Çınar Yaprağı Faydaları ve Zararları, Çayı Tarifi, Nasıl İçilmelidir?

Çınar Yaprağı Faydaları ve Zararları, Çayı Tarifi, Nasıl İçilmelidir?

Çınar Yaprağının Daha Önce Duymadığınız Mucizeleri

Mitolojide kendine yer bulan çınar ağaçları, insanlık tarihi içerisinde manevi bir değere sahiptir. Aşk ve sonsuzluğu simgelerler. Bu duruma ise mitolojide yer alan bir hikaye vesile olmuştur. Çınar ağacının Eski Yunan tarihi için önemini şu mit ile ifade edebiliriz:

“Vaktinde Zeus’u evinde ağırlayan yaşlı çift Philemon ile Baukis, Zeus ile bir tepeye çıkar. Zeus yaşlı çifte; tepeden köye bakmalarını söyler. Köye tepeden bakan bu yaşlı çift, köyün sular altında kaldığını görür. Bu duruma hem şaşırırlar hem de çok üzülürler. Zeus ise kendine kapılarını açan bu ihtiyar ev sahiplerine bir iyilik yapmak ister. Ve ne isterlerse kabul olacağını da belirtir. Çiftin tek isteği birbirlerinden ayrılmamak ve aynı anda ölmektir. Zeus ise onlara verdiği sözü tutarak, yaşlı çiftin aynı günde ölmesine şahit olur.

Yaşlı çift öldükten sonra mezarlarının üzerinde çınar ve ıhlamur ağacı büyümüştür. Bu çınar ağaçları ise aşkı ölümsüz kılan bir simge olarak günümüze kadar gelmiştir.” Çok eski zamandan bu yana canlılığını koruyan çınar ağacının yaprakları hakkında hazırlanan yazımız, dileriz ki sizlere şifa olur. Ölümsüzlüğün ve sonsuzluğun simgesi çınar yaprakları sizlerle!

çınar yaprağı faydaları

Çınar Yaprağının Özellikleri

Çınar ağaçları yurdumuzda hemen hemen her bölgede can bulmaktadır. Genellikle şehir süsleme amacı ile tercih edilen çınar ağaçlarının yaprakları, sonbahar geldiğinde birer ikişer dökülmeye başlar. Ve o dökülen yapraklar şehre bir sakinlik katar. Çınar yaprakları; kalın ve damarlı bir yapıdadır. Toza ve dumana karşı oldukça dirençlidirler. Bitkisel tedavi yöntemlerinde sıkça tercih edilen çok yıllık bir ağacın yapraklarıdır. En çok tercih edilen tedavi türü ağrı kesici özelliğidir.

çınar yaprağı faydası

Çınar Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Çınar ağaçlarından toplanan çınar yaprağı faydaları pek çok şikayeti ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır. Sağlığınıza sağladığı faydaları ifade edecek olursak aşağıdaki listeyi sizlere sunabiliriz:

  • Kemik ve eklemler için birebir şifadır. Spor sonrasında veya hareketli geçen günlerin sonunda kemiklerinizde hissettiğiniz ağrılar için çınar yaprağı çayı tüketebilirsiniz. Bu sayede ağrılarınız kısa bir zaman sonra dinecektir.
  • Cildinizde oluşan yanıklar için de çınar ağacının yapraklarını tercih edebilirsiniz. Yaprakları sayesinde hücre oluşumu hızlanacak ve yanıklar iyileşecektir.
  • Ağır yemek sonrasında veya hareketsiz kalınan günlerden sonra oluşan ödem problemini, çınar ağacı yaprağı ile giderebilirsiniz. Ödem atıcı bitkilerdendir.
  • Saç köklerinizi en derinine kadar besler ve saçlarınızda oluşan kepeklenmeyi ortadan kaldırır. Saçlarınızı çınar yaprağı suyu ile yıkadığınızda, kepeklenme ve kaşınmalar yok olacaktır.
  • Kadınlar için dikkat çeken çınar yaprağı çayı faydaları kişisel temizliğinizde yardımcı olacaktır. Özellikle vajinal akıntıların giderilmesi konusunda oldukça etkilidir.
  • Dalından toplanan ve güneşte kurutulan çınar yaprağı kireçlenme ve romatizma gibi diz problemlerini gidermek için tüketilebilir.
  • Masa başında veya hareketsiz çalışanlarda oluşan boyun fıtığı gibi tedavilerde çınar ağacı yaprağı sağlıklı bir çözüm olacaktır.
  • Sedef hastalığının etkilerini en aza indirmek için çınar ağacı yapraklarının kaynatıldığı su ile sedefli bölge temizlenir. Böylece sedef hastalığının sonuçları zamanla yok edilir.
  • Mide asitlerini dengeleyici özelliği ile, mide bulantılarını da hafiflettiği bilinmektedir.
  • Ağrılı olan bölgenize çınar yaprağı yağı ile masaj yaptığınızda, o bölgedeki kan dolaşımını hızlandıracak ve ağrıyı yok edeceksiniz. Aynı zamanda derideki lekeleri de yine aynı masaj yoluyla gidermeniz mümkün.
  • Saç bakım kürlerinize çınar yaprağı yağını eklerseniz, saçlarınızın daha sağlıklı bir hal almasını sağlayabilirsiniz.
  • Çınar yaprağı şeker hastalığı nedeniyle oluşan baş ağrılarını da dindirici özelliğe sahiptir.
  • Ağız sağlığınızı kaynamış çınar yapraklarının suyu ile koruyabilirsiniz. Ağız içinde oluşan bakterileri ve kötü kokuları gidermeden etkilidir. Aynı zamanda diş eti iltihaplanması durumunda da tercih edilebilir.
  • Yüzünüze uyguladığınız çınar yaprağı suyu veya yağı, cildinizi arındırır ve temizler.

çınar yaprağı

Çınar Ağacı Yaprakları Ne İşe Yarar?

  • Çınar yaprakları çayı, suyu veya yağı; bedeninizdeki ağrıyı dindirir.
  • Cildinizdeki hücreleri yenileyerek, nem dengesini korur.
  • Ağız içi kokularını ve bakterilerini yok eder.
  • Yaralı ve yanık bölgeye uygulandığında lekeleri temizler.
  • Ödem attırır.
  • Bağırsaklarınızı rahatlatır.
  • Kemik sağlığınızı korur.
  • Kanda oluşan iltihapları yok eder.

çınar yaprağı çayı

İbrahim Saraçoğlu Çınar Yaprağı Kürü Hazırlanışı ve Etkileri

Çınar yaprağı İbrahim Saraçoğlu tarafından danışanlarına tavsiye edilen bir bitkidir. Öylesinde dikkat çeken bir bitkidir ki; çınar ağacı yapraklarını Yaradan’ın bir mucizesi olduğunu ifade eder. Düz yapraklı olanların tercih edilmemesini vurgular. 5 parça girintiye sahip çınar yapraklarının daha sağlıklı olduğunu belirtir.

Malzemeler:

  • Tavsiye ettiği çınar yaprağı kürü için 2 adet taze çınar yaprağını, 10 gün güneşte kurutmalısınız. İmkanlara göre yaş çınar yaprakları da kullanabilirsiniz.
  • 1 bardak içme suyu

Hazırlanışı:

1 bardak suyu bir tencerede kaynatın ve yaprakları suyun içine atın. Yaklaşık 1 dakika kaynayan suyunuzu ocaktan alın. Suyu ılımaya bırakın ve akşam yemeğinden önce ve uykudan önce 1 fincan olmak üzere tüketin.

Hazırlanan bu kür özellikle kireçlenme şikayetlerini rahatlatacak özelliğe sahiptir. İbrahim Saraçoğlu, çınar yaprağının en doğal antidepresan olduğunu da çeşitli programlarda vurgulamaktadır. Hafif derecede depresyon tanısı belirlenen kişilere, çınar yaprağı kürü tavsiye etmektedir.

çınar yaprağı nasıl içilmelidir

Çınar Yaprağı Zayıflatır Mı?

Çınar ağacı yapraklarının yere değmeden toplananları, ödem atma konusunda oldukça başarılıdır. Kilo vermenize engel olan ödemleri atmak için taze çınar yapraklarını da kaynatıp içebilirsiniz. Kısa süre içinde metabolizmanızı durduran ödemleri atabilirsiniz. Ödem attığınız günden itibaren, vücudunuz yağ yakımına başlayacaktır. Bu demek oluyor ki; çınar ağacı yaprakları kilo vermenize yardımcı bir bitkidir.

çınar yaprağı

Çınar Yaprağı Yan Etkileri ve Zararları

Çınar ağacı yapraklarının çok ciddi yan etkileri görülmemiştir. Fakat bazı durumlarda şu yan etkiler dikkat çekebilir:

  • 55 yaş sonrası kişilerde tansiyon yükselmesi,
  • Nadir de olsa görülen bulantı ve kusma hissi,
  • Hassas cilde sahip olanlarda kaşıntı, kimi zaman döküntüler,
  • Kronik olarak kullanılan ilaçlarla beraber tüketildiğinde baş ağrısı ve halsizlik.

çınar yaprağı faydası

Çınar Yaprağı Ne Zaman Toplanır, Nasıl Saklanır?

Çınar ağaçları genellikle su kenarlarında ve suya yakın olan yerlerde büyüyen ağaçlardır. Fakat zaman içinde çınar ağaçları, peyzaj ve estetik amacıyla hemen hemen her şehirde ve meydanda görülmeye başlanmıştır. Hızlı gelişen ve hızlı büyüyen çınar ağaçlarından yapraklarını toplamak istediğinizde; bahar aylarını tercih edebilirsiniz. Bahar aylarında çınar yaprakları taze ve yeşil olacaktır. Kış mevsimine geldiğinizde ise dalından düşmeden kuru yaprakları toplayabilirsiniz.

Topladığınız yaprakların bozulmasını önlemek için birkaç püf noktası paylaşalım. Bez bir torba içinde saklayabilirsiniz. Bunun için bez torbanızın kuru ve temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca bez torbanızı kuru ve serin yerde muhafaza edebilirsiniz. Bir diğer seçeneğiniz ise temiz ve kuru bir saklama kavanozu olacak. Hava ile temas etmeden kavanoz içinde çınar ağacı yapraklarınızı koruyabilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri