyuyoruz. Üzerine etlerimizi seriyoruz ve elimizle güzelce yaydırıyoruz. Üzerine soğanlarımızın, sarımsaklarımızın ve de yeşil biberlerimizin yarısını ekliyoruz. Üzerine domateslerimizin de yarısını koyuyoruz. Arada bir elinizle bastırın üzerine ki yerleşsin iyice malzemeler. Daha sonra üzerlerine sebzelerimizi koymaya başlıyoruz. Önce havuçları diziyoruz ardından patatesleri ve sonra da patlıcanların yarısını koyuyoruz. Üzerine yine yerleştirme amaçlı elimizle bastırıp düzleşmesini sağlıyoruz. Daha sonra başta yarısını koyduğumuz soğan, sarımsak, biber ve domateslerimizin kalan yarılarını koyuyoruz. En son da yine patlıcanlarımızın kalan yarılarını da koyuyoruz ve dizme işlemini tamamlamış oluyoruz. Bu şekilde yarım yarım bölerek koymamızın sebebi sebzelerin tat ve kokularının aynı zamanda sularının da birbirini tamamlamasını sağlamak. Hiç karıştırmayacağımız için kat kat dizerek yapmış oluyoruz bu işlemi. Ve sıra geldi Salça ve baharatlarına. Büyük bir kaseye salçaları koyuyoruz ve üzerine 1 buçuk bardak su ekliyoruz. Baharatlarını da ekleyip karıştırıyor uz. Sonra da güveçimize gezdire gezdire döküyoruz. Güvecimiz evde pişecekse üstünü folyo ile kapatıp fırında veya ocakta kontrollü bir şekilde en az 2 buçuk saat pişiriyoruz. Ocakta daha da uzun sürebilir. Suyunu da mutlaka kontrol etmek gerekir. Eğer güveci çarşı fırınına veriyorsak bu su yetmez. Biraz daha ekleyin toplamda sebzelerin üzerini örtmeyecek kadar su koyup öyle veriyoruz fırına. Benim verdiğim fırında ki abi kontrol ediyor suyunu eksiği gediği varsa söylüyor öyle alıyor fırına varsa imkanınız sorabilirsiniz fırıncıya suyu yeterli mi diye. Yine çarşı fırınına verirken de üzerini folyo ile örtüp öyle veriyoruz. Çarşı fırınında da yine en az 2 buçuk saat hatta lokum gibi olsun diyorsanız 3 saat de tutabilirsiniz.
Ben her zaman yapıyorum bu güveci hem hazırlaması kısa sürüyor hem de çok başka lezzeti oluyor. Tencerede aynı sebzelerin pişmesiyle aynı tat alınmıyor maalesef. ☺ Umarım beğenirsiniz ve denersiniz. Şimdiden afiyet olsun.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Tarifi Deneyenler Ne Diyor?

1 Deneyen Fotoğrafı

Çok lezzetli oldu herkese tavsiye ederim.

Ayşe

Nefis Yemek Tarifleri Cebinizde

En güvenilir tarifler cebinizde!
Tamamı denenmiş 620.000'den fazla yemek tarifi. Binlerce videolu tarif cebinizde. Hemen indirin.

Hemen İndir Google Play Hemen İndir App Store

Bunlar da İlginizi Çekebilir