Paylaşmadan Gitme:
Zeytinyağlı Enginar Dolması (Yapraklı) Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Dolması (Yapraklı)

Rabia Koch 80 Takipçi
  • 2-4 Kişilik
  • 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme

Zeytinyağlı Enginar Dolması (Yapraklı) Tarifi'nin Malzemeleri

İç malzemeleri ;

En son aşamada;

Zeytinyağlı Enginar Dolması (Yapraklı) Tarifi'nin Yapılışı

Yapması Zor gibi, şekli çiçek gibi görünen dolmamıza başlıyoruz. :-)

Enginarın sapını kesip en dış yapraklarını koparıyoruz, yıkayıp 2 bardak su ile haşlamaya bırakıyoruz. Tazeliğine göre 15-25 dk arası değişebilir yumuşaması. Hem rengine bakarak hem de dokunarak anlayabiliriz. Bir kenara alıp suyunun süzüyoruz. Daha sonra içiyle tekrar pişecek.
Bu sırada iç harcımız için tencereye yağ ve soğanı alıp biraz kavuruyoruz. Salça ve yıkanmış pirinci ekliyoruz. Baharatları ve limonu ve suyu ekliyoruz. Biraz karıştırıp bir 5-10 dk suyunu çekmesini bekliyoruz. Böylece hem enginar hem iç harcı yarı pişmiş olacak.
Gelelim ikiliyi buluşturmaya. Enginarı geniş bir tencereye alıp en dış yaprakların içinden başlayarak ortaya(içine) doğru hazırlamış olduğumuz iç harçtan dolduruyoruz. Dolmamız şu haliyle nilüfer çiçeği gibi görünmekte :-)
en ortayı çok açmadan üstüne de harcı koyup 2 su bardağı sıcak su ekleyip 15-20 dk pişmeye bırakıyoruz. Daha önce de dediğim gibi pişme süresi tazeliğe göre değişir. Tadına bakıp pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.

Evet enginar pişti ama tencereden o şekli bozmadan nasıl çıkarıp yiyeceğiz :-o işte en can alıcı nokta ;-)

Valla bir kevgirden yardım alarak ve 2 elimi birden altına daldırıp kaptığım gibi geniş bir tepsiye koyuyorum :-), yerken dökülme ihtimali yüksek. Yaprakları tek tek koparıp iç malzemesini ağzımıza atıyoruz, yaprağı tamamen yemiyoruz. Yaprak bir nevi kaşık vazifesi görüyor, tabi yaprağın koparılan yerinde bir ilaç mevcut ve biz orayı ön dişlerimizle sıyırıyoruz.

Tüm aşamayı fotoğraflamaya çalıştım( dişleme kısmı hariç :) yaprakları da yeme öncesi ve sonrassı haliyle anlatmaya çalıştım. Umarım hiç bilmeyen arkadaşlara bile yardımcı olabilmişimdir. Enginar karaciğere çok faydalı olmakla beraber yılda en az 2 kez yenmesi tavsiye ediliyor.
. Afiyetle ve sağlıcakla kaalınn. :))))

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Tarifi Deneyenler Ne Diyor?

1 Deneyen Fotoğrafı

İsveç'te taze enginar bulunca😍 özlediğim lezzet 👌🏻

Rabia Koch

Nefis Yemek Tarifleri Cebinizde

En güvenilir tarifler cebinizde!
Tamamı denenmiş 620.000'den fazla yemek tarifi. Binlerce videolu tarif cebinizde. Hemen indirin.

Hemen İndir Google Play Hemen İndir App Store

Bunlar da İlginizi Çekebilir