Çınar Yaprağı Faydaları ve Zararları, Çayı Tarifi, Nasıl İçilmelidir?

Çınar Yaprağı Faydaları ve Zararları, Çayı Tarifi, Nasıl İçilmelidir?

Çınar Yaprağının Daha Önce Duymadığınız Mucizeleri

Mitolojide kendine yer bulan çınar ağaçları, insanlık tarihi içerisinde manevi bir değere sahiptir. Aşk ve sonsuzluğu simgelerler. Bu duruma ise mitolojide yer alan bir hikaye vesile olmuştur. Çınar ağacının Eski Yunan tarihi için önemini şu mit ile ifade edebiliriz:

“Vaktinde Zeus’u evinde ağırlayan yaşlı çift Philemon ile Baukis, Zeus ile bir tepeye çıkar. Zeus yaşlı çifte; tepeden köye bakmalarını söyler. Köye tepeden bakan bu yaşlı çift, köyün sular altında kaldığını görür. Bu duruma hem şaşırırlar hem de çok üzülürler. Zeus ise kendine kapılarını açan bu ihtiyar ev sahiplerine bir iyilik yapmak ister. Ve ne isterlerse kabul olacağını da belirtir. Çiftin tek isteği birbirlerinden ayrılmamak ve aynı anda ölmektir. Zeus ise onlara verdiği sözü tutarak, yaşlı çiftin aynı günde ölmesine şahit olur.

Yaşlı çift öldükten sonra mezarlarının üzerinde çınar ve ıhlamur ağacı büyümüştür. Bu çınar ağaçları ise aşkı ölümsüz kılan bir simge olarak günümüze kadar gelmiştir.” Çok eski zamandan bu yana canlılığını koruyan çınar ağacının yaprakları hakkında hazırlanan yazımız, dileriz ki sizlere şifa olur. Ölümsüzlüğün ve sonsuzluğun simgesi çınar yaprakları sizlerle!

çınar yaprağı faydaları

Çınar Yaprağının Özellikleri

Çınar ağaçları yurdumuzda hemen hemen her bölgede can bulmaktadır. Genellikle şehir süsleme amacı ile tercih edilen çınar ağaçlarının yaprakları, sonbahar geldiğinde birer ikişer dökülmeye başlar. Ve o dökülen yapraklar şehre bir sakinlik katar. Çınar yaprakları; kalın ve damarlı bir yapıdadır. Toza ve dumana karşı oldukça dirençlidirler. Bitkisel tedavi yöntemlerinde sıkça tercih edilen çok yıllık bir ağacın yapraklarıdır. En çok tercih edilen tedavi türü ağrı kesici özelliğidir.

çınar yaprağı faydası

Çınar Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Çınar ağaçlarından toplanan çınar yaprağı faydaları pek çok şikayeti ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır. Sağlığınıza sağladığı faydaları ifade edecek olursak aşağıdaki listeyi sizlere sunabiliriz:

  • Kemik ve eklemler için birebir şifadır. Spor sonrasında veya hareketli geçen günlerin sonunda kemiklerinizde hissettiğiniz ağrılar için çınar yaprağı çayı tüketebilirsiniz. Bu sayede ağrılarınız kısa bir zaman sonra dinecektir.
  • Cildinizde oluşan yanıklar için de çınar ağacının yapraklarını tercih edebilirsiniz. Yaprakları sayesinde hücre oluşumu hızlanacak ve yanıklar iyileşecektir.
  • Ağır yemek sonrasında veya hareketsiz kalınan günlerden sonra oluşan ödem problemini, çınar ağacı yaprağı ile giderebilirsiniz. Ödem atıcı bitkilerdendir.
  • Saç köklerinizi en derinine kadar besler ve saçlarınızda oluşan kepeklenmeyi ortadan kaldırır. Saçlarınızı çınar yaprağı suyu ile yıkadığınızda, kepeklenme ve kaşınmalar yok olacaktır.
  • Kadınlar için dikkat çeken çınar yaprağı çayı faydaları kişisel temizliğinizde yardımcı olacaktır. Özellikle vajinal akıntıların giderilmesi konusunda oldukça etkilidir.
  • Dalından toplanan ve güneşte kurutulan çınar yaprağı kireçlenme ve romatizma gibi diz problemlerini gidermek için tüketilebilir.
  • Masa başında veya hareketsiz çalışanlarda oluşan boyun fıtığı gibi tedavilerde çınar ağacı yaprağı sağlıklı bir çözüm olacaktır.
  • Sedef hastalığının etkilerini en aza indirmek için çınar ağacı yapraklarının kaynatıldığı su ile sedefli bölge temizlenir. Böylece sedef hastalığının sonuçları zamanla yok edilir.
  • Mide asitlerini dengeleyici özelliği ile, mide bulantılarını da hafiflettiği bilinmektedir.
  • Ağrılı olan bölgenize çınar yaprağı yağı ile masaj yaptığınızda, o bölgedeki kan dolaşımını hızlandıracak ve ağrıyı yok edeceksiniz. Aynı zamanda derideki lekeleri de yine aynı masaj yoluyla gidermeniz mümkün.
  • Saç bakım kürlerinize çınar yaprağı yağını eklerseniz, saçlarınızın daha sağlıklı bir hal almasını sağlayabilirsiniz.
  • Çınar yaprağı şeker hastalığı nedeniyle oluşan baş ağrılarını da dindirici özelliğe sahiptir.
  • Ağız sağlığınızı kaynamış çınar yapraklarının suyu ile koruyabilirsiniz. Ağız içinde oluşan bakterileri ve kötü kokuları gidermeden etkilidir. Aynı zamanda diş eti iltihaplanması durumunda da tercih edilebilir.
  • Yüzünüze uyguladığınız çınar yaprağı suyu veya yağı, cildinizi arındırır ve temizler.

çınar yaprağı

Çınar Ağacı Yaprakları Ne İşe Yarar?

  • Çınar yaprakları çayı, suyu veya yağı; bedeninizdeki ağrıyı dindirir.
  • Cildinizdeki hücreleri yenileyerek, nem dengesini korur.
  • Ağız içi kokularını ve bakterilerini yok eder.
  • Yaralı ve yanık bölgeye uygulandığında lekeleri temizler.
  • Ödem attırır.
  • Bağırsaklarınızı rahatlatır.
  • Kemik sağlığınızı korur.
  • Kanda oluşan iltihapları yok eder.

çınar yaprağı çayı

İbrahim Saraçoğlu Çınar Yaprağı Kürü Hazırlanışı ve Etkileri

Çınar yaprağı İbrahim Saraçoğlu tarafından danışanlarına tavsiye edilen bir bitkidir. Öylesinde dikkat çeken bir bitkidir ki; çınar ağacı yapraklarını Yaradan’ın bir mucizesi olduğunu ifade eder. Düz yapraklı olanların tercih edilmemesini vurgular. 5 parça girintiye sahip çınar yapraklarının daha sağlıklı olduğunu belirtir.

Malzemeler:

  • Tavsiye ettiği çınar yaprağı kürü için 2 adet taze çınar yaprağını, 10 gün güneşte kurutmalısınız. İmkanlara göre yaş çınar yaprakları da kullanabilirsiniz.
  • 1 bardak içme suyu

Hazırlanışı:

1 bardak suyu bir tencerede kaynatın ve yaprakları suyun içine atın. Yaklaşık 1 dakika kaynayan suyunuzu ocaktan alın. Suyu ılımaya bırakın ve akşam yemeğinden önce ve uykudan önce 1 fincan olmak üzere tüketin.

Hazırlanan bu kür özellikle kireçlenme şikayetlerini rahatlatacak özelliğe sahiptir. İbrahim Saraçoğlu, çınar yaprağının en doğal antidepresan olduğunu da çeşitli programlarda vurgulamaktadır. Hafif derecede depresyon tanısı belirlenen kişilere, çınar yaprağı kürü tavsiye etmektedir.

çınar yaprağı nasıl içilmelidir

Çınar Yaprağı Zayıflatır Mı?

Çınar ağacı yapraklarının yere değmeden toplananları, ödem atma konusunda oldukça başarılıdır. Kilo vermenize engel olan ödemleri atmak için taze çınar yapraklarını da kaynatıp içebilirsiniz. Kısa süre içinde metabolizmanızı durduran ödemleri atabilirsiniz. Ödem attığınız günden itibaren, vücudunuz yağ yakımına başlayacaktır. Bu demek oluyor ki; çınar ağacı yaprakları kilo vermenize yardımcı bir bitkidir.

çınar yaprağı

Çınar Yaprağı Yan Etkileri ve Zararları

Çınar ağacı yapraklarının çok ciddi yan etkileri görülmemiştir. Fakat bazı durumlarda şu yan etkiler dikkat çekebilir:

  • 55 yaş sonrası kişilerde tansiyon yükselmesi,
  • Nadir de olsa görülen bulantı ve kusma hissi,
  • Hassas cilde sahip olanlarda kaşıntı, kimi zaman döküntüler,
  • Kronik olarak kullanılan ilaçlarla beraber tüketildiğinde baş ağrısı ve halsizlik.

çınar yaprağı faydası

Çınar Yaprağı Ne Zaman Toplanır, Nasıl Saklanır?

Çınar ağaçları genellikle su kenarlarında ve suya yakın olan yerlerde büyüyen ağaçlardır. Fakat zaman içinde çınar ağaçları, peyzaj ve estetik amacıyla hemen hemen her şehirde ve meydanda görülmeye başlanmıştır. Hızlı gelişen ve hızlı büyüyen çınar ağaçlarından yapraklarını toplamak istediğinizde; bahar aylarını tercih edebilirsiniz. Bahar aylarında çınar yaprakları taze ve yeşil olacaktır. Kış mevsimine geldiğinizde ise dalından düşmeden kuru yaprakları toplayabilirsiniz.

Topladığınız yaprakların bozulmasını önlemek için birkaç püf noktası paylaşalım. Bez bir torba içinde saklayabilirsiniz. Bunun için bez torbanızın kuru ve temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca bez torbanızı kuru ve serin yerde muhafaza edebilirsiniz. Bir diğer seçeneğiniz ise temiz ve kuru bir saklama kavanozu olacak. Hava ile temas etmeden kavanoz içinde çınar ağacı yapraklarınızı koruyabilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri