Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi

Düdüklü Tencerede Yemek Pişirme İpuçları

Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri arasında yer alır. Normal tencerelere oranla pişirme süresini %70’lere kadar düşürür. Düdüklü tencerede yemek pişirdiğiniz zaman çok daha az enerji tüketmiş olursunuz. Peki, düdüklü tencere doğru şekilde nasıl kullanılır? Hemen açıklayalım!

  • Yiyecekleri tencereye koyun.
  • Kapağı sıkıca kilitleyin.
  • Basınç ayarlayıcısını takın ve kilitlendiğinden emin olun.
  • Tencereyi orta ateşte ısıtın.
  • Basınç oluşana kadar bekleyin.
  • Pişirme süresini belirleyin.
  • Pişirme tamamlandığında, basınç ayarlayıcısı düşene kadar bekleyin.
  • Belirli bir süre sonra güvenli bir şekilde kapak açma mekanizmasını kullanarak kapağı yavaşça açın.

Tarif için: Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır

Düdüklü Tencere Nedir?

Düdüklü tencere, yiyeceklerin daha hızlı ve verimli bir şekilde pişirilmesini sağlayan bir tencere çeşididir. Bu özel tencere, sızdırmaz bir kapak ve basınç ayarlayıcısıyla donatılmıştır. Kapak sıkıca kapatıldığında ve içerideki havanın tahliye edilmesiyle, tencerenin içinde yüksek basınç oluşur.

Yemekleri buhar gücünden faydalanma prensibi doğrultusunda çalışarak pişiren bir tencere türüdür. Yemekler havayla temas etmeden pişirildiği için gıdaların besin değerleri korunur. Bu yöntemle her türlü sebze ve et yemeğini kolaylıkla, hızlı ve sağlıklı bir biçimde pişirebilirsiniz.

Doğru ve dikkatli bir kullanımla düdüklü tencere patlaması gibi tehlikeleri bertaraf edebilir ve düdüklü tencereyle yemek pişirmenin avantajlarından sonuna kadar yararlanabilirsiniz.

düdüklü tencere nasıl kullanılır

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?

  • Pişireceğiniz yemeğe ait malzemeleri hazırlayarak tencerenin içerisine koyun.
  • Üzerine ekleyeceğiniz su miktarı tencere modeline göre değişiklik gösterse de bu miktar yarım su bardağından az olmamalıdır.
  • Yemeğin suyunu ilave ettikten sonra düdüklü tencere kullanımı için en önemli noktalardan biri olan kapağı kapatma işlemine geçin.
  • Tencerenin hava almaması için kapağın düzgünce kapatılması son derece önemli.
  • Yanlış kapanan kapaklar pişirme esnasında çeşitli kazaların yaşanmasına ya da yemeğin istenildiği gibi pişmemesine yol açabilir.
  • Kapağı kapattıktan sonra tencereyi ocağa koyarak (varsa) düdüklü tencere düdüğü olarak bilinen aparatı dik konuma getirin.
  • Bir süre sonra kaynamayla birlikte düdük ötmeye ve yüksek buhar vermeye başladığında düdüğü indirin ve ocağı kısın.
  • Düdüklü tencerenizin kullanım kılavuzunda belirtilen düdüklü tencere pişirme süreleri doğrultusunda ya da tecrübeleriniz neticesinde belirlediğiniz pişirme süresine riayet edin.

Aşağıdaki tarif listemizden düdüklü tencerede pişen tariflere kolaylıkla ulaşabilir; resimli, videolu düdüklü tencere yemekleri ile siz de evinizde pratik şekilde düdüklü tencere kullanabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Düdüklü Tencere Yemekleri – Kısa Sürede Pişen 18 Leziz Yemek Tarifi

düdüklü tencere nasıl kullanılır

Düdüklü Tencere Nasıl Açılır?

  • Düdüklü tencere nasıl açılır sorusu için verilecek ilk cevap sabırlı olmanız gerektiği.
  • Belirlediğiniz sürenin dolmasının ardından ocağın altını kapatın fakat tencereyi asla hemen hareket ettirmeyin! Bir süre buharın dağılmasını bekleyin. Bu sürenin 10 dakikadan az olmamasına özen gösterin.
  • Daha sonra tencerenin düdüğünü dik konuma getirin ve buhar çıkışının tamamlanmasını bekleyin.
  • Eğer içerideki basınç yeteri kadar tahliye edilmeden kapağı açmaya kalkarsanız kapak basıncın etkisiyle yerinden fırlayarak istenmeyen patlama ve yanmalara sebep olabilir.
  • Bu nedenle hiçbir biçimde acele etmemeli ve kapağı açmadan önce buhar çıkışının tamamlandığından kesinlikle emin olmalısınız.

İlginizi çekebilir: Hangi Yemek Düdüklü Tencerede Kaç Dakikada Pişer?

düdüklü tencere nasıl açılır

Düdüklü Tencere Kullanmanın Püf Noktaları

Şayet daha önce hiç düdüklü tencere kullanmadıysanız; sizlere birkaç adımda düdüklü tencere kullanımından bahsedelim. Elinizdeki düdüklü tencerenin modelini ve kullanıma talimatını mutlaka okumalısınız. Eski ve yeni tip düdüklü tencereler birbirinden çok farklı işlevlere sahip olduğu için; önce kitapçığı okuyup sonra tüyolarımızı uygulayabilirsiniz. İşte düdüklü tencereyi kullanırken aklınızda olması gerekenler:

  • Öncelikle yemek pişirme işlemi için kullanacağınız düdüklü tencerenin sağlam ve fonksiyonlarını kaybetmemiş olmasına, düdüklü tencere lastiği, düdüğü gibi parçalarının temiz ve yıpranmamış olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Düdüklü tencerenin her kullanımda mutlaka temiz ve yıkanmış olması gerekiyor. Önceki yemekten kalan artık ve koku, günün yemeğine geçmemeli.
  • Tencerenin iç kısmında en fazla alabileceği ölçüye dair bir işaret olmalı. Genellikle “max” yazan yere kadar su ve yemek doldurmanız önerilir. Daha fazlasını doldurmayınız.
  • Pişireceğiniz yemek her ne olursa olsun tencerenin içi asla 2/3’ünden fazla dolu olmamalıdır.
  • Düdüklü tencereyi her zaman kısık ateşte pişirmeye alın. Ateşe koyduğunuz anda, kapağını kapatın ve düdük aparatını dik konumda bırakın.
  • Şimdi birkaç dakika bekleyin ve düdüklüden ses çıkışını duyun. İşte bu anda düdüğü kapatın ve pişmesi için süre başlatın.
  • İstediğiniz sürede pişen yemeğinizi düdüklü tencereden almak için ocağın altını kapatın.
  • Kapağı açmak için sakın acele etmeyin; çünkü tencere içinde hala hava var ve fokur fokur yemek kaynamakta.
  • Ortalama 20 dakika kadar bekledikten sonra düdüğü yavaş yavaş kaldırın. Eğer hava çıkışı yoksa kilitli kapağı uygun şekilde açın.
  • Her yemek sonrasında kapak kısmındaki hava çıkış deliğini güzelce silin ve yıkayın. Eğer burası tıkanmış haldeyse tencere içindeki yemek istenilen şekilde pişmez ve düdüklü tencere kazalara neden olabilir.
  • Yemeklere mutlaka yeterli oranda su koymayı unutmayın. Düdüklü tencere içinde buhar oluşması için ilave su gereklidir. Susuz pişme durumunda tencere yanabilir.
  • Ayrıca buzlu ürünleri, doğrudan düdüklü tencereye ekleyip pişirme aşamasına geçmeyin. Buzların erimesi için önceden hazırlık yapabilirsiniz.
düdüklü tencere nasıl kullanılır

Düdüklü Tencere Hava Kaçırıyor Ne Yapmalıyım?

Düdüklü tencereniz eski model ve hava kaçırıyor ise yüksek ihtimalle uzun kullanıma bağlı olarak tencerenin ağız bölümündeki lastikler eskimiştir. Bu durumda yapmanız gereken düdüklüyü tava – tencere tamircilerine götürmektir. Düdüklü tencereniz yeni ve hava kaçırıyor ise satın aldığınız yetkili firma ile görüşmelisiniz. Garanti dahilindeki ürünler için iletişim numaralarından, satın aldığınız mağazadan destek isteyebilirsiniz.

Tarif için: Tavuklu Keşkek (Düdüklüde)

Tavuklu Keşkek (Düdüklüde)

Düdüklü Tencere Nasıl Seçilir?

Kapasite

İhtiyaçlarınıza ve ailenizin büyüklüğüne bağlı olarak, düdüklü tencerenin doğru kapasitesini seçmek önemlidir. Farklı boyutlarda düdüklü tencereler mevcuttur, bu nedenle ihtiyaçlarınızı ve genellikle kaç kişiye yemek pişireceğinizi göz önünde bulundurun.

Malzeme

Düdüklü tencereler genellikle çelik, alüminyum veya paslanmaz çelik gibi malzemelerden yapılır. Dayanıklı ve uzun ömürlü bir tencere seçmek için yüksek kaliteli malzemelerden yapılmış olanları tercih edin.

Güvenlik Özellikleri

Düdüklü tencerenin güvenlik özellikleri önemlidir. Basınç ayarlayıcısı, emniyet kilidi, basınç göstergesi ve açma-kapama mekanizması gibi özelliklerin bulunmasına dikkat edin. Bu özellikler, tencerenin güvenli ve kontrol altında kullanılmasını sağlar.

Marka ve Kalite

Tanınmış ve güvenilir bir markanın ürettiği düdüklü tencereyi tercih etmek önemlidir. Kaliteli malzemeler ve iyi imalat standartlarına sahip bir marka, tencerenin dayanıklılığını ve performansını artırır.

Temizlik ve Bakım

Düdüklü tencerenin temizliği ve bakımı kolay olmalıdır. Parçaların kolayca ayrılabilir ve temizlenebilir olması tercih edilen bir özelliktir.

Ekstra Özellikler

Bazı düdüklü tencereler ekstra özelliklere sahip olabilir, bunlar arasında farklı basınç seviyeleri, farklı pişirme modları veya önceden programlanmış işlevler bulunabilir. İhtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olarak bu ekstra özellikleri değerlendirebilirsiniz.

düdüklü tencere kullanımı

Düdüklü Tencerede Hangi Yemekler Yapılır?

Mutfakta zaman kazandıran bir ürün olan düdüklü tencere, pek çok yemeğin daha kısa sürede pişmesine yardım eder. Haşlama ve kaynatma isteyen yemekleri düdüklü tencerede kolayca pişirebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey evinizdeki düdüklü tencerenin kullanım talimatını gözden geçirip pişirme süresini kontrol etmek olacak!

  • Havuç, patates gibi sert kök sebzeleri haşlayabilirsiniz.
  • Yahni mi yapmak istediniz? Kırmızı ya da beyaz etinizi düdüklü tencerede haşladıktan sonra sebzelerle buluşturabilirsiniz.
  • Bakliyatların yumuşacık olması için de düdüklü tencereden faydalanabilirsiniz.
  • Aşure malzemelerini de yine düdüklü tencerede en kısa sürede pişirip kalan aşamalara normal tencerede devam edebilirsiniz.
  • Mercimek çorbası gibi leziz çorbaları da dakikalar içinde servise hazır hale getirebilirsiniz.

Tarif için: Kuzu Tandır Kebabı (Düdüklü Tencerede)

Eski Tip Düdüklü Tencerede Düdük Nasıl İndirilir?

Şayet tencereniz eski modelse, yemeğinizin ısınmasıyla beraber düdük noktasından ses çıkacaktır. Sesi duyduğunuz andan itibaren düdüğü indirip kısık ateşte yemeği pişirebilirsiniz.

düdüklü tencere kullanımı

Düdüklü Tencerede 3 Pratik Tarif

1) Ayva Reçeli Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmadı: Ayva Reçeli

Reçel Türk mutfağının özellikle sabah kahvaltıları söz konusuysa olmazsa olmaz lezzetlerinden biri. Hemen her türlü meyve ve bazı sebzelerin reçelini yapabilirsiniz. Bunun için anne ve anneannelerimizden kalma tencerede saatlerce kaynatma yöntemine başvurabileceğiniz gibi bu iş için düdüklü tencerenin nimetlerinden de yararlanabilirsiniz. Böylece yoğun bir çalışma ya da ev hayatına sahip biri olsanız bile son derece hızlı, kolay ve pratik yollarla kendi reçelinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Özellikle sert bir meyve olan ayva reçeli için düdüklü tencere harika bir pişirme yöntemi olabilir. Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli

Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli

2) Nohut Ancak Bu Kadar Hızlı Pişebilirdi: Etli Nohut Yemeği

Baklagiller de et gibi pişirmesi kolay olmayan gıda ürünleri arsında yer alır. Düdüklü tencerede nohut en çok pişen yemekler arasındadır. Nohut yemeğini düdüklü tencerede bile pişirecek olsanız bir gün önceden mutlaka ıslatarak şişmesini bekleyin. Malzemeleri ekledikten sonra düdüklü tencerede 15-20 dakika gibi çok kısa bir süre içinde yemeğiniz hazır hale gelir. Siz de pamuk kıvamına gelen nohutları afiyetle yiyebilirsiniz. Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü Tencerede Nohut Yemeği

3) Evet Yanlış Duymadınız! Düdüklü Tencerede Kek

Düdüklü tencereler sadece normal tencerelerin değil aynı zamanda fırınların da tahtına aday. Fırında pişirdiğiniz pek çok yemeği ve tatlıyı düdüklü tencere ile de hazırlayabilirsiniz. Düdüklü tencerede kek olur mu demeyin, deneyip sonucu kendiniz görün. Bunun için keki verilen tarife göre hazırladıktan sonra düdüklü tencereyi tıpkı fırın tepsisini ya da kalıbı yağlar gibi yağlayın ve hamuru pişmeye bırakın. Pişirme süresinin ardından kekiniz hazır. Bu işlemi eski tip (alüminyum) düdüklü tencere ile yapmanız gerekiyor. Çelik malzemeden üretilmiş yeni tip düdüklüler kek söz konusu olduğunda pek iyi sonuç vermiyor. Düdüklü Tencerede Kek

Düdüklü Tencerede Kek

Düdüklü Tencerede Yemek Pişirirken Düdüğü Nasıl Olmalı?

Eski tip düdüklü tencerelerde düdük denen kapağın ortasındaki minik inip kalkan kısım manuel ayarlanır. Düdüğün kapak kapandıktan sonra dik konuma getirilmesi gerekir. Isı belli bir seviyeye ulaşınca düdükten buhar çıkışıyla ince bir ses çıkar.

Düdüklü Tencere Ayarları Nasıl Yapılır?

Düdüklü tencerelerin ayarları tencerenin markasına ve türüne göre değişkenlik gösterir.

Düdüklü Tencere Kaç Dakika Sonra Açılır?

Düdüklü tencerenin altını kapadıktan sonra 10-15 dakika kadar ılımasını beklemek gerekir. Sonra havası alınıp açılabilir.

Düdüklü Tencere Patlaması Neden Olur?

Düdüklü tencere patlaması ancak bazı hatalarla olabilecek olumsuz bir durumdur. Yemeğin tencerenin yapısına göre uygun olmayacak derecede çok koyulması, yemek suyunun çekmesi, tencerenin soğumadan ve havası alınmadan hemen açılmaya çalışılması patlamaya neden olabilir.

düdüklü tencere nasıl kullanılır

Görmediğiniz 10 Değişik Mutfak Eşyası

Mutfak İçin Ölçü Tablosu Detaylı, Resimli

Döküm Tencerenin Ömrünü Uzatan 7 Püf Noktası

Hangi Yemek Düdüklü Tencerede Kaç Dakikada Pişer?

Mutfak Düzeni: İşinizi Kolaylaştıracak Resimli 10 Mükemmel Taktik

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karnıyarık Püf Noktalarıyla Tarifi

Karnıyarık Püf Noktalarıyla

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Sütlaç (Püf Noktalarıyla) Tarifi

Sütlaç (Püf Noktalarıyla)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Bamya (Püf Noktasıyla) Tarifi

Bamya (Püf Noktasıyla)

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tarifi

Trileçe (Püf Noktalarıyla)

12-14 kişilik, 40dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Püf Noktalarıyla Pilav Tarifi

Püf Noktalarıyla Pilav

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Revani (Püf Noktalarıyla) Tarifi

Revani (Püf Noktalarıyla)

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Airfryer Karnabahar (Püf Noktalarıyla) Tarifi

Airfryer Karnabahar (Püf Noktalarıyla)

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri