Ozon Yağı: Mucize Mi Yoksa Bir Efsane Mi? Faydaları, Ne İşe Yarar?

Ozon Yağı: Mucize Mi Yoksa Bir Efsane Mi? Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi

Cilt Bakımında Oksijenin Tazeleyen Etkisi

Ozon Yağı ve Kullanımı

Son yıllarda, güzellik reçetelerine adını en çok yazdıran mucizelerden biri olan ozon yağı, insan sağlığına olumlu etkileri nedeniyle de adından sıkça söz ettirmeye başladı. Birçok cilt sorununun giderilmesinde kesin çözüm olarak görülen ozon yağı, başta akne ve sivilce tedavisinde olmak üzere saç bakımı ya da egzama gibi rahatsızlıkların giderilmesinde de kullanılabilir.

Ozon yağının mucidi ise Nicola Tesla! Evet, yanlış okumadınız ozonlanmış yağı ilk yapan ve kullanan kişi alternatif elektrik akımının mucidi Nicola Tesla’dır. 1896 yılında ürettiği ozon jeneratörüyle zeytinyağının içine ozon gazını yedirmeyi başarmıştır. Daha sonraki yıllarda ise tüberkülozu solunum yoluyla tedavi etmede kullanılmıştır.

Peki, bu ozon yağı nedir ve nasıl kullanılır merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre!

ozon yağı fiyat

Ozon Yağı Nedir? Neden yapılıyor?

Öncelikle adının nereden geldiğini merak edenler için hemen söyleyelim; ozon yağı, ozon gazının zeytinyağıyla karıştırılmasıyla elde edildiği için bu adı almıştır. Alternatif tıpta en fazla sevilen şifalı ürünlerden biridir.

Aslına bakarsınız ozon yağının ciddi anlamda olumlu etkilerinin kaydedildiğini söylenebilir. Ozon yağının tıp alanında kullanılması, ilk ozon yağını üreten Nicola Tesla’nın kendi jeneratöründe yaptığı ozon yağlarını doktorlara satmasıyla başladı.

Günümüzde ise online sitelerde, aktarlarda bulabileceğiniz yaygınlıkta bir alternatif tıp ürünü haline geldi. Ozon gazı, saf oksijenlerden oluşur. Zeytinyağı ile soğuk presleme yöntemiyle karıştırılır böylelikle ozon yağı ortaya çıkar. Ozonlanmış bir zeytinyağının dış kısmı beyaz renkte iç kısmı ise jel gibi berrak bir hal almıştır. İyi bir ozon yağı soğuk presleme yöntemiyle elde edilmiş ozon yağıdır. Buzdolabında saklandığı takdirde uzun yıllar boyunca kullanılabilir.

ozon yağı ne işe yarar

Ozon Yağı Faydaları Nelerdir?

Özellikle cildi yenileme özelliğine sahip ozon yağının faydası oksijenin hayat veren iksirinden gelmektedir. Ozon yağının bazıları tıbben kanıtlanmış bilinen faydaları şunlardır:

  • Ozon yağı cilt lekeleri üzerinde oldukça etkilidir.
  • Cildinin renk sorunu olanlar için ozon yağı cilt beyazlatma amaçlı kullanılabilir.
  • Ozon yağı sivilce sorunu olanlar için çözüm olarak görülmektedir.
  • Aknelerin yok edilmesinde oldukça etkilidir.
  • Egzama, sedef gibi çeşitli cilt hastalıklarının tedavi sürecini hızlandırdığı bilinmektedir.
  • Ozon yağı, böcek sokmalarında acıyı dindirir, şişlikleri giderir.
  • Ozon yağı saç üzerinde de olumlu etkilere sahiptir.
  • Ozon yağı saç diplerindeki kuruluk ya da pul pul dökülmelere karşı da uygulanabilir.
  • Varis ve selülitin giderilmesine destek olur.
  • Soğuk algınlığı gibi solunum yollarını etkileyen hastalıklarda kullanılabilir.

ozon yağı cilt beyazlatma

Ozon Yağı Yüze Sürülür Mü? Cilde Faydası Nedir?

Ozon yağı en fazla yüz için kullanılmaktadır, rahatlıkla siz de ozon yağınızı yüzünüzde krem şeklinde kullanabilirsiniz. Ozon yağının farklı amaçlar için nasıl kullanıldığıyla ilgili ayrıntılı açıklamaya geçmeden önce, ozon yağının yüzde nasıl kullanıldığını ve cilde olan faydalarını burada okuyabilirsiniz.

  • Ozon yağı, en fazla cilt üzerinde denenmiş, kullanılmış ve olumlu sonuçlar alınmış mucizevî bir üründür.
  • Antioksidan özelliği bulunmaktadır.
  • Yüzünüzün temiz olduğundan emin olduktan sonra yüzünüzün tamamına uygulayabilirsiniz.
  • Cildinizin canlanmasını, cilt hücrelerinizin yenilenmesini sağlayacaktır.
  • Ayrıca akne ya da sivilce sorununuz varsa, uygulamak istediğiniz sorunlu bölgeye günde 2 kez masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
  • Bunun dışında bir başka uygulama yöntemi de gece temizlediğiniz yüzünüze ozon yağını sürüp yatmaktır. Sabah kalktığınızda ise canlanmış bir cilt sizi karşılıyor olacaktır. Ozon yağının bunu nasıl başardığı konusu ise aslında çok basit bir şekilde karşınıza çıkmakta! Cilde sürülen ozon yağı, dokuların altına nüfuz ederek uygulandığı bölgedeki kan akışını hızlandırır. Böylelikle cansız hücrelerin atılması ve yeni hücrelerin oluşması sağlanır. Cildiniz her zamankinden daha canlı ve ışıl ışıl görünür.

ozon yağı nasıl kullanılır

Ozon Yağı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Ozon yağı vücudun herhangi bir yerinde kullanıldığı bölgede hücreleri canlandırması, onları beslemesi ve yenilemesi ile ünlüdür. Uygulandığı bölgeye oksijen takviyesi yapar, hayat verir. Ozon yağının farklı amaçlar için kullanım alanları ve yöntemleri bulunmaktadır; ancak en yaygın kullanımı ilgili bölgeye el ile masaj yaparak emilmesini sağlamaktadır.

  • Ozon yağı kullanımı için uygulayacağınız bölgenin temiz olması önemlidir.
  • Akneleriniz için temiz yüzünüze günde iki kez uygulayabilirsiniz.
  • Cildinizdeki kesikler, çatlaklar, egzama, yaralar ya da pişik ve yanıklar için doğrudan uygulayabilir, ozon yağının mucizevî iyileştirici özelliğini görmek için beklemeye başlayabilirsiniz.
  • Baş ağrısı için de ağrıyan bölgeye ozon yağı sürebilirsiniz. Hemoroid, kas ağrısı, kafa derisindeki problemler gibi daha birçok sorunda ozon yağı etkilidir.
  • Sihirli bir değnek olmadığını aklınızdan çıkarmamanız gerektiğini de lütfen unutmayın. Siz kendinize ne kadar önem verir ne kadar özenle ilgilenirseniz cildiniz de size olumlu tepkilerini en kısa zamanda vermeye başlayacaktır zaten.

ozon yağı nerelerde satılır

Ozon Yağı İçilir mi?

Şimdiye kadar ozon yağının vücudun dış yüzeyindeki kullanım alanlarına dair bilgi vermeye çalıştık. Asıl merak ettiğiniz konulardan biri de ozon yağının içilip içilmediği konusu elbette. Ozon yağının ağız yaralarında gönül rahatlığıyla kullanılabileceği belirtilse de içilmesine dair genel olarak bir tavsiye bulunmaz. Ancak yine de ozon yağının içilmesinde bir sakınca görmeyen uzmanlar olduğu gibi içilmesini kesinlikle tavsiye etmeyen uzmanlar da var.

Ozon yağı İbrahim Saraçoğlu tarafından tavsiye edilen bir alternatif tıp ürünü olduğundan bu konudaki önerilerine kulak verebilirsiniz. Ozon yağı Feridun Kunak tarafından da önerilen bir ürün olmasından dolayı internette Dr. Feridun Kunak tarafından yapılmış yorumları ve tavsiyelerin yanı sıra televizyon programlarının kesitlerini de videolar halinde izleyebilirsiniz.

ozon yağı

Ozon Yağı Nerelerde Satılır ve Fiyatı Ne Kadar?

Ozon yağı internet ortamında online alışveriş sitelerinde ya da alternatif tıp ürünü satan eczanelerde kolaylıkla bulunabilmektedir. Satın aldıktan sonra kullanım zamanlarınız dışında uzun yıllar boyunca buzdolabında muhafaza edebilmeniz mümkündür. Zira kısa zamanda deforme olmadığı bilinmektedir.

Ozon yağı şişelenmiş halde satın alınabildiği gibi tüpler içerisinde krem şeklinde de tercih edilebilmektedir. Ozon yağı kremi de aynı şekilde buzdolabında saklanabilir. Ozon yağı fiyatı ise şişe ölçüsüne göre değişkenlik gösterebilmekte, Ancak 100 ml ozon yağı fiyatının, markasına göre 20 TL’den başladığını söyleyebilmek mümkün.

Hangi markaya ait olursa olsun sağlıklı olduğundan emin olduğunuz ozon yağı için kısa bir araştırmayla fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Ayrıca satın aldığınız markanın güvenilir olup olmadığından emin olmanız gerektiğini lütfen unutmayın.

ozon yağı nasıl kullanılır

Ozon Yağı Zararları ve Yan Etkileri?

Her şeyden önce ozon yağının dokunduğu yere canlılık veren bir iksir olduğu söylenmektedir. Ancak internette farklı ortamlarda ozon yağı kullanıcı yorumları okunduğunda, oldukça fazla olumlu değerlendirmeyle karşılaşmak mümkün olabilir.

Ozon yağının bugüne kadar kullanıcılar tarafından belirtilen bilinen hiçbir zararı kaydedilmemiştir. Ayrıca yapılan bilimsel araştırmalarla da hayatınızda gündelik kullanımda sıkça temas halinde olduğunuz birçok üründen fazlasıyla yararlı olduğu kanıtlanmıştır.

Öte yandan, ozon yağının bir zararı olmasa da sizin satın aldığınız marka tarafından satılan ürünün zararı olup olmadığını araştırmanız tavsiye edilir. Satın aldığınız ozon yağı ürününün güvenilirliğinden iyice emin olmalı, içerisinde başka katkı maddesi ya da kimyasal madde olmadığına ikna olmalısınız. Aksi takdirde, içeriğinden emin olunmayan bu tarz ürünleri kullanmanız uzmanlar tarafından da tavsiye edilmemektedir.

Zeytinyağı Faydaları Nelerdir?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Nefis Mi Nefis Kısır Tarifi

Nefis Mi Nefis Kısır

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Leziz Mi Leziz Biber Dolması Tarifi

Leziz Mi Leziz Biber Dolması

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Leziz Mi Leziz İmam Bayıldı (Kızartmadan) Tarifi

Leziz Mi Leziz İmam Bayıldı (Kızartmadan)

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Leziz Mi Leziz Güveçte Kuru Fasulye Tarifi

Leziz Mi Leziz Güveçte Kuru Fasulye

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Leziz mi Leziz Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Leziz mi Leziz Zeytinyağlı Yaprak Sarması

6-8 kişilik, 40dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Leziz Mi Leziz Pratik Otlu Poğaça Tarifi

Leziz Mi Leziz Pratik Otlu Poğaça

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Efsane Bir Lahana Salatası Tarifi

Efsane Bir Lahana Salatası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Humus (Efsane Bir Lezzet) Tarifi

Humus (Efsane Bir Lezzet)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri