Amasra’da Ne Yenir? Karadeniz’in Saklı Cennetinde 10 Lezzet Durağı

Amasra’da Ne Yenir? Karadeniz’in Saklı Cennetinde 10 Lezzet Durağı Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi: Amasra

Nefis Yemek Tarifleri gezgin gurme serisi bugün masalsı şehir Amasra’da! Amasra’da ne yenir? Nesi meşhur? Nereye gidilir, nerede yemek yenir? Amasra seyahatinizde rehber görevi üstlenecek kaliteli mekanlar, tarihi ve doğal güzellikler, en lezzetlisinden yöresel mutfağı bu yazıda sizlerle!

Amasra gezisine başlamadan önce Fatih Sultan Mehmet’in bu şehre tepeden bakıp “Lala! Çeşm-i cihan bu mudur ola?” diyerek hayranlığını belirttiği Amasra tarihinde kısa bir ısınma turuna ne dersiniz?

M.Ö. 12. yüzyıla uzanan geçmişi ile Amasra; Hitit, Fenike, Lidya, Pers, Roma, Ceneviz ve nihayetinde Osmanlı gibi tarihte izi bulunan medeniyetlerin yerleşim merkezi olmuştur. Farklı kültürlerin mimari ve kültürel pek çok kalıntısını barındıran Amasra, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de seyahat edilmeye değer bir kent.

Peki, Amasra’da ne yenir nereye gidilir? Amasra gezinizde vakit kaybetmeden dolu dolu anlar yaşamak için gezi, yemek ve mekan rehberi geliyor!

Amasra Kemere Köprüsü

Amasra Gezi Rehberi

Amasra’da nereye gidilir, gezip görülebilecek tarihi, kültürel ve doğal güzellikler hangileri? Amasra seyahatinizde bu gibi sorularla vakit kaybetmeden tatilin keyfini çıkarın diye gezip görmeniz gereken yerleri sizler için listeledik!

  • Amasra Kalesi
  • Kemere Köprüsü
  • Bedesten Bölgesi
  • Gürcüoluk Mağarası
  • Göldere Şelalesi
  • Direkli Kaya
  • Fatih Camii
  • Tarihi Çekiciler Çarşısı
  • Amasra Müzesi
  • Cenova Şatosu
  • Kuşkayası Yol Anıtı
  • Küçük Kilise
  • Tekke Tepe Türbesi
  • Edhem Ağa Konağı
  • Tavşan Adası
  • Çakraz Plajı
  • İnkumu
  • Ağlayan Ağaç
  • Boztepe
  • Yöresel Amasra Pazarı

Amasra Yemek Rehberi

Amasra’da ne yenir? Yöresel mutfağa özgü geleneksel yemekleri nelerdir? Amasra’ya geldiğinizde mutlaka tatmanız gereken en meşhur yemekleri bir araya getirdik, denemeden dönmeyin sakın :)

  • Amasra Salatası
  • Çöven Ekmeği
  • Amasra Pidesi
  • Ballı Yoğurt
  • Kabak Burması
  • Taze Balık Çeşitleri
Tarif: Amasra Salatası

Amasra Mekan Rehberi

Amasra’da nerede yemek yenir? Amasra’ya geldiğinizde yöresel yemekleri tadabileceğiniz, kalitesi sabit en meşhur restoranları sizler için seçtik! Amasra’da ne yenir meraklılarına özel mekan rehberi geliyor!

1) Canlı Balık Restaurant Mustafa Amca’nın Yeri 1945

3000 yıllık geçmişiyle tarihte farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış liman kenti Amasra’ya gelip balık yemeden dönmek olur mu? ” Amasra, denizden alınıp karaya verilen, doğadan alınıp insana verilen nimetlerin kalesidir.” diyor Mustafa Amca’nın Yeri… Her mevsime özgü taze balığı meşhur Amasra salatasıyla harmanlayan Canlı Balık, Amasra’da balık ziyafeti için tercih edebileceğiniz kaliteli ve seçkin bir restoran.

Adres: Küçük Liman Caddesi No:8 Amasra/Bartın

İletişim: 0378 315 26 06

canlı balık restaurant

2) Çeşm-i Cihan Restaurant

Fatih Sultan Mehmet’in Amasra için yüksek bir tepeden Akşemseddin’e “Lala, Çeşm-i Cihan bu mu ola?” dediğini tarih kaynaklarından biliyoruz. İşte bu övgüden ilham alan yeni durağımız Çeşm-i Cihan. Amasra’nın 5 yıldızlı bir diğer balık restoranı, özellikle mezgit balığı servisi ile çok meşhur. Doyurucu porsiyonları taze balıklarla buluşturan Çeşm-i Cihan’da balığın yanında şık sunumlu rengarenk Amasra salatasını, sonrasında da fırınlanmış helvasını denemelisiniz :)

Adres: Büyük Liman Caddesi No: 21 Amasra/Bartın

İletişim: 0378 315 10 62

çeşm-i cihan restaurant

3) Sahil Balık Restaurant

Gün batımında adeta bir masal şehrine dönüşen küçük ve samimi liman kenti Amasra’nın nimetlerinden taze balıkları tadabileceğiniz yeni rotamız Sahil Balık Restaurant. Denizin içinde süzülürmüş gibi bir hissin yemek sırasında yanıbaşınızda olduğunu bir düşünün… Sessizlik ve huzur eşliğinde tam tadında balıklar, bol yeşillikli neşeli bir salata ve fırında helva ile ‘Amasra’da olmak’ ne demek iliklerinize kadar hissedebileceğiniz bir mekan. Mezgit, barbun, kalamar, karides ve meze çeşitleri en çok sipariş edilenler arasında.

Adres: Küçük Liman Caddesi No: 15 Amasra/Bartın

İletişim: 0378 315 34 65

sahil balık restaurant

4) Amasra Sofrası

Amasra’ya özgü yöresel lezzetleri bir arada tadabileceğiniz, Amasra yerlisinin uğrak noktası Amasra Sofrası balık çeşitleri, et ve tavuk ızgaraları özellikle de Amasra pidesi ve yanında meşhur salatası ile sıkça tercih edilen mekanlar arasında. Temiz ve hızlı bir hizmet arayanları memnun edebilecek Sofra, lezzet kalitesindeki çizgisini de hiç bozmuyor. Burada en çok sipariş edilen meşhur Amasra pidesi ve yöreye özgü mevsim yeşillikleriyle hazırlanan Amasra salatası, denemeye değer!

Adres: İskele Caddesi Hamam Sokak No: 2/A Amasra/Bartın

İletişim: 0378 315 19 94

amasra sofrası

5) Çınar Restaurant

Amasra’nın mekan rehberini oluştururken taze balıkları es geçmek bu şehrin hakkını vermemek demek olurdu… İşte bu balık kentinin tarihi bir özelliği de burada tutulan balıklar, Amasra kapısından Anadolu’ya gönderilirmiş. Böylesine bir balık kültürü varken bizim de yeni durağımız Çınar Restaurant oldu haliyle. Çınar’ın menüsünde en çok sipariş edilenler arasında mezgit, güveçte kaşarlı karides ve olmazsa olmaz eşlikçisi Amasra salatası yer alıyor. Misafirperver liman halkının taze balıklarıyla ünlü Çınar Restaurant’ta denize nazır bir akşam yemeğine ne dersiniz?

Adres: Küçük Liman Caddesi No:1 Amasra/Bartın

İletişim: 0378 315 10 18

çınar restaurant

6) Işıkaltın Otel & Restaurant

Amasra’nın şiir gibi manzarasına tanık olabileceğiniz ve aynı zamanda burada olduğunuzu buram buram hissettirecek yöresel yemekleri tadabileceğiniz yeni durağımız ise Işıkaltın Otel ve Restaurant. Misafirlerine enfes bir seyir keyfi yaşatan bu mekanda konaklayabilirsiniz de. Panoramik Amasra kıyı manzarası, taptaze balıkları -özellikle her mevsim bulunan mezgit- salata ve manda yoğurdundan meşhur ballı yoğurt seçenekleri ile Amasra’da yemek yenebilecek nezih bir adres arayanlar için birebir!

Adres: Küçük Liman Caddesi Çamlık Sokak Amasra/Bartın

İletişim: 0378 315 39 51

ışıkaltın restaurant

7) Mavi Yeşil Balık Restaurant

Samimi hizmet ve güler yüzlü karşılama, paha piçilemez bir deniz manzarası, taze balıklar ve anın büyüsü sizi sarmalayacak! Mavi Yeşil Balık Restaurant, Amasra’nın en iyi balık restoranları arasında; öyle ki yerli halk tarafından sıkça tercih ediliyor. Kalamar ve karides gibi deniz ürünleri ile mezgit tava yanında muhakkak Amasra salatası tercih edebileceğiniz belli başlı yemekler arasında. Dilerseniz salataya isminizi de yazdırabilirsiniz :)

Adres: Kum Mahallesi Turgut Işık Caddesi Amasra/Bartın

İletişim: 0378 315 27 27

mavi yeşil restaurant

8) Türkan Hanım’ın Yeri

Amasra gezinize başlamadan önce çeşidi bol bir serpme kahvaltıyla dopdolu bir güne enerji depolamaya ne dersiniz? Anne eli değmiş gibi temiz ve lezzetli bir kahvaltı deneyimi sunan Türkan Hanım’da yöreye özgü kaydırma (mantı benzeri) da kahvaltıya ek olarak tercih edilebilir. Seyahatiniz esnasında pansiyon veya otelde konaklıyorsanız kahvaltı için tercih edebileceğiniz doyurucu, doğal ve uygun fiyatlı bir adres.

Adres: Kum Mahallesi Selahattin Eyüce Caddesi Amasra/Bartın

İletişim: 0378 515 21 31

türkan hanımın yeri

9) Lütfiye

Şehir gezintisi esnasında otantik ve özgün bir mekanda kahve molasına ne dersiniz? Lütfiye, taş duvarlarla çevrili, yüksek tavanlı enteresan bir kafe. Serpme kahvaltısıyla da oldukça popüler Lütfiye’de Türk kahvesi veya çay sipariş ettiğinizde gelen tatlı sunum tabağının ve doğal reçellerin tadına doyamayacaksınız :) Yeni mekan keşifleri için gereken enerjiyi depolayıp kısa bir mola verebileceğiniz ilginç ve kaliteli bir mekan, denemeye değer!

Adres: Kum Mahallesi Küçük Liman Caddesi No: 20/A Amasra/Bartın

İletişim: 0378 315 32 22

lütfiye

10) Lotis Restaurant

Sıra geldi Amasra’daki son durağımıza! Lotis Restaurant, denizden babam çıksa yerim diyenler için midelerinde bayram ettirecek ve hatta balık sevmeyenlerin balığa karşı ön yargılarını kıracak lezzetteki taze balık servisi ve Amasra’ya özgü süslü ve sevimli salatası, iyi ki Amasra’dayım diyeceğiniz bir deneyim yaşatmaya hazır! Fasıl müzikleri eşliğinde keyifli bir yemek sizleri bekliyor!

Adres: Mendirek Mevkii Büyük Liman Caddesi Amasra/Bartın

İletişim: 0378 315 26 56

lotis restaurant

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Amasra kaynakça:

www.amasra.gov.tr

www.amasra.com.tr

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Aycup ®

    Amasra doğal limanı ve doğasıyla beraber karadenizin 1 numaralı yeridir bizce. Görülmesi gereken güzelliklerinin daha çok tanıtılması iyi olur.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Lezzet Durağı Kurabiye Tarifi

Lezzet Durağı Kurabiye

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Amasra Salatası Tarifi

Amasra Salatası

2-4 kişilik, 25dk Hazırlık, Pişirme yok
Pizza (Lezzeti Sosunda Saklı) Tarifi

Pizza (Lezzeti Sosunda Saklı)

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Tadı Lezzetinde Saklı (Mantı) Tarifi

Tadı Lezzetinde Saklı (Mantı)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Mısır Ekmeği (Karadeniz Lezzetleri) Tarifi

Mısır Ekmeği (Karadeniz Lezzetleri)

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Cennet Bostanı (10 Dakikada) Tarifi

Cennet Bostanı (10 Dakikada)

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Karadeniz'in Muhteşemi Mıhlama Tarifi

Karadeniz'in Muhteşemi Mıhlama

2-4 kişilik, 25dk Hazırlık, 15dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri