Kibrit Otu Faydaları – Kimsenin Bilmediği Her Derde Deva 10 Özelliği

Kibrit Otu Faydaları – Kimsenin Bilmediği Her Derde Deva 10 Özelliği Tarifi

Merak Edilen Tüm Yönleriyle Şifalı Kibrit Otu

Asırlardır doğada bulunan bitkiler, yaşamın döngüsüne destek olduğu gibi insan sağlığına da etkili olmaktadır. Pek çok türde ve familyada bulunan bitkiler, insanlığın ilerlemesi ile bazen tesadüfen bazen de bilinçli olarak tüketilmiş ve sağlığa olan etkileri fark edilmiştir. Günümüz teknolojisi ve imkanları doğrultusunda yapılan bilimsel çalışmalar da bitkilerin sağlığa olan faydaları üzerine ortaya atılan fikirleri çoğaltmıştır. Bu araştırmalar sonucunda da kibrit otu adı verilen bir bitkinin sağlık üzerindeki etkisini ispatlamıştır.

Bu yazımızı okuduğunuzda kibrit otunun ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Sadece öğrenmekle kalmayıp kullanım alanlarını ve sağlığınıza olan etkilerini de duymuş olacaksınız. Kibrit otu üzerinde yapılan araştırmalar devam ederken, biz şimdi eldeki verilerle bir yola çıkalım ve bu bitkiden en iyi derecede faydalanalım.

Kibrit otu nedir? Kibrit otu sağlık için ne gibi etkiye sahiptir? Tüm soruların yanıtı için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

kibrit otu

Kibrit Otu Nedir? Özellikleri Nelerdir? Nerede Yetişir?

  • Kibrit otu gölge alanlarda yaşamayı çok seven, toprağını sevdiğinde ise boyu neredeyse 2 metreye kadar uzayabilen bir bitki türüdür.
  • Kibrit otunun bazı bitkiler gibi güneş altında doğrudan kalması uygun değildir. Güneşi çok uzak açıdan alması ona yetecektir.
  • Bu bitkinin kök kısmından daha farklı şekilde dalları bulunur. Bu dalları ise adeta bir tırtılı andırmaktadır.
  • Anadolu’nun pek çok yerinde yetişme imkanı bulan kibrit otu, farklı isimlerle anılmaktadır. Türkiye’yi diyar diyar gezdiğinizde bu bitkiye kurt pençesi, yer yosunu, çam otu ve göbek tozu gibi isimlerin verildiğini duyabilirsiniz.
  • Şifası dünyaya yayılan kibrit otuna yabancı ülkelerde wolfs claw adı verilmiştir.
  • Kibrit otu ülkemizin hemen hemen pek çok bölgesinde ve arazisinde yetişme imkanı bulmuştur. Ağrı, Iğdır, Kars ve Artvin gibi şehirlerde gölgelik arazilerde sıkça yetiştiği bilinmektedir.
  • Kibrit otunun sağlığa olan faydaları epey çoktur. Bu bilgi ise dikkat edilmesi gereken bir maddedir. Çünkü kibrit otu bitkisinin tamamı tüketilmeye uygun değildir. Bazı bölümleri sağlık için faydalı iken bazı kısımlarında zehirli maddeler yer alabilir.
kibrit otu özellikleri

Kibrit Otu Faydaları Nelerdir?

Günümüzde kibrit otu üzerine yapılan araştırmalar devam etmektedir. Şu ana kadar elde edilen verilerden kibrit otu faydaları listesi hazırladık. Kibrit otu sizi baştan ayağa iyileştirecek ve güçlendirecek özelliğe sahiptir. Sağlığınız için kibrit otunun etkisi şöyle olmaktadır:

1) Yaraları İyileştirir

Kibrit otu çok eski zamanlarda yarayı iyileştirmek için tercih edilen bir bitkiydi. Ufak kesik ve yaralara uygulanan kibrit otu, kısa sürede kanamayı durdurmaktaydı. Günümüzde bazı ilaçlarda ve merhemlerde kibrit otunun yarayı iyileştirme etkisinden faydalanılır.

yara

2) Hafızayı Güçlendirir

Kibrit otunun zihinsel gelişime olan etkileri de oldukça bilinmektedir. Daha iyi hafıza için kibrit otu çeşitli şekillerde kullanılır. Unutkanlığın bitkisel tedavilerinden biridir. Kibrit otunun Alzheimer hastalığı riskini ortadan kaldırdığı ifade edilir.

hafıza

3) Ağız Sağlığını Korur

Kibrit otunun yararlarından biri de ağız bakımında etkili olmasıdır. Ağız içindeki yaraların kısa sürede iyileşmesini destekler. Ayrıca ağızda oluşan kötü kokuları da yok edici özelliğe sahiptir. Dişlerinizin çürümesini istemiyorsanız, bitki çayı listenize kibrit otunu da ekleyebilirsiniz.

ağız sağlığı

4) Cildi Yeniler

Kibrit otu cilt için de faydalı bir bitkidir. Pişik ve kızarıkların tedavisinde kullanılır. Doktor kontrolü dahilinde bebeklerin pişiklerini geçirebilir. Cilt hücrelerinin kısa sürede yenilenmesini sağlar. Bebeklerde kullanılacağı zaman mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

cilt yeniliği

5) Sindirimi Düzenler

Bağırsak ve sindirim sisteminin daha düzenli şekilde çalışması için kibrit otunun kullanımı verimli sonuçlar verecektir. Faydaları ile dikkat çeken kibrit otu, midede gaz birikiminin önüne geçer. Yemek sonrası oluşan şişlikleri giderici özelliği vardır. Daha sağlıklı sindirim sistemi için kibrit otundan faydalanabilirsiniz.

sindirim

6) Gut Hastalığına Çaredir

Fazla protein tüketiminden kaynaklanan gut hastalığına bitkisel çözüm aradığınızda karşınıza kibrit otu da çıkacaktır. Gut hastalığının yan etkilerini kibrit otu giderebilir.

gut hastalığı

7) Saçları Canlandırır

Son günlerde saçlarınızın kırılıp dökülmesinden yana şikayetleriniz çoğaldıysa, kibrit otu saçlarınızın ihtiyacı olan nemi ve vitamini kazandıracaktır. Kibrit otunda bulunan vitaminler, saçlarınıza parlaklık ve canlılık katar.

8) Bağışıklık Sistemini Korur

Kış hastalıklarına karşı önlem almanın yollarından biri de kibrit otunu değerlendirmek oluyor. Kış enfeksiyonları ve yorgunluğuna karşı bu bitkinin etkilerini bedeninizde hissedebilirsiniz.

bağışıklık sistemi

9) Hormon Dengesini Düzenler

Kadın ve erkek sağlığını koruyucu etkiye sahip kibrit otu regl sancılarını düzenlemede görevlidir. Çiftlerin cinsel dürtülerini harekete geçirici etkiye de sahiptir. Doğurganlığı da artıran mucize yönleri bulunur.

hormon dengesi

10) Enfeksiyonu Temizler

İdrar yolu enfeksiyonu ve genel enfeksiyonlar için önerilen kibrit otu, düzenli kullanımda enfeksiyonu vücuttan atar. Enfeksiyon konusunda bitkisel desteğiniz kibrit otu olmaktadır. Ayrıca böbreklerde oluşan kumu temizleme özelliği de bulunur.

Kibrit Otu Nasıl Kullanılır?

Kibrit otu İbrahim Saraçoğlu ve birçok uzman tarafından tavsiye edilen bir tür faydalı bitkidir. Kibrit otunu kullanmadan önce bilmeniz gereken önemli bilgileri inceleyecek olursak; şu listemiz karşınıza çıkar:

  • Kibrit otunun belirli bölümlerinde zehirli maddeler bulunabilir. Bu nedenle kendiniz bu bitkiyi ayırmamalısınız. Aktardan almanız tavsiye edilir.
  • Sağlık için faydalı olan bölümleri, başak kısmında bulunan ufak taneleridir. Bu tanelerin kurutulması ve daha sonra kullanılması önerilmektedir.
  • Kibrit otu bitkisini çay şeklinde kullanmanız gerekir. En etkili sonuçları çayını içerek alabilirsiniz.
  • Ağrıları dindirmek için ise kibrit otunu demleyip vücut sıcaklığına geldiğinde bir havlu içinde koyup cilde temas ettirilmesi uygun görülür.
kibrit otu nasıl kullanılır

Kibrit Otu Çayı Nasıl Demlenir?

  • Kibrit otu çayını tüketmek için güvenilir bir aktardan bu bitkiyi temin etmelisiniz.
  • Alınan kibrit otu bitkisi çok küçük taneli olacaktır. Bu bitkiyi ise yaklaşık 2 bardak sıcak suda birkaç dakika demlemelisiniz.
  • Demlenen kibrit otu çayını gün içinde 2 defa içmeniz sağlığınız için daha iyi olur.
  • Eğer poşet çay olarak kibrit otu çayını içecekseniz, her bir poşeti bir fincan sıcak suda iki dakika kadar bekletin.
  • Her tüketimde yeni bir poşet kullanın.

Kibrit Otu Zararları ve Yan Etkileri

Her bitkide olduğu gibi kibrit otunun da bir yan etkisi olabilir. Yan etkileri ise kişiler arasında farklılık gösterebilir. Bu etkileri yaşadığınızda kibrit otunun kullanımına son vermelisiniz ve olası bir risk için doktora görünmelisiniz.

Kibrit otu bitkisi yan etkileri:

  • Bulantı
  • Kusma
  • Baş ağrısı ve mide ağrısı
  • Kaşıntı
kibrit otu yan etkileri

Kibrit Otu Fiyatı Ne Kadar? Nerede Satılır?

Kibrit otunu sağlığınız için kullanmak istediğinizde güvenilir aktarlardan almanız tavsiye edilir. Şehrinizde kibrit otunu satan aktarlar bulunmadığında, internet üzerinde satış yapan firmalardan alabilirsiniz. Aktarlarda bulabileceğiniz kibrit otunu şu şekillerde satın alabilirsiniz:

  • Kibrit otu poşet çayı ortalama 20 TL
  • Öğütülmüş kibrit otu fiyatı ortalama 15 TL
  • Yaprak kibrit otu ortalama 6 TL civarındadır.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Her Derde Deva Bal Zerdeçal Tarifi

Her Derde Deva Bal Zerdeçal

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Şekerpare Devadır Derde Tarifi

Şekerpare Devadır Derde

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kibrit Kurabiye Tarifi

Kibrit Kurabiye

12-14 kişilik, 25dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kibrit Kurabiye Tarifi

Kibrit Kurabiye

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kibrit Kurabiye Tarifi

Kibrit Kurabiye

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kibrit Kurabiye Tarifi

Kibrit Kurabiye Tarifi

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Herse Tarifi

Herse

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Herse Tarifi

Herse

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri